#قلیه_میگو
این قلیه ماهی جز خوشمزه ترین قلیه ماهی محسوب میشه که پیشنهاد من اینه حتمما امتحانش کنید که قول میدم
مشتری بشید
این میزان برای 2 تا 4 نفره:
ماهی بدون استخوان مخصوص قلیه 4 تکه یا نیم کیلو (سرخو ، شیر ،جش، هامور، سنگسر ، سکن)
سبزی قلیه خرد شده 300 گرم :شامل 250 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله
سیر 6 حبه
تمر هندی 1 بسته 250 گرمی
پیاز متوسط یک عدد
زردچوبه یک قاشق چایخوری سرپر
آرد گندم 2 قاشق غذاخوری سرپر
روغن
نمک و فلفل قرمز
ماهی خرد شده رو نمک زده و بذارید طعم دار بشه ببینید از عکس مشخصه که ماهی چقدر درشت و بدون استخوان هست
همین تکه نیم کیلو هست
تمر هندی رو با 2 لیوان آب و 2 قاشق آرد بذارید خیس بخوره
پیاز رو نگینی خرد کرده و در روغن تفت بدید
سیر رو رنده کرده و با فلفل و زردچوبه و نمک مخلوط کنید و وقتی پیاز طلایی شد این مخلوط رو هم اضافه و تفت بدید
مواظب باشید نسوزه
سپس سبزی رو هم اضافه و خوب با پیاز و مخلوط سیر تفت بدید و وقتی خوب تفت داده شد نصف لیوان آب اضافه کنید
و اجازه بدید سبزی کمی بپزه
حالا تمر هندی که با آب و آرد گذاشتید خیس بخوره از صافی رد کنید و روی سبزی ها بریزید
حالا یک لیوان آب دیگه روی باقیمونده تمر ریخته و از صافی رد کرده و توی قابلمه غذا بریزید یعنی کلا سه لیوان
آب تمر توی این غذا میریزید
به هیچ عنوان در قابلمه رو نمیبندیم بلکه نیمه باز میذاریم (نیمه که نه! توی عکس مشخصه که چقدر باز باشه)
ماهی ها رو بشورید تا نمکش شسته بشه و وقتی آب قلیه جوشید ماهی رو هم اضافه کنید
خود بوشهری ها کله ماهی رو به عنوان بهترین جای ماهی توی قلیه میریزن اما ما دوست نداشتیم
و کله ماهی رو حذف کردیم
همچنان در قابلمه باید نیمه باز باقی بمونه
تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
بعد زیرش رو کم میکنیم تا قلیه جا بیافته حدود 10 تا 15 دقیقه
در قابلمه تا آخر پخت نیم باز باشه
قلیه ماهی خیلی زود پخته و اماده میشه و غذای خیلیییییییییییییییی خوشمزه و راحتیه