خانه
102K

انواع خورشت

  • ۱۵:۴۳   ۱۳۹۴/۴/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تو این تاپیک طرز تهیه انواع خورشت و میزارم ، دوستان خوبم شما هم همراهی کنید

    19

  • leftPublish
  • ۰۱:۱۶   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    خورش قارچ

    مواد لازم :

    قارچ.........................100 گرم

    فلفل دلمه ای.............100 گرم

    مرغ خردشده............500 گرم

    رب گوجه فرنگی.......به مقدار لازم

    کره..........................به مقدار لازم

    آب...........................به مقدار لازم

    فلفل،دارچین،پودر آویشن،نمک.....به مقدار لازم

    جعفری خرد شده......100 گرم

    آبلیمو.....................به مقدار لازم

    دستور : .

    قارچ و فلفل (فلفل دلخواه است) را خرد کرده و در کره تفت داده و مرغ خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم . 

    نمک،فلفل،پودر آویشن و دارچین را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم بعد آب را به آن اضافه کرده و می گذاریم خوب جا بیفتد جعفری خردشده به آن اضافه می کنیم و در اخر کار رب و آبلیمو نیز برای چاشنی غذا استفاده می شود.

    انواع خورشت

  • ۱۱:۱۵   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    خورشت گل کلم 

    مواد لازم : 

    گوشت خورشتی 200 گرم، گل کلم نیم کیلو، رب گوجه فرنگی 2 ق غ، روغن به مقدار لازم،  نمک، آبغوره نصف استکان،/ نعنا و جعفری خشک شده پودر شده از هر کدام 1 ق چ، گل محمدي خشک شده پودر شده 1 ق چ، آب به میزان لازم، پیاز 2 عدد متوسط 

    ابتدا پیاز را نگینی خورد کرده و تفت میدهیم گوشت را اضافه کرده و با پیاز میگذاریم آرام سرخ شود زرد چوبه و فلفل و رب را اضافه میکنیم و مقداری تفت میدهیم به میزان لازم آب میریزیم در قابلمه را میبندیم وصبر میکنیم گوشت پخته شود، گل کلم هارا خورد میکنیم و در مقدار کمی روغن تفت میدهیم و در آخر پودر نعنا جعفری گل محمدي و کمی زرد چوبه میزنیم و به خورشت اضافه کرده و 45 دقیقه صبر میکنیم تا خورشت جا بیافته 5 دقیقه آخر آبغوره و نمک میریزیم.

    انواع خورشت

  • ۱۰:۴۳   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش به  آلو

    مواد لازم : برای 4 نفر

    به 350گرم

    گوشت (خورشتی) نیمكیلو

    پیاز 2عدد

    آلو (خورشتی) 200 گرم

    لپه 100گرم

    نمك به میزان لازم

    فلفل به میزان لازم

    رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری

    شكر به میزان لازم

    زعفران (ساییده) نصف قاشق چایخوری

    روغن به میزان لازم

    خورش به خورش واقعا خوشمزه و لذیذ است و طعم بسیار خوشایند و ملسی دارد .این خورش به دلیل وجود به بسیار پرخاصیت و مفید است!

    طرز تهیه:ابتدا در ظرفی مناسب روغن داغ كرده وپیاز را در آن نیمه سرخ میكنیم سپس گوشت را اضافه كرده و با حرارت زیاد تفت می دهیم. رب گوجه، ادویه، نمک و فلفل را ریخته و هم می زنیم. لپه را شسته و آب گرفته و به مواد اضافه میكنیم و خوب تفت می دهیم. کمی آب روی آن ها می ریزیم تا بپزند. نیم پز که شدند. آلو را که قبلاً خیس کرده ایم، با همان آب داخل خورش می ریزیم. پوست به را با چاقو می گیریم و هسته های آن را درآورده و خرد می کنیم سپس با کمی روغن سرخ می کنیم و به خورش می افزاییم. زعفران و شکر را هم ریخته مجدداً به مدت 1ساعت با حرارت ملایم می گذاریم تا خورش جا بیفتد.

    نكات:1)میتوانید به این خورش لیمو عمانی هم اضافه كنید.

    2)لپه را حتما از شب قبل خیس كنید تا نفخ آن گرفته شود و اگر این كار را فراموش كردید آن را در مقداری آب بجوشانید و آب آن را خالی كنید.

    3)هرچه آلوهای شما بیشتر در آب خیس بخورند خورش شما لعاب دار تر و خوشمزه تر میشود.

    4)این خورش به همراه زرشك پلو خوشمزه تر میشود.

    5)میتوانید مقداری ابلیمو به این غذا اضافه كنید تا خوشمزه تر شود.

    6)برای تزیین یا سرو غذا سعی كنید از سیب زمینی سرخ كرده استفاده كنید.

  • ۱۱:۴۰   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ♨️ طرز تهیه خورش آلو قیسی :

    هوا که رو به سردی می رود نه تنها تغییر عمده ای در منوی غذایی خانواده ها ایجاد می شود، تنقلات روی میز هم به طور کامل تغییر می کند. روی میز اغلب خانه ها پر می شود از انواع و اقسام مغزها و برگه ها. اگر شما هم تنقلات شب های زمستانی تان را خریده اید مقداری از این برگه ها را برای یک غذای سنتی و خوشمزه کنار بگذارید.

    مواد لازم براي 2 نفر :

     گوشت گوسفندی  300 گرم

     آلو خورشی   8 عدد

     قیسی  8 عدد

     پیاز داغ   3 قاشق سوپخوری

    زعفران آب کرده  2 قاشق سوپخوری

    زرشک  2 قاشق سوپخوری

    نمک و فلفل  به میزان لازم

    روغن  به میزان لازم

    طرز تهیه خورش آلو و قیسی:

    ابتدا در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس پیاز داغ را همراه با گوشتی که به‌صورت قیمه‌ای خرد کرده‌اید اضافه کنید. گوشت را کمی تفت دهید تا کمی تغییر رنگ پیدا کند. مقداری آب اضافه کنید، حرارت را زیاد کرده و صبر کنید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم کرده، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد.

    آلوها را بشویید و آنها را در مقداری آب به مدت 1 ساعت خیس کنید. زرشک را هم بشویید و در سبدی بریزید تا آب آن کاملا گرفته شود. قیسی را هم بعد از شست‌وشو در یک سبد بریزید تا خشک شوند.

    وقتی گوشت پخت، آلو را همراه با قیسی و زرشک به گوشت اضافه کنید. 20 دقیقه برای پخت مواد کافی است. مقداری نمک و فلفل هم به خورش بزنید.

    وقتی خورش آماده شد، حرارت را خاموش کنید. در این زمان زعفران را اضافه کرده و آن را با مواد خوب مخلوط کنید، سپس خورش را با برنج سرو کنید.

    فوت و فن :

    آب خورش باید از مواد کمتر باشد تا خورش کاملا جا بیفتد. اگر خورش شیرین شد، می‌توانید کمی آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.

  • ۱۱:۵۸   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    خورش هلو

    مواد لازم: براي 5 تا 6 نفر

    5 عدد هلو

    2 عدد ران مرغ 

    1 عدد سينه مرغ 

    1 پيمانه روغن 

    به میزان لازم نمك 

    2          /1 پیمانه پياز ريز شده 

    4 ق س  آب ليموی تازه 

    1 ق س آرد 

    1 ق س زعفران حل شده 

    6-5 عدد  آلو بخارا بدون هسته

     1 ق م شکر

    1 تكه‌هاي مرغ را شسته و پوست شان را جدا و آنها را نصف كنيد. سپس با 2 قاشق سوپخوري روغن و 2/1 قاشق مرباخوري نمك مرغ را مزه دار کرده و به مدت 1 ساعت در يخچال قرار دهيد.

    2 پياز را با 3 قاشق سوپخوري روغن تفت داده تا طلايي شود. تكه‌هاي مرغ را اضافه کرده و آنها را تفت دهید. کمی آب گرم اضافه کنید تا روي سطح مرغ را بگيرد و بگذاريد بپزد.

    3 آب لیموی تازه، شكر و زعفران را به خورش اضافه کنید. آرد را در یک کاسه با 3 قاشق آب سرد حل کنید، سپس آن را به خورش اضافه کنید و صبر کنید تا خورش کمی جا بیفتد. در این زمان آلو بخاراها را بشویید و آنها را به مدت 15 دقیقه داخل آب جوش خیس کنید، سپس به خورش اضافه کنید. 

    4 هلوها را پوست گرفته، هسته آنها را در آورده و آنها را خرد کنید. هلو های خرد شده را در یک تابه با 3 قاشق سوپخوري روغن تفت دهيد تا طلايي شوند، سپس آنها را به خورش اضافه کنید تا پخته شوند ولي له نشوند. خورش را بچشید و در صورت نیاز آب لیمو و شکر بیشتری اضافه کنید. وقتی خورش آماده شد آن را در ظرف مورد نظر بریزید و سرو کنید.

    انواع خورشت

  • leftPublish
  • ۱۲:۲۴   ۱۳۹۴/۱۲/۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش به قيمه 

    مواد لازم برای۴ نفر

    گوشت   ۵۰۰ گرم

    لپه‎ پخته شده  ۱ پیمانه

    به   ۲ عدد

    رب گوجه ‌فرنگی   ۱ قاشق غذا خوری

    گوجه فرنگی   ۳ عدد

    آبلیمو   ۲ قاشق غذا خوری

    زعفران آب کرده   ۲ قاشق سوپ خوری

    پیاز   ۱ عدد

    روغن    به مقدار لازم

    نمک و فلفل    به مقدار لازم

    دارچین و زردچوبه    به مقدار لازم

    لیمو عمانی   ۲ عدد

    طرز تهیه

    !

    ۱- ابتدا در ظرفی مناسب پیاز را خرد كرده و سپس در روغن سرخ میكنیم.

