دمنوش-زنیان
✳️ زنیان میوه نوعی گیاه است که از آن در کتب طب سنتی با نام انیسون بری یاد شده است. گیاهی است علفی ، یکساله و بی کرک به ارتفاع 30 تا 90 سانتی متر (کمتر از یک متر ) پر شاخ و برگ ، که به حالت خودرو در نواحی شرقی هند، ایران و مصر می روید. میوه اش کوچک و بیضوی به رنگ قهوه ای مایل به زرد و دارای بو و طعمی تند و نافذ است. قسمت مورد استفاده این گیاه میوه ی آن است که زنیان نیز نامیده می شود.
✳️ نام علمی: Trachyspermum ammi
Carum copticum Heirn
از نظر طبيعت مانند زيره ها گرم و خشك است
✳️ ترکیبات شیمیایی :
بذر زنیان همانند گونه های آویشن بسیار غنی از اسانس ، به ویژه " تیمول " است که در این اسانس ترکیبات سیمن ، آلفا و بتاپینن نیز وجود دارد و از میان 9 ترکیب شیمیایی شناسایی شده در اسانس زنیان تیمول ، کاماتریپین و پاراسیمن ترکیب های اصلی اسانس زنیان را تشکیل می دهد. بوی خوش بذر ناشی از تیمول آن است.
🌟 خواص : 🌟
✅ ضد اسپاسم ،تونيك ،محرك و بادشكن است
✅ له كرده و كوبيده آن به عنوان داروي استعمال داخلي براي رفع بيماري هاي معده و كبد و ناراحتي گلو و سرفه و تجويز مي شود
✅ زنيان منبع بسيار غني از تيمول ضد عفوني كننده معروف است
✅ کمک به هضم غذا
✅ درمان نفخ و گاز شکم
✅ افزایش اشتها
✅ درمان سرفه، برونشیت، آسم ، تنگی نفس
✅ خلط آور
✅ افزایش شیر مادر
✅ ضد تشنج
✅ تقویت معده و درمان سوء هاضمه
✅ مسکن درد
✅ درمان اختلالات روده
✅ اختلالات روده و معده اطفال
✅ درمان میگرن
✅ رفع بوی بد دهان
✅ تنظیم اختلالات دوره پریود
✅ تصفیه کننده خون
✅ تسکین دل پیچه
✅ ضد تب و یبوست
✅ تسکین روماتیسم
✅ افزایش دهنده قوای جنسی
✅ ادرار آور
✅ کاهش دهنده فشار خون
✅ ضد اکسیدان
👈 طرز تهیه و مصرف :
۲۰ گرم از دانه های سبز زنیان را در یک لیتر آب جوش بریزید، به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و بعد از هر وعده غذای اصلی یک فنجان از این دمنوش را بنوشید
👈 موارد منع مصرف :
در دوران بارداری بایستی از مصرف این گیاه خودداری نمود .
باید توجه شود که اشخاص گرم مزاج یا از آن استفاده نکنند و یا در موارد لزوم به مقدار کم و توام با گیاهان دارویی سرد میل کنند .