معمولا نوعروسانی که اتفاقا مدرک دانشگاهی هم دارند و خودشان را در زمینه علم و حداقل رسیدگی به امور منزل و زندگی، صاحب نظر و رأی می دانند با وارد شدن به زندگی مشترک و دیدن و شنیدن نصیحت های مادرشوهر - که مثلا این کار اشتباه است و نباید این غذا را این طور طبخ کنی - احساس می کنند مادرشوهر می خواهد در زندگی خصوصی آن ها دخالت کند و این احساس وقتی به اوج خودش می رسد که مادرشوهر می گوید: «مادر، شوهرت این غذا را دوست ندارد.» یا رو به پسرش می گوید: «بمیرم چقدر لاغر شدی!» بنابراین ممکن است نوعروس هم بخواهد گربه را دم حجله بکشد و این طور می شود که اختلاف ها شروع می شود.
اما اگر تازه عروسانی که با هزار آرزو وارد خانه شوهر شده اند این چند نکته را در نظر بگیرند احتمالا بهتر می توانند با مسائل این چنینی کنار بیایند:
_ اولا هرچند که مادرشوهر شما تحصیلات دانشگاهی ندارد، اما کوله باری از تجربه به همراه دارد و بنابراین طبیعی است که زودتر از شما متوجه عیب و ایرادهای شما شود.
_ دوم این که، شما در زمان ازدواجتان بسیار جوان هستید و این اولین باری است که بدون کمک پدر و مادرتان، می خواهید مسئولیت یک زندگی مشترک را برعهده بگیرید. (البته به صورت معمول)
بنابراین کاملا طبیعی است که در برخی موارد خطا کنید و اشتباهی بزرگ مرتکب شوید، پس ناامید نشوید و مطمئن باشید در طول زمان، درک و بینش بهتری نسبت به مسائل زندگی به دست خواهید آورد و موفق تر از قبل عمل می کنید.
سوم این که، تلاش کنید نیت مادرشوهرتان را خوب تعبیر کنید و با خودتان بگویید که او خیرخواه زندگی ماست.
_ چهارم این که، انتظار نداشته باشید که مادرشوهرتان با سپردن میوه دل و امید زندگی اش به شما دیگر کاری به کار شما نداشته باشد و دربست پسرش را که با سختی بزرگ کرده است، تحویل شما دهد.
_ پنجم این که، مادری که سال ها میوه باغ زندگی اش را به معنای واقعی با جان و دل بزرگ کرده است، به یک باره بعد ازدواج فرزندش مشاهده می کند که پسرش به واسطه عشقی که به همسرش دارد دیگر مانند قبل نیست و از او فاصله گرفته است، حتی در برخی یا بسیاری از موارد نظرات عروسش بسیار مهم تر از نظرات وعقاید خودش می شود و برای همین از همان ابتدا، منافعش را با منافع عروس در تضاد می بیند. بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که پسر مانند قبل احترام مادرش را حفظ کند و حتی از نشان دادن احساسات قوی و شورانگیز در حضور مادر نسبت به همسرش، خودداری کند و برعکس.
من خوبم، تو هم خوبی
نحوه زندگی هر فرد با دیگری متفاوت است و هنگامی که شما به عنوان عروس وارد خانواده همسرتان می شوید طبیعی است که تفاوت های زیادی را مشاهده کنید. مثلا ممکن است خانواده شما اهل تفریح و گردش و خانواده همسرتان اهل پس انداز باشند و ممکن است این تفاوت ها در نظر شما عیب و ایراد خانواده همسرتان بیاید. بنابراین در حالی که خود و خانواده تان را مظهر خوبی و مصداق متعادل بودن می بینید، خانواده همسرتان را پر از عیب و ایراد بنگرید و همین مسئله هم باعث شود که زندگی کردن شما در کنار خانواده همسرتان خالی از دردسر نباشد اما اگر نوع نگاه خود را عوض کنید و عیب و ایراد دیگران را تفاوت در نوع زندگی ببینید آن گاه احتمالا بیشتر از قبل طعم سعادت و آرامش را در زندگی تان خواهید چشید.
همیشه حق با شما نیست
گاهی اوقات گمان می کنیم که در یک رابطه، کاملا حق با ماست و این دیگران هستند که کاملا مقصرند و گناهکار. اما در این مواقع فقط یک درصد احتمال دهید که حق با شما نباشد آن گاه بهتر می توانید با اختلافات کنار بیایید.