    ۲- گوشت را به صورت تكه ای خرد كرده و در پیاز تفت میدهیم تا كمی تغییر رنگ دهد .رب گوجه فرنگی و ادویه را با گوشت تفت میدهیم و بعد از آن 4لیوان آب اضافه كرده و اجازه میدهیم بپزد.

    ۳- اواخر پخت لپه های پخته شده را به غذا اضافه كرده و بِه را به صورت مربعی خرد كرده و به غذا اضافه میكنیم .

    ۴- در ظرفی جدا رب را سرخ كرده و به همراه آبلیمو و لیمو عمانی و زعفران به خورش اضافه میكنیم و اجازه میدهیم جا بیفتد.

    سایر نکات 

    میتوانید به خورش كمی شكر اضافه كنید تا طعم ملس بگیرد

    اگر دوست دارید رب را حذف و به جای آن زعفران بیشتری استفاده كنید

  • ۱۰:۱۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش‌ خلال‌ كرمانشاهي



    پيازها را خلالي كرده و در روغن كمي تفت دهيد تا طلايي شود. گوشت را خرد و به پياز اضافه كنيد تا كمي تفت بخورد، سپس زردچوبه را به آن اضافه كنيد

    مواد لازم: 
    گوشت گوسفندي500 گرم
    خلال بادام250 گرم
    زرشك سياه :2 قاشق غذاخوري
    پياز3 عدد 
    زعفران آبكرده 2 قاشق غذاخوري 
    رب گوجه فرنگي يك قاشق غذاخوري 
    زردچوبه يك‌دوم قاشق مرباخوري
    نمك و فلفل به ميزان دلخواه


    طرز تهيه: 
    پيازها را خلالي كرده و در روغن كمي تفت دهيد تا طلايي شود. گوشت را خرد و به پياز اضافه كنيد تا كمي تفت بخورد، سپس زردچوبه را به آن اضافه كنيد. حالا روي مواد آب بريزيد و اجازه دهيد تا گوشت نيم پز شود. 
    در اين مرحله بادام‌ها را شسته و كمي تفت دهيد تا از حالت خامي درآيد سپس همراه با زعفران به گوشت اضافه كنيد. بعد رب گوجه‌فرنگي را در روغن تفت دهيد و همراه با نمك و فلفل به خورش اضافه كنيد. بعد از گذشت مدتي زرشك را به عنوان ترشي به خورش اضافه كنيد و صبر كنيد تا غذا جا بيفتد.

  • ۱۰:۲۸   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت بلدرچين با سس پرتقال

    مواد لازم:
    - روغن مايع=50 گرم
    - پياز= يك عدد (100 گرم)
    - بلدرچين= 4 عدد
    - زردچوبه= نصف قاشق چايخوري
    - چاشني خورشت مگي= يك بسته
    - آب= 250 ميلي ليتر
    - نمك= نصف قاشق چايخوري
    - آب پرتقال= 250 ميلي ليتر
    - نشاسته ذرت= 2 قاشق غذاخوري
    - شكر=100 گرم
    - خلال پوست پرتقال =2 قاشق غذاخوري
    - پرتقال= 2 عدد بزرگ



    1 روغن را حرارت داده و پياز بسيار ريز خرد شده را در روغن تفت
    دهيد تا طلايي شود.
    2 بلدرچين را جداگانه پخته، به پياز سرخ شده اضافه كرده و 5
    دقيقه تفت دهيد.
    3 زردچوبه را اضافه كنيد.
    4 چاشني خورشت مگي را اضافه كنيد.
    5 آب را افزوده و يك ساعت حرارت دهيد.
    6 خورشت را بچشيد و در صورت نياز نمك اضافه كنيد.
    7 آب پرتقال و نشاسته ذرت را با يكديگر مخلوط كرده و 10 دقيقه
    حرارت دهيد و مرتب هم بزنيد. شكر را اضافه كرده و هم زدن
    و حرارت دادن را ادامه دهيد تا سس غليظي حاصل شود.
    خلال پوست پرتقال را افزوده و 5 دقيقه حرارت دهيد. سس آماده است.
    8 سس را به مواد قبل اضافه كنيد و 5 دقيقه حرارت دهيد.
    9 پرتقال ها را پوست كنده، برش دهيد و بر روي بلدرچين ها قرار دهيد.
    10 2 دقيقه حرارت دهيد، برش هاي پرتقال را سريعا خارج كنيد و براي تزئين ظرف در اطراف بلدرچين ها استفاده كنيد.

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۱۲/۱۲/۱۳۹۴   ۱۰:۲۸
  • ۱۰:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش بروكلي 


    مواد لازم: 
    كلم بروكلي=250 گرم 
    گوشت چرخ كرده=1 عدد 
    پياز متوسط=1 عدد 
    سير=2 حبه 
    رب گوجه فرنگي=1 قاشق غذاخوري 
    دارچين=1 قاشق چايخوري 
    زردچوبه=2/1 قاشق چايخوري 
    فلفل قرمز=3/1 قاشق چايخوري 
    نمك=به ميزان لازم 
    روغن مايع=80 گرم 


    طرزتهيه 
    ابتد كلم بروكلي را تكه تكه خرد مي كنيم و 10 دقيقه با آب و نمك مي پزيم. سپس در آبكش ريخته و كنار مي گذاريم. در قابلمه اي روغن مايع را ريخته و پياز،سير و بعد گوشت چرخ كرده را در آن تفت مي دهيم. 





    نمك،فلفل،زردچوبه،دارچين و رب گوجه فرنگي را نيز داخل آن تفت مي دهيم و يك ليوان آب و كلم بروكلي هاي پخته شده را به مواد اضافه مي كنيم. سپس مي گذاريم با شعله ملايم به مدت 25 دقيقه بپزد. 
    نكته: در صورتي كه بخواهيم از گوشت خورشي استفاده كنيم،حتما بايد در انتهاي پخت، وقتي گوشت پخته شد،كلم بروكلي را به خورش اضافه كرد.

  • ۱۰:۵۷   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت كرفس 


    مواد لازم:
    روغن مايع 50گرم
    پياز يك عدد گوشت گوسفند 350گرم 
    كرفس پاك كرده 450 گرم 
    سبزي نعناع، جعفري و برگ كرفس200گرم 
    زردچوبه 1قاشق چايخوري
    فلفل 1.2قاشق چايخوري 
    رب گوجه فرنگي ? قاشق چايخوري 

    طرز تهيه:
    كرفس‌ها رو برش‌هاي مورب يك اندازه بزنيد(اينجوري خوشگل ترن).
    برگهاي كرفس رو به همراه جعفري و نعنا خورد كرده و تفت بدين. (مقدار نعنا نبايد زياد باشه واگر نه خورشت تلخ ميشه).
    كرفس‌هاي خورد شده رو هم اضافه كنيد يه تفت كوچولو هم اونا رو بديد.
    پياز داغ فراوان درست كنيد و گوشت كه بهتره قسمت ماهيچه باشه درش تفت بدين.
    زردچوبه و فلفل اضافه كنيد و با مقداري آب بذاريد بپزه.
    وقتي‌ كه گوشت نيم پز شد، ليمو عماني رو اضافه كنيد، و بد از نيم ساعت كرفس و سبزي‌ها رو اضافه كنيد، اجازه بدين خورشت شما با حرارت ملايم جا بيفته.

    نكته:
    ميتونيد از گوشت مرغ، يا بوقلمون هم استفاده كنيد.
    خيلي‌‌ها نعنا جعفري نميريزن فقط برگ‌هاي كرفس رو ميريزن.
    من چون دوست دارم رنگ خورشت كرفس با غورمه سبزي متفاوت باشه از يه كوچولو رب يا گوجه فرنگي‌ خورد شده هم استفاده مي‌كنم.
    دوباره من چون ليمو عماني خيلي‌ دوست دارم تو اين خورشت استفاده مي‌كنم، شما ميتونيد از آبليمو استفاده كنيد.
    اگه خواستيد خورشت شما خوش رنگ تر بشه وقتي‌ كه خورشت رو خواستيد سرو كنيد، روي خورشت يه كوچولو روغن زيتون سبز بريزيد. اونوقت همه فكر مي‌كنن اين خورشت شما شب تا صبح رو گاز بوده كه حسابي‌ به روغن افتاده. فقط حواستون باشه خيلي‌ كم( مثلا به اندازه يه قاشق چاي خوري براي بشقاب‌هاي خورشت خوري) و اينكه حتما روغن زيتون سبز باشه.
    نوش جان

    خورش كرفس بدون گوشت


    خورش كرفس: 
    لوبيا قرمز...................................................200 گرم 
    قارچ خرد شده............................................250گرم 
    كرفس خرد شده.........................4 تا 5 ساقه ي ترد 
    سبزي خرد شده ( نعناع، جعفري و اسفناج).....1 كيلو 
    پياز متوسط...................................................1 عدد 
    آب ليمو ترش تازه.................................. به مقدار نياز 
    گوجه فرنگي رسيده......................................1 عدد 
    روغن مايع...............................................6 تا 7 ق غ 
    نمك و فلفل سياه............................... به ميزان لازم 
    زعفران، زردچوبه و زيره.............................نصف ق چ 

    لوبياي از شب قبل خيس شده را ميپزيم به طوري كه پس از پختن آب آن تمام شود، سپس گوجه فرنگي را پوست كنده و رنده ميكنيم و به همراه كرفس، قارچ سبزي پياز خرد شده نمك فلفل ادويه جات و آب به لوبيا اضافه ميكنيم و با حرارت ملايم ميپزيم. پس از كمي پختن آب ليمو ترش تازه و روغن زيتون و زعفران را هم به خورش افزوده و اجازه ميدهيم با حرارت ملايم خوب بپزد و جا بيفتد به طوري كه سطح غذا روغن فرا گيرد.

  • leftPublish
  • ۱۳:۴۰   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    قيمه
    يكي از خورش هاي راحت كه هر كسي مي تونه درستش كنه و تقريباً همه هم دوست دارند بخورند.

    مواد لازم :

    گوشت : به صورت قيمه اي خرد شود

    لپه : يك استكان

    گوجه فرنگي يا رب : به ميزان لازم

    زعفران آب كرده : به ميزان لازم

    نمك و زردچوبه : به ميزان لازم

    پياز جهت پيازداغ

    سيب زميني جهت سرخ كردن

    طرز تهيه :

    ابتدا پياز را در روغن تفت مي دهيم. سبك كه شد، زردچوبه را مي ريزيم و سپس گوشت را اضافه مي كنيم. تفت كه داديم، لپه را اضافه مي كنيم. بهتر است لپه را چند ساعت خيس كرده باشيم. بعد از اضافه كردن لپه، رب يا گوجه فرنگي رنده شده را اضافه مي كنيم و خوب سرخ مي كنيم. سرخ كردن رب يا گوجه در اين مرحله، باعث خوش رنگ شدن خورش مي شود. بعد از اينكه خوب رنگ پس داد، مقداري آب روي خورش ريخته و ليموعماني را پس از اينكه با چنگال سوراخ كرديم، به مواد اضافه مي كنيم و مي گذاريم بپزد. بعد از يكي دو ساعت كه لپه كمي پخت، نمك را به آن مي افزاييم. بهتر است زعفران را با مقداري قند ساييده و در نصف استكان آب حل كنيم و كنار بگذاريم تا خوب رنگ پس دهد.
  • ۱۴:۰۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش مرغ ترش 
    ************* 

    مواد لازم براي 4 نفر : 

    تكه هاي مرغ -------------------------------- به تعداد نفرات + 1 الي 2 تكه بيشتر 

    آب پرتقال ------------------------------------ 6 ليوان 

    زرشك --------------------------------------- 1 استكان 

    زعفران -------------------------------------- 1 استكان دم كرده 

    فلفل دلمه اي ------------------------------- نصف استكان نگيني خرد شده 

    پياز ------------------------------------------ 2 عدد متوسط 

    گوجه فرنگي -------------------------------- 3 عدد متوسط 

    مخلوط سبزي معطر* ---------------------- 1 قاشق غذا خوري 

    آويشن خشك **--------------------------- 1 قاشق چايخوري 

    آرد معمولي -------------------------------- 1 قاشق غذا خوري 

    نمك ، زردچوبه ------------------------------ به مقدار لازم 


    طرز تهيه : 

    در يك قابلمه متناسب با اندازه كل مرغ ها ، ? عدد از پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن سرخ كنيد تا طلايي شود و بعد كمي زرد چوبه به آن بيفزائيد . 


    گوجه ها را كاملا ميكس ( يا رنده ريز ) كنيد و به پيازها بيفزائيد . صبر كنيد تا آب گوجه ها كاملا كشيده شود . 

    بعد از اينكه آب گوجه ها كشيده شد ، 1 ليوان از آب پرتقال را همراه آويشن خشك ، سبزي معطر ، نيمي از زرشك خيس شده و نيمي از فلفل دلمه اي نگيني خرد شده ، به گوجه ها اضافه كنيد و هم بزنيد تا مواد خوب با هم مخلوط شوند . 

    بعد از چند دقيقه ، يك قاشق آرد معمولي را در 1 ليوان از آب پرتقال حل كنيد ( كاملا حل كنيد ) و به مخلوط اضافه كنيد . 

     دقت كنيد تا سس نسوزد و زياد هم غليظ نباشد 


    هرجا نياز به اضافه كردن آب بود ، از 1 ليوان آب جوش + نصف ليوان آب پرتقال استفاده كنيد و مدام سس را هم بزنيد .


    بگذاريد سس فوق به مدت يك ساعت با حرارت ملايم و درب بسته ، مزه دار و يكدست شود . 


    قطعات پاك شده مرغ را در مقداري روغن و زردچوبه كاملا سرخ كنيد تا طلايي شوند . 

    در فاصله جا افتادن سس ، مرغهاي سرخ شده را همراه يك عدد پياز ، مقداري آب ، 1 ليوان آب پرتقال و مقداري نمك بپزيد . 

    بعد از يك ساعت ، پياز داخل مرغ ها جدا كنيد ، و دور بيندازيد . آب مرغ را آبكش كنيد و كنار بگذاريد . 

    مرغ ها را همراه باقي مانده زرشك خيس خورده و بقيه فلفل دلمه اي نگيني خرد شده ، آب مرغ و باقيمانده آب پرتقال به سس اضافه كنيد . 

    حرارت زير قابلمه را ملايم كنيد و بگذاريد تا خورش با حرارت بسيار كم و درب بسته ، كاملا جابيفتد . 

    بعد از جا افتادن خورش ، مرغ ها را در ظرف مناسب براي سرو بريزيد و سس را روي مرغ ها بريزيد و سرو كنيد

  • ۱۴:۰۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    دقت كنيد كه مرغ ها قبل از پختن بايد كاملا سرخ شوند . اين امر هم در مزه خورش تاثير دارد و هم در ظاهر نهايي خورش .



    سس اين خورش نبايد زياد غليظ يا رقيق باشد . به اندازه غلظت سس كچاپ معمولي ( حتي كمي رقيق تر ) مناسب است .



    هرچه مقدار آب پرتقال بيشتر باشد ، خورش خوشمزه تر ميشود . بهتر است به جاي اضافه كردن آب جوش در مواقع لزوم ، از آب پرتقال استفاده كنيد .



    دقت كنيد كه آب پرتقال تازه باشد . يعني فاقد هرگونه افزودني يا اسانس هاي عطر و طعم دهنده . چون در آن صورت مزه خورش به تلخي ميزند .





    * مخلوط سبزي معطر : نعناع ، شويد ، مزره ، ترخان ، جعفري و كمي گشنيز . دقت كنيد كه سبزي ها كاملا خشك و خرد شده باشند .



    ** آويشن خشك : بهتر است گياه آويشن خشك را از عطاري هاي معتبر خريداري كنيد . پودرهاي آويشن معمولي در بسته بندي هاي رايج داخل سوپرماركت ها ، معمولا فاقد عطر و طعم واقعي آويشن هستند .





    نوعي از اين خورش در استان مازندران تهيه ميشود كه در آن به جاي آب پرتقال ، از آب نارنج استفاده ميشود ( تقريبا اواخر طبخ ) و در ضمن فاقد اكثر افزودني هاي اين خورش ميباشد .
  • ۱۳:۱۷   ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خورش فسنجان بوقلمون با رب ازگيل


    مواد لازم:
    رب ازگيل يك پيمانه
    گردوي چرخ‌شده يك و نيم پيمانه
    گوشت چرخ‌شده بوقلمون 500 گرم
    پياز رنده‌شده دو عدد
    زعفران و نمك و فلفل و شكر به ميزان لازم
    آلو خورشي 10 عدد


    طرز تهيه:
    پياز را در روغن تفت داده، سپس به آن گردوي چرخ‌شده اضافه مي‌كنيم و آن را هم كمي تفت مي‌دهيم. رب را اضافه كرده و مقداري آب ريخته و مي‌گذاريم كاملا به روغن بيفتد. وقتي كه خورش به جوش افتاد به گوشت بوقلمون پياز رنده شده، نمك و فلفل اضافه كرده و آن را به صورت قلقلي يا توپي در آورده، سرخ مي‌كنيم و درون خورش مي‌ريزيم. نيم ساعت مانده به سرو غذا زعفران را هم به آن اضافه مي‌كنيم.

    نكته: توجه داشته باشيد رب ازگيل تقريبا شيرين است اگر تمايل به خورش شيرين نداريد مقداري آبليمو استفاده كنيد. براي به روغن افتادن بيشتر خورش هر از چند گاهي به آن خرده‌هاي يخ اضافه كنيد تا كاملا به روغن بيفتد.
  • ۱۵:۳۳   ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش با به#

    مواد لازم

    گوشت بدون استخوان 750 گرم

    به 1 کیلوگرم

    پیاز سرخ شده 4 قاشق سوپخوری

    روغن 150 گرم

    شکر (در صورت تمایل) 2 قاشق سوپخوری

    آبلیمو نصف فنجان کوچک

    گوجه فرنگی یا رب

    زعفران ساییده یک قاشق مرباخوری

    نمک و فلفل

    خورش با به

    خورش با به

    طرز تهیه

    گوشت را قیمه ای خرد می کنیم سپس آن را کوبید و با پیاز سرخ می نماییم. آب به مقدار کافی درون قابلمه ریخته و می گذاریم گوشت بپزد.

    پوست به را گرفته و به چهار قسمت می نماییم تخم به ها را جدا نموده و به شکل سیب زمینی قیمه به را خلالی کرده درون روغن سرخ نموده داخل قابلمه گوشت می ریزیم.

    در مرحله پایانی طبخ خورش به شکر - آبلیمو و زعفران را اضافه کرده و بگذارید خورش به جا بیافتد. دقت نمایید خورش آنقدر نپزد که به ها له شود و بعد از کشیدن خورش خلال های به فرم و شکل خود را حفظ نماید.خورش را با چلو میل نمایید.

    🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀

    انواع خورشت
  • ۱۷:۱۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    قیمه بادمجان خوشمزه مجلسی 

     این غذا از غذاهای مجلسی خوشمزه به حساب میاد که میتونید در مهمانی ها تون هم درست کنید. مقداری سیب زمینی سرخ کرده هم در نهایت کنار ظرف خورشت بچینید.
    مواد اولیه :

    لپه نصف لیوان

    گوجه دوعدد متوسط

    پیاز 2 عدد متوسط

    رب گوجه 3 ق غ

    روغن.نمک.دارچین.زرد چوبه به میزان لازم

    آبلیمو 2 ق غ

    بادمجان 2 عدد قلمی
    مراحل تهیه قیمه بادمجان:

    مراحل تهیه این غذا عین قیمه هست و تنها بادمجون سرخ شده و گوجه بهش اضافه میشه.

    1.ابتدا پیاز ها رو خرد کنید و با مقداری زردچوبه تفت بدید. بعد گوشت رو اضافه کنید و به همراه فلفل سیاه تفت بدید.
    2.حالا 4 لیوان آب گرم رو به گوشت اضافه کنید و با حرارت متوسط بذارید که بپزه.
    3.مقداری از پیاز های تفت داده رو برای تفت دادن لپه ها جدا کنید و لپه های از قبل خیس داده تون رو با پیاز تفت بدید و بعد هم یکی دو لیوان آب توش بریزید و بذارید بپزه. (البته اگه از زمان پخت لپه تون خبر دارید میتونید مستقیما در زمان مناسب لپه های تفت داده رو به گوشت اضافه کنید تا با گوشت بپزه.) وقتی که گوشت نیم پز شد نمک هم بهش اضافه کنید.
    4.در زمانی که گوشت و لپه ها در حال پخت هستن بادمجان ها رو خرد کنید و نمک بزنید و توی آبکش بذارید تا تیزآبش بره.
    5.بعد هم اونها رو کاملا سرخ کنید و کناری بگذارید. گوجه ها رو هم از وسط نصف کنید و اگر خواستید یه تفت کوچیک بدید. البته من گوجه ها رو تفت نداده به خورشت اضافه کردم.
    6.وقتی لپه ها پخت خاموشش کنید و منتظر پختن گوشت بمونید. گوشت هم که کاملا پخت لپه ها رو بهش اضافه کنید و رب رو با کمی دارچین در مقداری روغن تفت بدید و به خورشت اضافه کنید.
    7.بعد هم کوجه ها و بادمجان ها رو به همراه آبلیمو اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه خاموش گنید.

  • ۱۷:۲۲   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش شوید باقلا

    مواد لازم  برای 4تا6 نفر

      500 گرم گوشت بدون استخوان

       1 عدد پیاز

      700 گرم شوید خرد شده

      1کیلوگرم باقلای سبز

      1 پیمانه آب

      نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

      روغن به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    1.  پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت را به تکه‌های خورشی برش بزنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. 

    شوید خرد شده را هم به آن بیفزایید و تفت دادن را ادامه دهید. نمک، فلفل و کمی زردچوبه را هم به میزان دلخواه به آن اضافه کنید. 

    2.  در آخر کمی آب اضافه کرده، مواد را هم بزنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت‌ها بپزند حالا باقلاها را اضافه‌كرده و 15دقیقه صبر كنید تا بپزد و خورش كاملا جا بیفتد. وقتی که آب خورش کشیده شد برای سرو آماده است. 

    فوت و فن

    با توجه به‌اینكه باقلاهای تازه زودتر می‌پزند. پس از اضافه‌كردن باقلا به خورش، مرتب به آن سر بزنید تا باقلاها وا نروند.

  • ۱۷:۲۶   ۱۳۹۴/۱۲/۱۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش باقلا و گشنیز با طعم سیر

    مواد لازم برای 4 تا 5  نفر

    500 گرم گوشت گوسفندی

    500 گرم باقلاسبز

    4 ق‌س گشنیز خردشده

    1 عدد پیاز

    6 حبه سیر

    1 ق‌س زعفران آب‌كرده

    1 ق‌م زردچوبه

    نمك و فلفل به میزان لازم

    روغن مایع به میزان لازم

    طرز تهیه:

    1.  باقلا را از هر دو پوست درآورده، بشویید و در آبكش بریزید. پیاز را پوست كنده، شسته و خلالی خرد كنید. حبه‌های سیر را هم خرد كنید.

    2.  گوشت را هم شسته و خورشی خرد كنید. در قابلمه‌ای روغن ریخته و روی حرارت بگذارید.

    3.  روغن كه داغ شد پیاز و سیر را در روغن ریخته  و خوب سرخ كنید. پیازها كه طلایی شدند، زردچوبه را اضافه كرده ، هم بزنید.

    4.  حالا نوبت اضافه كردن گوشت‌هاست. آنها را هم خوب سرخ كنید تا آب آنها بخار شود. زعفران آب كرده و فلفل را هم اضافه كنید.

    5.  مقداری آب بریزید و در ظرف را بگذارید. حدود یك ساعت صبر كنید تا گوشت بپزد. بعد از پخت كامل گوشت، باقلا را اضافه كنید. حالا می‌توانید نمك را هم اضافه كنید و مزه خورش را بچشید.

    6.  در مراحل آخر پخت، گشنیز را هم اضافه كنید و بعد از 10 دقیقه خورش را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر كشیده و به همراه برنج سرو كنید.

  • ۱۱:۰۵   ۱۳۹۴/۱۲/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    انواع قیمه

    قیمه سیب‌ درختی

     اصلا شیرین نیست، چون سیب‌سبز كاملا ترش‌مزه است. بقیه مواد همان است كه در قیمه سنتی به كار می‌رود فقط به جای لیمو امانی از آبلیمو استفاده كنید.

    قیمه مرغ

    برای كسانی كه با گوشت قرمز مشكل دارند. سینه مرغ را قیمه‌ای خرد كرده و تمام مراحل را مانند قیمه معمولی انجام دهید، فقط كمتر آب بریزید، چون مرغ خیلی زودتر از گوشت می‌پزد. در ضمن این خورش سنتی بوده و به هیچ‌وجه من‌درآوردی نیست.

    قیمه هویج

    هویج نگینی ریز یا رنده شده به همراه ادویه خورشی و گاه كشمش پلویی یكی از خورش‌های خوشمزه آذربایجانی است. اگر هویج دوست دارید، آن را در این خورش خلالی استفاده كنید.

    قیمه كدو

    نام دیگرش مسمای كدو است. كم آب است و اجزای خورش را هنگام كشیدن جداجدا و در كنار هم می‌گذارند. از گرد لیمو به جای لیمو امانی استفاده كنید تا كدو بیشتر طعم بگیرد.

    قیمه بامیه

    همان خورش بامیه است، با دو تفاوت؛ یكی اینكه لپه دارد و دوم آنكه به جای لیمو امانی از آب نارنج یا آبلیمو در آن استفاده می‌كنند. به جای دارچین، جوز هندی در آن بریزید.

    قیمه رشتی

    در این خورش گوجه‌فرنگی جایگزین رب گوجه‌فرنگی است و به قیمه سنتی كه در قدیم پخته می‌شد، بسیار نزدیك است. برای ترش كردن آن به جای لیمو امانی از آب انار، رب انار ترش یا آبغوره استفاده كنید.

    قیمه نثار

    خورش بومی شهر قزوین كه بسیار به نوع سنتی شبیه است و در آن خلال بادام، پسته، زرشك و گاه خلال پرتقال به كار می‌رود و از سیب‌زمینی در آن خبری نیست.

    قیمه بادمجان

    معروف‌ترین قیمه بعد از نوع ساده آن است و به جای سیب‌زمینی از بادمجان سرخ شده در آن استفاده می‌شود. غوره را در قیمه بادمجان فراموش نكنید.

    قیمه به‌ و آلو

    در این خورش آلوی بخارا و به خرد شده استفاده می‌شود. سیب‌زمینی ندارد و در روزگار قدیم زیاد طبخ شده است.

    قیمه آلو

    مانند قیمه به و آلو است ولی بدون به. اسم دیگرش خورش آلوست اما اگر گوشت قیمه‌ای در آن ریخته شود، پسوند قیمه به آن اضافه می‌شود. خیلی شیرین نیست و باب طبع همه است.

    قیمه به

    در این خورش به را به اندازه گوشت قیمه‌ای خرد كرده در اواخر پخت در غذا می‌ریزند. اگر آب نارنج و ادویه خورشی در آن بریزید، طعم خیلی خوبی می‌گیرد كه اصلا شیرین نیست.

    قیمه نخود

    خورش قیمه را در نواحی جنوبی و مركزی ایران با نخود می‌پزند و در آن از لپه استفاده نمی‌كنند. طعمی نزدیك به آبگوشت دارد و آبدارتر است و عموما از گوشت بز در آن استفاده می‌شود.

  • ۱۰:۳۷   ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش ترشه سماق

     مواد لازم

    مرغ ۴۵۰ گرم

    سبزی ۴۰۰ گرم

    پیاز ۱ عدد متوسط

    لوبیا قرمز ۱ لیوان

    آبغوره ۱ لیوان

    سماق نصف استکان

    غوره نصف استکان

    نمک، پودر سیر، زردچوبه به مقدار لازم

    ???? دستور غذا

    پیاز را ریز خرد کنید، در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود، مرغ را به پیاز اضافه کنید، نیمی از سماق را همراه با کمی زردچوبه، نمک و پودر سیر به مرغ اضافه کنید، تمام سطح مرغ را به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن کاملا تغییر کند. لوبیا را همراه با ۳ یا ۴ لیوان آب به مرغ اضافه کنید، حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، بعد حرارت را روی شعله متوسط تنظیم کنید و یک ساعت و نیم زمان پخت برای این مرحله در نظر بگیرید. سبزی را ریز خرد کنید، در مقداری روغن به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه سرخ کنید، مقداری از سماق و کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد حرارت را خاموش کنید. وقتی لوبیا تقریبا پخت (نرم شد) سبزی را همراه با غوره و آبغوره داخل خورش بریزید، آب خورش را کنترل کنید (اگر کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید) بعد از جوشیدن دوباره آب خورش باقیمانده سماق را داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش آهسته بجوشد تا جا بیفتد. در آخر نمک و چاشنی خورش را اندازه و سرو کنید.

    ???? نکات قابل توجه

    سبزی این خورش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج کمی شنبلیله، برگ سیر و در صورتی که در دسترس دارید مقداری سبزی های معطر شمالی از جمله خلواش، چوچاق، اناریجه و کمی مخلوط “خِنِش” است. (خنش مخلوط چند نوع سبزی شمالی است که بیشتر در محدوده استان مازندران مورد استفاده قرار میگیرد و برای طبخ بعضی خوراک کاربرد دارد)

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان