شورکلا برای تهیه شور برای هر لیتر آب یک ق غ نمک میریزند و میجوشانند. اگر دوست داشتید میتونید به آن ۱ لیوان سرکه سفید اضافه کنید و بجوشانید.
حتما قبل از استفاده خوب آب نمک سرکه باید خنک بشه. همینطور کمی نمک باعث نرم شدن شور میشود. حتما نمک شور رو مزه کنید و چنان که به نظرتان کم بود میتونید نمکه آن را زیادتر کنید. شوری و اسیدی این شور به خودتان بستگی داره. برای یک حلبی یا شیشه معمولی حدوداً ۳-۴ عدد سیر و شوید ۳-۴ ساقه تازه و اگر هم ترخون تازه دارید حدوداً ۱۰-۱۵ شاخه.
مواد لازم و طرز تهیه
سبزیجات = کرفس، گٔل کلم، هویج پوست کنده، ۴-۵ عدد سیر پوست گرفته و به چند قسمت تقسیم کنید ، ترخون تازه یا خشک به مقدار دلخواه، چند تا برگ شوید، چند تا برگ کرفس. ۲ عدد فلفل قرمز کوچک.
...
برای شور: مقداری آب و نمک را جداگانه در ظرفی جوشانده و کنار میگذاریم تا خنک شود.
و مقداری هم سرکه سفید رو جداگانه بجوشانید و کنار بگذارید تا خنک بشه
سبزیجات تازه فوق را به مقدار لازم را بعد از شستن خورد کرده و خوب خشک کنید.
در ظرف شیشه ی یا ظرف مخصوص ترشی سبزیجات رو هم راه با سبزیجات معطر خشک را مخلوط یا جداگانه به ردیف روی هم داخل شیشه چیده. فلفلها رو به دو قسمت کوچک تقسیم کرده و داخل ظرف ریخته. اگر مزه تند زیاد دوست ندارید میتونید فقط ۱ عدد فلفل استفاده کنید.
سپس سرکه و آب نمک رو روی سبزیجات ریخته و در آن را سفت بسته و در یک جای سرد به مدت ۲ هفته یا بیشتر میگذاریم تا شور جا بیفته
دوستان عزیزم این شور رو منظر جون تهیه کردند و به مقدار زیاد و چشمی تهیه کردند. من خودم معمولان اندازهها رو خودم موقعی تهیه کردن مینویسم.
کلا برای تهیه شور برای هر لیتر آب یک ق غ نمک میریزند و میجوشانند. اگر دوست داشتید میتونید به آن ۱ لیوان سرکه سفید اضافه کنید و بجوشانید.
حتما قبل از استفاده خوب آب نمک سرکه باید خنک بشه. همینطور کمی نمک باعث نرم شدن شور میشود. حتما نمک شور رو مزه کنید و چنان که به نظرتان کم بود میتونید نمکه آن را زیادتر کنید. شوری و اسیدی این شور به خودتان بستگی داره. برای یک حلبی یا شیشه معمولی حدوداً ۳-۴ عدد سیر و شوید ۳-۴ ساقه تازه و اگر هم ترخون تازه دارید حدوداً ۱۰-۱۵ شاخه.
حتما مطمئن باشید که در آن محکم بسته هست و هوا داخل آن نمیرود. معمولان در آن را به مدت ۴۰ روز باز نمیکنند