خورشت ماست
برای تهیه دسر خورشت ماست سنتی اصفهان به گوشت گردن گوسفندی بدون چربی احتیاج خواهید داشت. همچنین در استفاده از زعفران باید دست و دل باز عمل کنید. چرا که عطر خوش خورشت ماست مدیون وفور این چاشنی بینظیر است.
همچنین بهتر است این دسر را از شب قبل تهیه نمایید چراکه هرچه بیشتر بماند بهتر جا میافتد و در ضمن در فواصل مختلف با سر زدن به دسر، شیرینی آن را تست کنید و در صورت تمایل پودر شکر و ماست بیشتری به آن اضافه کنید.
برای تهیه خورشت ماست از ماست چکیده شیرین و نسبتا چرب بهره خواهیم برد. برای این منظور میبایست ماست و پودر قند را از شب قبل درون تنظیف ریخته و با قرار دادن تنظیف روی سبدی که زیر آن ظرف گودی قرار دادهاید کلیه آب ماست را بکشید و اصطلاحا چکیده کنید. (ماست را درون یخچال استراحت دهید تا مانع از ترش شدن ماست شود.)
برخلاف تصور عموم تهیه خورشت ماست کار دشواری نیست تنها به کمی زمان و نیروی کافی برای کوبیدن گوشت و سایر مواد احتیاج خواهید داشت.
?مواد لازم :
گوشت گردن گوسفندی : ۲۵۰ گرم
ماست شیرین : ۲۵۰۰ گرم
پودر قند : ۱ پیمانه
زعفران : به میزان لازم
پیاز : ۱ عدد
? طرز تهیه دسر سنتی خورشت ماست:
۱- ابتدا گوشت گردن را به همراه یک عدد پیاز و آب بپزید. (نیازی به اضافه کردن ادویهجات دیگر نیست.) تنها زمانی که گوشت کاملا پخته شد کمی نمک به گوشت اضافه کنید.
۲- گوشت پختهشده را به همراه یک پیمانه آب گوشت صافشده به کمک گوشتکوب بکوبید و در حین کوبیدن آب گوشت را کمکم به آن اضافه کنید.
۳- زعفران را با آب رقیق کنید و دم کنید تا رنگ مطلوب و غلظتی مناسب پیدا کند.
۴- ماستی که از شب قبل کیسه انداختهاید و آب آن کاملا گرفته شده را از صافی رد کنید. سپس ماست و زعفران را کمکم به گوشت اضافه کنید و خوب با گوشتکوب بکوبید.
۵- همه مواد را به صورت تناوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا رنگ دلخواه حاصل شود.
۶- در نهایت خورشت ماست را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید .
نوش جان ?