خانه
102K

انواع خورشت

  • ۱۵:۴۳   ۱۳۹۴/۴/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تو این تاپیک طرز تهیه انواع خورشت و میزارم ، دوستان خوبم شما هم همراهی کنید

    19

  • leftPublish
  • ۱۵:۳۰   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مواد لازم خورش ترشه سماق

     

    مواد لازم خورش ترشه سماق ۴ نفر :

     

    مواد لازم

    مرغ۴۵۰ گرم

    سبزی۴۰۰ گرم

    پیازیک عدد متوسط

    لوبیا قرمزیک لیوان

    آبغورهیک لیوان

    سماقنصف استکان

    غورهنصف استکان

    نمک، پودر سیر، زردچوبه

    به مقدار لازم

     

    طرز تهیه خورشت ترشه سماق :

    *. آکاایران : پیاز را ریز خرد کنید، در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود، مرغ را به پیاز اضافه کنید، نیمی از سماق را همراه با کمی زردچوبه، نمک و پودر سیر به مرغ اضافه کنید ، تمام سطح مرغ را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن کاملا تغییر کند.

    *. لوبیا را همراه با ۳-۴ لیوان آب به مرغ اضافه کنید، حرارت را کمی بالا ببرید تا آب خورش بجوشد، بعد حرارت را روی شعله متوسط تنظیم کنید و یک ساعت و نیم زمان پخت برای این مرحله در نظر بگیرید.سبزی را ریز خرد کنید، در مقداری روغن به مدت ۷-۱۰ دقیقه سرخ کنید،

    *. مقداری از سماق و کمی زردچوبه را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد حرارت را خاموش کنید.وقتی لوبیا تقریبا پخت ( نرم شد ) سبزی را همراه با غوره و آبغوره داخل خورش بریزید،آب خورش را کنترل کنید ( اگر کم بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.)

    *. بعد از جوشیدن دوباره آب خورش باقیمانده سماق را داخل خورش بریزید و اجازه دهید خورش آهسته بجوشد تا جا بیفتد.در آخر نمک و چاشنی خورش را اندازه و سرو کنید.

     

    نکات دستوری خورشت ترشه سماق :

    *. سبزی این خورش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج کمی شنبلیله ، برگ سیر و در صورتی که در دسترس دارید مقداری سبزی های معطر شمالی از جمله خلواش، چوچاق، اناریجه کمی مخلوط  خِنِش است.( خنش مخلوط چند نوع سبزی شمالی است که بیشتر در محدوده استان مازندران مورد استفاده قرار میگیرد و برای طبخ بعضی خوراک کاربرد دارد )

    *. لازم به توضیح است که سبک تهیه این خورش تقریبا شبیه سبک شمالی است در نتیجه اگر از سبزی های شمالی در تهیه آن استفاده شود طعم آن بسیار دلچسب تر خواهد بود؛ ولی در صورتی که سبزی های فوق را در دسترس ندارید.

    *. از همان ترکیب اولیه (که تقریبا همان ترکیب سبزی قورمه سبزی است) استفاده کنید. در ضمن عزیزان شمالی یا دوستانی که دسترسی به سبزی های شمالی دارند میتوانند خورش فوق را با استفاده از سبزیِ خورش مرغ ترش ( به سبک مازندرانی ) نیز تهیه کنند.

    *. مقدار سماق در این خورش نقش تعیین کننده ای در طعم آن دارد. ولی توجه داشته باشید سماق بیش از اندازه موجب تلخ شدن طعم خورش میشود. بهتر است سماق را ( همانطور که توضیح داده شده است) در چند مرحله به خورش اضافه کنید .

    *. طعم این خورش به نسبت کمی ترش است. اگر احتمالا با ترش بودن خورش مشکل دارید مقدار غوره گفته شده در دستور را حذف کنید. ولی مقدار آبغوره گفته شده در صورت حذف غوره آنچنان طعم خورش را ترش نخواهد کرد.

     

    خواص سماق :

    *. ضد التهاب سماق موجب کاهش تب می شود. هم چنین برای آرتروز، مشکلات تنفسی مانند برونشیت، سرماخوردگی و آنفولانزا معجزه می کند. جهت تسکین گلودرد از جوشانده سماق به صورت غرغره استفاده شود. قراردادن سماق بر روی جراحت هایی که در اثر جسم برنده باشد در بهبود آن مؤثر است و از عفونت بعدی جلوگیری می نماید. محافظ بسیار خوب در زخم های تازه التیام یافته است. برای درمان زخم های بد برگ آن را با بارهنگ پخته به صورت ضماد بگذارند.

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۱۷/۳/۱۳۹۵   ۱۵:۳۰
  • ۱۵:۳۱   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خورش مرغ مکزیکی

    مواد لازم:
    روغن نباتی=2/1 لیوان
    مرغ=8 قطعه (1 و نیم کیلو)
    فلفل دلمه سبز،قرمز و زرد=از هر کدام 1 عدد ریز شده
    پیازچه=3 دسته ریز شده
    گشنیز تازه=3/1 لیوان(ریز شده)
    سس گوجه فرنگی=1 قاشق غذاخوری
    رب گوجه فرنگی=400 گرم
    پیاز=1 عدد ریز رنده شده
    ادویه مخلوط=به مقدار لازم
    نمک و فلفل قرمز=به مقدار لازم
    پودر آویشن=به مقدار لازم


    طرزتهيه
    1. قطعات مرغ را خوب شسته وآبکشی کنید.سپس روی حرارت ملایم گذاشته همراه با آب بگذارید تا به مدت 20 دقیقه بپزد. در هنگام پخت به آن کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بزنید و یک عدد پیاز همراه با یک عدد سیر روی آن خرد کنید تا مرغ طعم بهتری بگیرد.




    2. قطعات مرغ را در صافی انداخته و آب مرغ را کنار می گذاریم.
    3. روغن را در ماهیتابه ریخته و بعد از داغ شدن اطراف قطعات مرغ را در آن سرخ می کنیم سپس در صافی می ریزیم تا روغن اضافی آن برود.
    4. پیاز رنده شده را در روغن درون ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم هم می زنیم تا طلایی رنگ شود.
    5. گشنیز تازه و پیازچه را به آن اضافه کرده هم می زنیم.
    6. رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده هم می زنیم و می گذاریم مواد به مدت 3 الی 4 دقیقه روی حرارت ملایم بماند.
    7. فلفل دلمه ها را به مواد اضافه می کنیم.
    8. 2 لیوان از آب مرغ را به مواد اضافه می کنیم سپس سس گوجه فرنگی را نیز به مخلوط اضافه کرده هم می زنیم.
    9. قطعات مرغ سرخ شده را به مواد اضافه کرده و مواد را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم.
    10. در آخر نمک،فلفل قرمز،ادویه و پودر آویشن را به مواد اضافه کرده و کمی هم می زنیم.
    11. این خورش را همراه با برنج سرو کنید.
  • ۱۵:۳۲   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خورش بروکلی

    مواد لازم:
    کلم بروکلی=250 گرم
    گوشت چرخ کرده=1 عدد
    پیاز متوسط=1 عدد
    سیر=2 حبه
    رب گوجه فرنگی=1 قاشق غذاخوری
    دارچین=1 قاشق چایخوری
    زردچوبه=2/1 قاشق چایخوری
    فلفل قرمز=3/1 قاشق چایخوری
    نمک=به میزان لازم
    روغن مایع=80 گرم


    طرزتهيه
    ابتد کلم بروکلی را تکه تکه خرد می کنیم و 10 دقیقه با آب و نمک می پزیم. سپس در آبکش ریخته و کنار می گذاریم. در قابلمه ای روغن مایع را ریخته و پیاز،سیر و بعد گوشت چرخ کرده را در آن تفت می دهیم.





    نمک،فلفل،زردچوبه،دارچین و رب گوجه فرنگی را نیز داخل آن تفت می دهیم و یک لیوان آب و کلم بروکلی های پخته شده را به مواد اضافه می کنیم. سپس می گذاریم با شعله ملایم به مدت 25 دقیقه بپزد.
    نکته: در صورتی که بخواهیم از گوشت خورشی استفاده کنیم،حتما باید در انتهای پخت، وقتی گوشت پخته شد،کلم بروکلی را به خورش اضافه کرد.
  • ۱۵:۳۲   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خورشت میگو

    مواد لازم:
    میگو 1 کیلوگرم
    سیب زمینی 1کیلوگرم
    گوجه فرنگی250گرم(رب گوجه 3قاشق غذاخوری)
    نمک به مقدار لازم
    فلفل و زرد چوبه به اندازه لازم
    ادویه به اندازه لازم
    روغن به اندازه لازم
    پیاز 150گرم
    آب لیمو 2 قاشق غذاخوری

    طرزتهيه
    میگوها را پوست کنده روده پشتی آن را خارج می کنیم. پس از شستن صبر می کنیم تا آب آن گرفته شود .
    پیاز را خرد و آن را تا حد طلایی رنگ سرخ می کنیم.ابتدا زردچوبه و سپس میگو ها را به آن اضافه و حدود 2 دقیقه آن را تفت می دهیم.




    بعد بقیه مواد را به آن می افزاییم و می گذاریم 10 دقیقه بجوشد سپس سیب زمینی سرخ شده را روی آن می ریزیم.
    نکته: میگو ها بر اثر حرارت زیاد سفت می شوند بنا براین هر خوراکی که از میگو تهیه می کنید حداکثر 15 دقیقه حرارت ملایم کفایت می کند
  • ۱۵:۳۳   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش هویج

    مواد لازم:

    مرغ=1 عدد در حدود 5/1 کیلوگرم(یا گوشت 750 گرم)

    پیاز سرخ کرده=2 تا 3 قاشق سوپخوری

    هویج=یک کیلو

    آلوی خشک=250 گرم

    زعفران سائیده=یک قاشق چایخوری

    شکر=یک تا دو قاشق سوپخوری

    روغن=150 گرم

    نمک=بقدر کافی

    طرزتهيه

    مرغ یا گوشت را با پیاز سرخ کرده و 2 تا 3 لیوان آب می گذاریم بپزد.هویج را ورقه و خلال می کنیم و با روغن کمی سرخ می کنیم و با آلوی شسته شده داخل گوشت می ریزیم می گذاریم بپزد. 

    زعفران را در آب جوش حل می کنیم با کمی نمک و شکر داخل خورش می ریزیم و می گذاریم خورش کاملا به روغن بیفتد. در صورتیکه بخواهیم خورش ترش بشود کمی آبلیمو اضافه می نماییم.

  • leftPublish
  • ۱۵:۳۴   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    خورش رنگین کمان

    مواد لازم:
    گوشت مرغ پخته و خلال شده :2/1و1 پیمانه
    کرفس خلال شده:1 پیمانه
    هویج خلال شده:2/1 پیمانه
    فلفل دلمه خلال شده:2/1 پیمانه
    قارچ ورقه شده :1 پیمانه
    ذرت پخته شده :2/1 پیمانه
    پیاز سرخ شده:1 قاشق سوپخوری
    گوجه فرنگی تخم گرفته و خلال شده :2/1 پیمانه
    کره : 1 قاشق غذا خوری
    سویا سس : مقداری


    طرزتهيه
    روغن را داخل تابه ریخته کمی که گرم شد،گوشت و پیاز سرخ شده را با هم تفت دهید، آن گاه گوشت و پیاز رااز داخل تابه بردارید و به جای آن فلفل دلمه ای را کمی تفت داده ، هویج و کرفس رادر تابه ریخته کمی همزده، سپس قارچ ورقه شده و گوجه فرنگی خلال شده را به مواد اضافه کنید وکم کم هم بزنید هنگامی که همه ی مواد پخته شد ، گوشت و پیاز و سویاسس را به مواد افزوده کمی تفت بدهید.





    این غذا فقط باتفت دادن پخته می شود.
    از گوشت فرمز یا ماهی یا میگو نیز می توان استفاده کرد ، فقط حرارت باید تند و یکنواخت باشد.

  • ۱۵:۱۲   ۱۳۹۵/۳/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    #خورش_تره_فرنگی 

    مواد لازم برای 4 نفر

    گوشت گوسفندی: 300 گرم، خورشی
    تره: 250 گرم، ساطوری
    جعفری: 50 گرم، ساطوری
    لوبیا سفید: 120 گرم، خیسانده
    پیاز متوسط: یک عدد، ساطوری
    زردچوبه: یک قاشق چای خوری
    روغن: 6 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
    گرد لیمو: به میزان لازم

    روش تهیه:

    1- سه قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6-5 دقیقه در آن تفت دهید. گوشت را اضافه کرده و بعد از 4 دقیقه زردچوبه، لوبیا و دو پیمانه آب جوش را در آن ریخته و روی شعله ملایم 2 تا 3 ساعت با در بسته بپزید تا گوشت و لوبیا نرم شود.

    2- روغن باقی مانده را در یک تابه روی شعله متوسط داغ کرده و تره و جعفری ساطوری را 7،6 دقیقه تفت دهید، سپس از روی شعله بردارید.

    3- یک قابلمه متوسط انتخاب کرده و گوشت، لوبیا،تره و جعفری را در آن بریزید و نمک و فلفل بزنید. آب گوشت را به آن اضافه کرده و روی شعله ملایم آنقدر بپزید تا خورش جا افتاده و روغن روی آن بیاید.

    در نهایت در 5 دقیقه آخر گرد لیمو را به آن اضافه کرده و نمک و ادویه را میزان کنید.

  • ۱۴:۵۹   ۱۳۹۵/۳/۱۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    مواد لازم برای تهیه خورش کنگر

    کنگر خرد شده و تفت داده شده : 250 گرم
    نعناع و جعفری : 200 گرم
    سبزی قورمه سبزی : 200 گرم
    گوشت : 250 گرم
    پیاز خرد شده : 2 عدد متوسط
    پیاز : 1 عدد متوسط خام
    نمک و ادویه : به مقدرا دلخواه
    رب نارنج : دو قاشق غذاخوری



    طرز تهیه خورش کنگر

    کنگرهای پاک شده و خرد شده را درون روغن کمی تفت دهید تا سبک شوند. دقت کنید قطعات خرد شده کنگر باید نسبت به کرفس کمی بزرگتر باشند.
    سپس پیاز خرد شده را تفت دهید و کمی نمک و ادویه را اضافه کنید.
    گوشت را کمی درون مخلوط پیاز و ادویه تفت دهید تا رنگش کمی تغییر کند.
    سبزی ها را باید مخلوط و از قبل سرخ کرده باشید.
    سبزی ها و کنگرهای سرخ شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدهید.
    درون قابلمه مقداری آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت و کنگرها کاملا بپزد.
    بعد از حدود 1 ساعت یک عدد پیاز خانم را به صورت درسته درون قابلمه بیاندازید تا کاملا بپزد.
    بعد از پختن پیاز، آن را خارج کرده و کامل میکس کنید و پیاز میکس شده را دوباره به درون قابلمه برگردانید . با این کار خورش شما غلیظ و خوش طعم خواهد بود.
    بعد از این که خورش شما کاملا پخت رب نارنج را اضافه کرده و طعم خورش تان را بچشید.
    اگر می خواهید خورش تان روغن بیشتری بیاندازد حدود نیم ساعت قبل از خاموش کردن اجاق گاز، دو تا سه قالب کوچک یخ داخل خورش بیاندازید.

  • ۱۳:۲۶   ۱۳۹۵/۴/۵
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش بادمجان

    مواد لازم : 

    بادمجان       ١ كيلو 

    گوشت خورشتى.      نيم كيلو 

    گوجه فرنگى.      ٤ عدد 

    رب گوجه.      ١ ق غ 

    پياز.       ٢ عدد 

    نمك وفلفل و زردچوبه      به ميزان لازم 

    فلفل دلمه اى.      ١ عدد كوچك 

    سير          ٤ حبه 

    غوره.      نصف پيمانه 

    كدو خورشتى.      در صورت تمايل چند عدد 

    طرز تهيه : 

    گوشت را با يك عدد پياز و ادويه جداگانه بپزيد تا در آخر يك استكان آب داشته باشد 

    بادمجانها را پوست كنده برش بزنيد و در آب نمك قرار دهيد تا تلخى آن گرفته شود . بادمجانها را لاى دستمال تميز كمى فشار دهيد ودر روغن كمى سرخ كنيد . 

    كدوها نياز به سرخ كردن ندارند ولى اگر تمايل داريد آنها را هم بعد از پوست كندن وبرش زدن كمى سرخ كنيد 

    در يك تابه ديواره بلند كه گنجايش كافى براى خورش داشته باشد پياز دومى را سرخ كنيد دو عدد از گوجه ها را پوره كنيد و به همراه زردچوبه ونمك وفلفل قرمز به پياز داغ اضافه كنيد وكمى آب بريزيد بادمجانها را در يك رديف بچينيد فلفل دلمه اى را برش بزنيد وبه همراه حبه هاى سير وغوره روى بادمجانها قرار دهيد درب تابه را ببنديد وبا حرارت ملايم نيم ساعت بپزيد سپس كدوها را هم در تابه بچينيد و دو عدد گوجه ديگر را نصف كنيد وروى كدوها بچينيد و نيم ساعت ديگر بپزيد در اواخر طبخ گوشت را هم به خورش اضافه كنيد تا مزه گوشت وبادمجان با هم تلفيق شود .  

    اين خورش را بدون كدو هم ميتوانيد درست كنيد 

    در صورت عدم دسترسى به غوره ميتوانيد از آبغوره استفاده كنيد .

    انواع خورشت

  • ۱۱:۴۶   ۱۳۹۵/۴/۱۴
    avatar
    elham khajoi
    دو ستاره ⋆⋆|3355 |2818 پست

    خورشت تره (غذای سنتی کردستان )

    واد لازم برای تهیه خورش تره غذای سنتی کردستان:


    گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم


    تره خرد شده: یک کیلوگرم


    پیاز متوسط: یک عدد


    رب گوجه فرنگی: یک قاشق چای خوری


    زرشک: نیم پیمانه


    روغن مایع: به مقدار لازم


    ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر لیمو): به میزان لازم

    طرز تهیه خورش تره غذای سنتی کردستان:

    -پیاز را پوست کنید، بشویید و ریز خرد کنید

    -تره ها را از قبل بشویید و خرد کنید.


    -پیاز را داخل قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.


    -گوشت را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، حرارت را کم کنید.


    -سپس ادویه را اضافه کنید و کمی تفت دهید. تره را اضافه کنید و بگذارید تا آب آن کمی تبخیر شود رب را بعد از ادویه به مواد بیفزایید و کمی سرخ کنید.


    -بعد از آن کمتر از یک پیمانه آب گرم به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خورش کاملاً جا بیفتد.


    -در انتها زمانی که شعله گاز را خاموش کردید، زرشک را اضافه کنید و ۵دقیقه اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. با کمی سیب زمینی سرخ شده روی آن را تزئین کنید.

    انواع خورشت
  • leftPublish
  • ۱۳:۵۵   ۱۳۹۵/۴/۱۵
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش لوبيا سبز

    مواد لازم : 

    گوشت خورشتى.       ٢٥٠ گرم 

    لوبيا سبز.         ٣٠٠گرم

    هويج.        ٣ عدد متوسط

    سيب زمينى.     ٢ عدد نگينى سرخ كرده براى تزئين 

    پياز.      ١ عدد 

    رب گوجه فرنگى.     ٢ ق غ 

    نمك وفلفل و ادويه.      به ميزان لازم 

    آب ليمو ترش تازه.       ٤ ق غ 

    🌺🌺🌺@ashpazima

    طرز تهيه : 

    گوشت را با پياز كمى تفت دهيد و فلفل و زردچوبه وپودر تخم گشنيز و نوك ق چ زيره به آن اضافه كرده و بگذاريد بپزد. 

    لوبيا سبز را يك سانتى برش بزنيد و در تابه اى با ٢ ق غ روغن كمى تفت دهيد هويجها را نيز برش بزنيد و با لوبيا سبز تفت دهيد رب گوجه را هم با لوبيا و هويج تفت دهيد . گوشت كه نيم پز شد لوبيا و هويج را به آن اضافه كنيد و  اجازه دهيد خوب پخته شود مراقب باشيد لوبيا و هويج له نشود در انتها نمك و آبليمو را به خورش اضافه كنيد و در بعد از كشيدن در ظرف سرو روى آنرا با سيب زمينى سرخ كرده زينت دهيد. 

    نوش جان

    انواع خورشت

  • ۱۷:۰۵   ۱۳۹۵/۴/۲۱
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش مرغ با انار

    كم كم به شب يلدا نزديك ميشيم و همه كدبانوها به دنبال پيدا كردن رسيپى هايى براى غذا و دسر و پيش غذاى مناسب اين شب هستند .

    مرغ با انار يا مسماى انار با طعمى لذيذ و همه پسند انتخاب بسيار خوبى براى غذاى اصلى شب يلدا است .

    مواد لازم :

    مرغ.          نصف يك مرغ درشت 

    دانه انار.         ١ ليوان 

    پياز.           ١ عدد

    رب انار.        نصف پيمانه 

    رب گوجه فرنگى.     ١ ق غ 

    زعفران.       نصف ق چ 

    نمك.        نصف ق م 

    فلفل قرمز.      به ميزان لازم 

    @ashpazima🌺🌺🌺

    طرز تهيه:

    پياز را با مقدار بسيار كمى روغن تفت دهيد تا سبك شود . تكه هاى مرغ را نيز اضافه كرده و با هم تفت دهيد كمى كه طلايى شد نمك و فلفل و زعفران و رب گوجه را نيز اضافه كرده و تفت دهيد . ١/٤ از دانه هاى انار را كنار گذاشته و بقيه را به مرغ اضافه كنيد و با كمى آب بپزيد . 

    نيم ساعت قبل از پخت كامل رب انار را اضافه كنيد و اجازه دهيد تا كاملا جا بيفتد و در انتها آب كمى داشته باشد .

    بعد از كشيدن مرغ در ظرف سرو دانه هاى انار كنار گذاشته را روى خورش بريزيد و با پلوى زعفرانى سرو كنيد .

    انواع خورشت

  • ۱۷:۰۶   ۱۳۹۵/۴/۲۱
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش كرفس

    مواد لازم : 

    گوشت مغز ران گوسفند يا گوساله.     ٢٥٠ گرم 

    كرفس خورشتى.      ٤٠٠ گرم پاك شده و خرد شده

    پياز.         ١ عدد

    سبزى خرد شده شامل ٢/٣ جعفرى و١/٣ نعنا.         جمعا ١ پيمانه 

    لوبيا قرمز به دلخواه.     نصف پيمانه 

    نمك و فلفل و ادويه.       به ميزان لازم 

    آب ليمو ترش تازه.      ١/٣ پيمانه كه اين مقدار بسته به ذائقه شما قابل تغيير است 

    روغن.      به ميزان لازم 

    @ashpazima🌺🌺🌺

    طرز تهيه:

    اگر تمايل به استفاده از لوبيا در خورش هستيد آنرا از شب قبل خيس كنيد .

    گوشت را با پياز خرد شده و يك قاشق روغن كمى تفت دهيد ادويه ها به جز نمك را با گوشت تفت دهيد و سه چهار ليوان آب اضافه كرده و بگذاريد بپزد بعد از نيم ساعت لوبيارا هم اضافه كنيد . اين خورش در اصل بدون لوبيا طبخ ميشود ولى با لوبيا قرمز هم طعم مطبوعى دارد . 

    كرفس را در تابه اى جداگانه با دو قاشق روغن تفت دهيد و نعنا و جعفرى خرد شده را نيز به همراه كرفس تفت دهيد و هنگامى كه گوشت نيم پز شد كرفس و سبزى را به آن اضافه كرده و اجازه دهيد خورش كاملا جا بيفتد نمك خورش را اندازه كنيد و آبليمو ترش را هم به آن بيافزاييد . خورش را با پلوى ساده سرو كنيد . 

    ميتوانيد نصف قاشق غذا خورى رب گوجه فرنگى هم به اين خورش اضافه كنيد.

    نوش جان

    انواع خورشت

  • ۱۷:۵۰   ۱۳۹۵/۴/۲۱
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش آلو اسفناج

    مواد لازم :

    گوشت خورشتى ( گوسفند يا گوساله).      ٤٠٠ گرم 

    اسفناج خرد شده.        ٧٥٠ گرم 

    آلو برقانى.         ١٠ تا ١٥ عدد

    پياز.           ١ عدد 

    رب نارنج و يا رب انار ترش.        ١ ق غ 

    نمك فلفل و ادويه.     به ميزان لازم 

    ابليمو.     ٢ ق غ 

    @ashpazima

    طرز تهيه : 

    پياز را رنده كنيد و كمى تفت دهيد گوشت را اضافه كرده وهمراه با پياز خوب تفت دهيد تا آب آن كشيده شود . ادويه ها را اضافه كرده آب اضافه كنيد تا بپزد . 

    نكته مهم در تهيه خورشهاى ايرانى اين است كه از ابتدا آب زيادى نريزيد در حين پخت ميتوانيد مقدار آب لازم را اضافه كنيد تا خورش بهتر جابيفتد .

    آلو ها شسته و خيس كنيد گوشت كه نيم پز شد آلو را اضافه كنيد . 

    اسفناجها را بعد از خرد كردن جداگانه كمى تفت دهيد و يك ساعت پايانى پخت به خورش اضافه كنيد رب نارنج و نمك را هم به خورش اضافه كنيد و در انتها آبليمو را بريزيد . اين خورش مانند بيشتر خورشهاى ايرانى با پلو زعفرانى سرو ميشود.

    انواع خورشت

  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۵/۵/۱۰
    avatar
    eli90
    کاربر جديد|11

    خورش مرغابی با سیب ترش ....

    http://ponila.com/post/291377/browse-source-page/

    انواع خورشت

  • ۱۲:۱۰   ۱۳۹۵/۵/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش مرغ با سس مخصوص(general tsos chicken)  

      

    مرغ (فیله شده)   نیم کیلو 

    روغن کنجد   1قاشق غذاخوری 

    تخم مرغ   1عدد 

    آرد ذرت   1چهارم پیمانه+2قاشق غذاخوری 

    سس سویا   1قاشق غذاخوری 

    روغن (نباتی،کلزا یا کنجد)   1قاشق غذاخوری 

    سس سویا   1چهارم پیمانه 

    سس فلفل   1قاشق چایخوری 

    شکر   2قاشق غذاخوری 

    نمک   به میزان لازم 

    آب مرغ   1پیمانه 

    سیر (ریز شده)   2حبه 

    آرد ذرت   1قاشق غذاخوری 

    ریشه زنجبیل (رنده شده)   1قاشق غذاخوری 

    طرز تهیه:

    ابتدا سفیده تخم مرغ را از زرده جدا کرده و سفیده را به همراه روغن کنجد،سس سویا و آرد ذرت را مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. 

    مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید. 

    مرغ را به سس اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.ممکن است مرغ به خوبی با سس مخلوط نشود اما با نیم ساعت قرار گرفتن در آشپزخانه کاملا طعم دار میشود(داخل ظرف دربسته یا با پوشش پلاستیک). 

    طرز تهیه سس:

    1قاشق غذاخوری روغن را داخل تابه ریخته و صبر کنید گرم شود.سیر و زنجبیل رنده شده را اضافه کرده و به خوبی تفت دهید. 

    همه مواد تشکیل دهنده سس را در ظرف جداگانه مخلوط کرده و به سیر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط شوند.(زرده تخم مرغ را نیز اضافه کنید)شعله را ملایم کرده و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود. 

    مقداری روغن داخل تابه ریخته و صبر کنید تا داغ شود.مرغها را داخل روغن داغ کاملا سرخ کنید. 

    مرغ را بعد از سرخ شدن روی یک توری یا دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود. 

    حال مرغهای سرخ شده را داخل سس روی حرارت ملایم ریخته و به خوبی مخلوط کنید تا سس جذب مرغ شود. 

    مرغ را بعد از مخلوط شدن با سس به همراه برنج سرو کنید. 

    نکات:

    1)در صورت تمایل 2قاشق غذاخوری زعفران آب شده و 1قاشق غذاخوری آبلیمو هم به سس اضافه کنید. 

    2)اگر روغن کنجد در دسترس نبود از کره استفاده کنید. 

    میتوانید مرغ را 2ساعت در آب پیاز،زعفران،فلفل دلمه ای و آبلیمو استراحت داده و بعد بقیه مراحل را انجام دهید. 

    نوش جان

     

  • ۱۲:۱۲   ۱۳۹۵/۵/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورشت کدو و آلبالو

    مواد لازم :

     گوشت   400 گرم

     کدو سبز   10 الی 12 عدد

     آلبالو   400 گرم

     رب گوجه فرنگی   1 قاشق مربا خوری

     نمک و زردچوبه   به قدر کافی

    روغن  برای سرخ کردن

    دارچین  به میزان لازم

    پیاز سرخ شده  2 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه خورش کدو و آلبالو  :

    گوشت را پخته به آن نمک و زرد چوبه بزنید .کدوی سرخ شده را بعد از پختن گوشت به آن اضافه کنید.رب و پیاز سرخ شده و دارچین را در آن بریزید .

    در این فاصله آلبالوی هسته گرفته شده را با آب بجوشانید تا کمی نرم شود وقتی که خورش آماده شد در پنج دقیقه آخر آلبالو به خورش اضافه شود تا خورش خوشرنگ بماند. این خورش طعم خوشمزه ای دارد ودر فصل تابستان که آلبالو در بازار هست آن را امتحان کنید .

  • ۱۲:۱۳   ۱۳۹۵/۵/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش سیر قیمه  

      

    مرغ   4قطعه 

    لپه   1پیمانه 

    رب گوجه فرنگی   1قاشق مرباخوری 

    نمك   به میزان لازم 

    فلفل   به میزان لازم 

    روغن   به میزان لازم 

    برگ سیر (تازه و خرد شده)   300 گرم 

    زعفران (اختیاری)   به میزان لازم 

    پیاز   1عدد 

     

    قیمه سیر یا همان خورش قیمه با برگ سیر از غذاهای بسیار خوشمزه ایست كه در طعم بسیار جدید و خوشمزه ای دارد.این غذا به دلیل وجود برگ سیر عطر فوق العاده خوشایندی دارد.برگ سیر پخته نقش كاهش‌دهنده كلسترول خون را دارد، آن را رقیق كرده و از تشكیل لخته‌های خون جلوگیری خواهد کرد.

    طرز تهیه

    ابتدا در ظرفی مناسب كمی روغن داغ میكنیم و سپس پیاز را نگین خرد كرده و به آن اضافه میكنیم و خوب سرخ میكنیم .مرغ ها را به قطعات ریز خرد كرده و به پیاز اضافه میكنیم و خوب تفت میدهیم.برگ سیر های تازه را شسته و خرد میكنیم و به مرغ اضافه كرده و ادویه را هم می افزاییم.رب و زعفران را به مواد اضافه كرده و خوب هم میزنیم و لپه شسته شده را هم اضافه كرده و هم میزنیم.حالا مقداری آب روی مواد میریزیم و وقتی جوش آمد زیر غذا را كم میكنیم تا حسابی جا بیفتد.

    نكات:

    1)بهتر است با این خورش برنج كته استفاده شود.

    2)حتما لپه را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آن را بجوشانید و آبش را خالی كنید.

    3)در صورت تمایل كمی هم ابغوره به خورش اضافه كنید.

    4)بهترین گزینه برای این غذا رب نارنج است كه اگر از آن استفاده شود غذا طعم بسیار بهتری خواهد داشت.

    نوش جان

  • ۱۲:۱۵   ۱۳۹۵/۵/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خورش به غذایی ایرانی

    مواد لازم برای 6 نفر :

    گوشت: 400 گرم

    آلوی خورشتی (در صورت تمایل ) : 150 گرم

    به : 300 گرم

    روغن : 3 قاشق غذاخوری

    لپه : 100 گرم

    پیاز : متوسط 2 عدد

    شكر: 2 قاشق سوپ‌ خوری

    رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذا خوری

    نمك و فلفل و دارچین : به میزان دلخواه

     

     

    طرز تهیه :

    ابتدا پیازها را خلالی كرده و سرخ می‌كنیم.

    سپس گوشت را به همراه پیاز سرخ‌ شده كمی تفت می‌دهیم.

    لپه‌ها را شسته و همراه با رب گوجه فرنگی داخل مواد ریخته و آب را هم به آن اضافه می‌كنیم. 

    در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله آلوی خورشی را هم پس از شستن به مواد اضافه كنید.

    اكنون به‌ را مانند پرهای پرتقال برش داده و از وسط نصف می‌كنیم.

    چون میوه به زود پخته می‌شود و ممكن است له شود، به همین دلیل نیم ساعت آخر طبخ غذا به را اضافه می‌كنیم.

    نمك، فلفل و دارچین را هم اضافه كرده و در صورتی كه می‌خواهید خورش طعمی ملس داشته باشد، آبلیمو و شكر را هم به آن بیفزایید.

    پس از چند جوش خورش حاضر است. این خورشت لذیذ را می‌توانید همراه پلو میل بفرمایید

  • ۱۲:۱۹   ۱۳۹۵/۵/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

     خورش به و آلو


    500 گرم گوشت خورشتی
    2 عدد پیاز متوسط
    آب به مقدار لازم
    3 عدد به متوسط
    روغن مایع به مقدار لازم
    150 گرم آلو بخارا
    3 قاشق سوپ خوری شکر
    2 قاشق سوپخوری آب لیمو
    نمک و فلفل به مقدار لازم
    زعفران حل شده در آب جوش به مقدار لازم

    دستور پخت خورش به و آلو

    جهت تهیه خورش به و آلو، گوشت را به قطعه های کوچک خرد کنید و با پیاز خرد شده و مقداری روغن تفت دهید. آب را اضافه و حرارت اجاق را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت و نیم گوشت و پیاز سرخ شده تقریبا پخته شود.
    آلو ها را شسته و در آب به مدت یک ساعت خیس کنید. پوست به را گرفته و چهار قاچ کنید و تخم آن ها را بگیرید، سپس به صورت پره پره برش دهید و با مقداری روغن مایع سرخ کردنی کمی سرخ کنید و با آلو که از قبل خیس کرده اید به گوشت و پیازپخته شده اضافه کنید. شکر، آب لیمو تازه، نمک و فلفل را با زعفران آب شده به خورش به اضافه کنید و بگذارید خورش به و آلو آهسته بجوشد و جا بیفتد.


    در صورت تمایل 2/3 پیمانه لپه معادل 100 گرم را با پیاز و گوشت سرخ شده تفت دهید و بگذارید تا بپزد.
    خورش به و آلو آماده است آن را در ظرف خورش بکشید و با برنج که پخته و دم کرده اید سرو نمائید، مقدار شکر را به میل خود می توانید کم یا زیاد کنید.
    مصرف خورش به و آلو برای روزه داران بسیار مناسب و مفید است.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان