خانه
411K

انواع ترشی

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۲/۶/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     بیاین ترشی های مختلفی رو که بلدیم به هم یاد بدیم .....
  • leftPublish
  • ۱۲:۳۱   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مواد لازم برای تهیه ترشی شور پاییزی

    مناسب ترین زمان برای درست کردن این ترشی فصل پاییز است
    مواد لازم :
    سبزیجات معطر شامل تلخون ، شبت ، سیر ، خیار ، کرفس ، گل کلم ، هویج ، سیر ، فلفل سبز تند ، سرکه ، پودر گل پر
    طرز تهیه ترشی شور پاییزی
    اول ظرفهای مخصوص را به خوبی شسته و خشک کنید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل کلم، سیر و فلفل خرد کرده و بعد از شست وشو در معرض هوا بگزارید تا کاملاً خشک شوند.
    فلفل ها و خیارها را به صورت درسته و گل کلم ها را نیز به همان ترتیب با حفظ فرم اصلی با دست از یکدیگر جدا کنید تا به صورت گل کلم های کوچکی درآیند.
    خرد کردن گل کلم ها با چاقو زیبایی شور را از بین می برد.
    سیرها را نیز به حالت حبه ای مورد استفاده قرار دهید.
    سبزیجات معطر را نیز پاک کرده و خوب بشویید سپس به قطعات حدود ۱۰ سانتی متری با ساقه خرد کنید.
    پس از آنکه کلیه مواد آماده شد، خیار و سبزیجات دیگر شامل گل کلم، هویج، کرفس همچنین سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر را به صورت لایه لایه درون ظرف قرار دهید به ترتیبی که یک ردیف مواد شور و ردیف دیگر با سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر پر شود.
    سپس قابلمه ای را از آب پر کرده و به میزان هر ۲ لیوان آب ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید.
    در ضمن در صورت تمایل به مواد فوق می توانید مقداری سرکه نیز بیفزایید، سرکه طعم خوبی به شور می دهد.
    برای هر شیشه یک کیلوگرمی شور، نصف استکان سرکه کافی است.
    البته میزان سرکه رابطه مستقیمی با ذائقه افراد دارد.
    در صورتی که نمی خواهید از سرکه استفاده کنید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید زیرا که در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.
    پس از آنکه محلول آب و نمک و در صورت تمایل سرکه به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برای مدت کوتاهی صبر کنید تا دمای آن پایین تر آید.
    هنگامی که دما از ۱۰۰ درجه سانتی گراد به ۸۰ یا ۷۰ درجه رسید یا به اصطلاح از حرارت افتاد، محلول حاصل را درون ظرف پر از مواد شور تا اندازه ای بریزید که ظرف لبالب با محلول پر شده و روی سطح مواد را کاملاً بپوشاند.
    سپس در ظرف را محکم بسته و دو یا سه روز در محلی گرم و در صورت امکان در مقابل تابش خورشید قرار دهید.
    پس از طی این مدت زمان آن را به یخچال یا محل سرد دیگری منتقل کنید.
    چند نکته مهم :
    به سبزیجات معطر یاد شده برگ کرفس و گشنیز هم می توان اضافه کنید .
    برای انداختن خیارشور، از خیارهای سالم و ترد استفاده کنید. نحوه درست کردن خیارشور نیز همان روش فوق است.
    عده ای با قراردادن تکه ای نان سنگک بر روی کلیه مواد و در دهانه ظرف از آن به عنوان مخمر استفاده می کند .
    برخی معتقدند استفاده از چند عدد نخود خام در لابه لای مواد، سرعت آماده شدن شور را بالا می برد.
    کاربرد ظروف شیشه ای از ظروف پلاستیکی بهتر است .
    مواظب باشید همه مواد و حتی ظرف آنها خوب خشک شده باشند. وجود نم و قطره ای آب باعث کپک زدن شور شما می شود

