طرز تهیه خورش ناردون؛ غذای مازندرانی شب یلدا
خورش ناردون را با مرغ یا گوشت در مازندران درست می کنند که یک غذای سنتی و فوق العاده خوشمزه است.
در روش سنتی انارهای ریز، بسیار قرمز و ترش که به انار جنگلی معروف است و در جنگل های شمال یافت می شود در این خورش استفاده می شود که در کنار گوشت گونههای متفاوتی از پرندگان از جمله مرغابی، پرلا، چهارتائی، اردک تاجدار و.. درست می کنند.
نام این خوراک به گویش مازندرانی با مرغ "کِرک اِنار تیم پهلو" است. بدون مرغ هم درست می کنند که نام آن به گویش مازندرانی " کِرک بَپِرِس " است، یعنی مرغ پریده.
مواد لازم:
مرغ ۱ عدد
پیاز درشت ۱ عدد
دانه انار تازه ۲ پیمانه
رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
بادمجان ( اختیاری) ۱ کیلو
نمک، فلفل ، زردچوبه، دارچین و روغن به مقدار لازم
دستور تهیه:
مرغ را کمی سرخ کرده و با ۲ لیوان آب به مدت ۱ ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا بپزد.
پیاز را خرد کرده و در روغن طلایی می کنیم.
دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا به روغن بیفتد.
در صورت قرمز نبودن انارها رب گوجه را اضافه کرده، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم.
در کنار مرغ یا گوشت سرخ شده قرار می دهیم.
توجه داشته باشید که تنها کمتر از یک پیمانه آب داخل خورش باقی مانده باشد.
بدون گذاشتن درپوش قابلمه ( زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) خورش را به مدت نیمساعت روی حرارت ملایم نگه می داریم تا اصطلاحاً جا افتاده و کاملاً به روغن بیفتد. غلظت خورش مانند فسنجان باشد.
در صورت تمایل می توانیم بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهیم.