خانه
102K

انواع خورشت

  • ۱۵:۴۳   ۱۳۹۴/۴/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تو این تاپیک طرز تهیه انواع خورشت و میزارم ، دوستان خوبم شما هم همراهی کنید

    19

  • leftPublish
  • ۱۶:۴۴   ۱۳۹۴/۴/۹
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش قورمه سبزی

    سبزیجات این قورمه سبزی با پیازچه، جعفری، کمی‌ گشنیز و شنبلیله + گوشت گوسفند + لیمو عمانی +لوبیا چشم بلبلی

    انواع خورشت

  • ۱۶:۴۶   ۱۳۹۴/۴/۹
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورشت کدو حلوایی

    برای تعداد ۴-۵ نفر

    طرز تهیه:

    برا مخلوط کدو :

    ۵۰۰ گرم کدو حلوایی، ۲ قاشق آبلیمو، ۲ قاشق شکر، ۴-۵ تا آلو زرد، ۲ 

    قاشق قر قاط، ۱/۴ لیوان روغن گیاهی، آب یک نارنگی، ۳ قاشق رب گوجه فرنگی، ۱

    گوجه فرنگی خرد شده

    برا گوشت:

    ۱ ۱/۲ پوند گوشت خورشتی به اندازهٔ دلخواه خرد شده، ۱ پیاز کوچک به چهار

    قسمت تقسیم شده، کمی‌ نمک، ۳-۴ قاشق رب گوجه فرنگی و مقداری کم آب.

    طرز تهیه مخلوط کدو:

    روغن را در ماهیتبه گرم کرده و کمی‌ کدو‌ها را با حرارت حد وسط در آن 

    تفت داده، سپس بقیه مواد کدو را به آن اضافه کرده، خوب همه رو با هم آغشته 

    کرده و حرارت را کم کرده و دره ماهیتبه رو میگذاریم تا کمی‌ همهٔ مواد باهم

    بپزن حدوداً ۱۰-۱۵ دقیقه از لحظه شروع. چند وقت یک بار نرمی کدو رو چک 

    می‌کنیم. وقتی‌ کدو‌ها به اندازهٔ دلخواه پخته شده بودن گاز رو خاموش 

    می‌کنیم.

    در این حال مواد گوشت را با هم میگذاریم تا بپزد. من معمولان گوشت را 

    بعد از آنکه شستم با پیاز میگذارم کمی‌ تفت بخورد و بعد مقداری نمک و رب 

    میگذارم بپزد. گاه گداری چک می‌کنیم که آب گوشت ته نکشیده باشد.

    وقتی‌ گوشت‌ها کاملاً پختن، مخلوط کدوی پخته را به آن اضافه کرده و 

    میگذاریم با ۲ قاشق پیاز داغ که قبلان آماده کردیم چند تا جوش دیگه بخوره.

    این خورشت را با کته یا پلو میتونین سرو کین.

    انواع خورشت

  • ۱۸:۴۹   ۱۳۹۴/۵/۵
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورشت قیمه

     برای تهیه خورشت قیمه اول یک عدد پیاز را با کمی روغن تفت میدم و بعد کوشت قیمه ها را توش میریزم و آنها رو هم یه تف کوچیک میدم و کمی آب و نمک فلفل میریزم و میزارم تا نیم پز بشه در یک قابلمه دیگه یک پیاز بزرگ را سرخ میکنم و لپه های شسته شده را میریزم تا آنها هم کمی تف بخوردن بعد یک قاشق رب گوجه را هم همراه لپه ها تف میدم و با آب گوجه فرنگی یا پوره آن و به همراه گوشت نیم پز و کمی ادویه پلویی تبریز و زعفران آب کرده میزارم تا آروم بپزه آخر کار چندتا لیموعمانی را هم سوراخ میکنم و به خورشت اضافه کنم تا جا بیافته

    اگر برای این خورشت از روغن حیوانی استفاده کنید خیلی خوشمزه تره

    بعد با سیب زمینی خلالی سرخ کرده سرو میکنیم و البته با برنج زعفرانی

    انواع خورشت

  • ۱۹:۴۳   ۱۳۹۴/۵/۵
    avatar
    nina1182
    کاربر فعال|379 |519 پست
    زیباکده
    ronak n : 

    خورش قورمه سبزی

    سبزیجات این قورمه سبزی با پیازچه، جعفری، کمی‌ گشنیز و شنبلیله + گوشت گوسفند + لیمو عمانی +لوبیا چشم بلبلی

    انواع خورشت

    زیباکده

    قورمه سبزی با گوشت گوساله ی درشت مزه میده گلم

  • ۱۹:۴۴   ۱۳۹۴/۵/۵
    avatar
    nina1182
    کاربر فعال|379 |519 پست
  • leftPublish
  • ۱۰:۳۵   ۱۳۹۴/۵/۱۰
    avatar
    arnina
    دو ستاره ⋆⋆|3418 |2289 پست
    اما من قورمه سبزی رو با گوشت گوسفند دوست دارم .
  • ۱۰:۵۵   ۱۳۹۴/۵/۱۳
    avatar
    tahmineh
    کاربر فعال|436 |333 پست

    مرغ ترش روش مازندرانی

    مواد لازم: ۱ عدد مرغ، ۱ عدد پیاز درشت، ۵ حبه سیر، ۲ کیلو سبزیجات (جعفری، گشنیز، تره، شنبلیله)، نیم کیلو نعنا، اوجی، و سرسم و سبزی بومی انارژه در صورت تمایل (عزیزانی که دسترسی به سبزیهای محلی شمالی ندارند،تنها از نعنا استفاده کنند)، ۲۵۰ گرم گردوی چرخ شده، ۲ قاشق رب آب نارنج ( برای این روش ۵ لیتر آب نارنج را به مدت طولانی می جوشانند،که تنها یک لیتر از آن باقی می ماند. ) یا می توانید ۱ پیمانه تمبر هندی را بخیسانید و از صافی عبور دهید. رب انار جایگزین مناسبی نیست چون این غذا باید حتماً ترش باشد، نه ملس. در صورت نیاز آب نارنج تازه یا آب لیمو را می توانید استفاده کنید)، روغن، نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه به مقدار لازم

    طرز تهیه:
    پیاز و سیر را خرد و کمی سرخ می کنیم، سبزیجات را در چرخ گوشت چرخ کرده، کمی با پیاز تفت می دهیم، گردو چرخ شده را هم اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، نمک و ادویه جات را اضافه کرده، مرغ سرخ شده را در آن قرار می دهیم و ۳ لیوان آب اضافه می کنیم تا برای ۲ساعت بجوشد،ومرغ بپزد. رب آب نارنج یا تمبر هندی را اضافه می کنیم تا برای ۱ ساعت دیگر روی حرارت کم بماند و خورش جا بیفتد. غلظت این خورش همانند فسنجان باید باشد.

    نکته: عزیزانی که به سبزیجات تازه دسترسی ندارند ۱پیمانه سبزی خشک مخصوص قورمه سبزی را با ۱پیمانه مخلوط جعفری، گشنیز، و نعنا خشک کمی در پیاز و سیر سرخ شده تفت داده و سپس پودر گردو را اضافه کرده و با یک و نیم لیتر آب سرد آن را در مخلوط کن به صورت پوره در آورند و به مرغ اضافه کنند.در ضمن تخم مرغ  را در آخر که خورشت تقریبا جا افتاده است در کاسه ای  می شکنیم بعد با چنگال مخلوط کرده و چند قطره آب سرد هم در تخم مرغ می ریزیم که بافتهایش از هم جدا شود بعد تخم مرغ زده شده را در خورشت طوری می ریزیم که در یک جا جمع نشود. بعد درش را گذاشته  دیگر هم نمی زنیم تا خودش را بگیرد . خورشت آماده است.نوش جان

  • ۱۴:۴۸   ۱۳۹۴/۶/۳۱
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورشت کرفس

    مواد لازم

    گوشت خورشتی ۱ کیلو گرم

    پیاز خرد شده ۲ عدد

    ساقه کرفس خرد شده ۲ لیوان

    برگ جوان کرفس خرد شده ۱ لیوان

    جعفری خرد شده ۲ لیوان

    نعناع خرد شده ۱/۲ لیوان

    گشنیز خرد شده ۱ لیوان

    رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

    آب غوره ۱/۴ پیمانه

    نمک ، زعفران و روغن به مقدار لازم

    آب ۳ لیوان

    طرز تهیه

    ۱- کرفس‌ها را خرد کنید و تفت دهید. همین کار را برای سبزیجات هم انجام بدهید.

    ۲- پیاز را با کمی زردچوبه تفت بدید، بعد گوشت را اضافه کنید و خوب تفت بدهید.

    ۳- سه لیوان آب اظافه کنید و اجازه دهید گوشت نیم پز شود.

    ۴- سپس کرفس و سبزیجات را اضافه کنید هم بزنید واجازه دهید گوشت کامل بپزد.

    ۵- رب ، زعفران ، نمک و آبغوره را اضافه کنید. اجازه دهید خورشت جاافتاده و به روغن بیفتد بعد همراه پلو سرو کنی

    انواع خورشت

  • ۱۰:۴۳   ۱۳۹۴/۷/۷
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش اروميه

    شبيه خورش بادمجونه ولي با كمي تفاوت ....

    طرز تهيه :

    گوشت خورشي : ٤٠٠ گرم

    لوبيا چيتي : ١ پيمانه

    پياز : ١ عدد

    سيب زميني خلال شده : ٢ عدد

    بادمجان سرخ كرده : ٣ عدد

    گوجه فرنگي : ٢ عدد

    رب گوجه فرنگي : ١ قاشق غذاخوري

    نمك ، فلفل ، زردچوبه ، زعفران ، غوره ، آب غوره

    لوبيا رو از شب قبل خيس مي كنيم ...

    گوشت رو با پياز تفت ميديم ، فلفل ، زردچوبه و رب رو اضافه مي كنيم و به تفت دادن ادامه ميديم ....

    سپس لوبيا رو روي گوشت مي ريزيم ، بعد از اضافه كردن آب جوش ، ميذاريم تا خورش بپزه ....

    سيب زميني هارو سرخ مي كنيم ....

    اواخر پخت خورش ، بادمجان ها،گوجه فرنگي ،غوره ، آب غوره ، نمك و زعفران رو اضافه مي كنيم ، صبر مي كنيم تا خورش جا بيفته .....

    موقع سرو سيب زميني هارو ، روي خورش مي ريزيم ...

    لوبيا به اين غذا لعاب و طعم متفاوتي داد...خيلي خوشمزه بود ،

    انواع خورشت

  • ۲۱:۲۵   ۱۳۹۴/۷/۲۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش به

    مواد لام: 

    3 عددبه1 عدد پیاز300 گرم گوشت گوسفندی2 قاشق غذاخوری رب گوجه 

    به میزان لازم آلو  

    به میزان لازم  نمک 

    به میزان لازم  فلفل  

    به میزان لازم ادویه  

    به میزان لازم زردچوبه    

    به میزان لازم  شکربه میزان لازم  آبلیمو   طرز تهیه: 

    1.پیاز را نگینی خرد کرده و به همراه گوشت خوب تفت دهید. ادویه، زردچوبه و نمک را به آن اضافه کنید و همراه مقداری آب بگذارید روی شعله متوسط تا گوشت خوب پخته شود.

    2. به ها را پوست کنده و همانند پره های پرتغال یا به دلخواه خودتان برش دهید. به ها را کمی تفت دهید تا یک مقداری تغییر رنگ دهند.

    3.  آلوها را در مقداری آب خیس کنید.

    4. وقتی گوشتتان پخته شد به ها را به همراه آلوها به خورش اضافه کنید.

    5. رب را کمی تفت دهید و درون خورش بریزید. اگر رب شما کمرنگ است میتوانید مقدار آن را به دلخواه خود تغییر دهید.

    6.   وقتی به ها پخته شدند شکر و آبلیمو را بسته به ذائقتون اضافه کنید. طعم آن را بچشید اگر خوب بود بعد از ۵ دقیقه خورش شما آماده است و میتوانید آن را میل کنید.

    انواع خورشت

  • leftPublish
  • ۲۰:۳۴   ۱۳۹۴/۸/۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    نکات مهم پخت خورش

    1- ابتدا گوشت خورش را کمی سرخ می کنیم تا در موقع پختن کف نکند ، چون کف در اثر جوشیدن ، و باعث بدرنگ شدن خورش می گردد.
    2- خورش باید با حرارت ملایم پخته شود ، ضمنا کم آب و جاافتاده باشد.
    3- انواع سبزیها را باید بعد از پختن گوشت به آن اضافه کنیم.
    4- خورش را نباید زیاد هم بزنیم، چون باعث له شدن مواد درون آن می شود.
    5- پیاز خورش را طوری خلال کنید، که همه به یک اندازه باشد تا در موقع سرخ کردن، همه یکدست طلایی شود . برای خوشرنگ تر شدن پیاز داغ می توانید، کمی زردچوبه اضافه کنید.
    6-نمک و ترشی خورش را در آخر طبخ اضافه کنید . مقدار ترشی و چاشنی را می توان به میل وذائقه کم و زیاد کرد.

    نکات لازم برای طبخ پلو و چلو
    یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است که باید در پخت آن دقت زیادی به کار برد.
    اولین نکته مهم، تهیه وانتخاب برنج خوب است ، خصوصیاتی که باید یک برنج خوب و مرغوب داشته باشد خوش عطر، بدون خرده ، باریک، بلند یکدست و رنگ آن کمی زرد و زیر دندان سفت و محکم باشد . شکننده هم نباشد . مسلما این نوع برنج گرانتر بوده ولی ارزش کار پخت را می افزاید . نکته بعدی طرز شستن و خیس کردن برنج است .
    برنج را پاک کرده و با آب ولرم چند بار بدون اینکه آن را چنگ بزنید، بشویید. بعد نمک سنگی را در پارچه و یا کیسه مخصوص قرار داده و در وسط برنج جای بدهید و روی برنج آن قدری آب ولرم بریزید که به اندازه 4 انگشت روی آن را آب بگیرد. در صورتی که اطمینان دارید برنج به اصطلاح کهنه است بهتر است ، آن را شب قبل شسته و خیس بگذارید. در غیر این صورت می توانید 4 تا 5 ساعت قبل هم برنج را بشویید.
    1- سعی کنید همیشه برنج را در ظرف بزرگتر از حجم خود شسته و خیس بگذارید .
    2- برای یک کیلو برنج نیم کیلو سنگ نمک کافی است و در صورتی که نمک سنگی در اختیار ندارید، می توانید 6 – 7 قاشق سوپخوری نمک معمولی را در کیسه کوچک ریخته و لای برنج بگذارید . گذاردن نمک در کیسه برای جلوگیری از نفوذ رسوب نمک در برنج است .
    3- اگر مقداری برنج در خانه دارید ، که در آن خرده برنج وجود دارد ، بهتر است آن را غربال کرده و خرده برنج باقی مانده را برای تهیه آش ، شله زرد ، کوفته، شیر برنج ، دلمه و... مورد مصرف قرار دهید.
    4- برای پخت برنج بهتراست از قابلمه بزرگ استفاده کنید که برنج روی هم انباشته و له نشود و برنج بهتر بجوشد .
    در قابلمه بزرگی، نصف آن را آب ریخته و بگذارید جوش بیاید و سپس آب نمک برنج را صاف کنید و در آب جوش بریزید و یکبار آن را با کفگیر به آرامی به هم بزنید (با حرارت یکنواخت) وقتی به جوش آمد ، برنج را امتحان کنید که مغز آن زیاد نرم نشود و سپس آن را داخل آبکش ریخته و روی برنج مقداری آب ولرم بپاشید تا لعاب و نمک اضافه آن خارج شود . در ته قابلمه کمی روغن ریخته و برنج را اضافه کنید و بعد 2 قاشق سوپخوری روغن را با یک فنجان آب داغ روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید تا برنج بخار کند. در این مرحله روی برنج دم کنی قرار داده و شعله را ملایم کرده و بگذارید برنج کاملا دم بکشد. برای دم کشیدن این برنج نیم ساعت وقت کافیست
    چند نکته ضروری :
    1-برای خوشرنگ شدن زعفران در ابتدا آن را کاملا نرم کنید و یک قاشق چایخوری زعفران ساییده را در نصف استکان آبجوش بریزید ویک ساعت آن را روی بخار کتری قرار دهید .
    2- در صورتی که بخواهید ته دیگ خوبی تهیه کنید بهتر است برای سبزی پلو از برگ کاهو و برای شیرین پلو و مرصع پلو و زرشک پلو با مرغ از لواش و برای ته چین از مخلوط زرده تخم مرغ و ماست و زعفران و برای طبخ ماکارونی از حلقه های سیب زمینی استفاده کنید.
    3- برای تهیه زرشک پلو، چون زرشک لطیف بوده و سریع می سوزد بهتراست پس از داغ شدن روغن، زرشک را کمی تفت داده و بلافاصله شکرو کمی آب را به آن اضافه کنید تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد .
    4- خلال بادام را شسته همرا ه با برنج بگذارید نرم شود ، اما خلال پسته را ده دقیقه قبل از دم کشیدن و آماده شدن به برنج اضافه کنید تا رنگ پسته تغییر نکند .
    امیدواریم با رعایت این نکات، از آشپزی خود لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۴/۸/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش کدو و بادمجان با مرغ

    مرغ 6 تکه . پیاز 1 عدد . کدو سبز 2 عدد . بادمجان 2 عدد . گوجه فرنگی ریز 8 عدد

    رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری . زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری . سیر 2 حبه

    پودر زیره سیاه 1/4 قاشق چایخوری . زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری . نمک و فلفل مقدار لازم
    طرز تهیه : بادمجان ها را پوست بکنید و هر بادمجان را به 4 قسمت طولی برش بزنید ، روی بادمجان ها نمک بپاشید و 15 دقیقه داخل یخچال استراحت دهید سپس آبکشی کنید و بادمجان ها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.



    پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن ، زردچوبه ، نمک و فلفل تفت دهید تا سرخ شود سپس کدوهای سبز خرد شده را اضافه کنید ، چند دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
    تکه های مرغ را با مقداری روغن ، سیر خرد شده ، پودر زیره سیاه ، نمک و فلفل 5 دقیقه تفت دهید سپس 4 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید مرغ با حرارت ملایم بپزد ، پس از اینکه آب مرغ نصف شد رب گوجه فرنگی ، زعفران دم کرده ، مخلوط پیاز و کدوی تفت خورده را اضافه کنید.



    در اواخر پخت بادمجان های سرخ شده و گوجه فرنگی ها را روی خورش بریزید ( مخلوط نکنید ) و پس از 20 – 30 دقیقه که خورش جا افتاد همراه با برنج سرو کنید ( میتوانید بادمجان و گوجه را سرخ کنید و در زمان سرو روی خورش بریزید ).

  • ۱۰:۵۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش_لوبيا_سبز

    مواد لازم : 

    گوشت خورشتى.       ٢٥٠ گرم 

    لوبيا سبز.         ٣٠٠گرم

    هويج.        ٣ عدد متوسط

    سيب زمينى.     ٢ عدد نگينى سرخ كرده براى تزئين 

    پياز.      ١ عدد 

    رب گوجه فرنگى.     ٢ ق غ 

    نمك وفلفل و ادويه.      به ميزان لازم 

    آب ليمو ترش تازه.       ٤ ق غ 

    طرز تهيه : 

    گوشت را با پياز كمى تفت دهيد و فلفل و زردچوبه وپودر تخم گشنيز و نوك ق چ زيره به آن اضافه كرده و بگذاريد بپزد. 

    لوبيا سبز را يك سانتى برش بزنيد و در تابه اى با ٢ ق غ روغن كمى تفت دهيد هويجها را نيز برش بزنيد و با لوبيا سبز تفت دهيد رب گوجه را هم با لوبيا و هويج تفت دهيد . گوشت كه نيم پز شد لوبيا و هويج را به آن اضافه كنيد و  اجازه دهيد خوب پخته شود مراقب باشيد لوبيا و هويج له نشود در انتها نمك و آبليمو را به خورش اضافه كنيد و در بعد از كشيدن در ظرف سرو روى آنرا با سيب زمينى سرخ كرده زينت دهيد. 

    نوش جان

    @ashpazima

    انواع خورشت

  • ۱۱:۱۰   ۱۳۹۴/۹/۱۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش هویج ترکی

    مواد لازم:

    هویج خلال شده = یک کیلو

    گوشت ماهیچه = نیم کیلو

    پیاز =یک عدد

    گوجه فرنگی =3 الی 4 عدد

    لیمو عمانی =دو الی 3 عدد

    آب گوشت =یک لیوان و نیم

    نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زعفران=به مقدار لازم

    روغن مایع = به اندازه کافی

    طرز تهیه:

     

    هویج را به شکل خلالی (باریک در یک اندازه)خورده کرده یکدست سرخ مینماییم تاطلایی شود. سپس پیاز را خورد کرده را باگوشت (تکه های درشت) تف میدهیم و ادویه جات را داخل مواد ریخته با آب میگذاریم تا پخته شود. گوجه فرنگیها رابه صورت حلقه حلقه بریده و دور روی آنرا سرخ میکنیم.

    بعد از آماده شدن مواد درون یک ظرف پیرکس آب گوشت، لیمو عمانی خرده شده (اگر خواستید می توانید از آلو استفاده کنید ,برای هر نفر 3 تا 4 عدد آلو کافی است)و زعفران آب کرده را ریخته سپس تکه های گوشت، هویج و گوجه فرنگی را بطور جداگانه درون ظرف قرار میدهیم. سپس درب ظرف را گذاشته با شعله کم به مدت 10 دقیقه میگذاریم تا خوب جا بیفتد.

  • ۱۱:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۱۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش تُرشه سماق

     خورش تُرشه سماق

    مواد لازم:

    لوبیا قرمز ۸۵ گرم

    نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم

    مرغ (۸ تکه خردشده) ۱ عدد

    روغن مایع به مقدار لازم

    پیاز (نگینی خردشده) ۱ عدد

    سماق (پودر‌شده) ۳ قاشق سوپ‌خوری

    زردچوبه (پودر‌شده) ۱ قاشق چای‌خوری

    پودر سیر ۱ قاشق چای‌خوری

    استاک مرغ ۵۰۰ میلی‌لیتر

    سبزی (پاک و خردشده) ۴۵۰ گرم

    آب‌غوره ۱۶۰ میلی‌لیتر

    غوره ۴۰ گرم

    طرز تهیه:

    ۱. در زمان مصرف، آب روی لوبیای خیسانده شده را خالی کنید و در قابلمه ای حاوی مقداری آب، لوبیا قرمز را بریزید و به مدت ۳ ساعت، روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. در اواسط پخت، کمی نمک در قابلمه بریزید سپس آن را آبکش کنید؛

    ۲. تکه های مرغ را با کمی نمک و فلفل مزه دار کنید. در قابلمهای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم، پیاز را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و طلایی رنگ شود. تکه های مرغ را به همراه یک قاشق سوپخوری از سماق، نیمی از زردچوبه، پودر سیر، مقداری نمک و فلفل به قابلمه بیافزایید و تفت دهید. استاک را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید سپس حرارت را ملایم کنید، درِ قابلمه را بگذارید تا مرغ، به مدت ۴۵ دقیقه بپزد؛

    ۳. در این فاصله، در تابه ای جداگانه حاوی مقداری روغن داغ، روی حرارت ملایم، سبزی را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید سپس یک قاشق سوپخوری از سماق و بقیه زردچوبه را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در ۳۰ دقیقه آخر پختِ مرغ، سبزی را به همراه آبغوره، غوره، لوبیا قرمز و بقیه سماق به آن اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیافتد. پس از این مدت، خورش تُرشه سماق را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید.

    نکته:

    سبزی شامل جعفری و گشنیز (جمعاً ۱۵۰ گرم)، اسفناج و تره (جمعاً ۲۵۰ گرم) و شنبلیله (۵۰ گرم) است.

    جایگزین:

    در صورت عدم دسترسی به استاک مرغ، می‌توانید از همان مقدار آب، به‌همراه یک دوم قرص عصاره مرغ استفاده کنید.

    فکر بکر:

    در صورت دسترسی، می‌توانید مقداری خالواش و چوچاق به مخلوط سبزی اضافه کنید.

    در صورت عدم دسترسی به غوره، می‌توان آن را از دستور حذف کرد اما در این صورت، مقدار ترشی خورش کم‌تر خواهد بود.

  • ۱۱:۰۲   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش ماست

    خورش ماست یا خورشت ماست غذایی بومی اصفهان است. این غذا از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شکر تهیه می‌شود و در آن کمی زرشک و خلال بادام یا گردو و گاه گلاب می‌ریزند. این خورش به صورت سرد سرو می‌شود.این غذای حلیم‌مانند و کشسان، امروزه به عنوان دسر مصرف می‌شود.

    این غذا معمولا با گوشت گردن گوسفند تهیه می‌شود اما برخی از گوشت مرغ استفاده می‌کنند. همچنین برخی آن را با سبک هندی تهیه کرده و از نمک و فلفل استفاده می‌کنند نه شکر و گلاب.

    مواد لازم :

    گوشت گردن بدون استخوان     250 گرم (با استخوان 300 گرم)

    ماست چکیده بی نمک                 2.5 کیلوگرم

    شکر                                            1 پیمانه سرخالی

    زرده تخم مرغ                             2 عدد

    آب                                               2 تا 3 پیمانه

    پیاز                                              1 عدد

    گلاب، زردچوبه، نمک                  به میزان لازم

    زعفران ساییده                           به میزان لازم

    خلال پسته، بادام و زرشک       به اندازه کافی (برای تزیین)

    طرز تهیه :

    گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود. توجه داشته باشید که انجام این بخش بسیار اهمیت دارد. پس از خاتمه کوبیدن، گوشت كوب را بر روى گوشت بكشید تا خورش ماست كشدارشود.

    زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه به جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و مواد را بخوبی با یکدیگر مخلوط کنید. اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید. زعفران را آب زده و در صورت تمایل مقداری گلاب به آن اضافه کنید.

    خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید. بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.

    نکات:

    این خورش سرد سرو می شود.

     از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

  • ۱۱:۰۵   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش لوبیا چشم بلبلی

    خورش چشم بلبلی یکی از دهها نوع خورش‌های اصیل ایرانی است که در طبخ آن از گوشت قرمز چرخ کرده پیاز رب گوجه فرنگی ادویه جات مخصوص و لوبیا چشم بلبلی یا (لوبیا رشتی) استفاده و با پلو مصرف می‌شود. این خورش متعلق به شهرهای شمال کشور علی الخصوص مازندران است.

    موادلازم:

    لوبیاچشم بلبلی                         1 پیمانه
    گوشت چرخ کرده یا قیمه ای    به میزان دلخواه
    پیاز داغ                                    1 عدد
    رب                                            1 قاشق غذا خوری
    آبلیمو+آبغوره                          1 قاشق غذا خوری
    نمک فلفل زردچوبه                 به میزان لازم
    سیب زمینی سرخ شده          2 عدد سیب زمینی

    طرز تهیه:

    لوبیا رو کمتر از دوساعت خیس میکنیم.  آبشو عوض میکنیم. میریزیم تو قابلمه و میذاریم بپزه و آب سیاهش خارج شه.حالا گوشتو با پیاز داغ و ادویه ها و رب تفت میدیم.(اگه گوشت قیمه ای بود از قبل میپزیم مثل خورشتای دیگه)آب سیاه لوبیا رو دور میریزیمو آبکشش میکنیم.در یک قابلمه ی دیگه گوشت رو با لوبیا و کمی آب میذاریم بپزه.اواخر پخت یکم دیگه رب و آبلیمو و آبغوره را اضافه میکنیم.موقع سروم سیب زمینی ها رو میریزیم روش.خورش ساده و خومشزه مون آماده ست!

  • ۱۱:۰۶   ۱۳۹۴/۹/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خـورش تـرخون و ریحون

    یك خورش لطیف و سریع بهاری با عطر و بویی قوی و طعمی ملایم و خوش. بنا به سلیقه خودتان می‌توانید یكی یا هر دوی این سبزی‌ها را با انواع دیگر مانند نعنا، اسفناج و... عوض كنید.

    مواد لازم:

    برای 4 نفر

    سینه مرغ            600 گرم، خرد شده
    ترخون                 100 گرم، ساطوری
    ریحان                 100 گرم، ساطوری
    كره                      25 گرم
    روغن                  1 قاشق غذاخوری
    آبلیمو                 2 قاشق غذاخوری
    پیاز كوچك          1 عدد، ساطوری
    فلفل سبز           3-4 عدد، ساطوری
    آب مرغ                1 پیمانه
    نمك و فلفل         به میزان لازم

    طرز تهیه:

    1- كره و روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و تكه‌های مرغ را 10-8  دقیقه در آن سرخ كنید تا روی آن طلایی شود. مرغ را با قاشق سوراخ‌دار از روغن خارج كرده و كنار بگذارید.

    2- شعله را كم كرده و پیاز را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود. آب مرغ را اضافه كرده و آن را به جوش آورید. فلفل و سبزی‌ها را اضافه كرده و تكه‌های مرغ را به قابلمه برگردانید و با در بسته 20 دقیقه آن را بپزید. در 5 دقیقه آخر نمك و فلفل آن را اندازه كرده و آبلیمو را اضافه كنید. می‌توانید با برنج سرو كنید.

    فوت آشپزی

    1- اگر می‌خواهید خورش لعاب‌دار باشد، یك قاشق چای‌خوری نشاسته ذرت را در 2 قاشق غذاخوری آب سرد حل كرده و اضافه كنید.

    2- می‌توانید به این خورش 4-3 قاشق غذاخوری خامه سفت اضافه كرده و با پاستا سرو كنید.

    نکات آشپزی

     یك خورش لطیف و سریع بهاری با عطر و بویی قوی و طعمی ملایم و خوش. بنا به سلیقه خودتان می‌توانید یكی یا هر دوی این سبزی‌ها را با انواع دیگر مانند نعنا، اسفناج و... عوض كنید تا به طعم‌های جدیدتری دست بیابید.

  • ۱۲:۰۵   ۱۳۹۴/۹/۲۴
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش آلو اسفناج

    مواد لازم :

    گوشت خورشتى ( گوسفند يا گوساله).      ٤٠٠ گرم 

    اسفناج خرد شده.        ٧٥٠ گرم 

    آلو برقانى.         ١٠ تا ١٥ عدد

    پياز.           ١ عدد 

    رب نارنج و يا رب انار ترش.        ١ ق غ 

    نمك فلفل و ادويه.     به ميزان لازم 

    ابليمو.     ٢ ق غ 

    طرز تهيه : 

    پياز را رنده كنيد و كمى تفت دهيد گوشت را اضافه كرده وهمراه با پياز خوب تفت دهيد تا آب آن كشيده شود . ادويه ها را اضافه كرده آب اضافه كنيد تا بپزد . 

    نكته مهم در تهيه خورشهاى ايرانى اين است كه از ابتدا آب زيادى نريزيد در حين پخت ميتوانيد مقدار آب لازم را اضافه كنيد تا خورش بهتر جابيفتد .

    آلو ها شسته و خيس كنيد گوشت كه نيم پز شد آلو را اضافه كنيد . 

    اسفناجها را بعد از خرد كردن جداگانه كمى تفت دهيد و يك ساعت پايانى پخت به خورش اضافه كنيد رب نارنج و نمك را هم به خورش اضافه كنيد و در انتها آبليمو را بريزيد . اين خورش مانند بيشتر خورشهاى ايرانى با پلو زعفرانى سرو ميشود.

    نوش جان

    انواع خورشت
  • ۱۷:۳۹   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    نازناز
    کاربر جديد|16 |15 پست
    زیباکده
    ronak n : 

    نکات مهم پخت خورش

    1- ابتدا گوشت خورش را کمی سرخ می کنیم تا در موقع پختن کف نکند ، چون کف در اثر جوشیدن ، و باعث بدرنگ شدن خورش می گردد.
    2- خورش باید با حرارت ملایم پخته شود ، ضمنا کم آب و جاافتاده باشد.
    3- انواع سبزیها را باید بعد از پختن گوشت به آن اضافه کنیم.
    4- خورش را نباید زیاد هم بزنیم، چون باعث له شدن مواد درون آن می شود.
    5- پیاز خورش را طوری خلال کنید، که همه به یک اندازه باشد تا در موقع سرخ کردن، همه یکدست طلایی شود . برای خوشرنگ تر شدن پیاز داغ می توانید، کمی زردچوبه اضافه کنید.
    6-نمک و ترشی خورش را در آخر طبخ اضافه کنید . مقدار ترشی و چاشنی را می توان به میل وذائقه کم و زیاد کرد.

    نکات لازم برای طبخ پلو و چلو
    یکی از اصلی ترین غذاهای ایرانی پلو و چلو است که باید در پخت آن دقت زیادی به کار برد.
    اولین نکته مهم، تهیه وانتخاب برنج خوب است ، خصوصیاتی که باید یک برنج خوب و مرغوب داشته باشد خوش عطر، بدون خرده ، باریک، بلند یکدست و رنگ آن کمی زرد و زیر دندان سفت و محکم باشد . شکننده هم نباشد . مسلما این نوع برنج گرانتر بوده ولی ارزش کار پخت را می افزاید . نکته بعدی طرز شستن و خیس کردن برنج است .
    برنج را پاک کرده و با آب ولرم چند بار بدون اینکه آن را چنگ بزنید، بشویید. بعد نمک سنگی را در پارچه و یا کیسه مخصوص قرار داده و در وسط برنج جای بدهید و روی برنج آن قدری آب ولرم بریزید که به اندازه 4 انگشت روی آن را آب بگیرد. در صورتی که اطمینان دارید برنج به اصطلاح کهنه است بهتر است ، آن را شب قبل شسته و خیس بگذارید. در غیر این صورت می توانید 4 تا 5 ساعت قبل هم برنج را بشویید.
    1- سعی کنید همیشه برنج را در ظرف بزرگتر از حجم خود شسته و خیس بگذارید .
    2- برای یک کیلو برنج نیم کیلو سنگ نمک کافی است و در صورتی که نمک سنگی در اختیار ندارید، می توانید 6 – 7 قاشق سوپخوری نمک معمولی را در کیسه کوچک ریخته و لای برنج بگذارید . گذاردن نمک در کیسه برای جلوگیری از نفوذ رسوب نمک در برنج است .
    3- اگر مقداری برنج در خانه دارید ، که در آن خرده برنج وجود دارد ، بهتر است آن را غربال کرده و خرده برنج باقی مانده را برای تهیه آش ، شله زرد ، کوفته، شیر برنج ، دلمه و... مورد مصرف قرار دهید.
    4- برای پخت برنج بهتراست از قابلمه بزرگ استفاده کنید که برنج روی هم انباشته و له نشود و برنج بهتر بجوشد .
    در قابلمه بزرگی، نصف آن را آب ریخته و بگذارید جوش بیاید و سپس آب نمک برنج را صاف کنید و در آب جوش بریزید و یکبار آن را با کفگیر به آرامی به هم بزنید (با حرارت یکنواخت) وقتی به جوش آمد ، برنج را امتحان کنید که مغز آن زیاد نرم نشود و سپس آن را داخل آبکش ریخته و روی برنج مقداری آب ولرم بپاشید تا لعاب و نمک اضافه آن خارج شود . در ته قابلمه کمی روغن ریخته و برنج را اضافه کنید و بعد 2 قاشق سوپخوری روغن را با یک فنجان آب داغ روی برنج بدهید و در قابلمه را بگذارید تا برنج بخار کند. در این مرحله روی برنج دم کنی قرار داده و شعله را ملایم کرده و بگذارید برنج کاملا دم بکشد. برای دم کشیدن این برنج نیم ساعت وقت کافیست
    چند نکته ضروری :
    1-برای خوشرنگ شدن زعفران در ابتدا آن را کاملا نرم کنید و یک قاشق چایخوری زعفران ساییده را در نصف استکان آبجوش بریزید ویک ساعت آن را روی بخار کتری قرار دهید .
    2- در صورتی که بخواهید ته دیگ خوبی تهیه کنید بهتر است برای سبزی پلو از برگ کاهو و برای شیرین پلو و مرصع پلو و زرشک پلو با مرغ از لواش و برای ته چین از مخلوط زرده تخم مرغ و ماست و زعفران و برای طبخ ماکارونی از حلقه های سیب زمینی استفاده کنید.
    3- برای تهیه زرشک پلو، چون زرشک لطیف بوده و سریع می سوزد بهتراست پس از داغ شدن روغن، زرشک را کمی تفت داده و بلافاصله شکرو کمی آب را به آن اضافه کنید تا زرشک حالت مربایی به خود بگیرد .
    4- خلال بادام را شسته همرا ه با برنج بگذارید نرم شود ، اما خلال پسته را ده دقیقه قبل از دم کشیدن و آماده شدن به برنج اضافه کنید تا رنگ پسته تغییر نکند .
    امیدواریم با رعایت این نکات، از آشپزی خود لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.
    زیباکده

    عالی بود ممنون

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان