خانه
411K

انواع ترشی

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۲/۶/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     بیاین ترشی های مختلفی رو که بلدیم به هم یاد بدیم .....
  • leftPublish
  • ۱۱:۳۳   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه زیتون پرورده

    طرز تهیه زیتون پرورده 

    این دستور برای درست کردن زیتون پرورده تو خونه که هم مقبول باشه، هم طعمش به زیتون پرورده های شمال نزدیک باشد،است.

    زیتون پرورده توی شمال با ترکیب رب انار و گردو روغن زیتون و سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دونه انار خشکیده درست می شود. تو تهران و بقیه ی شهرها سبزی های تازه ی شمالی گیر نمی آید و دونه انار خشک هم ممکنه تو فروشگاه های محصولات شمال پیدا بشود. سعی کنید حداقل رب انار رو از این فروشگاههای محصولات شمال و به صورت باز بخرید چون خیلی مزه اش متفاوته و بهتر از رب انارای بسته بندی است. برای سبزی هم جایگزین وجود داره که تو دستور می خوانید.

     

    مواد لازم:

     

    زیتون هسته گرفته
    نیم کیلو
    رب انار
    یک پیمانه و نیم
    گردو چرخ کرده 
    250 تا 300 گرم 
    آبلیمو
    دو قاشق
    نعنا خشک سابیده یک قاشق مرباخوری
    آویشن ساییده شده
    یک قاشق چایخوری
    دانه انار خشک 2-1 قاشق

     

    طرز تهیه:

    اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه ( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین). زیتون رابریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید 1 ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود یا اگر عجله دارید همونطوری بخورید. میل خودتونه!

  • ۱۱:۳۵   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه ترشی نازخاتون

    طرز تهیه ترشی نازخاتون 

    يكى از غذا هاى خوشمزه خطه شمال ناز خاتون است . اگر به غذاهاى تهيه شده با بادمجان علاقه منديد حتما اين غذا را درست كنيد:

    مواد لازم:

     

    بادمجان قلمی
    8 تا 10 عدد
    گوجه فرنگی درشت
    4 تا 5 عدد
    آب انار 
    2 لیوان
    آبغوره 
    نیم لیوان
    گلپر یک قاشق سوپخوری
    نعنای خشک نیم قاشق سوپخوری
    پیاز رنده شده 2 قاشق سوپخوری


    طرز تهیه:

    بادمجانها را در فر یا روی آتش کبابی میکنیم ، در صورت کباب کردن در فر، بادمجانها را در سینی فر می چینیم و سپس فر را با حرارت 400 درجه گرم میکنیم و سینی را به مدت تقریبا" یک ساعت کف فر قرار میدهیم تا بادمجانها کاملا" پخته شوند بعد آنها را پوست میکنیم و ساطوری میکنیم روی گوجه فرنگی‌ها آب جوش میریزیم و پوست آنها را میکنیم و گوشت آنها را خرد میکنیم آب انار و آبقوره را با بادمجان ساطوری مخلوط کرده و میگذاریم آهسته بجوشد و کاملا" به خورد بادمجان برود ، بعد گلپر و نعنا و پیاز رنده شده را در آن میریزیم و بلافاصله از روی آتش برمیداریم و تکه‌های گوجه فرنگی را داخل آن میریزیم و بهم میزنیم و در ظرف میکشیم ممکن است کمی گردوی چرخ کرده روی آن بپاشیم ./

  • ۱۱:۳۸   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه ترشی بادمجان

    موادلازم:
    بادمجان قلمی
    سیر
    نعناع خشک
    سرکه
    فلفل سبز تند
    نمک
    طرز تهیه :
    بادمجان ها را شسته و کلاهک آن را جدا کنید
    با چاقو دو شکاف عمودی در امتداد قد بادمجان ایجاد کنید
    بادمجان ها را در قابلمه چیده و با یک لیوان سرکه بپزید و بگذارید سرد شود
    سیر را ریز خرد کرده و با نعناع خشک و فلفل تند ریز شده مخلوط کنید
    از مواد مخلوط شده داخل شکاف بادمجانها را پر کنید و درون شیشه بچینید و روی بادمجانها را با سرکه بپوشانید.
    بعد از یک هفته ترشی آماده است.

  • ۱۱:۳۹   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی لیته انبه

    مواد لازم

    •    دو عدد انبه درشت     

    •    يك بسته تمر هندي     

    •    يك پيمانه سركه     

    •    يك قاشق چايخوری فلفل قرمز دارچين     

    •    دو قاشق مرباخوري سياه دانه     

    •    دو قاشق غذاخوري تخم گشنيز آسياب شده     

    •    نمک




    طرز تهيه 

    1.    ابتدا انبه‌ها را شسته و هسته آنها را جدا مي‌كنيم. تمر هندي را در سركه حل كرده و از صافي رد مي‌كنيم.

    2.     سپس انبه و مخلوط سركه و تمرهندي را درون مخلوط‌كن مي‌ريزيم. خوب كه مخلوط شد فلفل، نمك، سياه‌دانه، دارچين و تخم گشنيز را به آن اضافه كرده درون شيشه مي‌ريزيم. 

    3.    در شيشه را محكم بسته و درون يخچال مي‌گذاريم تا ترشي آماده شود. اين ترشي را بلافاصله بعد از درست كردن هم مي‌شود استفاده كرد ولي بهتر است تا يك هفته در يخچال بماند و بعد مصرف شود.
  • ۱۱:۴۰   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی خرمالو


    مواد لازم

    •    8 عدد خرمالو

    •    8 عدد خرمای زرد

    •    8 عدد هل سبز

    •    8 عدد فلفل بهار

    •    يك عدد جوز هندي    

    •    سركه سفيد

    •    نمک

    •    چهار تكه زنجبيل تازه كوچك     

    •    سه قاشق غذاخوري خلال شيرين شده پرتقال   
      



    طرز تهيه 

    1.    سركه را در ظرفي ريخته و مي‌‌گذاريم به مدت 10 دقيقه بجوشد. سپس از روي حرارت برداشته و صبر مي‌‌كنيم تا خنك شود. اين كار مانع از كپك زدن ترشي مي‌شود. 

    2.    خرمالوها را شسته و مي‌‌گذاريم تا خشك شود. به كمك نوك چاقو در انتهاي خرمالو يك سوراخ كوچك ايجاد مي‌‌كنيم و داخل هر خرمالو را با يك هل سبز و يك فلفل بهار پر مي‌‌كنيم.

    3.    خرمالوها را به صورت منظم در يك ظرف شيشه‌اي تميز مي‌‌گذاريم و ميان آنها جوزهندي و خرما قرار مي‌‌دهيم و نمک و زنجبيل را روي آنها مي‌‌ريزيم.

    4.    در پايان سركه سفيد سرد شده را روي مواد مي‌‌ريزيم. به طوري كه سركه روي خرمالوها را بگيرد. در شيشه را مي‌‌بنديم و ترشي را در جاي خنك نگهداري مي‌‌كنيم. اين ترشي پس از 15 روز آماده است.
  • leftPublish
  • ۱۱:۴۰   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی بادمجان شكم پر


    مواد لازم

    •    یک و نیم کیلوگرم سبزی ترشی

    •    يك قاشق سوپخوری ادويه     

    •    يك قاشق سوپخوری نمک     

    •    3 كيلوگرم بادمجان قلمی کوچک     


    •    سرکه




    طرز تهيه

    1.    سبزي ترشي شامل جعفري، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمي سبزيهاي معطر محلي است. 

    2.    سبزي ها را پس از پاك كردن و شستن روي يك پارچه تميز پهن كرده و مي گذاريم يك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد مي كنيم.

    3.    براي تهيه اين ترشي از بادمجان هاي كوچك استفاده مي كنيم. اگر بادمجان ها خيلي ريز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمي داريم و به همين ترتيب آنها را در حاليكه يك برش3 سانتيمتري در وسط بادمجان ها ايجاد كرده ايم، در سركه مي جوشانيم. به طوري كه براي هر يك كيلو، يك ليوان سركه لازم است. ظرف را روي حرارت ملايم قرارمي دهيم تا بادمجان ها كمي بپزد، ولي له نشود.

    4.    سبزي ترشي خرد شده را در ظرف تقريباً بزرگي مي ريزيم و سير، نمك و ادويه را به آن اضافه مي كنيم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادمجان ها را از اين مخلوط پر مي كنيم و در ظروف مخصوص ترشي مي ريزيم. 

    5.    سپس روي مواد سركه مي ريزيم تا سركه روي بادمجان ها را بگيرد. در آنها را محكم مي بنديم و در جاي خنك نگه مي داريم.
  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی فلفل


    مواد لازم

    •    ۵۰۰ گرم فلفل سبز تند     

    •    ۱ لیتر سرکه     

    •    نمک

    •    ۱ بوته سیر     

    •    چند شاخه ترخون و نعناع     



    طرز تهیه 

    1.    ابتدا فلفل سبزها را تميز بشوئيد و فلفل هاي زده دار يا نصف شده را از فلفل هاي سالم جدا كنيد . بهتر است براي زيبا تر شدن ظاهر ترشي، چوب اضافه سر فلفل ها را با چاقو تا حدي ببريد كه به كلاهك فلفل آسيب نرسد. بعد روي يك پارچه تميز پهن كنيد تا كاملا خشك شود .

    2.    فلفل ها را در يك ظرف شيشه اي بريزيد و لابه لاي آن چند حبه ( براي هر 500 گرم فلفل 4-5 حبه ) سير بيندازيد و روي آن را كاملا با سركه سفيد پركنيد . ميتوانيد از انواع فلفل براي ترشي استفاده كنيد .

    3.    ظرف ترشي فلفل را در جاي خشك و خنك و دور از تابش مستقيم خورشيد نگهداري كنيد و سعي كنيد به مدت 20 روز درب ظرف را باز نكنيد .

    4.    در مورد مدت ماندگاري ترشي فلفل: از بيست روز به بعد ترشي آماده مصرف است و تا 7-8 ماه هرچه بماند خوشمزه تر مي شود . ولي بعد از 7-8 ماه كم كم ترشي ها شروع ميكنند به تجزيه شدن داخل سركه. و كم كم بافت خود را از دست ميدهد . پس بهتر است ترشي را مقداري تهيه كنيد كه حداكثر تا 8 ماه مصرف كنيد.
  • ۱۱:۴۳   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی زردآلو با سرکه بالزامیک

    مواد لازم:

    • یک پیمانه سرکه بالزامیک سفید
    • نصف پیمانه عسل
    • نصف پیمانه آب
    • چوب دارچین 5 تا 7 سانتی متری
    • 6 عدد میخک کامل
    • 900 گرم زردآلوی رسیده

    طرز تهیه:

    1. برای تهیه شربت، در یک قابلمه متوسط سرکه، عسل، آب، دارچین و میخک را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید بجوشد سپس حرارت را کم کنید. به مدت 5 دهید بگذارید نیم جوش باقی بماند. از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه کنار بگذارید. سپس میخک و دارچین را جدا کنید.

    2. یک قابلمه را آب کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. کاسه بزرگی را با آب یخ پر کنید. زردآلوها را 30 تا 60 ثانیه داخل آب جوش بیندازید. سپس با قاشق آنها را داخل آب یخ بریزد تا پوست آنها به راحتی جدا شوند.

    3. این کار را با همه زردآلوها تکرار کنید. آنها را چهارقاچ کنید. سپس آنها را داخل شیشه شسته و استرلیزه شده بریزید.

    4. شربت را دوباره گرم کنید و بجوشانید سپس روی زردآلوها بریزید و حدود یک سانتی متر از بالای شیشه را خالی نگه دارید. در شیشه را محکم ببندید.

    5. شیشه را 10 دقیقه داخل آب در حال جوش روی حرارت قرار دهید. سپس در گوشه ای قرار دهید تا خنک شود.

  • ۱۱:۴۳   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی کدو سبز

    مواد لازم:

    • یک کیلو و 600 گرم کدوسبز
    • یک پیمانه پیاز خرد شده
    • 3 قاشق غذاخوری نمک ترشی
    • تکه های یخ
    • دو پیمانه سرکه سیب
    • 1.5 پیمانه شکر
    • یک قاشق غذاخوری تخم خردل
    • نصف قاشق چایخوری تخم کرفس
    • یک قاشق چایخوری دانه فلفل
    • نصف قاشق چایخوری زردچوبه

    طرز تهیه:

    1. کدوها را بشویید و حلقه ای خرد کنید. در یک کاسه بزرگ، 12 پیمانه کدو سبز و یک پیمانه پیاز خلال شده را با هم مخلوط کنید. روی آنها نمک بپاشید. خوب هم بزنید، سپس روی آنها قالب های یخ بریزید. روی آنها یک بشقاب سنگین قرار دهید و بگذارید دو ساعت در دمای اتاق باقی بماند.

    2. همه یخ ها را جدا کنید و کدوها را داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آنها گرفته شود. در یک قابلمه استیل، سرکه، شکر، تخم خردل، تخم کرفس، دانه های فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید این مخلوط بجوشد تا شکر آب شود. سپس کدو را اضافه کنید و دوباره بگذارید بجوشد. به طور مدام هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید و بگذارید 5 دقیقه بدون در نیم جوش باشد.

    3. کدوها را داخل یک شیشه استرلیزه بریزید و در آن را محکم ببندید.

    4. شیشه ترشی را داخل آب جوش روی حرارت 10 دقیقه بجوشانید و سپس کنار بگذارید خنک شود.

  • ۱۱:۴۷   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی تربچه

    مواد لازم:

    • 900 گرم تربچه
    • 2.5 پیمانه آب
    • دو قاشق غذاخوری نمک
    • 4/2,3 پیمانه سرکه سفید
    • 3 قاشق غذاخوری شکر
    • دو قاشق چایخوری دانه فلفل
    • 10 عدد میخک
    • نصف قاشق چایخوری ادویه هفت بیجار

    طرز تهیه:

    1. تربچه ها را بشویید و سر و ته آنها را جدا کنید. آنها را حلقه ای خرد کنید. در یک کاسه بزرگ، 2.5 پیمانه آب و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس تربچه را اضافه کنید. روی آنها را بپوشانید و به مدت 1 تا 2 ساعت داخل یخچال خنک کنید. به طور مرتب هم بزنید. سپس با آب سرد آبکش کنید.

    2. در یک قابلمه لعابی سرکه، شکر، دانه های فلفل، میخک و ادویه را با هم مخلوط کنید. روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و تا زمانی هم بزنید تا شکر آب شود. سپس حرارت را کم کنید و 15 دقیقه در قابلمه را بگذارید.

    3. تربچه ها را داخل شیشه های استرلیزه شده بریزید. سرکه داغ شده را روی تربچه ها بریزید و حدود یک سانتی متر از سر آن را خالی بگذارید.

    4. شیشه را 10 دقیقه داخل آب در حال جوش روی حرارت قرار دهید. سپس در گوشه ای قرار دهید تا خنک شود.

  • leftPublish
  • ۱۱:۵۴   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    به به چه چه تاپیکی بود این تاپیک حسابی دلم خواست
  • ۱۱:۵۷   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    میشه ترشی کلم قرمز و پیازو یک بار دیگه بگید

    فقط برای ترد شدنش و ترد موندنش باید چیکار کرد.
  • ۱۲:۱۰   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    el.sa
    کاربر جديد|44 |89 پست
    عالیه من که عاشق ترشیم
  • ۱۲:۱۰   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مواد لازم:
    ▪ کلم برگ بنفش خرد شده: یک کیلوگرم
    ▪ پیاز قرمز ریز خرد شده: ۲ عدد
    ▪ نمک: ۴ قاشق غذاخوری
    ▪ سرکه سیب: یک و نیم لیتر
    ▪ چوب دارچین له شده: کمی
    ▪ برگ بو: ۳ عدد
    ▪ پودر فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری
    ▪ میخک له شده: یک قاشق مرباخوری
    ▪ پودر گشنیز: یک قاشق غذاخوری
    ▪ شکر: ۷۵ گرم
    ▪ کشمش پلویی: ۱۰۰ گرم

     

     

    ● طرز تهیه:
    کلم برگ قرمز و پیاز خرد شده را در ظرف غیرفلزی بریزید و روی آن نمک بپاشید و خوب مخلوط کنید و بگذارید ۲۴ ساعت بماند.
    سرکه، دارچین، فلفل، برگ بو، میخک و پودر گشنیز را در دمای اتاق قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید .
    مخلوط پیاز و کلم را با آب سرد بشویید تا شوری آن از بین برود. مدتی آن ها را کنار بگذارید تا خشک شود.
    سپس پیاز و کلم و کشمش را در شیشه استریل شده طوری پر کنید که روی هم فشرده شود. سپس سرکه را روی آن بریزید تا تمامی مواد را کاملا بپوشاند.
    شیشه ها را خوب ببندید و به مدت ۲ هفته در مکان تاریک قرار دهید.

  • ۱۲:۱۲   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه ترشی کلم برگ و پیاز

    مواد اولیه :

    كلم برگ قرمز                                                 يك عدد

    پياز سفيد                                                    به ميزان لازم

    سركه و نمك                                                  به ميزان لازم

    طرز تهيه:     

    ابتدا پوست پيازهاي شسته شده را گرفته، برش داده و به صورت ريز خرد مي‌كنيم. كلم برگ را نيز به صورت خلال‌هاي خيلي باريك خرد نموده، سركه و نمك را با هم مخلوط مي‌‌كنيم.

    درون يك ظرف شيشه‌اي مناسب مقداري از كلم برگ‌ها را ريخته و روي آنها كمي پياز خرد شده مي‌ريزيم. اين كار را به ترتيب و در چند مرحله تا پر شدن شيشه انجام داده و در پايان روي آن را با سركه پر مي‌كنيم. ترشي را درون يخچال گذاشته و پس از سه روز آماده مصرف است.

    نكته:

    اين ترشي براي دورچين انواع غذاهاي گوشتي مناسب است. در ضمن پياز طعم خوبي به ترشي كلم مي‌دهد.

    پيازها را به هر شكلي كه دوست داشته باشيد مي‌توانيد برش بزنيد.

  • ۱۲:۱۵   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    کلم برگ قرمز متوسط 1 عدد

    آب 1 لیوان

    سرکه 1 لیوان

    شکر 1 ق س

    نمک 1 ق غ



    کلم رو از وسط به چهار قسمت تقسیم و بعد بصورت نوار هایی به پهنای 2 سانتی متر برش بزنید.

    کلم های خرد شده رو به همراه آب بریزید توی دیگ و بگذارید بجوشه.

    هم بزنید تا همه کلم ها با بخار آب و آب جوش یه کم نرم بشه.

    کلم ها رو آبکش کنید و این دفعه با سرکه و نمک و شکر بگذارید روی گاز و هم بزنید تا همه کلم ها به سرکه آغشته بشه.

    وقتی چند تا جوش زد شعله رو خاموش کنید و بگذارید سرد بشه.

    حالا ترشی رو توی ظرف شیشه ای ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.



    نکته 1 : این ترشی بلافاصله قابل مصرفه.

    نکته 2 : از سرکه این ترشی برای تهیه ی سس سالاد همراه با سس مایونز میتونید استفاده کنید که نتیجه اش یه سس خوشرنگ و خوش طعمه.

  • ۱۲:۲۵   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    یکی از خوشمزه ترین چاشنی ها ! ترشی مخلوط !

    مواد لازم

     

    گل کلم یک عدد کوچک

     کلم برگ قرمز 2عدد کوچک

    کلم بروکلی 1تا2 شاخه فلفل دلمه 1عدد فلفل تند 1عدد

    سیر 4 حبه سبزی خشک (نعناع.ترخون کمی شوید کمی مرزه)

    کرفس یک شاخه کوچک هویج 3 عدد.

    سرکه. 2ق

    شکر 

    طرز تهیه 

     

    همه سبزیها روریز خرد کرده سبزیهای معطر رو اضافه می کنیمودر شیشه می ریزیم بعد سرکه رو اضافه کرده کمی نمک وحدود 2 ق شکر مزنیم تا طعم تند سرکه خنثی بشه  و زودتر جا بیافته.نوش جان.

    ترشي مخلوط 2

    مواد لازم : گل کلم . هویج . کرفس . سیب ترشی . فلفل قلمی تند ! . سیر . گلپر . زردچوبه . نمک . سرکه . ترخون . و هر نوع از سبزیجاتی که مایل بودید !

    تمام سبزیجات رو خوب بشورید و خرد کنید و داخل ظرف بریزید . سیر رو پوست بگیرید و به صورت حبه بهش اضافه کنید . ترخون رو دسته ای بشورید و داخل ظرف قرار بدین . 2 ق غ سر پر نمک و 1 ق م گلپر و 1 ق م زردچوبه ریختم . سرکه رو تا جایی به ظرف اضافه کنید که لب به لب ظرف رو بگیره . من خودم یه نصف استکان آب جوشیده هم اضافه میکنم که ترشی ملایم تر بشه (نمک رو داخل آب حل میکنم و به ظرف اضافه میکنم بعد سرکه رو میریزم) یه کیسه فریزر رو ظرف قرار بدین و بعد در ظرف رو ببندین و ظرف رو برای چند ثانیه سر و ته کنید تا هوای اضافی ظرف گرفته بشه و سرکه و نمک به همه جا برسه و کپک نزنه ! ظرف رو یه جای خنک بزارین بعد از حدود یک ماه ترشی شما آماده است !

  • ۱۲:۲۶   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی مخلوط با آب گوجه

    مواد لازم :
    گل کلم خرد شده 1 پیمانه
    سیر خرد شده 6-8 حبه
    فلفل سبز تند 4-3 عدد
    هویج خرد شده نصف پیمانه
    کرفس خرد شده نصف پیمانه
    آب گوجه فرنگی 4-3 پیمانه
    سرکه نصف پیمانه
    سیب زمینی ترشی نصف پیمانه
    نمک 3 قاشق غذاخوری
    طرز تهیه :
    ابتدا گوجه فرنگی ها را داخل آب جوش به مدت 5 دقیقه قرار میدهیم تا پوست آن جدا شود سپس داخل میکسر ریخته تا کاملاٌ له شود . تمامی مواد را با هم مخلوط می کنیم . گوجه ها را با 2 قاشق غذاخوری نمک به مدت 10 دقیقه می جوشانیم و پس از خنک شدن مواد را داخل شیشه مورد نظر ریخته و آب گوجه را روی آن می ریزیم و در انتها نصف پیمانه سرکه روی آن می ریزیم و در جای خنک قرار می دهیم وبه مدت یک هفته می گذاریم بماند . تکته : درب ترشی کاملاٌ بسته باشد و قاشق چرب داخل آن زده نشود

  • ۱۲:۲۸   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بندری
    یک لیوان سبزی معطر خرد شده ( مرزه ، ترخون . نعنا، گشنیز )
    یک لیوان آب گوجه فرنگی غلیظ
    ۵ عدد گوجه فرنگی نرسیده
    ۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری ادویه ترشی
    پانصد گرم سیب زمینی ترشی
    ۵۰ گرم فلفل سبز ریز
    ۱ کیلو گل کلم
    دو تا سه شاخه کرفس
    یک بوته سیر
    ۳ عدد بادمجان متوسط
    ۱ لیوان رب انار ترش
    ۳ عدد خیار
    ۳ عدد هویج
    ۵۰ گرم موسیر
    ۱ بسته تمرهندی

    طرز تهیه ترشی لیته بندری



    – فلفل های سبز قلمی را با مقداری نمک و سرکه بجوشانید تا نرم شود.

    – تمرهندی را داخل ظرفی بریزید و کمی سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، بعد آن را داخل یک صافی بریزید و هسته های آن را در بیاورید .

    – گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد نمایید .

    – پوست سیب زمینی ها و هویج ها و سیرها را بکنید و ریز خرد نمایید .

    – برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد نمایید .

    – خیارها را (با پوست ) خرد نمایید و در صافی بریزید؛ کمی نمک روی آن بپاشید و دو تا سه ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود .

    – موسیرهای خشک را به مدت پنج شش ساعت در آب خیس نمایید ، دو سه بار بشویید، ریشه ها و قسمت های اضافی آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده نمایید .

    – بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز نمایید .

    – سبزی های معطر خرد شده ترشی را با همه مواد بالا مخلوط نمایید .

    – بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد نمایید و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ بعد به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه نمایید و به طور کامل مخلوط نمایید .

    – رب انار ، ادویه ترشی ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه نمایید .

    – مخلوط آماده شده را داخل شیشه مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه نمایید تا روی آن را بپوشاند .

    – نمک را هم به اندازه نیاز به ترشی اضاف کنید . استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود ، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر می کند .
    ترشی شما اماده شده است با انواع غذا می توانید میل کنید این ترشی بیشتر در نقاط جنوب کشور تهیه می شود

  • ۱۲:۳۰   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی هفت بیجار یک ترشی بسیار خوش طعم گیلانی می باشد .

    مواد لازم:

    ۲ کیلو

    بادمجان
    ۳-۲ عدد

    فلفل قلمی تند
    ۱ قاشق غذاخوری

    ادویه ترشی
    نیم کیلو

    فلفل دلمه ای( سبز، قرمز، زرد و نارنجی)
    ۱ قاشق غذاخوری

    نعنا خشک
    ۱ بوته

    سیر
    ۳۰۰ گرم(۵-۴عدد)

    گوجه فرنگی نارس
    یک کیلو

    آب غوره یا سرکه
    ۱ قاشق غذاخوری

    نمک
    ۲۵۰ گرم( ۱ لیوان)

    سبزی معطر( خرد شده)

    توجه: سبزی معطر شامل نعنا، شوید، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، جعفری می باشد.

    طرز تهیه:

    ۱- بادمجان خام را رنده یا ساطوری می کنیم. بعد آن را درون یک تنظیف ریخته فشار می دهیم و آبش را می گیریم.

    ۲- گوجه فرنگی ها را که بهتر است نیم رس یا نارس باشند، به صورت نگینی خرد می کنیم. لازم به ذکر است که گوجه فرنگی نارس باید به رنگ سبز، و گوجه فرنگی نیم رس به رنگ نارنجی باشد.

    ۳- سبزی های معطر را هم بسیار ریز می کنیم. هر چه قدر سبزی ریزتر شود، طعم و رنگ ترشی بهتر خواهد شد. اگر یک یا چند نوع از سبزی ها در دسترس نباشند اشکال ندارد، حتی می توان از خشک شده آن ها نیز استفاده کرد.

    ۴- سیر را رنده کرده و فلفل تند را خرد یا چرخ می کنیم. همچنین فلفل دلمه ای های رنگی را بسیار ریز خرد می کنیم.

    ۵- نعنا خشک، ادویه، نمک و سرکه یا آبغوره را با هم مخلوط می کنیم.

    ۶- در ظرف مخصوص ترشی، بادمجان ساطوری شده ، گوجه فرنگی های خرد شده، سبزی های خرد شده، سیر، فلفل دلمه ای و فلفل تند را می ریزیم و مخلوط سرکه، نعنا، ادویه و نمک را نیز به آن می افزاییم.

    نکاتی در مورد تهیه ترشی :

    (۱) طعم این ترشی با آبغوره دلپذیرتر است، اما اگر آبغوره تازه و خوش طعم در دسترس نبود، می توان از سرکه طبیعی هم استفاده کرد. مقدار سرکه مورد استفاده از مقدار آبغوره کمتر است، چون طعم ترش سرکه بیشتر از آبغوره می باشد. این ترشی نباید زیاد آبدار باشد.

    (۲) مقدار نمک و آبغوره را بنا به ذائقه می توان کم یا زیاد کرد.

    (۳) این ترشی در همان لحظه اتمام کار آماده مصرف است و نیازی به گذشت زمان ندارد. ( ترشی فوری)

    (۴) آبغوره بسیار به اکسیژن هوا حساس است، لذا در صورتی که درب ظرف آبغوره به طور کامل بسته نباشد طعم آن تغییر کرده و تلخ یا بی مزه می شود و کپک می زند، اما مقاومت سرکه نسبت به شرایط محیط بیشتر بوده و نگه داری آن آسان تر است.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان