دمنوش بابونه
طبیعت: معتدل، گرم و خشک
گیاه بابونه داروی خوبی برای مصارف متعدد است. از این گیاه در درمان انواع ناراحتی های دستگاه گوارش اعم از معده و روده مانند اسهال، استفراغ و دل دردها می توان استفاده کرد. بابونه اشتهاآور و تصفییه کننده است، به علاوه خاصیت ضد انگلی دارد. هم چنین در درمان ضعف ها و خستگی های عمومی، آسم، تب های متناوب، کولیت و سنگ های مجاری ادراری کاربرد دارد.
این گیاه دارای خاصیت ضد فشردگی عصبی است و به عنوان آرام بخش در سردردهای عصبی و میگرنی شناخته شده است. حمام بابونه شهرت دارد که موها را زیبا کرده و از سیاه شدن موهای بور جلوگیری می کند.
خواص بابونه
نوشیدن دمنوش بابونه برای رفع گرفتگیهای عضلانی و نیز گرفتگیهای قاعدگی در زنان مفید است.
درد شکم را تسکین میدهد.
التهاب را کاهش میدهد.
به عملکرد بهتر کبد کمک میکند.
برای درمان کمردرد مفید است.
برای درمان روماتیسم به کار میرود
تسکین دهنده مشکلات مربوط به معده
گرفتگیهای عضلات مربوط به دوره قاعدگی
التیام زخم
ضد سرماخوردگی
دمنوش بابونه دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد و به دلیل خواص آنتی باکتریال خود ضد سرما خوردگی میباشد.
محافظت در برابر سرطانباید توجه داشت که برخی از افراد واکنشهای آلرژی (از جمله آنافیلاکتیک) نسبت به بابونه دارند. اگر شما به گیاهان مشابه در همین گروه مانند گل آفتابگردان رگوید (گیاهی که باعث تب یونجه میشود) گل مینا، گل داوودی یا گلهای همیشه بهار حساسیت دارید باید هنگام استفاده مراقب باشید! در دوران بارداری نباید بابونه مصرف کرد زیرا ممکن است به عنوان محرک رحم عمل کند و در نتیجه احتمال سقط جنین را افزایش میدهد. افرادی که مبتلا به بیماری رفت خون و یا انواع بیماریهای خونی میباشند باید از بابونه حذر کنند، زیرا حاوی کومارین میباشد و ممکن است احتمال خونریزی را افزایش دهد.
طرز تهیه چای بابونه
طریقه ی مصرف دم کرده بابونه همانند دیگر آرام بخش ها همچون تهیه ی چای است و می توان روزانه تا ۳ فنجان از آن را در موارد لزوم تهیه و استفاده کرد. مقدار آن برای هر فنجان ۱ قاشق غذاخوری از گل بابونه است که باید در آب جوش ریخته و مدت ۱۵ دقیقه صبر کرد تا دم بکشد و بعد از هر غذا و یا قبل از خواب با کمی عسل آمیخته و مصرف کرد.