#رزماری
👈👈دمنوش رُزماری ☕️
✳️ رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی چندساله و معطر است که برگهایی سوزنی شکل و همیشه سبز دارد. گلهای آن در رنگهای گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی میرویند. قسمت مورد استفاده آن برگ و سرشاخه های گل دار آن است.
✳️ نام علمی: Rosmarinus officinalis
✳️ طبیعت: از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک میباشد.
🌟 خواص: 🌟
✅ این گیاه خاصیت ضدعفونی کننده و معرق داشته و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش میدهد و در تحریک میزان ترشح شیرههای گوارشی و صفرا بسیار مفید است.
✅ افزودن چند برگ رزماری به غذاهای گوشتی، هضم غذا را سرعت می بخشد.
✅ عصاره رزماری برای درمان ریزش مو موثر است.
✅ عصاره این گیاه باعث التیام دردهای مفصلی، عضلانی و سیاتیک می شود.
✅ به دلیل داشتن خاصیت ضدعفونی، جوشانده رزماری برای غرغره کردن گلو مناسب است و آرامبخش مؤثری برای گلودرد و آفت دهان است.
✅ فشار خون را بالا میبرد و باز کننده انسداد عروق است .
✅ جوشانده آن، در درمان بیخوابی، میگرن، تپش شدید قلب، تنگی نفس و ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است.
🚨🚨موارد منع مصرف:
رزماری به عنوان سقط کننده جنین محسوب میشود و استفاده از آن توسط خانمهای باردار اکیداً ممنوع میباشد. مصرف آن در دوران شیردهی نیز توصیه نمی شود.
افرادی که دچار اختلالات صرع و تشنجی هستند، مصرف رزماری می تواند این اختلالات را افزایش دهد.
🔸طرز تهیه:
یک قاشق غذا خوری گیاه رزماری خرد شده (برگ و سرشاخههای گل دار) را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه ⏱ دم بکشد.
در صورت تمایل می توانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.