چرا نباید در دوران بارداری جگر خورد؟
جگر از نظر تغذيهاي بسيار ارزشمند است و سرشار از ويتامين B12 است كه اين ويتامين ميتواند براي خونسازي بسيار مفيد باشد.
خبرگزاری فارس: احمدرضا درستي مطلق در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: جگر از نظر تغذيهاي بسيار ارزشمند است و سرشار از ويتامين B12 است كه اين ويتامين ميتواند براي خونسازي بسيار مفيد باشد.
وي گفت: جگر سرشار از ويتامين A است. اين ويتامين يكي از ويتامينهاي بسيار مهم است و در بسياري از فعاليتهاي حياتي بدن نقش دارد.
در رشد و نمو و كيفيت بينايي مؤثر است، همچنين نقش اساسي در حفظ بافتهاي مخاطي بدن (مثل لايههاي مخاطي اندامهاي گوارشي) دارد، اين ويتامين در تقويت دستگاه ايمني بدن و در توليد مثل نيز مؤثر است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: جگر علاوه بر ارزش غذايي كه دارد به دليل اينكه مواد سمي در آن جمع ميشود، مصرف آن ميتواند، در بدن مشكل ايجاد كند.
درستي گفت: اگر جگر به مقدار زيادي مصرف شود، اين مواد و سموم در بدن فرد تجمع پيدا ميكند. به همين علت به افراد توصيه ميشود كه بيش از 2 بار در ماه جگر مصرف نكنند.
وي اضافه كرد: زنان باردار به هيچ وجه جگر مصرف نكنند به دليل اينكه جگر سرشار از ويتامين A است و اگر زنان در دوران بارداري ويتامين A به مقدار زيادي مصرف كنند، باعث تولد نوزاد ناقص الخلقه ميشود و سمومي كه در جگر تجمع پيدا كرده است، براي مادر باردار مشكل ايجاد ميكند.