  • ۱۲:۳۳   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی گل کلم مخلوط

    مواد اولیه :
    گل کلم 1عدد
    هویج نیم کیلو
    ساقه کرفس 1دسته
    سیب ترشی نیم کیلو
    سرکه به میزان لازم
    فلفل سبز تند 4عدد
    نمک به میزان لازم
    ترخان به میزان لازم
    گلپر 1قاشق مرباخوری
    پودر سیر 1قاشق مرباخوری
    پودر موسیر 2قاشق مرباخوری
    ادویه ترشی به میزان لازم 
    طرز تهیه :
    ابتدا گل کلم را گل کنید و خوب بشویید و داخل آبکش قرار دهید تا خشک شود.هویج را پس از شستن و پوست گرفتن حلقه ای خرد کنید.
    بقیه سبزیجات را نیز شسته و در صورت لزوم پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
    سبزیجات خرد شده را با هم مخلوط کنید و یک لایه از آن را داخل شیشه مناسب بریزید و روی آن 1عدد فلفل تند قرار داده و ادویه بزنید و لابه بعد را نیز به همین ترتیب ادامه دهید تا انتها.
    وقتی مواد شما تمام شد روی آن سرکه بریزید و تا لبه ظرف پر کنید و روی لبه یک نایلون قرار داده و رویش را با درب ظرف چفت کنید و 2تا3هفته در جای مناسب و خشک قرار دهید تا آماده مصرف شود.
    نکات:
    1)در صورت تمایل از سرکه سیب در این ترشی استفاده کنید.
    2)میتوانید یک عدد لبو هم به ترشب اضافه کنید تا رنگ آن قرمز شود.
    3)این ترشی اگر با سرکه بالزامیک تهیه شود بسیار خوشمزه تر میشود.

  • ۱۲:۳۷   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی بادمجان فوری

    این ترشی طرز تهیه بسیار آسانی دارد و مزیت آن این است كه در 3 یا 4 روز بعد از درست كردن ترشی ما آماده است.
    مواد لازم :
    بادمجان قلمی متوسط / 2 کیلو
    فلفل سبز تند / 5-7 عدد
    سیر / 1 بته
    نعناع خشك / 1 قاشق غذاخوری
    سیاه دانه / 1 قاشق غذاخوری
    تخم گشنیز(آسیاب شده) / 1 قاشق غذاخوری
    گلپر (آسیاب شده) / 1 قاشق غذاخوری
    سركه قرمز و نمک / به مقدار لازم
    طرز تهیه:
    پوست اضافه سربادمجانها را جدا میکنیم. بادمجانها را شسته و خشك كنید.سپس آنها را به قطعات ریز خرد کنید و با یک پیمانه سرکه روی حرارت میگذاریم تا بجوش آید.
    بعد از 5 دقیقه که جوشید ،از روی آتش برمیداریم تا زیاد نرم و له نشوند . بعد می گذارید تا سرد شوند و از داغی بیفتد.
    فلفل ها را نیز با آب جوشانده و تخم های آنها را حارج نموده و خرد میکنیم. سیرها را نیز پوست کنده و خرد میکنیم
    بادمجانها،فلفل و سیر را به همراه ادویه ها و سبزی خشک مخلوط کرده و به ظرفهای شیشه ای مناسب منتقل می کنیم و روی آنها سرکه میریزیم تا حدی که روی بادمجانها را بپوشاند.
    نكته ها:
    این ترشی پس از 3-4 روز قابل مصرف می باشد.
    ممکن است بعد از گذشتن 1 تا 2 روز سرکه جذب بادمجانها شده و روی شیشه ترشی شما خالی شود که در اینصورت بهتر است مقداری سرکه به شیشه ترشی اضافه شود.
    پس از باز شدن بهتر است در جای سرد- ترجیحا یخچال - نگهداری شود.

  • ۱۲:۴۰   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خیار شور 

    مواد لازم :

    خیار ۲ کیلو

    سیر ۱ بته

    هویج ۲ عدد

    شوید مقداری

    فلفل سبز چند عدد

    سرکه ی قرمز به اندازه لازم

    نمک و آب به میزان لازم

    طرز تهیه :

    خیارها رو شسته و داخل شیشه می چینیم . تو هر شیشه چند حبه سیر و چند حلقه هویج و چند حلقه فلفل سبز و چند برگ شوید میریزیم و میذاریم کنار.

    تو یه قابلمه ۵ لیوان آب و ۵ قاشق غذاخوری نمک رو کاملا مخلوط میکنیم تا نمک حل بشه .

