اسكان يا اسكُون scone
در واقع یک کیک یا نان سریع است كه از لحاظ ظاهر شبيه بيسكوئيت با بافتي شبيه كيك و طعم و مزه اي شبيه نان است و معمولا از گندم، جو یا بلغور به همراه بيكينگ پودر به عنوان یک عامل پف کننده ( عمل اورنده ) تهیه و پخته میشود و گاها ميتواند شیرین هم تهيه شود.
اسکون در اصل به صورت گرد پخته شده و به صورت قطعات مثلثی بریده و سرو میشود اما شكل هاي ديگر ان نيز تهيه مي شود.
اسكون هاي شيرين ميتواند به عنوان عصرانه يا صبحانه (اسكون انگلیسی معمولا شیرین به همراه کشمش ، خرما و پنیر) يا به شيوه اسکاتلندی استفاده از ارد سیب زمینی و به عنوان صبحانه اسکاتلندی يا به شيوه استرالیا اسکون کدو تنبل پخته شده يا اسکون خرما تهيه و با كره /مربا /خامه يا چاي و قهوه سرو شود . همچنين اسكون هاي ترش و شور(اسكون پنير فتا و سبزيجات معطر - اسكون گوجه خشك و پنير پارمزان - اسكون پنير بز و اسفناج - اسكون بيكن و... ) به عنوان شام سبك يا پيش غذا و غذاي جانبي تهيه و سرو شود اسكون برعكس نان از (مخمر)استفاده نمي شود به همين علت ان را در دسته نان هاي سريع طبقه بندي ميكنند
آشپز :ستایش فرجی
اینستاگرام: wodesata