خانه
411K

انواع ترشی

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۲/۶/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     بیاین ترشی های مختلفی رو که بلدیم به هم یاد بدیم .....
  • leftPublish
  • ۱۲:۵۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ترشی بندری

    مواد لازم

    آب گوجه فرنگی  (غلیظ)   ۱ پیمانه

    گوجه فرنگی  ۵ عدد

    ادویه ترشی  ۲ قاشق سوپ خوری

    سیب ترشی  ۵۰۰ گرم

    کرفس  ۳ شاخه

    فلفل سبز تند  ۵۰ گرم

    گل کلم  ۱ کیلو گرم

    سیر  ۱ بوته

    رب انار  ۱ پیمانه

    خیار  ۳ عدد

    بادمجان  ۳ عدد

    موسیر  ۵۰ گرم

    هویج  ۳ عدد

    تمبر هندی  ۱ بسته

    سرکه   به مقدار لازم

    سبزی (شامل نعنا.گشنیز.مرزه.ترخان ریز شده)   ۱ پیمانه

    طرز تهیه

    ۱- ابتدا فلفل سبزهای تند را شسته و داخل کمی سرکه و آب و نمک بجوشانید تا نرم شوند ،سپس آنها را ریز کنید.تمبرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید سپس آن را با آبکش ریز صاف کنید و هسته های آن را جدا نمائید.(این عمل را چند بار انجام دهید تا کاملا گوشت تمبر هندی جدا شود) 

    ۲- گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید ، هویج ها و سیب ترشی و سیرها را پوست کرده و ریز خرد نمائید ، برگ های کرفس را جدا نموده و به اندازه هویج ها خرد کنید. 

    ۳- خیارها را همراه با پوست خرد کنید و در آبکش بریزید ؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود.

    موسیرها را شسته و به صورت ورقه ای یا ریز خرد کنید، بوته های گل کلم را نیز از هم جدا نموده و ریز خرد کنید. سبزی های معطر را ساطوری کنید و با تمامی مواد بالا مخلوط نمائید. 

    ۴- بادمجان ها را پوست گرفته و به صورت مربعی خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند سپس به همان صورت داغ به بقیه مواد اضافه کرده و خوب مخلوط نمائید. 

    ۵- ادویه مخصوص ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمبرهندی حل شده در سرکه را به مخلوط اضافه کنید سپس مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی ریخته و سرکه آن را اندازه کنید تا جایی که روی آن را کامل بپوشاند ، نمک و فلفل هم به میزان دلخواه به ترشی اضافه کنید و ظرف ترشی را در جای خنکی قرار دهید.حدود 2هفته صبر کنید تا ترشی شما کاملا جا بیفتد. 

    سایر نکات

    بهتر است ترشی را در یخچال نگهداری کنید

    میتوانید به ترشی 2تا3قاشق سوپخوری پودر سیر و موسیر هم اضافه کنید

    اگر دوست دارید به جای فلفل سبز تند از فلفل سبز شیرین استفاده کنید

     رب انار ترش مزه این ترشی را بهتر میکند

    آب گوجه فرنگی غلیظ با صاف کردن گوجه از آبکش بدست میاید ، میتوانید به جای آب گوجه فرنگی غلیظ از مخلوط 3 قاشق رب و 1 لیوان آبجوش استفاده کنید. 

  • ۲۲:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ترشی بادمجان شکم پر

     

     سبزی ترشی  1/5 كيلو

     ادويه  يك قاشق سوپخوری

     نمک  يك قاشق سوپخوری

     بادمجان قلمی کوچک  3 كيلو

     سرکه به میزان لازم

     

    سبزي ترشي شامل جعفري، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمي سبزيهاي معطر محلي است. سبزيها را پس از پاك كردن و شستن روي يك پارچه تميز پهن كرده و مي گذاريم يك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد مي كنيم.

     

    براي تهيه اين ترشي از بادمجان هاي كوچك استفاده مي كنيم. اگر بادمجان ها خيلي ريز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمي داريم و به همين ترتيب آنها را در حاليكه يك برش3 سانتيمتري در وسط بادمجان ها ايجاد كرده ايم، در سركه مي جوشانيم. به طوري كه براي هر يك كيلو، يك ليوان سركه لازم است. ظرف را روي حرارت ملايم قرارمي دهيم تا بادمجان ها كمي بپزد، ولي له نشود.

     

    سبزي ترشي خرد شده را درظرف تقريباً بزرگي مي ريزيم وسير، نمك و ادويه را به آن اضافه مي كنيم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادمجان ها را ازاين مخلوط پرمي كنيم و در ظروف مخصوص ترشي مي ريزيم . سپس روي مواد سركه مي ريزيم تا سركه روي بادمجان ها را بگيرد. در آنها را محكم مي بنديم و در جاي خنك نگه مي داریم

     

    خوردن ترشي به همراه غذا باعث افزايش اشتها مي شود. همچنين به علت دارا بودن سركه باعث هضم بهتر غذا و چربي ها ميشود. اگر در صورت خوردن يك غذاي چرب احساس سنگيني كرديد، با خوردن مقداري ترشي يا آبليمو يا آبغوره كه همگي خاصيت اسيدي دارند، حالتان بهبود خواهد يافت.

     

    تذكر:

    در مصرف ترشي نبايد زياده روي كرد.همانطور كه اشاره شد ترشي خاصيت اسيدي دارد ، بنابراين افرادي كه دچار ناراحتي معده هستند نبايد آن را مصرف كنند.

    اين ترشي به علت دارا بودن بادمجان، براي افرادي كه به آن حساسيت دارند مناسب نيست.

     ________________________________

     

    انواع ترشی

    ویرایش شده توسط رهام 💙دنیز💕 در تاریخ ۱۳/۱۱/۱۳۹۴   ۲۲:۵۳
  • ۲۳:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    ترشی‌ گوجه فرنگی 

    مواد لازم برای ترشی گوجه فرنگی :

    ‌گوجه ریز سفت و تازه   یک کیلو

    نمک و نعنا خشک  به میزان لازم

     سرکه   یک لیوان

    آب جوشیده و سرد شده   2.5 لیوان

    طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی :

    گوجه را حتما از نوع سفت و قرمز و ریز انتخاب کنید و بشویید و در یک ظرف مناسب شیشه‌ای بریزید.

    آب را با نمک و سرکه بجوشانید.

    پس از سرد شدن روی گوجه بریزید و نعنا خشک را هم اضافه کرده در شیشه را ببندید و در یخچال یا جای خنک بگذارید.

    گوجه ترشی شما پس از 10 روز آماده می‌شود.

    دقت کنید برای تهیه این ترشی از سرکه خالص استفاده نکنید و نمک آن را هم کمی بیشتر بریزید تا گوجه‌ها له نشو‌د و شکل ظاهر آنها حفظ شود.

    ترشی با آب گوجه فرنگی یا سالاد مشهدی

    مواد لازم برای ترشی با آب گوجه فرنگی :

     گل کلم  یک بوته متوسط و ریز خرد شده

     گوجه   2 کیلو رنده شده

    فلفل تند سبز  10 عدد

    سیر   یک بوته بزرگ

    خیار  5 تا 6 عدد

    کرفس  یک بوته کوچک

    موسیر خیس شده  100 گرم

    رب گوجه  یک لیوان

    نمک و گلپر، تخم گشنیز، زردچوبه و پودر زیره  به میزان لازم

    سرکه  یک لیوان

    طرز تهیه ترشی با آب گوجه فرنگی :

    گوجه‌ها را بشویید و در مخلوط کن بریزید و آن را به صورت آب گوجه تبدیل کنید.

    سرکه را به آن اضافه کنید و حدود 5 تا 10 دقیقه آن را بجوشانید و بگذارید سرد شود.

    تمام مواد ترشی را ریز خرد کنید.

    همه مواد خرد شده را در ظرفی بریزید و بعد آب گوجه، سرکه، ادویه‌ها و رب را به آن اضافه و مخلوط کنید و در شیشه‌ای بزرگ بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

    این ترشی مخصوص استان خراسان بوده و به سالاد مشهدی معروف است

    انواع ترشی

  • ۱۰:۵۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    آشنایی با روش تهیه ترشی پیاز 

     ترشی پیاز را با هر غذایی که میل کنید اشتهابرانگیز است.

    مواد لازم:

    پیاز قرمز: 2 عدد متوسط (نصف شده و باریک حلقه شده)

    چوب دارچین: 2 عدد

    میخک: 6 عدد (درسته)

    دانه فلفل قرمز: کمی (له شده)

    سرکه سیب: یك فنجان - 240 میلی‌لیتر

    آب لیمو: نصف فنجان - 120 میلی‌لیتر (تازه)

    شکر: 1/4 تا 1/2 فنجان - 50 تا 100 گرم

    نمک: یك قاشق سوپ‌خوری

    این پیاز ترشی‌ها تند و تیز و شیرین هستند و طعم اسیدی سر حال آورنده‌ای دارند. ما از ترکیب آب لیمو و سرکه سیب استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید تنها از یک ماده اسیدی استفاده کنید اما ما متوجه شده‌ایم ترکیب این دو طعم دلپذیرتری دارد.

    در اضافه کردن ادویه‌ها و طعم دهنده ها دستتان آزاد است. ما از چوب دارچین، میخک و دانه فلفل قرمز استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید اصلاً از هیچ کدام استفاده نکنید یا از مواد زیر ترکیب دلخواه را انتخاب کنید: چوب دارچین، میخک درسته، دانه فلفل له شده، سیر درسته، بادیان، برگ بو، دانه خردل؛ زنجبیل تازه ورقه شده، تخم رازیانه، تخم گشنیز یا تخم زیره.

    آنچه باید بدانید:

    با مواد این دستور آشپزی 3 فنجان ترشی درست می‌شود که مقدار زیادی است. ما از این ترشی در کنار همه چیز استفاده می‌کنیم برای همین مقدار زیادی درست می‌کنیم. شما می‌توانید مقدار مواد را نصف کنید.

    طرز تهیه:

    1. پیاز حلقه شده را داخل یک کاسه متوسط بریزید. آنقدر آب جوش روی آنها بریزید که کاملاً روی آن‌ها را بپوشاند. تا 10 بشمارید سپس آبکش کنید. پیاز‌ها را در بطری شیشه‌ای یا یک کاسه بریزید.

    2. دارچین، میخک و دانه فلفل قرمز را در یک روغن‌دان کوچک روی حرارت متوسط 3 تا 5 دقیقه بو بدهید تا عطر آن‌ها بلند شود.

    3. سرکه، آب لیمو، 1/4 فنجان شکر و نمک را اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید آرام به جوش بیاید سپس یك تا 2 دقیقه تا زمانی که شکر و نمک حل شوند بپزید. شیرینی آن را بچشید و در صورت لزوم شکر اضافه کنید. مخلوط را روی پیاز‌ها بریزید.

    4. بگذارید آنقدر در دمای اتاق بمانند که خنک شوند سپس می‌توانید تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.

  • ۱۰:۵۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشي

    مواد لازم:

    آب گوجه : 3 لیتر یا گوجه فرنگی : 5 کیلوگرم

    بادمجان : یک کیلوگرم

    گل کلم : 500 گرم

    هویج : 500 گرم

    کرفس : 200 گرم

    خیار : 200 گرم

    سیر : 100 گرم

    فلفل تند : 100 گرم

    ادویه کاری : 2 قاشق غذاخوری

    گشنیز : 2 قاشق غذاخوری

    گلپر : یک قاشق غذاخوری

    سیاه دانه : 2 قاشق غذاخوری

    نمک : به میزان لازم

    سرکه : به میزان لازم 

    طرز تهیه:

    1. بادمجان را با پوست به مدت 10 دقیقه با سرکه بجوشانید. صاف کنید و سرکه را جدا کنید.

    2. بقیه مواد را خرد کنید و در آب گوجه و مقداری سرکه بجوشانید.

    3. حرارت را خاموش کنید و زمان دهید تا مواد سرد شود.

    4. ادویه و بادمجان خرد شده را به این مواد اضافه کنید. اگر لیته خواستید آنرا داخل مخلوط کن می ریزید .

    5. بعد از 10 روز ترشی آماده است و باید در یخچال نگهداری شود.

  • leftPublish
  • ۱۰:۵۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

     ترشی لبو از جمله ترشی های ساده است که به راحتی می توانید آن را درست کنید. این ترشی در عرض یک هفته آماده می شود.

    مواد لازم:

    ۴ عدد چغندر

    ۱/۲ لیتر سرکه سفید 

    طرز تهیه:

    1. چغندر ها را در قابلمه با 4 لیوان آب بپزید . در قابلمه را برندارید تا رنگ لبو خوب و قرمز شود .2 الی 3 ساعت طول می کشد.

    2. پس از سرد شدن ، لبوها را به اندازه دلخواه برش بزنید .

    3. لبوها را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و روی آن تا جایی که کاملا روی لبوها گرفته شود ، سرکه بریزید .

    4. پس از یک هفته ترشی شما آماده است . آن را در جای خنک نگهداری کنید .

  • ۱۰:۵۶   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

     این مدل ترشی بادمجان خیلی راحت درست میشه و شدیدا خوش خوراکه. علاوه بر اون رنگ زیبایی داره و جون میده برای خوشگل کردن سفره. سعی کنید از بهترین مواد برای درست کردن ترشی استفاده کنید. بادمجون هایی که معروف به شمالی هستن و باریک و قلمی و خوشرنگ اند رو انتخاب کنید و بهتره بادمجونا دونه یا تخم نداشته باشن. اگه بادمجون تخم داره سعی کنید اون قسمت ها رو زیاد نریزید.