گاهی هم سوءتفاهم است
تفاوت سنی شما با مادرشوهرتان مسئله ای نیست که بتوانیم به سادگی از کنار آن بگذریم. تفاوت سنی گاهی باعث سوءتفاهم ها و اختلاف های شما با مادرشوهرتان می شود.
بنابراین سعی کنید که تفاوت ها و فاصله سنی را در تمام اختلافات در نظر داشته باشید و بعضی وقت ها با این قصد که سوءتفاهم است خیلی آسان از کنار مسائل بگذرید.
این دیگر بدخواهی است
اما گاهی وقت ها به نظر می رسد که رفتارهای اطرافیان، طعم و بوی سوءتفاهم یا خیرخواهی نمی دهد و گویی واقعا بدخواهی است! برای مثال ممکن است شما ملاحظه کنید برخی از اطرافیانتان از حساسیت ها و نقاط ضعف شما آگاهی یافته اند و مدام در حال آزار شما از این طریق هستند و چون می بینند شما قدرت مقابله با آن ها را ندارید این کار را به صورت متناوب تکرار می کنند. اما حتی اگر هم چنین باشد راه درست، لجبازی کردن و انتقام گرفتن نیست. در این مواقع شما باید به خاطر داشته باشید که قرار است سال ها در کنار خانواده همسرتان با آرامش زندگی کنید، بنابراین باید ببینید عاقبت هر رفتاری چیست و نهایتا رابطه شما را چگونه می کند؟ لجبازی جز پیچیده کردن مشکل کاری برای شما انجام نمی دهد. برای مثال یکی از این راه حل ها می تواند گذشت کردن باشد که حداقل نتیجه اش خاموشی بدی ها و قدردانی همسرتان از شما خواهد بود یا ممکن است یکی از راه ها توجه به نقاط مثبت طرف مقابل و در نتیجه کمرنگ شدن بدی هایش در چشم تان باشد و یکی دیگر از راه حل ها یادآوری این مطلب باشد که تمام این ها بازی های بچه گانه ای است که ارزش درگیر شدن ندارد.
ه هر حال مهم نیست که شما از چه راهی برای حل مشکلتان عبور می کنید مهم این است که مقصد این جاده کجاست و شما را به کجا می رساند! و البته به خاطر داشته باشید که شما باید این مسئله را از هر طریقی برای خودتان حل کنید برای مثال اگر قرار است گذشت کنید باید آتش درونتان را با آب بخشش خاموش کنید.
به هر حال هر کاری که می کنید باید نتیجه اش خاموشی آتش درون تان باشد زیرا اگر این آتش خاموش نشود روزی شعله می کشد و تمام هستی و زندگی شما را به آتش می کشاند.
پیشگیری از اختلاف
اما شما به عنوان یک عروس و برای پیشگیری از اختلافات چه کارهایی را می توانید انجام دهید؟ برخی از کارهای زیر برای جلوگیری از دامن زدن به اختلافات مفید خواهد بود:
- اگر با همسرتان اختلاف دارید هیچ گاه نزد مادرشوهرتان آن را علنی و آشکار نکنید زیرا این کار یعنی که مادرشوهر در زندگی ما دخالت کن!
2 - هیچ گاه در نزد مادرشوهر از همسرتان بد نگویید حتی اگر حق با شما باشد زیرا باز هم شما عروس هستید و همسرتان پسرش. بنابراین احتمال این که باز هم حق به همسرتان داده شود بسیار زیاد است.
3 - همیشه در نزد مادرشوهرتان احترام به همسرتان را فراموش نکنید، زیرا بلند حرف زدن، داد زدن، دستور دادن، اخم کردن و کارهایی از این قبیل مانند تیری است که در قلب مادرشوهرتان فرو می رود و کینه شما را در دلش بیشتر می کند.
4 - تلاش کنید که همسرتان همیشه ظاهری آراسته و خوب داشته باشد چرا که با این کار مادرشوهرتان قدردان زحمات شما می شود.
5 - در نوع رفتار و لحن گفتار با مادرشوهرتان همیشه احترام، مهربانی و محبت را رعایت کنید. برای مثال همیشه در جمع احترامش را حفظ کنید، جلوی پایش بلند شوید، از او قدردانی کنید. به خاطر هدایایی که برایتان تهیه می کند از او تشکر کنید و به فرزندانتان همیشه یادآور شوید که به مادربزرگشان احترام بگذارند و او را دوست بدارند.