    تو هر شیشه به اندازه ی ۲ الی ۵/۲ سانت ( ببینین این اندازه تا کجای شیشه ای که انتخاب کردین میشه ) سرکه ریخته و بقیه اش رو با محلول آب و نمک پر میکنیم و درشون رو محکم میبندیم .

    یه قابلمه ی بزرگ رو انتخاب کرده و شیشه ها رو داخلش چیده و تا قسمت گلویی شیشه ها آب میریزیم و روی حرارت قرار می دهیم .

    به محض اینکه رنگ خیار ها برگشت ، شیشه ها را از آب خارج کرده و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شود .

    بعد در یخچال قرار داده و بعد از دو روز دیگه مصرفش میکنیم .

    فقط حواستون باشه همین که رنگ خیار ها برگشت ، از آب درش بیارین و گرنه خیارها میپزه ها

    طرز تهیه خیار شور فوری

    مواد لازم:
    خیار ریز و قلمی=20 عدد
    آب=2 لیتر
    نمک=4/3 لیوان
    جعفری،ریحان،ترخون=200 گرم
    سیر=15 تا 20 حبه
    فلفل قرمز تند=تعدادی
    تخم گشنیز نکوبیده=1 قاشق مرباخوری
    طرز تهیه:
    ابتدا خیارها را با آب سرد شسته و خشک کنید. در یک قابلمه آب و نمک را جوش بیاورید.وقتی جوش آمد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و به دمای محیط برسد. در یک شیشه تمیز خیارها،جعفری،ریحان،ترخون،فلفل و حبه های سیر(با پوست و قدری له شده)به همراه تخم گشنیز نکوبیده را بریزید و از محلول آب و نمک روی خیارها را پر کنید تا کاملا سطح خیارها را بپوشاند. سپس کاملا شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط خانه قرار دهید. بعد از 4 تا 7 روز خیارشورها آماده است. بعد از آماده شدن شیشه را درون یخچال نگه داری کنید. خیارشور اگر در هنگام عمل آوری در سایه نگهداری شود رنگ آن سبز می ماند ولی اگر ظرف خیارشور را در مجاورت نور خورشید قرار بدهیم رنگ آن روشن می شود.

  • ۱۲:۴۵   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    مواد لازم مقدار واحد توضیحات
    خیار 3 کیلو گرم ریز قلمی
    شورآب 4 لیتر حدود 4 لیتر اب +10 قاشق غذاخوری سر پر نمک
    سرکه 1 لیوان
    سیر به میزان لازم
    زاج چند تکه کوچیک به میزان لازم

    طرز تهیه : خیارشور خانگی

     

    چند وقت پیش رفتم بازار روز ، دیدم خیارهای کوچولو ترد و تازه دارن چشمک میزنن . سه کیلو خریدم و آوردم خیار شور درست کردم . گفتم بد نیست اینجا هم بذارم.

    البته قبلا بارها تجربه درست کردنش رو داشتم . یادمه اولین بار که درست کردم در کال ناباوری خیلی عالی و خوشمزه شده بود . عین خیارشورهای باز بیرون . من از سبزی داخل خیارشور اصلا خوشم نمیاد و نریختم . منظورم ترخون و ...ست .


    برای تهیه شورآب ، 4 لیتر اب رو ریختم تو قابلمه تا به جوش بیاد . بعد نمک رو اضافه کردم و چند تا قل که خورد و نمک ها خودشون حل شدن زیرش رو خاموش کردم . کلا بزاریدش کنار تا خنک بشه . (به ازای هر کیلو تقریبا 4 لیوان اب + 4 قاشق نمک ) .

     


    حالا خیار ها رو تمیز با برس بشورین و طوری بچینید که سریع خشک بشن و کااااملا خشک خشک بشن . موقع گذاشتن خیار شور اصلا نباید خیس و مرطوب باشن .


    وقتی خیار ها خشک شدن بچینیدشون تو شیشه و لابه لاشون سیر قرار بدین . تو هر شیشه سس بزرگ ، به اندازه ی یه نخود خیلی کوچیک زاج بندازین . حالا شوراب خنک شده و به دمای محیط رسیده رو بریزین روی خیار ها . فقط 2 سانت اخر رو فقط سرکه خالی بریزین و درش رو محکم ببندین تا هوا اصلا نفوذ نکنه . اگه هوا بگیره کپک میزنه و شل و لیز میشه و ...

     


    40 روز درش رو باز نکنید. البته من اینجا 30 روزه درش رو باز کردم . خیلی خوشمزه و ترد شده بود.

    اگه خیار شور لیز و سرسری بشه و وابره یعنی نمک ش کم بوده . اگه چروک بشه یعنی نمکش زیاد بوده .

  • leftPublish
  • ۱۲:۴۸   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    شور گل كلم 

    موادلازم:
    گل کلم 1 عدد متوسط
    هویج تازه 3 عدد
    فلفل (تند) به میزان لازم
    کرفس (قسمت ساقه) 2 ساقه
    آب (نمک زده شده) به میزان لازم
    سرکه 1 لیوان
    سبزی (شور شوید مرزه جعفری و سبزی خود کرفس) 500گرم
    شرح و مراحل پخت:

    آب به اندازه ای که روی ظرفی که مواد می ریزیم بپوشاند در قابلمه ریخته و یک لیوان سرکه و نمک را هم می ریزیم تدر آن به محض اینکه جوش آمد خاموش می کنیم.

    کرفس ، هویج ، گل کلم ، فلفل را شسته.

    کرفس را خرد کرده،هویج را هم خرد می کنیم به هر انداره که دوست داشته باشید یا اینکه بخواهید قالب بزنید .

    گل کلم را به هر اندازه که دوست داشته باشید خرد می کنید.

    سبزی را هم پاک کرده شسته، همه مواد را درون ظرف مورد نظر ریخته و از آب نمکی که درست کرده ایم داخل آن می ریزیم و درش را محکم می بندید که هوا نکشد. 

  • ۱۲:۵۱   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه خیار شور یک روزه (خیار شوری فوری)

    خیار شور یک روزه فوری شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.

    طرز تهیه خیار شور یک روزه (خیار شوری فوری) بسیار لذیذ و خوش طعم مثل خیارشورهای شرکتی :

    خیار شور یکی از پایه های اصلی برای هر غذای آماده و انواع ساندویچ است . دیگر لزومی ندارد برای آماده شدن خیار شور ۲ الی ۳ هفته منتظر ماند. ما به شما روشی را آموزش می دهیم که می توان در کمتر از ۲۴ ساعت یک خیار شور لذیذ و خوش طعم را در کنار غذای خود میل نمایید.

    خیار شور یک روزه فوری شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.

     

    طرز تهیه خیار شور یک روزه , خیار شوری فوری

     
    مواد لازم برای تهیه خیار شور یک روزه:
    خیار تازه به مقدار لازم

    شوید و ترخون ۲ الی ۳ ساقه

    سیر ۳ حبه

    آب جوشیده خنک به مقدار لازم

    نمک و فلفل به مقدار لازم

    سرکه نصف لیوان

     
    طرز تهیه خیار شور یک روزه:
    خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های سس بزرگ می ریزیم. سپس چند ساقه شوید و ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم.
    آنگاه درب شیشه را محکم می بندیم.
    سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.

    توجه کنید پس از به جوش آمدن آب،به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
    سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
    وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف شود.

    اگر خیار شور تند دوست دارید یک عدد فلفل سبز تند کوچک داخل هر شیشه بگذارید.

    خیار شور فوری ( یک روزه)

    خیار را خوب بشورید و داخل شیشه بریزید
    بعد چند تا ساقه ترخون وسه تا حبه سیر توی شیشه بندازید .
    بعدش آب جوشیده ی خنک رو با نمک وفلفل مخلوط کنید و نصف لیوان سرکه روی خیارهای داخل شیشه بریزید
    ( مثلا برای یه شیشه ای که گنجایش 2 لیتر داره این اندازه ها کافیه)
    حالا یک قابلمه بردارید و شیشه ها رو. وسط قابلمه بذارید و تا کمر شیشه ها، توی قابلمه آب بریزید.
    ( نکته مهم ابنجاست که در شیشه ها رو هرگز نبندید.)
    حالا قابلمه رو روی اجاق گاز بذارید و اجازه بدید تا آب جوش بیاد.
    از وقتی که آب جوش اومد 15 دقیقه تایم بگیرید بعد زیر قابلمه رو خاموش کنید و در شیشه ها رو ببندید و بذارید شیشه ها همونجا تو قابلمه خنک بشن این نکته خیلی مهمه چون اگه بلافاصله شیشه ها رو از داخل آب جوش دربیارید و روی سینک یا کابینت بذارید ممکنه اختلاف دما باعث ترکیدن شیشه ها بشه. وقتی کاملا سرد شد داخل یخچال بزارید و فرداش نوش جان کنید. 


  • ۱۲:۵۲   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مواد لازم برای تهیه ترشی لوبیا سبز
    • 1350 گرم لوبیا سبز تازه
    • سه پیمانه آب
    • سه پیمانه سرکه سیب
    • یک قاشق غذاخوری نمک ترشی
    • 3 قاشق غذاخوری شوید تازه
    • نصف قاشق چایخوری فلفل هندی
    • 6 حبه سیر رنده شده
    طرز تهیه
    1. لوبیاها را بشویید و آبکش کنید. سر و ته و نخ اضافه آنها را بگیرید. آنها را داخل قابلمه قرار دهید و رویشان آب جوشیده بریزید تا همه سطح آنها را بپوشاند. دوباره به مدت 3 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد.
    2. لوبیاها را داخل کاسه بزرگ بریزید.
    3. در یک قابلمه بزرگ، سه پیمانه آب، سرکه، نمک ترشی ، شوید، فلفل قرمز و سیر را با هم مخلوط کنید. روی حرارت قرار دهید تا بجوشند. سپس در دمای اتاق خنک کنید. بهتر است پیش از سرو به مدت 4 ساعت آن را سرد کنید و دو هفته داخل یخچال نگهداری کنید.

  • ۱۲:۵۳   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشي فوري 

    مواد لازم
    • ۸ عدد بادمجان قلمی 
    • ۳ عدد متوسط گوجه فرنگی 
    • ۲ عدد متوسط هویج 
    • ۱ بوته سیر 
    • ۲ قاشق غذاخوری ترخان خشک 
    • ۱ قاشق غذاخوری شوید خشک 
    • سرکه سیب
    • گلپر یا سیاه دانه
    • نمک و فلفل و زردچوبه
    طرز تهیه
    1. پوست بادمجان ها را بگیرید و آنها را حلقه حلقه کرده، در قابلمه لعابی ریخته روی آن سرکه سیب بریزید به حدی که روی بادمجان ها را بگیرد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بادمجان ها پخته شده و نرم گردد. پس از آن که بادمجان ها سرد شد آنها را با ته قاشق له کنید.
    2. گوجه فرنگی ها را شسته، کاملاً خشک کنید و آنها را ریز خرد کنید.
    3. فلفل های دلمه ای را بشویید و با دقت آنها را خشک کنید و به صورت نگینی یا خلال خرد کنید.
    4. پوست سیرها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
    5. پوست هویج ها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
    6. هویج، گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای، سیر، ترخان و شوید را به بادمجان اضافه کنید. به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس سرکه سیب را روی مواد بریزید تا حدی که روی مواد را کاملاً بگیرد و آنها را در شیشه های در دار بریزید. (برای آن که ترشی کپک نزند باید سرکه خالص باشد. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، بهتر است بگذارید سرکه چند جوش بزند، پس از آن که سرد شد آن را به مواد اضافه کنید.) در صورت تمایل مقداری گلپر یا سیاه دانه به ترشی اضافه کنید.

  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طرز تهیه ی ترشی فلفل سبز دلمه ای
     
    مواد لازم:
    فلفل سبز دلمه ای        2 کیلوگرم
    کلم پیچ کوچک             1 بوته
    موسیر                       350 گرم
    گلپر                          50 گرم
    هویج فرنگی                250 گرم
    فلفل تند                    6 عدد
    نمک و سرکه               به مقدار کافی
    سبزی ( شوید - ترخان - مرزه - نعناع )   500 گرم
     
     
     
    طرز تهیه:
    کلم پیچ و موسیر و هویج را کاملا شسته و به همراه سبزی پاک کرده و ریز خرد میکنیم. فلفل سبز های دلمه ای را می شوییم و درون آنها را با دقت و به آرامی خالی می کنیم و مواد فوق را درون فلفل دلمه ای های خالی شده میریزیم. بعد از اینکه مواد را داخل فلفل دلمه ای ها ریختیم ادویه را اضافه کرده و درب فلفل دلمه ای ها را می بندیم. هرکدام از فلفل دلمه ای های شکم پر شده را داخل ظرف ترشی قرار داده و مخلوط نمک و فلفل به همراه سرکه را بر روی آنها میریزیم. درب ظرف را محکم می بندیم و در جای خشک و خنک نگهداری میکنیم . ترشی بعد از یک ماه آماده مصرف است.
  • leftPublish
  • ۱۳:۰۱   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

     فلفل سبز تند  ۵۰۰ گرم
     سرکه  ۱ لیتر
     نمک  به مقدار لازم
     سیر  ۱ بوته
     ترخون و نعناع  چند شاخه

     طرز تهیه ترشی فلفل 


    سه لیتر آب رو با سه قاشق نمک مخلوط می کنیم و می جوشونیم .آب جوشیده رو می گذاریم سرد بشه فلفل ها رو هم می شوریم و سه روز توی این آب نمک می زاریم بمونه.بعد از سه روز فلفل ها رو آبکش می کنیم تا آبشون گرفته بشه سیر رو حبه حبه پاک می کنیم .نعناع و ترخون رو هم پاک می کنیم و می شوریم و می گذاریم حتما آبشون بره و خیس نباشه . ظرف مناسب شیشه ای رو در نظر می گیریم و یک ردیف فلفل در اون می زاریم و بقیه اقلام رو یک ردیف دیگه می گذاریم به همین ترتیب تا تمام فلفل ها و موادمون درش پر بشه . بعد شیشه رو با سرکه پر می کنیم یک روز درش رو باز می گذاریم و بعد از یک روز درش رو محکم می بندیم و بعد از حدود پانزده روز ترشی ما آماده است.

     

    روش دیگر تهیه ترشی فلفل سبز و ترشی بامیه و نکاتی در مورد آنها
    ابتدا فلفل سبزها را تميز بشوئيد و فلفل هاي زده دار يا نصف شده را از فلفل هاي سالم جدا كنيد . بهتر است براي زيبا تر شدن ظاهر ترشي ، چوب اضافه سر فلفل ها ( دم ساقه )...

    ابتدا فلفل سبزها را تميز بشوئيد و فلفل هاي زده دار يا نصف شده را از فلفل هاي سالم جدا كنيد . بهتر است براي زيبا تر شدن ظاهر ترشي ، چوب اضافه سر فلفل ها ( دم ساقه ) را با چاقو تا حدي ببريد كه به كلاهك فلفل آسيب نرسد. بعد روي يك پارچه تميز پهن كنيد تا كاملا خشك شود .

    فلفل ها را در يك ظرف شيشه اي بريزيد و لابه لاي آن چند حبه ( براي هر 500 گرم فلفل 4-5 حبه ) سير بيندازيد و روي آن را كاملا با سركه سفيد پركنيد . ميتوانيد از انواع فلفل براي ترشي استفاده كنيد .

    ظرف ترشي فلفل را در جاي خشك و خنك و دور از تابش مستقيم خورشيد نگهداري كنيد و سعي كنيد به مدت 20 روز درب ظرف را باز نكنيد .

    در مورد مدت ماندگاري ترشي فلفل : از بيست روز به بعد ترشي آماده مصرف است و تا 7-8 ماه هرچه بماند خوشمزه تر ميشود . ولي بعد از 7-8 ماه كم كم ترشي ها شروع ميكنند به تجزيه شدن داخل سركه . و كم كم بافت خود را از دست ميدهد . پس بهتر است ترشي را مقداري تهيه كنيد كه حداكثر تا 8 ماه مصرف كنيد.

    ترشي باميه : ترشي باميه دقيقا مثل دستور ترشي فلفل سبز تهيه ميشود . بهتر است از باميه هاي ريزي كه معمولا در خورش مورد استفاده قرار نميگيرند استفاده كنيد كه هم ظاهر ترشي زيبا تر باشد و هم زود تر آماده مصرف شوند . نكته اي كه بايد حتما به آن دقت كنيد اين است كه هنگام بريدن دم ساقه هاي باميه ، سر باميه ها سوراخ نشود كه ترشي شما حالت ليز بودن پيدا كند. سواي ظاهر و طعم بدي كه به ترشي ميدهد ماندگاري ترشي را نيز تا حد زيادي تحت تاثير قرار ميدهد . بهتر است از چند حبه سير نيز براي اين ترشي استفاده كنيد .

    در مورد مدت ماندگاري اين ترشي : اگر در يخچال باشد ( يا جاي خيلي خنك ) 5-6 ماه قابل 

    ترشی فلفل سبز

     

    فلفل سبز یا فلفل قرمز 500 گرم  .  نمک 5 قاشق غذاخوری

    ترخون 2 شاخه  .  سرکه سفید مقدار لازم  .  سیر مقدار لازم

     

    طرز تهیه : 8 لیوان آب و 5 قاشق غذاخوری نمک را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، پس از اینکه 5 دقیقه جوشید از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید تا سرد شود.

     

    فلفل ها را بشویید سپس داخل آب نمک جوشیده بریزید ، روی ظرف را بپوشانید و به مدت 2 شب کناری قرار دهید تا تلخی فلفل ها گرفته شود ، پس از 2 شب فلفل ها را با آب سرد آبکشی کنید و بر روی دستمال قرار دهید تا خشک شود و رطوبت فلفل ها گرفته شود ( روی بدن هر فلفل با سوزن چند سوراخ ریز ایجاد کنید ).

     

    داخل شیشه تمیزی چند حبه سیر و مقداری ترخون بریزید سپس فلفل ها را داخل شیشه قرار دهید و روی فلفل ها را با سرکه پر کنید ، روی دهانه ظرف تکه ای نایلون قرار دهید سپس در شیشه را محکم کنید و در جای خنکی قرار دهید تا ترشی ها برسند ( 7 تا 10 روز برای رسیدن ترشی ها زمان لازم است ).

     

    نکته ها : برای جلوگیری از کپک زدن دقت کنید که شیشه ، فلفل ها و ترخون هیچ رطوبتی نداشته باشند ؛ میتوانید از انواع فلفل ها استفاده کنید ، همچنین میتوانید فلفل ها را کامل داخل شیشه بریزید یا اینکه فلفل ها را خرد کنید.

  • ۱۶:۲۲   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    مرسی مونا جون

    به به راه آسون تری برای ترشی لوبیا سبز سوراغ ندارید یعنی نمیشه با آب و سرکه و نمک سیر تمومش کرد

    خودت مونا کدوما رو دوست کردی
  • ۱۶:۲۷   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خواهش عزيزم
    من سراغ ندارم گلم
    من خودم تا بحال درست نكردم هميشه مامان درست ميكنن
  • ۱۶:۵۴   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    زیباکده
    mona mona : 
    خواهش عزيزم
    من سراغ ندارم گلم
    من خودم تا بحال درست نكردم هميشه مامان درست ميكنن
    زیباکده

    به به خیلی هم خوب خوشابحالت

    اگه دیدی جایی برام میزاری مرسی 

    پست هایی که میزاری مونا عالین منو از کارو زندگی میندازه انقدر جذابه 

    تو کار گل و گیاه هم سوال داشتی در خدمتم عزیزم 

  • ۱۶:۵۶   ۱۳۹۴/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    قربونت عزيزم
    چشم حتما
    ممنون
  • ۱۰:۲۱   ۱۳۹۴/۹/۳
    avatar
    ملودیکا
    کاربر فعال|69 |200 پست
    سلام به عزیزاانم
    من میخوام ترشی لوبیا سبز درست کنم. توی سایتی خوندم گه فقط تو سرکه بجوشه اما اینجا دستور دیگه ای هست گیج شدم!!!!!
  • ۱۶:۳۹   ۱۳۹۴/۹/۳
    avatar
    سودا ح
    کاربر جديد|48 |67 پست
    کسی ترشی کدو بلده خوردم خیلی خوشمزست ولی نمیدونم چطوری درست میشه
  • ۰۸:۲۸   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    ملودیکا
    کاربر فعال|69 |200 پست
    سلااااام گسی هست منو راهنمایی کنه عایا؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۰۹:۳۱   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    شراره سعیدپور
    کاربر فعال|131 |223 پست
    سلام طرز تهیه ترشی لیمو ترش کسی بلد ؟
  • ۰۹:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    مامان من درست ميكنن گلم
    اما من بلد نيستم اگر خواستيد بپرسم ازشون
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان