۱۱:۳۶ ۱۳۹۳/۴/۷
-سوسه کباب
این یکی از غذاهای مجلسی مازندران هست که توی مهمونی ها سرو میشه. اسم بین المللی این غذا !!! مرغ شکم پره .
مواد لازم :
مرغ متوسط : 1 عدد
آلو خورشتی : 8-10 عدد
دونه انار ( محلی = ناردون) : 2 قاشق غذا خوری اگه انار ازه ندارین میتونین از پودر انار هم استفاده کنین.
زرشک : 2 ق غ
مغز گردو : یک فنجان
آب نارنج: 3 ق غ
زعفران : مقداری
پیاز داغ : 3-4 ق غ
سبزیجات محلی : زلنگ - اناریجه - گشنیز -برگ سیر- جعفری - نعناع - اوجی ( پونه) 3-4 لیوان ( اکثر غذاهایی که من بلدم متاسفانه اندازه مواد رو چشمی میریزیم واسه همین نمیدونم مثلا چند کیلو سبزی میخاد یا ... )
توضیح : زلنگ و اناریجه سبزیجات محلی مازندرانه و همین 2 نوع سبزی هست که بسیار معطره و باعث میشه که غذاهایی مثل قورمه سبزی ، آش ، مرغ ترش و کوکو سبزی و ... مزه شون متفاوت بشه.
در واقه این دو تا سبزی شناسنامه مازندرانه و بسیار خوشبو ومعطره .
روش تهیه:
مرغ را بعد از تمییز کردن با مقداری زعفران ساییده ، آب نارنج و نمک و فلفل مزه دار میکنیم. یک ساعت میذاریم بمونه.
سبزی های خرد شده رو با پیاز داغ تفت میدیم و زرشک و آلو و مغز گردو و انار دون رو اضافه میکنیم و میذاریم یه کم بپزه. نمک و فلفل رو اندازه میکنیم اگه ترش تر دوست دارین میتونین 1 ق غذاخوری رب انار اضافه کنین اگه شیرین تر دوست دارین 1 ق غذاخوری شکر اضافه کنین.
داخل شکم مرغ رو با این مواد پر میکینیم. مامانم همیشه 2 تا سنجاق قفلی نو و تمیزز بر میداره و شکنم مرغ رو میبنده. بعد میذاریم توی ماهیتابه با یه کم روغن و آروم سرخ میکنیم و بعدش 3 تا فنجون آب اضافه میکنیم تا بپزه اما نباید له بشه.
روش دیگش اینه که اول مرغ رو یه کم با حرارت ملایم سرخ کنین تا یم پز بشه و بعد مواد رو داخل شکمش بریزین و ادامه پخت ...
* این غذا رو میشه سرد هم سرو کرد. معمولا با برنج کته و ماست سوسنبر که دستورش رو میگم ، خورده میشه. خیلی هم خوشمزه است. نوش جان
___