    مواد اولیه:

    بادمجان قلمی 1 کیلوگرم

    سیر حدود 400 گرم

    سبزی ترشی(جعفری،نعنا،ترخون وسبزی های معطر)خرد شده 100گرم

    سبزی خشک معطر محلی کمی

    فلفل سبز تند چند عدد

    سرکه قرمز به میزان لازم

    نمک به میزان لازم

    سیاه دانه،گلپر،فلفل قرمز و سیاه در صورت تمایل

    طرز تهیه:

    1- سر و ته بادمجون هارو بگیرید و اونا رو درشت خرد کنید.

    2- سیر رو پوست بکنید و خرد کنید.(میتونید سیرها رو بکوبید تا له بشن یا در غذا ساز بریزید)

    3- بادمجون های خرد شده رو داخل قدری سرکه ریخته به آن کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت بجوشونید تا کمی نیم پز بشه. خیلی نیاز به پختن نداره. حدود ده دقیقه تا یک ربع کافیه تا خامی اون گرفته بشه. (حرارت گاز و شعله متوسط باشه)

    4- بعد از پخت بادمجون اون رو در آبکش بریزید تا سرکه اضافی خارج بشه.

    4- وقتی بادمجونها خنک شد اونها رو کم کم در شیشه بریزید و بین هر لایه کمی سیر خرد شده و سبزی خشک و سبزی ترشی بریزید و در لایه ی رویی در هر شیشه یک تا دو عدد فلفل قلمی تند خرد کنید. این به ذائقه ی شما در مقابل تحمل تندی برمیگرده که چقدر فلفل بریزید.

    5- حالا مخلوط سرکه و نمک (مقدار کمی) رو داخل شیشه ها بریزید و درب شیشه رو خوب ببندید.

    6- شیشه رو به مدت یک هفته در کابینت قرار بدید. همچنین بعد از دو روز ترشی رو چک کنید که سرکه اون کم نشده باشه. در صورت کم بودن مجددا به اونها سرکه اضافه کنید. بعد از یک هفته ترشی رو در یخچال قرار بدید. این ترشی هر چی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه تر میشه.

    نکات:

    1- اگه دوست دارید میتونید در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید که در این صورت ترشی تندتر میشه.

    2- زیاد ریختن سیر باعث تندی بیشتر ترشی میشه پس اگر به تندی حساس هستید میزان سیر و فلفل رو کمتر کنید.

    3- سبزی چوچاق یا زولنگ یک نوع سبزی محلی شمالیه که بسیار معطره و در غذاهای شمالی و ترشیجات استفاده میشه. در اینجاهم از چوچاق خشک بعنوان سبزی خشک معطر محلی استفاده شده...اگه شما به این سبزی خشک دسترسی نداشتید از نعنا خشک استفاده کنید از هیچی بهتره ولی خوب جای اون رو نمیگیره.

    4- بعضی ها در این ترشی سیاه دانه میریزن اگه دوست دارید میتونید کمی بریزید.

    5- کاملا حواستون باشه بادمجونها رو در حین پختن له نکنید. پختن فقط باید در حدی باشه که خامی بادمجون گرفته بشه.

    6- سبزی رو خوب بشورید و بعد بذارید خشک بشه (روی ملحفه تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون گرفته بشه) و بعد خرد کنید و استفاده کنید. بادمجون ها هم حتما باید خشک باشن. کلا هیچ نوع آبی نباید وارد ترشی بشه.

    7- در این ترشی از سرکه قرمز استفاده میکنیم که علاوه بر رنگ زیبای خود بامجون ها یک رنگ بی نظیر به ترشی میده.

    8- نمک مورد نیاز برای هر شیشه بزرگ حدود نصف قاشق چایخوری هست. زیاد نمک نریزید چون هنگام پخت بادمجونا هم کمی نمک به بادمجونها زده ایم.

    9- در صورت تمایل به استفاده از ادویه ی ترشی در مصرف اون مختارید. ادویه ی ترشی در عطاری ها به فروش میرسه . علاوه بر اینها میتونید از فلفل سیاه و قرمز و گلپر هم استفاده کنید.

  • ۱۰:۵۷   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بندری

    یک لیوان سبزی معطر خرد شده ( مرزه ، ترخون . نعنا، گشنیز )

    یک لیوان آب گوجه فرنگی غلیظ

    ۵ عدد گوجه فرنگی نرسیده

    ۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری ادویه ترشی

    پانصد گرم سیب زمینی ترشی

    ۵۰ گرم فلفل سبز ریز

    ۱ کیلو گل کلم

    دو تا سه شاخه کرفس

    یک بوته سیر

    ۳ عدد بادمجان متوسط

    ۱ لیوان رب انار ترش

    ۳ عدد خیار

    ۳ عدد هویج

    ۵۰ گرم موسیر

    ۱ بسته تمرهندی

    طرز تهیه ترشی لیته بندری

    – فلفل های سبز قلمی را با مقداری نمک و سرکه بجوشانید تا نرم شود.

    – تمرهندی را داخل ظرفی بریزید و کمی سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، بعد آن را داخل یک صافی بریزید و هسته های آن را در بیاورید .

    – گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد نمایید .

    – پوست سیب زمینی ها و هویج ها و سیرها را بکنید و ریز خرد نمایید .

    – برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد نمایید .

    – خیارها را (با پوست ) خرد نمایید و در صافی بریزید؛ کمی نمک روی آن بپاشید و دو تا سه ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن گرفته شود .

    – موسیرهای خشک را به مدت پنج شش ساعت در آب خیس نمایید ، دو سه بار بشویید، ریشه ها و قسمت های اضافی آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده نمایید .

    – بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز نمایید .

    – سبزی های معطر خرد شده ترشی را با همه مواد بالا مخلوط نمایید .

    – بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد نمایید و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ بعد به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه نمایید و به طور کامل مخلوط نمایید .

    – رب انار ، ادویه ترشی ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه نمایید .

    – مخلوط آماده شده را داخل شیشه مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه نمایید تا روی آن را بپوشاند .

    – نمک را هم به اندازه نیاز به ترشی اضاف کنید . استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود ، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر می کند .

    ترشی شما اماده شده است با انواع غذا می توانید میل کنید این ترشی بیشتر در نقاط جنوب کشور تهیه می شود

  • ۱۰:۰۶   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    ترشی بادمجان با تمبرهندی

     حتما تا به حال ترشی بادمجان را كه شكمش با سیر و سركه پر شده، امتحان كرده‌اید اما این بار پیشنهاد دیگری برایتان داریم؛

     

    طرز تهیه ترشی بادمجان و تمبرهندی :

    هشت قاشق سبزی معطر را ساطوری كرده و یک بوته كوچک سیر را پوست كنده، رنده كنید. حالا یک عدد فلفل تند را ریز خرد كنید و این مواد را با هم مخلوط كنید.

    سپس حدود 300 گرم بادمجان ریز را شسته، پوست‌كنده و خرد كنید. یک بسته تمبر هندی 150 گرمی را با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط كرده و از صافی رد كنید تا هسته‌های آن جدا شود. سبزی و فلفل خردشده، موسیر رنده شده، بادمجان خردشده و موسیر خشک را لا به لای ظرف ترشی ریخته و روی آن را با آب تمبر هندی و دو لیوان سركه پر كنید. 

    در ترشی را بسته و 3 تا 4 هفته در دمای اتاق نگه دارید تا ترشی «بادمجان و تمبرهندی» آماده شود. برخلاف معمول كه بادمجان در همه ترشی‌ها با پوست مصرف می‌شود، اما به توصیه متخصص تغذیه، بهتر است بادمجان پوستش به‌طور كامل گرفته شود یا اصلا به جای آن از میادین میوه و تره بار بادمجان‌های سفید تهیه كنید، چون در پوست سیاه بادمجان ماده‌ای به نام سولانین موجود است و این ماده برای افراد مبتلا به تالاسمی مینور، كم‌خونی همولیتیک یا کسانی که مشكل كلیوی داشته باشند و میزان فیلتراسیون كلیه‌های‌شان كاهش یافته باشد، مضر است. البته بادمجان حاوی هیستامین هم هست و برخی افراد در واكنش به این ماده كهیر می‌زنند، پس مصرف ترشی‌های حاوی بادمجان باید با دقت بیشتری صورت گیرد. 

    درضمن بادمجان طبعی سرد و خشک دارد و ترشی آن هم بالطبع سرد و خشک تر از سایر ترشی‌هاست و به همین خاطر است كه معمولا ترشی بادمجان همراه سیر زیاد و ادویه‌ها و سبزی‌های تند تهیه می‌شود. اما با این حال افرادی كه طبع سرد و خشک دارند، باید در استفاده از این ترشی‌ها تعادل را رعایت كنند. 

    انواع ترشی

  • ۱۰:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    عکس و تصویر رسپی:آذر #ترشی_فوری ابتدا مقدار مساوی از گل کلم،هویج،کرفس و چند حبه سیر را سناتوری نموده ...

    #ترشی_فوری

    ابتدا مقدار مساوی از گل کلم،هویج،کرفس و چند حبه سیر را سناتوری نموده و به همراه سرکه بپزید،زردچوبه را افزوده،نعنا خشک،نمک،فلفل قرمز،پودر تخم گشنیز و گلپر را اضافه نمایید،حالا اون رو داخل فلفل هاتون که با سرکه پخته شده بریزید و پس از خنک شدن آماده سرو هست.

  • leftPublish
  • ۱۰:۵۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشي

    مواد لازم :
    سبزی ترشی (مرزه-گشنیز-جعفری-شوید-چند پر ریحان سبز و بنفش-برگهای کرفس)
    گل کلم 
    هویج 
    کرفس 
    سیب زمینی ترشی 
    پیاز یا درسته یا خرد 
    سیر 
    فلفل سبز
    خیار خرد شده 
    نمک و زردچوبه
    دانه فلفل سیاه
    تخم گشنیز
    ادویه ترشی
    نعنا خشک
    سرکه
    میشه بادمجان و لوبیا سبز و موسیر هم بریزید.
    طرز تهیه : 
    مقدار مواد به دلخواه شما قابل تغییره به خاطر همین من اندازه ندادم . کف ظرف اول کمی سبزی میریزم و چند حبه سیر و فلفل سبز از مواد به ترتیب یا مخلوط ظرف که پر شد ادویه ها را ریخته و در اخر هم سبزی ریخته . و سرکه را که از قبل جوشوندیم وکمی خنک شده میریزم پر شود . درش را محکم میبندیم . چند روز داخل اشپزخانه بماند بعد در بالکن در جای خنک تا برسه . 

  • ۱۰:۵۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی بادنجان شکم پر#

    مواد لازم:

    بادمجان قلمی کوچک ۶ عدد
    سیر ۶ حبه
    سبزی ترشی ۳۰۰ گرم
    نعنا ۲۰۰ گرم
    فلفل سبز تند دلخواه
    سرکه ۱ لیتر
    نمک وادویه ترشی به میزان لازم

    طرز تهیه:

    اول از همه سبزی ها رو پس از اینکه پاک کردین و شستین بزارین آبشون یه مقدار خشک بشه که راحت خورد بشن وبعد سیر ها روپوست کنین وفلفل ها رو هم از وسط نصف کنین وتخم هاشونو بیرون بیارین ، همه رو با هم بریزین تو ی غذا ساز و حسابی له شون کنین حالا مخلوط له شده سیر و سبزی و فلفل رو داخل یه کاسه بریزین و روشون یک قاشق غذا خوری نمک و یک قاشق چایی خوری ادویه ترشی بریزین وهم بزنین.

    سرکه رو داخل قابلمه بریزین وبزارین جوش بیاد و بعد از جوش آمدن یک قاشق نمک به سرکه بزنین چون قراره که بادمجان ها توی سرکه پخته بشن و بهتره که نمک داشته باشه والبته من همیشه توی سرکه در حال جوش چند تکه کرفس تازه هم میندازم که سرکه رو خوش عطر وطعم کنه ولی نه مدت طولانی حدود ۵ دقیقه کافیه ، حالا بادمجون ها رو داخل سرکه بریزین و بزارین نیم پز بشن با یک چنگال امتحان کنین ، اگه راحت رفت داخل بادمجون یعنی خیلی آروم از توی سرکه بیارینشون بیرون وبزارین سرد بشن.

    پس از سرد شدن بادمجون ها رو با چاقوی میوه خوری خیلی بادقت از سر به پایین شکاف میدیم (توجه داشته باشین که چاقو رو خیلی داخل بادمجون نکنین که باعث پاره شدن از دو طرف بشه ،چون مواد دیگه داخل بادمجون نمی مونه ومیاد بیرون).

    اگر بادمجون تخم زیاد داشت مقداری از اونها بیارین بیرون و بعد یک قاشق پر از مخلوط سیر و سبزی وفلفل داخل شکم بادمجون کنین و کمی به اطراف فشار بدین تا جا باز کنه و بعد هم دوباره دو لبه بادمجون رو به هم نزدیک کنین و ببندین وبقیه بادمجون ها رو هم به همین روش پر کنین .

    می تونین بادمجون ها رو داخل یک ظرف شیشه ای عمودی کنار هم ویا داخل یک ظرف پلاستیکی در دار به صورت افقی بچینین وسرکه ای که قبلا بادمجون ها رو توش جوشوندین و سرد شده روشون بریزین .


    این ترشی تقریبا آماده برای مصرف ولی بهتره ۲ الی ۳ روز صبر کنین که طعم سیر وسبزی و فلفل داخل بادمجون ها بره و لذت خوردن این ترشی رو چند برابر بکنه.

  • ۱۰:۵۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    عکس و تصویر #ترشی_بادمجان_مخلوط قبلا ترشی بادمجان شکم پر رو آموزش دادم.این هم نوع دیگه از ترشی بادمجون ...

    #ترشی_بادمجان_مخلوط 

    قبلا ترشی بادمجان شکم پر رو آموزش دادم.این هم نوع دیگه از ترشی بادمجون که نکته به نکته توضیح میدم.اگه سوالی داشتید در خدمتتون هستم.
    بادنجان سه کیلو اگر خواستید اندازه رو کم کنید از تعداد فلفل وسبزی کمتر استفاده کنید.من برای سه کیلو بادنجان سه عدد فلفل رنگی دلمه ای زرد وسبز وقرمز استفاده کردم حدود 150 گرم هم فلفل هندی سبز شیرین استفاده کردم.اگر خواستید میتونید از فلفل های تند استفاده کنید.
    سیر ریز خرد شده یک بوته کامل
    گلپر نیم کوب یک قاشق غذاخوری وگلپر نسایده دو قاشق
    سیب درختی دو عدد فرقی نمیکنه زرد باشه یا قرمز.چون طعم خیلی خوبی به سرکه میده .کمی نمک
    سبزی معطر.شامل چچاق.خالواش .ترخون.نعناع .مرزه .من از خشک شده استفاده کردم.دوستان اگه سبزی شمال در دسترس ندارن میتونن فقط از نعناع.ترخون ومرزه استفاده کنند.
    سرکه ملس شده با کمی عسل یا شکر یا شربت آلبالو.
    یک عدد هویج نگینی خرد شده درصورت تمایل.
    ابتدا بادمجون ها رو با کمی سرکه نیم پز می کنیم.بعد آبکش کرده تا آبش کشیده بشه.وقتی خنک شد بشکل حبه ای خرد می کنیم .همه مواد فوق رو به شکل نگینی خرد میکنیم.سبزیجات معطر رو اضافه میکنیم خوب مخلوط کرده داخل شیشه می ریزیم.ودرنهایت سرکه شیرین شده رو اضافه کرده در شیشه رو می بندیم.این ترشی بعد از دو روز قاب خوردنه.بسیار طعم ورنگ خوبی داره واشتها رو دوچندان میکنه .

  • ۱۰:۵۹   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی کلم مجلسی 
    برگای کلم رو به ارامی جدا کرده و داخل اب جوشی که یکم نمک و سرکه ریخته ایم میجوشانیم تا نرم شوند 
    مواد داخل ،،،،فلفل دلمه ای رنگی ،فلفل تند ،برگ کلم ،هویج،و بادمجان ،همه رو خیلی ریز خرد میکنیم و کمی ادویه ترشی و نمک و سرکه اضافه کرده و مثل دلمه میپیچیم
    برا بستن سبزی تره رو یک دقیقه داخل اب جوش میزاریم تا شکنندگیش از بین بره ،بعد مثل روبان میپیچیم دور دلمه هامون 
    برا تزیین هویج و برگ کلم سفید رو با قالب گل مینا قالب زدم
    بادمجونا رو با یکم اب نمک و سرکه جوشوندم و چرخ کردم و داخل مواد ترشی ریختم
    و در اخر سرکه سفید رو رو ترشی میریزیم

    عکس و تصویر ترشی کلم مجلسی برگای کلم رو به ارامی جدا کرده و داخل اب جوشی که ...

  • ۱۰:۵۹   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست


    ترشی لیته


    مواد لازم:

    بادمجان
    یک کیلو

    سبزی معطر پاک کرده
    نیم کیلو
    فلفل دلمه ی سبز
    یک عدد
    فلفل دلمه ی قرمز
    یک عدد
    سیر رنده شده یک قاشق سوپ خوری
    فلفل سبز 50 گرم
    هویج 3 عدد
    کلم پیچ سفید 250 گرم
    سرکه یک کیلو
    ادویه ی ترشی یک قاشق سوپ خوری
    نعنای خشک
    یک قاشق غذاخوری
    پونه ی خشک یک قاشق غذاخوری
    زرد چوبه یک قاشق مرباخوری




    طرز تهیه:

    - سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و ... است که آنها را کاملاً خرد می کنیم.

    - بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.

    - سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.

    - کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.

    - سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.

    - سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.

  • ۱۰:۵۹   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    ترشی نازخاتون
    طرز تهیه؛
    ا کیلو بادمجان کبابی
    گوجه فرنگی سه عدد
    سیر یه بوته
    سرکه یا آب غوره به میزان لازم
    ریحان بنفش خوردشده ا فنجان
    نعناع خشک ٢قاشق

    گوجه و سیر رو خورد می کنیم با بادمجون کبابی شده که ساطوریش کردیم مخلوط می کنیم.بعد تمام مواد را مخلوط می کنیم
  • ۱۱:۰۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشی میوه:

    چی لازم دارم:
    سیب درختی : نیم کیلو
    گوجه فرنگی : یک کیلو
    به : نیم کیلو
    کیوی : یک کیلو
    گلابی : نیم کیلو
    گل کلم بزرگ : یک عدد
    پوست مرکبات : نیم کیلو
    بادمجان : یک کیلو
    سیر : ۲۵۰ گرم
    هویج فرنگی : نیم کیلو
    خیار : یک کیلو
    نعنا : ۲۵۰ گرم
    ادویه ی ترشی شامل زیره ی سبز و سیاه، تخم گشنیز، گلپر، تخم رازیانه، سیاه دانه و سرکه : به مقدار لازم
    نمک : نصف قاشق غذاخوری
    زعفران ساییده شده و حل شده : نصف قاشق مربا خوری

    چطوری درست کنم:
    ابتدا بادمجان ها را پس از تکه تکه کردن با پوست درون سرکه بپزید و پس از سرد شدن ، آنها را چرخ کنید.
    آن گاه بقیه مواد را بشویید و خشک کرده و چرخ کنید.
    اکنون مواد را با بادمجان مخلوط کنید. نمک ، ادویه ترشی و زعفران را به آن بیافزایید.
    این ترشی نیاز چندانی برای رسیدن ندارد.(یک هفته آن هم درون یخچال و یا جای خشک).
    نکته:
    اولا آب میوه ها را که چرخ کرده اید، دور نریزید. آن را روی مواد ترشی بریزید.
    دوم آن که ادویه ی ترشی را پس از آسیاب کردن (به جز سیاه دانه) به مواد اضافه کنید

  • ۱۶:۳۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۴
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    ترشی انار و لبو


    لبوی متوسط : ۲ تا ۳ عدد سیب سبز ترش :
    ۲ عدد بزرگ انار دانه شده : ۲ پیمانه شکر : ۱ پیمانه نمک : ۱ و نیم قاشق مرباخوری فلفل سیاه : به میزان لازم سرکه : به میزان لازم طرز تهیه : لبو رو بشویید, پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید و بذارید با کمی سرکه و شکر بپزه. بعد اجازه بدید تا کاملا خنک بشه. سیب رو پوست بگیرید و با رنده درشت رنده کنید. دانه های انار, نمک و فلفل و شکر رو با هم مخلوط کنید و به سیب اضافه کنید. حالا این ترکیب رو به لبوهای پخته و کاملا سرد شده اضافه کنید و به میزان لازم روی اون سرکه بریزید و در یک شیشه در بسته برای ۳ تا ۴ روز در یخچال بذارید. بعد از این مدت ترشی شما آماده است.  نکات مهم : ۱ – اناری که برای این ترشی استفاده می کنید, نباید مغز دانه های اون سفت باشه. در اینصورت در ترشی خوشایند نیست! ۲ – میتونید شکر رو کمتر بریزید و به جای اون ترشی رو با نمک درست کنید.

    انواع ترشی
  • ۲۰:۰۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    طرز تهیه ترشی زالزالک 

     

    تهیه ترشی زالزالک , نحوه درست کردن ترشی زالزالک

    زالزالک را بشویید و در ظرف بریزید سرکه و کمی نمک و اگر دوست دارید کمی طعم شیرین داشته باشد شکر ( برای گرفتن تیزی سرکه ) روی آن بریزید و 4 روز در آشپزخانه داخل کابینت بگذارید و بعد داخل یخچال نگهداری کنید .

    انواع ترشی

  • ۱۰:۳۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترشي لبو و جوانه ماش

    مواد لازم:
    لبو 500 گرم 

    دانه انار 500 گرم 
    جوانه ماش 300 گرم
    آب انار نیم لیتر سرکه نیم لیتر 
    سیاه دانه 2 قاشق غذاخوری 
    پودر گلپر 1 قاشق غذاخوری 
    پودر تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
    پودر فلفل قرمز 1 قاشق مرباخوری نمک به میزان لازم

    دستور آشپزی:
    تمامی مواد بالا را خرد کرده با سیاه دانه، پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، پودر فلفل قرمز و نمک مخلوط کرده سپس سرکه و آب انار را کمی با هم می جوشانیم و به مواد می افزاییم. 

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان