خانه
102K

انواع خورشت

  • ۱۵:۴۳   ۱۳۹۴/۴/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تو این تاپیک طرز تهیه انواع خورشت و میزارم ، دوستان خوبم شما هم همراهی کنید

    19

  • leftPublish
  • ۱۷:۴۰   ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
    avatar
    نازناز
    کاربر جديد|16 |15 پست
    تاپیک فوق العاده ایه.واقعا زحمت میکشید
    متشکرم.
  • ۰۹:۵۱   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت آلو زرشک
    مواد لازم:

    پیاز / 2 عدد
    سینه مرغ کامل / 2عدد
    رب گوجه فرنگی / 2 قاشق غذاخوری
    آلو بخارا / 300 گرم
    زرشک / نصف لیوان
    نمک، فلفل، دارچین / به میزان لازم
    زعفران آب کرده / 2 قاشق غذاخوری 
    طرز تهیه:

    آلوها را شسته و در آب ولرم خیس کنید و کنار بگذارید.

    ابتدا پیاز را با مقدار کمی روغن و زردچوبه تفت دهید. نیازی به تفت زیاد ندارد، سعی کنید در هنگام تفت دادن پیاز رنگ آن تغییر چندانی نکند.

    سپس گوشت مرغ را به قطعات کوچکتری تقسیم کرده و همراه پیاز کمی تفت دهید، در حدی که کمی طلایی شود.

    سپس زرشک را خوب بشویید و به مخلوط گوشت مرغ اضافه کنید تا کمی تفت داده شود.

    به اندازه دو لیوان آب ولرم به خورش اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا جوش آید، پس از جوش آمدن آب خورش حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید.

    دو قاشق رب و کمی دارچین را در ظرف کوچکی کمی تفت دهید و سپس به خورش اضافه کنید.

    در این مرحله آلوهای خیس خورده را همراه با آب آن به خورش اضافه کنید.

    حرارت را کم کنید و به مدت یک ساعت زمان دهید تا خورش به خوبی جا بیفتد.

    نمک و فلفل غذا را در انتها بچشید و اندازه کنید. 
    نکته: به جای گوشت سینه مرغ از ران مرغ نیز میتوان در تهیه این خورش استفاده نمود. بهتر است آلو بخارا را با انواع دیگر آلوهای خشک جایگزین نکنید، زیرا طعم دلپذیر این خورش از آلویی که در آن استفاده میشود تاثیر میگیرد.

  • ۰۹:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    #خورشت_قیمه_با_قارچ_بدون_گوشت

    مواد لازم برای 2 نفر

    1 عدد پیاز متوسط250 گرم لپه2 ق س روغن ( یا روغن زیتون )300 -250 گرم قارچ2 ق س رب گوجه فرنگی1 پیمانه آب گوشت1 ق س زعفران دم کرده1 عدد سیب زمینی درشتنمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم1 ق چ دارچینروغن سرخ کردنی به مقدار لازم
    طرز تهیه:

    1. پیاز را پوست کنده ، نگینی خرد کنید. در قابلمه ای مناسب روغن ریخته، روی حرارت بگذارید و پیاز را در روغن تفت دهید تا سبک شود.

    2. لپه را به پیاز داغ بیفزایید. حالا زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و همراه مواد تفت دهید. یک پیمانه آب یا  اگر رسما گیاهخوار نیستید،آب گوشت را به قابلمه اضافه کرده، در آن را ببندید تا با حرارت ملایم لپه بپزد. 

    3. قارچ ها را بشویید و اگر درشت بود، به چهار قسمت برش بزنید. قارچ را هم به بقیه مواد بیفزایید.

    4. سیب زمینی را خلالی خرد کنید. آنها را در روغن سرخ کنید و کناری بگذارید. وقتی از پخت لپه مطمئن شدید، رب را در مقدار کمی روغن تفت داده و به همراه نمک به خورش بیفزایید.

    5. مقداری سیب زمینی سرخ شده را برای تزئین بردارید و بقیه را به خورش اضافه کنید. حالا دارچین و زعفران را هم اضافه کنید تا خورش مزه دار شود.

  • ۰۹:۵۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست


    مواد لازم برای پخت خورش تر ه غذاهای سنتی کوردستان 

    گوشت چرخ کرده نیم کیلو
    تره خرد شده یک کیلو
    پیاز متوسط یک عدد
    رب گوجه فرنگی یک قاشق چای خوری
    زرشک نیم پیمانه
    روغن مایع به مقدار لازم
    ادویه به میزان لازم
    ادویه شامل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و پودر لیمو است.

    روش تهیه
    * پیاز را پوست بکنید بشویید و ریز خرد کنید.
    * تره ها را هم که قبلاً خوب پاک کرده و شسته‌اید خرد کنید.
    * بعد از آن، پیازها را داخل یک قابلمه ریخته و با روغن روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب طلایی شوند.
    * بعد از آن که پیازها نیمه سرخ شدند. نوبت اضافه کردن گوشت است.
    * گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید تا تکه های گوشت از هم جدا شده و به ظرف نچسبد.
    * حدود هفت، هشت دقیقه که آن دو را با هم تفت دادید، ادویه که شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو می‌شود را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
    * بعد از آن که این مواد کاملاً با هم قاطی شد، تره را به آن‌ها اضافه کنید و تقریباً 5 دقیقه تفت دهید.
    * سپس رب را اضافه کرده و باز هم تفت بدهید.
    * بعد از آن، حدود یک لیوان آب به مواد اضافه کنید و آخر از همه نمک غذا را اضافه کنید و بگذارید تا غذا جوش بیاید.
    * خورش که به جوش آمد، درش را بگذارید تا در کمتر از یک ساعت خورش شما آماده شود، فقط اینکه حدود 6، 5 دقیقه قبل از آن که شعله را خاموش کنید، زرشک‌های شسته شده را اضافه کنید تا بپزد و جا بیفتد.
    * این خورش معمولاً نیازی به تزئین ندارد؛ چون زرشک‌ها نمای زیبایی به آن می‌دهند اما می‌توانید پلو را با زعفران و زرشک هم تزئین کنید.
    اگر زرشک را زود داخل خورش بریزید، له می‌شود و غذایتان زیبایی لازم
    را نخواهد داشت

  • ۱۰:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت قيسي

    مواد اولیه :
    گوشت خردشده 500 گرم 
    (یا به دلخواه میتوانید از مرغ استفاده کنید)
    قیسی 250 گرم
    پیاز ریزشده یک عدد
    کشمش ۲۰۰ گرم
    نمک فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم زعفران در صورت تمایل به میزان لازم
    طرز تهیه:
    گوشت را به همراه سه پیمانه آب روی حرارت بگذارید. زمانی که جوش آمد کف روی آن را گرفته و بعد با حرارت ملایم سه ساعت بپزید. پس از دو ساعت نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده تا یک ساعت هم با نمک و فلفل بپزد.
    سه قاشق غذاخوری روغن را در تابه‌ای گرم کرده پیاز را در آن تفت داده کمی که طلایی شد قیسی‌ها‌ و کشمش را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید. پس از دو و نیم ساعت که گوشت پخت مخلوط پیازداغ، قیسی و زعفران را به آن اضافه کرده و بگذارید خورش جا بیفتد.
    نکته: 
     در صورت تمایل می‌توانید 100 گرم آلو و 50 گرم کشمش پلویی را با قیسی به خورش اضافه کنید تا خورش کمی مزه ملس پیدا کند.
    تا جایی ک اطلاع دارم این غذا مربوط ب قسمت فومنات هست و برای مجالس پخته میشد

  • leftPublish
  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    دستور پخت خورش به و آلو

    مجموع مدت زمان:
    2 ساعت 30 دقیقه
    آماده سازی:
    30 دقیقه

    پخت:
    2 ساعت

    تعداد سرو:
    8 نفر

    خورش به و آلو خوشمزه و مغذی است و از خورش های سنتی ایرانی است، به برای سلامتی خانواده مفید است. تهیه خورش به در پاییز که فصل به است مرسوم میباشد.
    مـواد لازم آشپزی
    500 گرم گوشت خورشتی
    2 عدد پیاز متوسط
    آب به مقدار لازم
    3 عدد به متوسط
    روغن مایع به مقدار لازم
    150 گرم آلو بخارا
    3 قاشق سوپ خوری شکر
    2 قاشق سوپخوری آب لیمو
    نمک و فلفل به مقدار لازم
    زعفران حل شده در آب جوش به مقدار لازم
    دستور پخت
    جهت تهیه خورش به و آلو، گوشت را به قطعه‌های کوچک خرد کنید و با پیاز خرد شده و مقداری روغن تفت دهید. آب را اضافه و حرارت اجاق را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت و نیم گوشت و پیاز سرخ شده تقریبا پخته شود.

    آلو ها را شسته و در آب به مدت یک ساعت خیس کنید. پوست به را گرفته و چهار قاچ کنید و تخم آن ها را بگیرید، سپس به صورت پره پره برش دهید و با مقداری روغن مایع سرخ کردنی کمی سرخ کنید و با آلو که از قبل خیس کرده‌اید به گوشت و پیاز پخته شده اضافه کنید. شکر، آب لیمو تازه، نمک و فلفل را با زعفران آب شده به خورش به اضافه کنید و بگذارید خورش به و آلو آهسته بجوشد و جا بیفتد.

    در صورت تمایل ۲/۳ پیمانه لپه معادل ۱۰۰ گرم را با پیاز و گوشت سرخ شده تفت دهید و بگذارید تا بپزد.

    خورش به و آلو آماده است آن را در ظرف خورش بکشید و با برنج که پخته و دم کرده اید سرو نمائید، مقدار شکر را به میل خود می توانید کم یا زیاد کنید.

    مصرف خورش به و آلو برای روزه‌داران بسیار مناسب و مفید است.

  • ۱۰:۳۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    ️خورش زمستانی
    #غذای_ابتکاری
    ️مواد لازم
    300 گرم گوشت گوسفندی
    8 عدد آلو خورشی
    8 عدد قیسی
    3 ق س پیاز داغ
    2 ق س زعفران آب کرده
    2 ق س زرشک
    به میزان لازم نمک و فلفل
    به میزان لازم روغن

    ️طرز تهیه:️

    1. ابتدا در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز داغ را همراه با گوشتی که به‌صورت قیمه‌ای خرد کرده‌اید اضافه کنید. گوشت را کمی تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند. مقداری آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کرده و صبر کنید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد.

    2. آلوها را بشویید و آنها را در مقداری آب به مدت 1 ساعت خیس کنید. زرشک را هم بشویید و در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. قیسی را هم بعد از شست‌وشو در یک سبد بریزید تا خشک شوند.

    3. وقتی گوشت پخت، آلو را همراه با قیسی و زرشک به گوشت اضافه کنید. 20 دقیقه برای پخت مواد کافی است. مقداری نمک و فلفل هم به خورش بزنید.

    4. وقتی خورش آماده شد، حرارت را خاموش کنید. در این زمان زعفران را اضافه کرده و آن را با مواد خوب مخلوط کنید، سپس خورش را با برنج سرو کنید.

    ️فوت وفن
    آب خورش باید از مواد کمتر باشد تا خورش کاملا جا بیفتد.اگر خورش شیرین شد، می‌توانید کمی آب‌لیمو ی تازه به آن اضافه کنید
  • ۱۰:۴۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت شوید

  • ۱۰:۴۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش کرفس 
    مواد لازم برای 3 نفر:
    ️گوشت (گوسفندی) 250 گرم
    زردچوبه به مقدار لازم
    کرفس 250 گرم
    ️لیمو عمانی 3عدد
    ️نمک به مقدار لازم
    ️رب گوجه فرنگی 1 قاشق مربا خوری
    ️جعفری 150 گرم
    ️فلفل به مقدار لازم
    ️نعناع 50 گرم
    ▪️آبغوره (از گرد غوره هم میتوانید به میزان لازم استفاده کنید) یک و نیم پیمانه
    ▪️پیاز 1عدد یزرگ
    ▪️زعفران (اختیاری) 3 قاشق غذا خوری

    خورش کرفس یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که به عنوان غذایی بسیار خوشمزه و عامه پسند در میهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد. 
    طرز تهیه:
    ابتدا در ظرف مناسب پیاز ها را خرد کرده و نیمه سرخ میکنیم .سپس گوشت را قطعه قطعه کرده و به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد. پس از تفت دادن همه ادویه شامل نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران اب کرده را به غذا اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم .رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا کاملا با مواد مخلوط شود و سپس ظرف را از روی حرارت برمیداریم .ساقه کرفس را به اندازه 2 تا 3 سانتی متر برش زده کنار میگذاریم. برگ های کرفس را هم خرد کرده و به همراه نعنا و جعفری ریز شده ببا روغن تفت میدهیم. 
    سبزی تفت داده شده را به همراه مقداری اب جوش به مواد قبلی اضافه میکنیم و ظرف را روی حرارت میگذاریم تا غذا چند قل بزند .حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بپزد. زمانی که دو ساعت از طبخ خورش گذشت ساقه کرفس برش داده شده را به غذا اضافه میکنیم و یک ساعت به خورش زمان میدهیم تا خوب بپزد. حدود نیم ساعت آخر ابغوره یا گرد غوره را به مواد اضافه میکنیم .البته اضافه کردن لیمو عمانی هم همزمان با اضافه کردن ابغوره انجام میشود.

  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    طرز تهیه #خورش آلوچه ماهی
    مواد اولیه :
    برای 4 نفر
    آلوچه (برقانی) 1پیمانه
    رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری
    شکر 2قاشق غذاخوری
    رب انار 2قاشق غذاخوری
    نمک به میزان لازم
    فلفل به میزان لازم
    زردچوبه به میزان لازم
    پیاز پیاز 1عدد
    روغن به میزان لازم
    ماهی (فیله شده و بدون استخوان) 200گرم
    آب به میزان لازم
    آرد به میزان لازم
    سیر سیر به میزان لازم
    فلفل به میزان لازم
    دارچین به میزان لازم
    طرز تهیه:
    ابتدا آلوچه را در کمی آب خیس کنید.پیاز را خرد کرده و در مقداری روغن یا کره تفت دهید و زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه به مشام برسد.آلوچه را با آبش اضافه کرده و سپس در صورت نیاز آب اضافه کنید تا روی آلوچه را بگیرد. سپس حرارت را کم کنید تا آلوچه‌ها خوب له شوند و جا بیفتند. ماهی را به صورت مکعب‌ خرد کرده و در آردی که با فلفل، زردچوبه، دارچین، پودر سیر و نمک مخلوط شده است بغلطانید و در کمی روغن سرخ کنید. در انتها آلوچه‌ها را با قاشق له کرده و سپس رب انار و شکر را بیفزایید. پس از آن که خورش جا افتاد و به روغن نشت، آن را در ظرف کشیده و ماهی سرخ شده را روی آن قرار دهید.
    نکات:
    1)اگر دوست دارید ماهی را در آرد سوخاری بغلتانید تا خوشمزه تر شود.
    2)بهتر است ماهی را قبل از پخت با آبلیمو و سایر مواد طعم دار کنید.
    3)در این غذا به جای ماهی می‌توان از فیله مرغ هم استفاده کرد.
    4)در صورت تمایل شکر را از مواد اولیه حذف کرده و به خورش ابلیمو اضافه کنید.
  • leftPublish
  • ۱۶:۴۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۴
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    مرغ کاری با کره بادام زمینی
    iمواد لازم: برای 7 نفر

    مرغ بدون پوست و استخوان : یک کیلو و 400 گرم

    آرد : ½ پیمانه

    پودر کاری : 4 قاشق سوپخوری

    نمک : 2 قاشق چایخوری

    فلفل سیاه : ½ قاشق چایخوری

    روغن‌زیتون : ½ پیمانه

    زنجفیل تازه ریز شده : 2 قاشق سوپخوری

    سیر ریز شده : 2 قاشق سوپخوری

    فلفل تند قرمز ریز شده : 4 عدد

    آب مرغ : 4 پیمانه

    کره بادام‌زمینی : ½ پیمانه

    دانه گشنیز آسیاب شده : یک قاشق چایخوری

    پیازچه خرد شده : 8 عدد

    طرز تهيه:
    به جای کره بادام زمینی از بادام زمینی تازه هم می‌توانید استفاده کنید فقط 2 قاشق چایخوری شکر هم به آن اضافه کنید. این غذا را می‎توانید با برنج یا نان سرو کنید.

    ابتدا مرغ‌ها را می‌شوییم و می‌گذاریم آب آنها برود. در کیسه کاغذی محکمی آرد، پودر کاری، نمک و فلفل (که دانه‌های آن را گرفته‌ایم و ریز کرده‌ایم) را ترکیب می‌کنیم. خوب آن را تکان می‌دهیم. تکه‌های مرغ را اضافه می‌کنیم و تکان می‌دهیم تا خوب روی آنها از مواد پوشیده شود.
    روغن را در تابه بزرگی روی دمای متوسط گرم می‌کنیم.
    تکه‌های مرغ را به قطعات باریک و پهن 4 سانتی‌متری برش می‌دهیم و آنها را در تابه می‌ریزیم. قطعات مرغ، را برای 5 تا 7 دقیقه سرخ می‌کنیم؛ گه‌گاهی آنها را می‌چرخانیم تا همه طرف مرغ‌ها به طور برابر بپزند. (می‌‎توانیم قطعات استخوان‌دار را هم برای افزودن طعم به آن اضافه کنیم).
    زنجفیل، سیر، مخلوط کاری و فلفل قرمز و ½ فنجان آب مرغ را به تابه می‌افزاییم. در حالی که با کفگیر ته تابه را می‌خراشیم، مواد را هم می‌زنیم تا خوب با هم ترکیب شوند، برای 3 دقیقه غذا را می‌پزیم.
    پس از پخته شدن مواد، کره بادام زمینی را اضافه می‌کنیم و سریع هم می‌زنیم تا به خورد مرغ‌ها برود. ½ 3پیمانه آب مرغ را به آرامی اضافه می‌کنیم، گه‌گاهی هم می‌زنیم تا بافت هماهنگ مواد حفظ شود. اجازه می‌دهیم غذا برای 10 دقیقه بجوشد.
    درست قبل از سرو، گشنیز و پیازچه را اضافه می‌کنیم. برای طعم دهی به غذا نمک می‌زنیم.
    آن را با برنج سرو می‌کنیم. برای تزیین روی غذای هر بشقاب نعنا و گشنیز می‌ریزیم. همچنین روی آن کمی آب لیمو نیز می ‌ریزیم.

    انواع خورشت
  • ۱۲:۵۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    #قلیه_میگو

    این قلیه ماهی جز خوشمزه ترین قلیه ماهی محسوب میشه که پیشنهاد من اینه حتمما امتحانش کنید که قول میدم

    مشتری بشید

    این میزان برای 2 تا 4 نفره:
     
    ماهی بدون استخوان مخصوص قلیه 4 تکه یا نیم کیلو (سرخو ، شیر ،جش، هامور، سنگسر ، سکن)
     
    سبزی قلیه خرد شده 300 گرم :شامل 250 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله
     
    سیر 6 حبه
     
    تمر هندی 1 بسته 250 گرمی
     
    پیاز متوسط یک عدد
     
    زردچوبه یک قاشق چایخوری سرپر
     
    آرد گندم 2 قاشق غذاخوری سرپر
     
    روغن
     
    نمک و فلفل قرمز 
     
    ماهی خرد شده رو نمک زده و بذارید طعم دار بشه ببینید از عکس مشخصه که ماهی چقدر درشت و بدون استخوان هست
     
    همین تکه نیم کیلو هست
     
     
     
     
     
     
    تمر هندی رو با 2 لیوان آب و 2 قاشق آرد بذارید خیس بخوره
     
    پیاز رو نگینی خرد کرده و در روغن تفت بدید
     
    سیر رو رنده کرده و با فلفل و زردچوبه و نمک مخلوط کنید و وقتی پیاز طلایی شد این مخلوط رو هم اضافه و تفت بدید
     
    مواظب باشید نسوزه 
     
    سپس سبزی رو هم اضافه و خوب با پیاز و مخلوط سیر تفت بدید و وقتی خوب تفت داده شد نصف لیوان آب اضافه کنید
     
    و اجازه بدید سبزی کمی بپزه
     
     
     
     
    حالا تمر هندی که با آب و آرد گذاشتید خیس بخوره از صافی رد کنید و روی سبزی ها بریزید
     
    حالا یک لیوان آب دیگه روی باقیمونده تمر ریخته و از صافی رد کرده و توی قابلمه غذا بریزید یعنی کلا سه لیوان
     
    آب تمر توی این غذا میریزید
     
    به هیچ عنوان در قابلمه رو نمیبندیم بلکه نیمه باز میذاریم (نیمه که نه! توی عکس مشخصه که چقدر باز باشه)
     
     
     
     
    ماهی ها رو بشورید تا نمکش شسته بشه و وقتی آب قلیه جوشید ماهی رو هم اضافه کنید
     
    خود بوشهری ها کله ماهی رو به عنوان بهترین جای ماهی توی قلیه میریزن اما ما دوست نداشتیم
     
    و کله ماهی رو حذف کردیم
     
    همچنان در قابلمه باید نیمه باز باقی بمونه
     
    تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
     
    بعد زیرش رو کم میکنیم تا قلیه جا بیافته حدود 10 تا 15 دقیقه
     
    در قابلمه تا آخر پخت نیم باز باشه
     
    قلیه ماهی خیلی زود پخته و اماده میشه و غذای خیلیییییییییییییییی خوشمزه و راحتیه
     
     
     
     
     
     
     
     
  • ۱۷:۳۲   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش ترشی گرما 

    مواد لازم برای۳ نفر

    پیاز ۱ عدد
    گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
    آلوچه (خورشتی) ۱۵ عدد
    لوبیا چشم بلبلی ۱/۲ پیمانه
    زعفران آب کرده (غلیظ) ۱ قاشق غذا خوری

    طرز تهیه
    ۱- ابتدا در ظرفی مناسب پیاز را خرد کرده و روی حرارت قرار دهید و بعد از اینکه کمی سبک شد روغن ریخته و نیمه سرخ کنید سپس گوشت را در پیازداغ تفت دهید تا آب آن کشیده شود و رنگ گوشت برگردد،
    ۲- سپس 2 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت نیم پز شود. 
    ۳- لوبیا را به همراه آلوچه اضافه کرده و خورش را بپزید تا جا بیفتد. در آخر محلول زعفران و نمک را اضافه کنید.

    سایر نکات
    1)این غذا متعلق به شهر اردبیل است و نوعی خورش است که با پلو سرو می شود.
    2)حتما لوبیا را از شب قبل خیس کنید و اگر فراموش کردید آن را 2بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و بعد بپزید.

  • ۱۷:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خورش سیب درختی لرستان

    خورش سیب درختی یکی از غذاهای محلی استان لرستان است.
    مواد لازم:
    گوشت ران گوسفندی ۵۰۰ گرم
    روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
    برگ بو ۳ عدد
    پیاز ۱ عدد
    آب ۵ لیوان
    نمک و فلفل به مقدار لازم
    سیب درختی ۵۰۰ گرم
    پیازداغ ۲ قاشق غذاخوری
    سرکه ۲ قاشق غذاخوری
    شیره انگور یا خرما نصف لیوان
    نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری

    طرز تهیه:
    گوشت را به قطعات ۲×۲برش داده در روغن مایع تفت دهید.
    سپس آن را با برگ بو، پیاز و آب به مدت سه ساعت روی حرارت بپزید.
    در یک ساعت آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
    با ابزار مخصوص یا چاقو، وسط سیب را بیرون آورده پوست آن را بگیرید و آن را برش دهید.
    در اواخر پخت گوشت، طوری که دو پیمانه از آب آن باقیمانده باشد، پیاز و برگ بو را بیرون آورده و سیب‌های حلقه شده و پیاز داغ را به آن اضافه نمایید.
    سرکه را به شیره انگور یا شیره خرما اضافه کرده خوب به هم بزنید و سپس آن را به خورش اضافه کنید تا خورش بپزد و سیب‌ها تقریبا نرم شوند.
    نشاسته ذرت را نیز در کمی آب سرد حل کرده در اواخر پخت به خورش بیفزایید.
  • ۱۷:۳۵   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش نارنگی

    مواد لازم :

    مرغ ۴ تکه .

    هویج ۴ عدد .

    نارنگی ۵ عدد .

    آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

    آرد ۱ قاشق غذاخوری .

    شکر ۱ قاشق غذاخوری

    . خلال پوست نارنگی ۱ لیوان

    زعفران دم کرده ۱ قاشق چایخوری .

    پیاز ۱ عدد .

    روغن و نمک مقدار لازم

    طرز تهیه :

    پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس تکه های مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند ؛ هویج ها را رنده کنید و چند دقیقه در روغن و در ماهیتابه ای جداگانه تفت دهید تا نرم شود سپس به همراه ۳ لیوان آب به مرغ اضافه کنید.

    پس از اینکه اب غذا به جوش امد در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ بپزد ؛ در این مدت خلال پوست نارنگی را آماده کنید ( به آموزش تهیه خلال پوست پرتقال مراجعه شود ).

    داخل ماهیتابه ای مقدار کمی روغن بریزید و آرد را در روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس آرد را به همراه خلال پوست نارنگی و مقداری نمک به خورش اضافه کنید ، خوب مخلوط کنید تا آرد جذب آب خورش شود.

    نارنگی ها را پوست بکنید و گوشت نارنگی را از پوست آن به دقت جدا کنید سپس فیله های نارنگی ، آبلیمو ، شکر و زعفران دم کرده را به خورش اضافه نمایید ، حدود ۳۰ دقیقه دیگر اجازه دهید خورش جا بیفتد سپس در ظرف بکشید و بهمراه برنج ساده سرو کنید.

  • ۱۷:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    #خورش_کدو_حلوایی️

    مواد لازم :

    گوشت خورشی 300 گرم

    کدو حلوایی یک کیلوگرم

    پیاز متوسط 2 عدد

    آلو بخارا 100 گرم

    پودر زعفران حل شده در آب یک قاشق سوپ خوری

    روغن مایع مقداری برای سرخ کردن

    رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری

    دارچین یک قاشق چای خوری سرپر

    نمک و فلفل به میزان لازم

    طرز تهیه:

    1- ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلال های کوچک خرد کنید.

    سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابه ای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلایی رنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.

    2- گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن پیاز، تکه های گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.

    حالا برای پختن گوشت، دو پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاق گاز بپزد.

    نکته: برای آنکه گوشت هنگام پخت طعم دار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.

    3- در فاصله پختن گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید.

    سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید.

    در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت 2 ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.

    نکته: رب را پیش از اضافه کردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.

    4- با توجه به اینکه کدو – به خصوص در صورتی که تکه های آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له می شود، پس از اضافه کردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاق گاز حرارت ندهید.

    برای این منظور، باتوجه به اندازه تکه های کدو، یک ربع تا نیم ساعت زمان کافی است. در ضمن دارچین و نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.

    نکات:

    1- درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، 2 قاشق سوپ خوری آبغوره یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.

    2- افرادی که به خورش های شیرین علاقه مندند، می توانند با اضافه کردن آلو و همچنین یک قاشق سوپ خوری شکر به خورش، طعم آن را شیرین تر کنند .

  • ۱۷:۳۸   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش آناناس 

    مواد لازم برای۳ نفر

    گوشت ۱۰۰ گرم

    آناناس ۶ حلقه

    پیاز ۳۰۰ گرم

    نعنا ۵ برگ

    آرد ۱ قاشق غذا خوری

    روغن به مقدار لازم

    آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری

    نمک و فلفل به مقدار لازم

    طرز تهیه

    ۱- در ظرفی مناسب پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن داغ سرخ میکنیم تا طلایی شود. آرد را در تابه ریخته و به مدت سه دقیقه در روغن سرخ می‌کنیم.

    ۲- گوشت را به اندازه دلخواه خرد کرده و در قابلمه حاوی روغن با نمک و زردچوبه سرخ می‌کنیم، چون این عمل باعث می‌شود گوشت شکل خود را موقع پختن حفظ کند، سپس روی گوشت آب‌جوش ریخته و می‌گذاریم تا کاملا بپزد.

    ۳- وقتی گوشت پخت، هر حلقه آناناس را به سه قسمت تقسیم کرده و همراه نعنا، پیازداغ، آرد و آبلیمو می‌گذاریم 20 دقیقه داخل خورش بماند تا خورش جا بیفتد. وقتی خورش پخت و جا افتاد آن را برای سرو در ظرف مناسب کشیده وبه همراه پلو سرو میکنیم. 

    سایر نکات

    اگر دوست دارید به خورش زعفران اضافه کنید تا خوش رنگ تر شود

    . بهتر است به جای آب در غذا از آب کمپوت آناناس استفاده شود تا غذای شما خوشمزه تر شود. میتوانید از کمپوت آناناس هم استفاده کنید فقط آن را آخر پخت اضافه کنید و اجازه دهید فقط کمی با مواد بجوشد تا طعم بگیرد.

  • ۱۷:۴۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت دال عدس 

    عدس قرمز =250 گرم

    پیاز خلال شده =1 عدد

    سیر =یک بوته

    رب گوجه= 2 قاشق غذاخوری

    گوجه برای روش دیگر پخت =2 عدد

    زودچوبه فلفل و نمک =به میزان لازم

    آبلیمو و یا لیموعمانی تمر هندي = در صورت دلخواه

    روش پخت اول:

    پیاز های خلال شده رو توی روغن تفت میدیم و سیر ها رو همراه با نمک و زردچوبه و فلفل توی هاون میکوبیم و به پیاز اضاف میکنیم و بعد از 3-4 دقیقه عدس رو که شستیم به پیاز و سیر اضاف میکنیم و گوجه رو گرد گرد میبریم و روی عدس میچینیم و در دیگ رو میبندیم و میگذاریم خوب عدس بپزه در این زمان نگذاریدش به امان خدا و برید آخه امکان داره ته بگیره هر چند مین یه بار بهش سر بزنید بعد از نیم ساعت سیبزمینی رو به قطعات کوچیک بیرون میارید و به عدس اضاف میکنید و باز درش میگذارید اگه داشت میسوخت یه ذره بهش آب بدین در اینجا دیگه بسته به ذایقه تون که دوست دارید دانه های عدس پیدا باشه و یا پیدا نباشه میگذارید عدس بپزه و در آخر یه ذره رب گوجه به غذاتون میدید.

    روش دوم:

    عدس رو خوب میشوییم و توی یه دیگ میریزیم و آب روش میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم پخته بشه..

    پیاز رو سرخ میکنیم و سیر کوبیده شده با زردچوبه و فلفل و نمک رو بهش اضاف میکنیم.

    10 مین بعد از پخت عدس سیبزمینی قطعه قطعه شده رو بهش اضاف میکنیم و میگذاریم شکل عدس به شکل دلخواه بیرون بیاد با دانه های مشخص و یا دانه های نامشخص.. و پیاز و سیر رو به عدس اضاف میکنیم در دیگ رو میگذاریم یه 20 مین بعد رب گوجه رو اضاف میکنیم و میگذاریم عدس جا بیافته.. اینم روش دوم به روش هندی 

    تقدیم به شما… پخت این غذا تو زمستان عالی و خوش مزه است…

  • ۱۷:۵۶   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش_تره_فرنگی 

    مواد لازم برای 4 نفر

    گوشت گوسفندی: 300 گرم، خورشی
    تره: 250 گرم، ساطوری
    جعفری: 50 گرم، ساطوری
    لوبیا سفید: 120 گرم، خیسانده
    پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
    زردچوبه: یک قاشق چای خوری
    روغن: 6 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
    گرد لیمو: به میزان لازم

    روش تهیه:

    1- سه قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6-5 دقیقه در آن تفت دهید. گوشت را اضافه کرده و بعد از 4 دقیقه زردچوبه، لوبیا و دو پیمانه آب جوش را در آن ریخته و روی شعله ملایم 2 تا 3 ساعت با در بسته بپزید تا گوشت و لوبیا نرم شود.

    2- روغن باقی مانده را در یک تابه روی شعله متوسط داغ کرده و تره و جعفری ساطوری را 7،6 دقیقه تفت دهید، سپس از روی شعله بردارید.

    3- یک قابلمه متوسط انتخاب کرده و گوشت، لوبیا،تره و جعفری را در آن بریزید و نمک و فلفل بزنید. آب گوشت را به آن اضافه کرده و روی شعله ملایم آنقدر بپزید تا خورش جا افتاده و روغن روی آن بیاید.

    در نهایت در 5 دقیقه آخر گرد لیمو را به آن اضافه کرده و نمک و ادویه را میزان کنید

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان