خانه
402K

آموزش تزیین سفره هفت سین

  • ۰۰:۲۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    اطلاعاتی در مورد کاشت سبزه عید

    بذرها و دانه های سخت و بدون لعاب *

    از دانه های این گروه می*توان به عدس ,ماش ,گندم ,باقلا, ماشک, لوبیا چشم بلبلی, تخمه آفتابگردان, تخمه کدو مرمری, گاودانه(کسن) , لوبیا چیتی, سنگگی و غیره اشاره کرد.دانه های این گروه چون بدون لعاب و درشت*تر از گروه اول هستند نمی*توان آن ها را روی سطح کار مالید بلکه باید داخل ظرف مورد نظر ریخته شوند البته با روش های خاصی می*توان این دانه ها را هم به صورت شیب دار سبز کرد که در ادامه آموزش لازم در این مورد داده می*شود.نکته دیگر اینکه این گروه از دانه ها زمان عمل آوری طولانی تری داشته و برای سبز شدن به زمان بیشتری احتیاج دارند.مثلا عدسی و ماشک حدود 15 روز و باقلا و تخمه کدو حدود 20 روز طول می*کشد تا آماده شوند.

    اینک به توضیح مراحل مختلف سبز کردن دانه های این گروه می*پردازیم.

    الف)خیس کردن

    بذرهای این گروه مدت زمان بیشتری احتیاج به خیساندن دارند و این به ریز و درشتی دانه بستگی دارد.مثلا دانه های ریزتر مثل عدس گندم ماش 12-24 ساعت خیس کرده اما دانه های درشت مثل باقلا تخمه کدو لوبیا چشم بلبلی و غیره را باید 48 ساعت خیس کنیم و در طی 48 ساعت دو بار آب دانه ها را عوض می*کنیم.

    ب)ریشه کردن و جوانه زدن

    وقتی دانه ها به مدت لازم خیس خوردند آن ها را داخل یک کیسه نخی ریخته و داخل آبکش قرار می*دهیم تا آب اضافی آن خارج شود و دچار گندیدگی نشود.روزی 2 بار کیسه پارچه ای را باز کرده و دانه ها را آبیاری کنید و هر بار کیسه را داخل آبکش پشت و رو کنید تا رطوبت و نور به همه جای آن به طور یکسان برسد بعد از 3 یا 4 روز دانه ها ریشه کرده و بعد جوانه می*زنند.وقتی جوانه ها به شکل آن ها را داخل سینی یا ظرف مورد نظر می*ریزیم.دقت کنید دانه ها را روی هم انباشته نکنید بلکه به طور یکنواخت و به ضخامت 5 سانت داخل ظرف پهن کنید.

    ج)قرار دادن روکش نایلونی شفاف

    روی ظرف آماده شده یک نایلون شفاف که چند جای آن را سوراخ کرده ایم ,میکشیم و اضافه های نایلون را از زیر جمع می*کنیم.دو روز اول سبزه را در محیط پر نور داخل خانه در حالی که روکش نایلونی روی آن قرار دارد می*گذاریم.دقت کنید وقتی که روکش روی دانه ها قرار دارد سبزه را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید چون دانه ها حالت پختگی پیدا می*کنند و دچار گندیدگی می*شوند.

    د)آب دهی و نگهداری تا مرحله آماده شدن

    دو روز اول باید روزی 3 مرتبه دانه ها را با آب فشان اسپری کنیم روزهای بعد که ریشه ها فعال و جوانه ها کمی بلند شد به 2 مرتبه آب دهی احتیاج دارد و باید سبزه را کاملا سیراب کرد و دیگر نیازی به آب فشان نیست.دو روز اول سبزه را در محیط داخل خانه در حالی که روکش روی آن قرار دارد نگهداری می*کنیم بعد از 2 روز نایلون را برداشته و سبزه را 1 روز دیگر در همان محیط قرار می*دهیم.پس از گذشت 1 روز سبزه را به محیط آزاد خارج از ساختمان می*بریم.چون اگر در محیط داخل خانه قرار بگیرد ساقه ها بلند و سبزه ها کم پشت و تنگ می*شود که به این حالت اصطلاحا سایه رس شدن می*گویند.

    اگر فصل زمستان باشد سبزه را چند ساعتی در معرض آفتاب ملایم زمستانی قرار می*دهیم و شب ها داخل خانه و یا بیرون که سایه و خنک باشد قرار می*دهیم و دیگر احتیاجی به اینکه شب ها به داخل خانه آورد شود ندارد.

    روش سبز کردن بذر شبدر:

    شبدر یک بذر بسیار زیبا و بادوام می*باشد البته شبدر نیز بدون لعاب بوده و باید آن را با تخم شربتی مخلوط کنید تا حالت ژله ای پیدا کند..به طور مثال برای یک سبزه متوسط 1 استکان بذر شبدر را با نصف استکان تخم شربتی مخلوط کرده و 8 استکان آب به آن اضافه کنید.بعد از 12 ساعت بذر آماده شده و باید آن را یک لایه روی زمینه مورد نظر بمالید.ضمنا بذر شبدر را به روش دیگری هم می*توانید سبز کنید به این صورت که تخم شربتی خیس خورده را روی زمینه دلخواه بمالید سپس بذر شبدر را روی آن بپاشید و پس از آب افشانی کردن طبق آموزش بذر لعابدار عمل کنید تا سبزه آماده شود.

    شما می*توانید برای اولین مرتبه هر دو روش را امتحان کنید و ببینید با کدام روش راحت تر هستید تا دفعات بعد به همان صورت عمل کنید.لازم به ذکر است که پوسته های بذر شبدر روی برگ های آن می*چسبند برای همین وقتی سبزه شما آماده شده باید وقتی سبزه را آبدهی می*کنید با کف دست بکشید تا پوسته ها از برگها جدا شود.

    آموزش تزیین سفره هفت سین

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان