خانه
74.9K

انواع مربا

  • ۰۸:۲۷   ۱۳۹۴/۶/۲۱
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای پوست پسته

    مواد لازم:

    پوست پسته تازه 1 کیلو 

    شکر 1 کیلو 

    هل یا وانیل به قدر لازم 

    آبلیمو نصف استکان 

    گلاب در صورت تمایل 1 فنجان 

    خلال پسته 1 فنجان

    طرز تهیه:

    پوست پسته را شسته و آن را 4 بار و هر بار 20 دقیقه می جوشانیم تا تلخی پوست گرفته شود و آن را در آب سرد می ریزیم. یک ساعت بعد آن را صاف می کنیم. شکر را با 3 لیوان آب و گلاب می جوشانیم تا کمی قوام بیاید و پس از سرد شدن شربت پوست پسته ها را در شربت می ریزیم و بعد از 3-2 ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا مربا جا بیفتد و شربت قوام بیاید. آبلیمو و خلال پسته را هم اضافه می کنیم و بعد از سه تا چهار جوش ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم مربا خنک شود.

    انواع مربا انواع مربا

  • leftPublish
  • ۱۵:۲۱   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای پوست پرتقال

    مربای پوست پرتقال,مربای پوست پرتقال,مربای پوست پرتقال به شکل گل,[categoriy]

    ال,مربای پوست پرتقال به شکل گل,مربای پوست پرتقال و هویج,مربای پوست پرتقال خشک,طرزتهیه مربا پوست پرتقال,تهیه مربای پوست پرتقال,مربا پرتقال,پخت مربای پوست پرتقال

    مواد لازم:
    پوست پرتقال تازه: ۱ کیلو
    شکر: ۱/۵ کیلو
    آب: ۱/۵ لیتر
    آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری 

    طرز تهیه:
     سپس رول ها را در قابلمه حاوی آب سرد ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. هنگامی که آب جوش آمد پس از پنج دقیقه آن را آبکش کنید. این عمل را سه بار تکرار نمایید سپس رول ها را در قابلمه ریخته و روی آن آب سرد بریزید و بگذارید تا ۲۴ساعت بماند. هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار آن را عوض کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود(توجه داشته باشید که عطرپرتقال به طور کامل از بین نرود). آب و شکر را در قابلمه ای بزرگ ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر حل شود. رول ها را به آب و شکر بیفزایید و بگذارید تا به آرامی بجوشد و پوست پرتقال شفاف شود. در پایان آبلیمو را اضافه کنید و سپس خلال ها را از رول ها خارج کرده و بگذارید شربت غلیظ شود. حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا مربا سرد شود. مربا را در ظرف تمیزی بریزید، به طوری که شربت کاملا روی پوست پرتقال را بپوشاند، و آن را در جای خنک نگهداری کنید.

  • ۱۵:۲۴   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای لیمو ترش

    مربای لیموترش

    مواد لازم:

    لیمو ترش       1 کیلو

    شکر              2 کیلو

     

    طرز تهیه:

    لیموهای درشت بی لک را 24 ساعت در آب بخیسانید. در طی این مدت چند بار آبش را عوض کنید.

     

    سپس در یک دیگ، آب را به جوش آورده و لیمو ترش‌ها را در آن بریزید و فوری بردارید. اگر لیموها زیاد در آبجوش بمانند، تلخ می‌شوند.

    به این ترتیب سه بار لیموها را در آبجوش ریخته و فورا از داخل آب بیرون بیاورید.

    سپس با نوک چوب کبریت لیموها را سوراخ کرده ، آنها را یکی یکی در شربت غلیظی که قبلاً آماده کرده اید (شربت مربا) و روی آتش گذاشته اید، بریزید.

    همین که تمام لیموهای فوق الذکر را ریختید، آن را از روی آتش بردارید.

    دو روز بعد دوباره، مربای لیموی فوق الذکر را بار نموده و کمی دیگر بجوشانید تا غلیظ تر شود.

    Image result for ‫مربای لیموترش‬‎

  • ۲۰:۱۴   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    نکات لازم درباره ی مرباها

     میوه هایی که برای تهیه ی مربا انتخاب می کنید باید سالم و تازه و بدون لک و کرم زدگی باشند.

    مربا را باید در ظرف لعابی یا تفلون درست کرد، به غیر از مربای به که باید در ظرف مس سفید پخته شود.

    * موقع پختن مربا نباید درب ظرف را بگذاریم تا رنگ مربا تغییر نکند. فقط در مورد مربای به که باید درب ظرف بسته باشد تا رنگ مربا قرمز خوش رنگ شود.

    دلیل شکرک زدن مربا ، جوشیدن زیاد آن است

    * اسانسی که برای معطر کردن مربا به کار برده می شود باید در اواخر پختن مربا داخل آن ریخته شود.

    * اگر مربا شکرک زد، به علت آن است که مربا زیاد جوشیده است. باید کمی آب جوش در آن بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست شود.

    * شربت مربا باید کامل قوام بیاید. برای آنکه بفهمیم شربت قوام آمده مقداری از شربت را با قاشق بر میداریم، سرد که شد باید شربت حالت کشدار مانند عسل باشد و به سختی از قاشق ریخته شود.

    غلیظ نشدن شربت مربا باعث کپک زدن آن می شود

    * اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.

    * معمولا مربا را هر بار پیش از دو یا سه کیلو بهتر است درست نکنیم. با این مقدار مربای بهتری بدست می آید. اگر خواسته باشید مربای بیشتری بپزید در چند نوبت و هر نوبت دو یا سه کیلو درست کنید.

    هنگام پخت مربا تا آخرین لحظه پخت کف می کند باید کف آن را بگیریم

    * مربا را پس از آماده شدن و سرد شدن، باید در شیشه ی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.

    * مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش می دهیم تا غلیظ شود.

    * مربا از لحظه ای که بجوش می آید کف می کند، باید تا آخرین لحظه مرتب کف آن را بگیریم.

     

  • ۱۲:۳۹   ۱۳۹۴/۱۰/۲۴
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربا به 

    مواد لازم

    به  ۱ کیلو گرم

    شكر  ۱ کیلو گرم

    آبلیمو  ۴ قاشق غذاخوری

    هل  ۵ عدد

    گلاب  ۱/۲ لیوان

    طرز تهیه

    ۱- ابتدا بـــــِه را شسته و پوست بگیرید و دانه و مواد وسط آن را خارج كرده،به صورت نگینی خرد كنید.

    ۲- درون ظرف مناسب حدود 6ونیم لیوان آب بریزید و اجازه دهید به مرحله جوشیدن برسد.سپس بـــــِه را به آن اضافه كنید و اجازه دهید كمی نرم شوند اما لِه نشوند.

    ۳- پس از اینکه به ها کمی نرم شدند شکر و هل شسته شده را اضافه کنید و 4تا 5دقیقه اجازه دهید مربا بجوشد تا رنگ آن قرمز شود.

    ۴- سپس آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و اجازه دهید 5 دقیقه دیگر مربا بجوشد سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.

    سایر نکات

    حتما قبل از استفاده از گلاب آن را تست كنید تا تلخ نباشد.

    برای خوشرنگ شدن رنگ مربا در زمان پخت حرارت باید ملایم باشد و درب قابلمه نیز بسته باشد ، در اینصورت مربای خوشرنگ و قرمزی خواهید داشت.

    میتوانید مقداری زعفران آب كرده هم به مربا اضافه كنید تا خوش عطر و خوشرنگ تر شود.

  • ۱۳:۲۹   ۱۳۹۴/۱۱/۴
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربا گل سرخ یا محمدی

    مواد لازم

    گل محمدی (گلبرگ شده)   ۱ لیوان

    شكر  ۳ لیوان

    آب   ۱/۲ لیوان

    گلاب  ۱/۲ لیوان

    آبلیمو  ۱/۲ قاشق چایخوری

    طرز تهیه

    ۱- ابتدا گلبرگ های گل را از مواد اضافی پاك كرده و آن را دانه دانه بشویید و داخل آبكش قرار دهید. 

    ۲- گلبرگ ها را داخل تابه ای بریزید و روی حرارت کم قرار دهید و چند دقیقه تفت دهید تا کمی ترد شود سپس از روی حرارت بردارید و كنار بگذارید تا خنک شود ، پس از خنک شدن با دست گل ها را کمی ریز کنید.

    ۳- آب و گلاب را مخلوط كرده و روی حرات قرار دهید تا جوش بیایند.گلبرگ ها را داخل کاسه ای بریزید و یک لیوان آبجوش اضافه کنید و مخلوط کنید سپس روی کاسه را با بشقابی بپوشانید و کناری قرار دهید تا عطر گل آزاد شود.

    ۴- شکر را با 1 لیوان آب جوش مخلوط با گلاب و آبلیمو مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید ، قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مخلوط آب و گلاب و شکر بجوشد و غلیظ شود.

    ۵- پس از اینکه شیره غلیظ شد گلبرگ ها را اضافه کنید و 5 دقیقه اجازه دهید داخل شیره بجوشند.

    ۶- سپس از روی حرارت بردارید و روی آن را بپوشانید تا خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را داخل شیشه تمیز بریزید ( دقت کنید که گلبرگ ها بیش از 5 دقیقه نجوشند تا مربا تلخ نشود ).

    سایر نکات

    حتما قبل از مصرف گلاب آن را بچشید و اگر تلخ بود از آن استفاده نكنید.

    برای اینکه بفهمید غلظت شیره مناسب است یا نه باید مقداری از شیره را با قاشق بردارید و داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود سپس چک کنید ، اگر شیر غلظتی مانند عسل داشت یعنی آماده است.شیره داغ به خوبی غلظت را نشان نمیدهد.

    حتما برای تهیه این مربا از گلبرگ های گلی که رنگ صورتی دارند استفاده کنید چون گلبرگ های رز قرمز تلخ و مسهل هستند.

    برای آنكه رنگ مربا قرمز و زیبا شود به آن چند قطره رنگ خوراكی قرمز اضافه كنید.

  • leftPublish
  • ۱۷:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای شقاقل خوشمزه

    مواد لازم :

     شقاقل ۱۰۰۰ گرم

     شکر  ۱۰۰۰ گرم

     

    طرز تهیه :

    شقاقل را بشوئید و دو روز در آب سرد بخیسانید و روزی سه بار آب آن را عوض کنید. سپس پوست آن را با چاقو پاک نموده آب را جوش آورده شقاقل ها را مدت یک ساعت بجوشانید.

    آنگاه آبش را مجدداً عوض، نموده یک بار دیگر جوش داده خوب که شقاقل ها پخته شد، از روی گاز برداشته باز مدت دو روز در آب سرد بخیسانید و در طی این دو روز باز روزی سه بار آب آن را عوض کنید.

    سپس شکر را مات نموده، شقاقل را از آب بیرون آورده در شکر مات شده ریخته مدت یک الی یک ساعت و نیم بجوشانید. (می توان به جای شکر از عسل استفاده کرد) در آخر کار مقداری گلاب و هل به آن اضافه کنید.

    ریشه گیاه شقاقل از نظر طبیعت طبق نظرحکمای طب سنتی کمی گرم و تر می باشد و از نظر خواص بازکننده انسداد مجاری عروق، مبهی (افزاینده میل جنسی) و گرم کننده می‏ باشد و برای گرم کردن معده و کلیه و کبد تاثیر بسزایی دارد.

    اشتها را کاهش می‏ دهد و ممکن است ایجاد سردرد نماید از این نظر باید با عسل خورده شود و مربای آن با عسل مضرات آن را برطرف می کند .

    مقدار خوراک آن تا 20 گرم است .خواص دارویی آن تا 4 سال باقی می ماند.

     

    انواع مربا

  • ۱۷:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای توت فرنگی

    معمولا تهیه مربا، کار خانم های کدبانو در فصل گرم سال است تا با انواع مرباهای رنگارنگ سفره صبحانه فصول سرد سال را رنگین کنند. تهیه مربای توت فرنگی می تواند علاوه بر مربا، مقداری شربت هم برای روزهای گرم در اختیارتان قرار دهد؛ فقط حواستان به نکات تهیه مربا باشد تا پس از مدتی که سراغ مربایتان رفتید با کپک یا شکرک مواجه نشوید.

    مواد لازم برای تهیه مربا فرنگی :

     توت فرنگی 1 کیلوگرم

     شکر  1 کیلوگرم

     وانیل (در صورت تمایل)  یک قاشق چایخوری

     آبلیمو  یک قاشق سوپخوری

     

    طرز تهیه مربا توت فرنگی :

    ابتدا توت فرنگی ها را بشویید و دم آن ها را جدا کنید.

    توت ها را مدتی در آبکش قرار دهید و یا روی یک پارچه بریزید تا خوب آب شان برود.

    ته یک قابلمه لعابی مقداری از شکرتان را بریزید و مقداری هم از توت فرنگی ها را به صورت لایه لایه شکر و توت فرنگی بریزید. این کار را تا تمام شدن تمام شکر و توت فرنگی هایتان ادامه دهید.

    در صورتی که تمایلی به گرفتن شربت از مربای خود ندارید از 750 گرم شکر استفاده کنید.

    قابلمه را در یخچال قرار دهید و 12 الی 24 ساعت صبر کنید تا شکر کاملا به درون توت فرنگی ها نفوذ کرده و توت ها آب بیاندازند.

    قابلمه را روی حرارت تند قرار دهید تا بجوشد و سپس حرارت را کم کنید.

    یکی دو بار کفی را که روی توت ها می آید بگیرید.

    اگر دوست دارید در این مرحله وانیل را به مربا اضافه کنید.

    نیم ساعت پس از جوشیدن مربا زمان پخت کامل می شود و در تمام این مدت باید در قابلمه باز باشد.

    اگر دوست دارید از مربا شربت بگیرید و از ابتدا تمام شکر را اضافه کردید، پیش از این که شربت کاملا قوام بیاید (حدود 15 دقیقه پس از جوشیدن) شربت آن را جدا کنید.

    پس از اینکه مربا آماده شد آبلیمو را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا مربا در قابلمه خنک شود و آن را در شیشه هایی که آماده کرده اید بریزید و برای مدت 6 ماه در یخچال یا 1 سال در فریزر نگه دارید.

    روش دیگر تهیه مربای توت فرنگی، برای اینکه سریع تر مربا تهیه شود آن است که شکر را در یک لیوان آب و روی حرارت حل کنید و بجوشانید تا قوام بیاید و سپس توت فرنگی ها را به شربت افزوده و بپزید.

  • ۱۲:۰۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    مربای توت فرنگی

    معمولا تهیه مربا، کار خانم های کدبانو در فصل گرم سال است تا با انواع مرباهای رنگارنگ سفره صبحانه فصول سرد سال را رنگین کنند. تهیه مربای توت فرنگی می تواند علاوه بر مربا، مقداری شربت هم برای روزهای گرم در اختیارتان قرار دهد؛ فقط حواستان به نکات تهیه مربا باشد تا پس از مدتی که سراغ مربایتان رفتید با کپک یا شکرک مواجه نشوید.

    مواد لازم برای تهیه مربا فرنگی :

     توت فرنگی 1 کیلوگرم

     شکر  1 کیلوگرم

     وانیل (در صورت تمایل)  یک قاشق چایخوری

     آبلیمو  یک قاشق سوپخوری

     

    طرز تهیه مربا توت فرنگی :

    ابتدا توت فرنگی ها را بشویید و دم آن ها را جدا کنید.

    توت ها را مدتی در آبکش قرار دهید و یا روی یک پارچه بریزید تا خوب آب شان برود.

    ته یک قابلمه لعابی مقداری از شکرتان را بریزید و مقداری هم از توت فرنگی ها را به صورت لایه لایه شکر و توت فرنگی بریزید. این کار را تا تمام شدن تمام شکر و توت فرنگی هایتان ادامه دهید.

    در صورتی که تمایلی به گرفتن شربت از مربای خود ندارید از 750 گرم شکر استفاده کنید.

    قابلمه را در یخچال قرار دهید و 12 الی 24 ساعت صبر کنید تا شکر کاملا به درون توت فرنگی ها نفوذ کرده و توت ها آب بیاندازند.

    قابلمه را روی حرارت تند قرار دهید تا بجوشد و سپس حرارت را کم کنید.

    یکی دو بار کفی را که روی توت ها می آید بگیرید.

    اگر دوست دارید در این مرحله وانیل را به مربا اضافه کنید.

    نیم ساعت پس از جوشیدن مربا زمان پخت کامل می شود و در تمام این مدت باید در قابلمه باز باشد.

    اگر دوست دارید از مربا شربت بگیرید و از ابتدا تمام شکر را اضافه کردید، پیش از این که شربت کاملا قوام بیاید (حدود 15 دقیقه پس از جوشیدن) شربت آن را جدا کنید.

    پس از اینکه مربا آماده شد آبلیمو را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا مربا در قابلمه خنک شود و آن را در شیشه هایی که آماده کرده اید بریزید و برای مدت 6 ماه در یخچال یا 1 سال در فریزر نگه دارید.

    روش دیگر تهیه مربای توت فرنگی، برای اینکه سریع تر مربا تهیه شود آن است که شکر را در یک لیوان آب و روی حرارت حل کنید و بجوشانید تا قوام بیاید و سپس توت فرنگی ها را به شربت افزوده و بپزید.

    انواع مربا

  • ۱۲:۰۷   ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    طرز تهیه مربای هویج

    آماده سازی : 120 دقیقه  

    پخت : 120 دقیقه  

    مورد مصرف : صبحانه   

    مواد لازم :

     هویج ريز رنده شده  1 کیلو گرم

     شکر 1 کیلو گرم

    گلاب 100 ميلى گرم ( به میزان لازم )

    هل درسته  10 عدد

    زعفران 1/8 قاشق چای خوری ( به صورت خشک استفاده كنيد )

    * وانیل کمی ( به میزان لازم )

    چوب دارچین 1 عدد

    * جوز هندی 1 پنسه ( به میزان لازم )

    * آبلیمو 1 قاشق غذا خوری

    پودر فلفل کمی ( در صورت تمايل )

    * وانیل ( اگرنوع شكرى آن باشد يك ق چ / واگر وانيل خالص باشد 1/8ق چ )      

    * جوز هندی ( و يا موقع رنده كردن تا شماره پنج بشماريد كافيست )

    * آبلیمو يا كمى جوهرليمو 1/8 ق چ

     

    طرز تهیه :

    هويج را يک شب جلوتر رنده كنيد و در يک قابلمهء لعابى ريخته و داخل آن هل را ريخته و روى آن شكر ريخته و بدون اينكه آن را هم بزنيد درب آن را گذاشته و آهسته قابلمه را كنار گذاشته تا زمان پخت .

    روز بعد ( يعنى حدوداً 12 ساعت بعد ) قابلمه را با درب آن روى حرارت ملايم گذاشته ( خيلى ملايم ) و اجازه دهيد شكر آهسته آهسته ذوب شود و هويج از زير آهسته آهسته بپزد كه حدوداً يک ساعت زمان لازم دارد، ميتوانيد از شعله پخش كن استفاده نماييد (شكر را هم نزنيد)

    در اين روش آب احتياجى نيست و مربا خودش آب می اندازد .

    در آخر كه قل هاى ريز مربا را ملاحظه خواهيد كرد آب ليمو و يا جوهر ليمو را اضافه كنيد و بعد از ده دقيقه چوب دارچين ، زعفران ، گلاب ، جوز هندى و وانيل ( 1/4 قاشق چاى خورى فلفل قرمز در صورت تمايل ، نگران نباشيد مرباى شما تند نخواهد شد ) را ريخته و از روى حرارت برداريد و بهتر است تا 24 ساعت در همان قابلمه بماند ولى درب آن را برداشته و روى قابلمه يک دستمال بزرگ و سنگين يا يک حوله بياندازيد تا زمان خنک شدن عرق نكند ، و بعد از اينكه خنک شد و مطمئن شديد كه مربا شكرک نزده آن را داخل شيشه هاى تميز و كوچک ريخته و در يخچال قراردهيد ، توجه داشته باشيد كه هل و چوب دارچين را از مربا جدا نكنيد .

    نكته در تهیه مرباى هويج :

    ميتوانيد از خلال هاى تازه پوست پرتقال هم در مرباى هويج استفاده كنيد ( به اندازهء 1/2 پ ) و يا دو ق غ خشک آن ، كه البته بايد بعد از كمى جوشاندن و قرار دادن در آب سرد براى چند ساعت و تعويض مرتب آب آن استفاده كنيد.

    خلال بادام و پسته هم در مرباى هويج عاليست و مربا را زيبا ميكند، در صورت تمايل اواخر پخت به مربا به همان صورت خشک اضافه كنيد . ( از هر كدام يک ق غ )

    در صورتى كه مرباى هويج با حرات كم و يكنواخت پخته شود شكرک نخواهد زد .

    و اگر شكرک زد مربا را دوباره روى حرارت قرار دهيد با 100 ميلى گرم آب معمولى براى مدت پنج دقيقه جوشانده و از روى حرارت برداريد . و بعد از اينكه خنک شد در ظرف ريخته و كنار بگذاريد .

    *** بهتر است مربا ها را درظرف لعابى تهيه كنيم و از قاشق چوبى استفاده كنيم .

    *** بهتر است مرباى هويج را بعد از پخت براى مدت 24 ساعت در همان قابلمه نگهداريم تا اگر شكرك زد ، دوباره آنرا با كمى آب يا گلاب بجوشانيم !

    انواع مربا

  • ۱۲:۰۸   ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    مارمالاد کدو حلوایی

     

    کدو حلوایی رنده شده 1 لیوان  .  پودر قند 1/2 لیوان  .  کره 3 قاشق غذاخوری

    پودر هل 1/8 قاشق چایخوری  .  آب 1/3 لیوان  .  آبلیمو 1/2 قاشق چایخوری

     

    طرز تهیه : کدو حلوایی را پوست بکنید و رنده کنید ، داخل ماهیتابه 2 قاشق غذاخوری کره یا روغن جامد بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس کدو حلوایی رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب کدو کشیده شده و نرم شود.

    پس از نرم شدن کدو حلوایی پودر قند و آب را اضافه کنید ، تفت دهید تا آب کدو بخار شود ( در این مرحله کدو شفاف میشود ).

      

     پس از شفاف شدن کدو پودر هل ، 1 قاشق غذاخوری کره و آبلیمو را اضافه کنید ( در صورت تمایل میتوانید مقداری بادام زمینی یا گردوی بو داده داخل این مارمالاد استفاده کنید ) ؛ سریع هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید.

     

    نکته ها :  برای خوشرنگ تر شدن این مارمالاد میتوانید از مقداری زعفران یا رنگ خوراکی استفاده کنید.

    انواع مربا

  • leftPublish
  • ۲۳:۵۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای هویج و پرتقال

    🍊 مواد لازم

    هویچ  1000 گرم

    شکر  1500 گرم

    پرتقال  1 عدد

    خلال پسته  100 گرم

    آب  4 تا 6 لیوان

    🍊 دستور

    هویج ها را پس از شستن یا به صورت خلالهای باریک و نسبتاً بلند رشته نموده یا از رنده مخصوص مولینکس رد می نماییم.

    سپس شکر و آب را مخلوط نموده و پس از جوش آمدن، هویچ را اضافه نموده و روی حرارت گذاشته تا تقریباً بصورت ملایم بجوشد.

    زمانی که شهد مربا مقداری غلیظ شد، پوست یک پرتقال را از رنده ریز رد کرده و آب پرتقال را نیز می گیریم و در مربا مخلوط می نماییم و می گذاریم مربا بجوشد تا شهد آن غلیظ شده و بر سطح مربا جمع شود.

    ریختن پرتقال در این مربا هم باعث طعم جالب می شود و هم اینکه آب پرتقال مانع از شکرک زدن می شود.

    🍊 نکات قابل توجه

    اگر از خلال پرتقال یا نارنج استفاده کردیم، باید دو بار آنرا جوشانده و چندین بار در آب سرد خیسانده و آب آنرا عوض نماییم، سپس در نیمه پخت مربا آنرا اضافه کنیم.

    انواع مربا انواع مربا

  • ۲۰:۲۱   ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    طرز تهیه مربای بالنگ خوشرنگ و خوش طعم

    برای طرز تهیه مربای بالنگ بهتر است که بالنگ هایی را خریداری کنید که روی پوست آن ها برجستگی های کمتری وجود دارد تا بتوانید به راحتی پوست بالنگ ها را از آن جدا کنید.

    مربای خوشرنگ و خو ش طعم بالنگ

    شکر : به میزان بالنگ ( هم وزن بالنگ )
    بالنگ : ۲ عدد
    زعفران آب کرده : به اندازه لازم
    گلاب : ۱/۴ لیوان

    طرز تهیه مربای بالنگ

    ابتدا پوست بالنگ را با کمک یک چاقوی میوه خوری تیز به صورت یک لایه نازک از روی بالنگ جدا کنید اگر مقداری زیادی از پوست بالنگ بر روی بالنگ باقی بماند باعث تلخ شدن این مربا می شود. در مرحله بعدی طرز تهیه مربای بالنگ بعد از این که پوست بالنگ را از آن جدا کردید بالنگ را از وسط نصف کنید و مغز آن را بیرون آورید و سپس آب یک بالنگ را بگیرید و صاف کنید و بعد به مربا اضافه کنید.

    خالی کردن قسمت داخلی بالنگ

    بالنگ ها را با کمک یک چاقوی تیز قطعه قطعه کنید.

    خرد کردن بالنگ ها

    سپس بالنگ های قطعه قطعه شده را وزن کنید تا هم وزن آن ها شکر را برای طبخ این مربا تهیه کنید. سپس بالنگ ها را ۱۲ ساعت در مقداری آب خیس کنید.

    خیساندن بالنگ در آب

    شکر را با دو لیوان آب در قابلمه ای مناسب بجوشانید تا برای مربا به خوبی آماده شود.

    مخلوط شکر و آب

    بعد از مدت زمان ذکر شده بالنگ ها را از درون آب خارج کنید و آن ها را فشار دهید تا آب اضافی آن ها خارج شود.
    در قابلمه ای مناسب آب بریزید و بالنگ ها را در درون آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و این کار را دو مرتبه انجام دهید تا تلخی بالنگ ها گرفته شود. سپس بالنگ ها را در در صافی بریزید و دوباره آب آن ها را بگیرید و بالنگ های صاف شده را در زیر آب سرد بگیرید و دوباره آن ها را با دست فشار دهید و بالنگ ها را در شهد مربا بریزید آب صاف شده بالنگ را می توانید به جای آبلیمو به مربا اضافه کنید تا از شکرک زدن مربای بالنگ جلوگیری کنید. گاز را روشن کنید و قابلمه مربا را بر روی حرارت گاز قرار دهید تا به خوبی پخته شود و شهد مربای کمی باقی بماند. توجه داشته باشید که این مربا باید شیشه ای شکل شود سپس در مرحله آخر طبخ مربا گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و بعد از این که مربا ۳ جوش زد زیر شعله گاز را خاموش کنید.

    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۱۶/۱۱/۱۳۹۴   ۲۰:۲۴
  • ۰۹:۴۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربای کامکوات

     

    پرتقال زینتی کامکوات 1 کیلوگرم  .  

    شکر 1 کیلوگرم  .  

    آب 3 لیوان  . 

    آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

     

    کامکوات میوه ای زینتی با طعم و ظاهر پرتقال اما بسیار کوچک است که با پوست مصرف میشود ، در این پست کامکوات خوش طعم تبدیل به مربایی خوشمزه خواهد شد که میتوانید بهمراه چای عصر سرو کنید.

    طرز تهیه : 

    کامکوات ها را بشویید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.

     

    داخل قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، کامکوات ها را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس با آب سرد آبکشی کنید ( این کار را 3 بار انجام دهید ) ، کامکوات ها را پس از 3 بار شوک دادن داخل ظرفی پر از آب سرد بریزید و 1 ساعت کناری قرار دهید.

     

    داخل قابلمه شکر و 3 لیوان اب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، هم بزنید تا شکر حل شود سپس آبلیمو و کامکوات ها را اضافه و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.

     

    پس از اماده شدن کامکوات ها را از روی حرارت بردارید و روی قابلمه را با  پارچه ای بپوشانید و به مدت 24 ساعت کناری قرار دهید سپس داخل ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک و اماده سرو شود.

    انواع مربا

  • ۱۲:۵۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    مربای انار

    مواد لازم برای۱ نفر

    آب انار   ۳ پیمانه

    انار (یک انار بزرگ)  ۱ پیمانه

    شکر   ۳ پیمانه

    آبلیمو    به مقدار لازم

    طرز تهیه

    ۱- ابتدا برای تست نهایی مربا، یک بشقاب را در جای خنکی قرار دهید.

    ۲- یک انار را دانه کنید و آب بقیه را بگیرید. در این قسمت برای اینکه آب انار تلخ نشود می‌توانید از روش زیر استفاده کنید:در سینک،  کاسه بزرگی بگذارید، انار را به دو نیم کرده، بخش بریده شده را رو به کف کاسه بگیرید و درحالیکه با یک دست نیمی از انار را گرفته‌ و فشار می‌دهید، با انگشتان دست دیگر دانه‌های انار را به سمت داخل تا آن‌جا که می‌توانید فشار دهید و آب آن را درآورید.

    ۳- در ظرف بزرگی آب  انار و شکر را با هم ترکیب کرده، روی حرارت متوسط قرار دهید، و به مدت 30 دقیقه آن‌ها را بجوشانید.

    ۴- دانه‌های انار و آب لیمو را به ظرف اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر آن‌ها را بپزید.

    ۵- بعد از جوش آمدن، کف روی مربا را بگیرید. برای اینکه مقدار غلظت مربا را بفهمید، با استفاده از یک قاشق، یک قطره از مربا را روی ظرف سرد شده بچکانید و ظرف را سرازیر کنید اگر به سختی روان شد مربای شما آماده است .

    ۶- آن را از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن در شیشه بریزید و آن را هواگیری کرده و در جای خنک نگهداری کنید

    انواع مربا

  • ۱۶:۰۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    مربای سیب درسته  

    مربای سیب درسته👇👇

    مربای سیب خیلی خوشمزه است ولی این مربا علاوه بر خوشمزه بودن خوشگل هم هست، اگه سیب هاتون کوچیک باشن هر یه دونه برای یک نفر کافیه و نیازی به تیکه کردن نداره، برای تهیه این مربا از سیبهای کوچیک که تو منطقه ما به سیب عسلی معروفه استفاده میشه، تقریبا چیزی تو مایه های سیب گلاب. حتما دم سیب رو جدا نکنید که واسه خوردن از دمش بگیرید.

    مواد لازم:

    سیب ریز یک کیلو گرم

    شکر 5 لیوان

    آب 3 لیوان

    جوهر لیمو 1.4 قاشق چایخوری

    طرز تهیه:

    داخل یه کاسه آب میریزیم و نصف فنجان آبلیمو یا سرکه داخل آب میریزیم و کنار دستمون میگذاریم. سیبها رو پوست میگیریم و از ته چاقوی نازک رو فرو میکنیم داخل سیب و هسته هاش رو در میاریم، فقط طوری که دم سیب جدا نشه. سیب ها رو داخل آب می اندازیم

    برای این توی آب سرکه یا آبلیمو میریزیم که سیبها سیاه نشن.

    آب و شکر رو توی قابلمه ترجیحا لعابی میریزیم و روی شعله میگذاریم تا شکر حل بشه. جوهر لیمو رو اضافه میکنیم.

    آب سیبها رو خالی میکنیم و سیبها رو داخل شیره می ریزیم و با شعله کم میگذاریم سیبها پخته و شیره قوام بیاد. حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه بسته به شعله طول میکشه تا مربا قوام بیاد...امکان داره زمان بیشتری طول بکشه ..در کل شیره باید حالت ژلاتینی داشته باشه ..... در این حین کف روش رو هم تا حد امکان بگیرید.

    برای اینکه بدونید شیره قوام اومده یا نه یک قاشق از شیره رو داخل یک نعلبکی بریزید و توی فریزر بگذارید تا دو سه دقیقه ای خنک بشه بعد خارج کنید و نعلبکی رو تکون بدید اگر شیره به سختی توی نعلبکی تکون بخوره شیره قوام اومده ولی اگه هنوز رقیق و شل باشه باید بیشتر بجوشه.

    می تونید با اضافه کردن زعفران یا رنگ خوراکی قرمز مربای سیب زرد یا قرمز داشته باشید.

    ****نکته****

    برای معطر کردن این مربا میتونید از  گلاب یا چند تا دونه هل درسته استفاده کنید.

    اضافه کردن یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده در اواخر پخت مربا باعث خوشرنگ و خوش طعم شدن مرباتون میشه.

    شیره این مربا بعد آماده شدن حالت ژلاتینی داره ....

    انواع مربا
  • ۱۰:۴۱   ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    طرز تهیه مربای لیمو شیرین

    مواد اولیه مربای لیمو شیرین :

    آب 1لیوان

    لیمو شیرین نیم كیلو

    شكر 500گرم

    عسل 5قاشق غذاخوری

    آبلیمو 1قاشق غذاخوری

    هل 6عدد

    گلاب 1لیوان

     

    طرز تهیه :

    ابتدا لیمو شیرین را كاملا تمیز بشویید و بعد آن را به شكل دلخواه مربعی یا نگینی خرد كنید و هسته های آن را جدا كنید. ظرفی را انتخاب كنید كه در دار باشد و لیمو شیرین خرد شده را به همراه چند لیوان آب سرد و چند قاشق گلاب داخل آن ریخته و درب آن را ببندید و 1روز داخل یخچال قرار دهید تا تلخی آن از بین برود.

    بعد از گذشت زمان مورد نظر لیمو شیرین ها را با آب سرد آبكشی كنید و به همراه 1لیوان آب و 1لیوان گلاب و هل روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیایند.

    پس از اینکه 15 دقیقه لیموها جوشیدند شکر و عسل را اضافه كنید و مواد را به خوبی مخلوط كنید تا شكر در آن حل شود.

    شعله را ملایم كنید تا مربا جا بیفتد و شیره آن غلیظ شود، در انتهای پخت آبلیمو را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا به غلظت لازم برسید و بعد شعله را خاموش كرده و اجازه دهید مربا كاملا سرد شود و بعد داخل شیشه خشك و تمیز مورد نظر بریزید.

    انواع مربا

  • ۱۳:۵۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    مربای رولتی هویج

    نیم کیلو هویج

    نیم کیلو شکر

    دو لیوان آب

    گلاب و زعفران کمی

    با پوستکن هویج رو بصورت نوارهای باریک درمیارید بعد رولش میکنید اگه یه نوارش کم بود دوتا یابیشتر دور هم میپیچید و با خلال دندون فیکس میکنید

    اضافه های خلال دندون رو با قیچی میچینید

    بعد آب و شکر رو با کمی زعفران میزارید یکم بجوشه قوام بیاد رول ها رو میریزید توش تا یه ساعت با شعله ملایم بپزه و شربتش به غلظت مورد نظر برسه

    آخر سر گلاب و کمی آبلیمو اضافه کنید.

    انواع مربا

  • ۱۶:۱۹   ۱۳۹۴/۱۲/۱
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

     مربای پرتقال😋

    📝 مواد لازم : 

    ✅ آب به مقدار لازم 

    ✅ پرتقال 500 گرم ( با پوست حلقه شده) 

    ✅ شکر 700 گرم 

    ✅ اسانس پرتقال 2 تا 3 قطره 

    ✅رنده پوست پرتقال 1 قاشق سوپخوری 

    📋 روش تهیه : 

    در تابه ای آب ریخته روی حرارت قرار دهید تا جوش آید.

    سپس حلقه های پرتقال 🍊را داخل آن بچینید و بگذارید به مدت 5 دقیقه بجوشد.

    پس از این مدت آنها را با کفگیر سوراخ دار برداشته به مدت 10 دقیقه در آب یخ بچینید.

    سپس مجددا" در آب جوش بچینید و پس از 5 دقیقه در آب یخ قرار دهید. این عمل را 3 تا 4 بار تکرار کنید ( دقت داشته باشید که بافت حلقه های پرتقال نباید متلاشی شود) .

    در آخرین مرحله پس از چیدن حلقه ها در آب سرد آنها را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید. 

    شکر و دو پیمانه آب را در ظرفی ریخته، روی حرارت قرار دهید تا جوش آید و شکر در آب حل شود(نیازی به قوام آمدن شربت نیست).سپس اسانس و رنده پوست پرتقال را اضافه کرده ، پرتقال ها را نیز بیفزایید و بگذارید تا بجوشد و شربت قوام آید.

    انواع مربا

  • ۰۶:۵۹   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    انواع مربا

    طرز تهیه مربای انجیر

     

    انجیر 1 کیلو . شکر 700 گرم . آب 1 لیوان . آبلیمو 1 قاشق غذاخوری . گلاب 1 قاشق غذاخوری

     

    طرز تهیه :

    درون قابلمه بزرگی شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود سپس انجیرها را به این شیره اضافه نمائید.

    حدود 15 تا 30 دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید مربا بجوشد و انجیرها نرم شوند سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید ، 5 دقیقه دیگر بجوشانید سپس از روی حرارت بردارید و درون ظرف بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا مربای انجیر خنک شود.

     

    نکته ها : 

    بهتر است برای تهیه مربا از انجیری استفاده کنید که زیاد بزرگ نباشد ، همچنین انجیر زیاد نرم یا زیاد سفت نباشد ؛ انجیر سبز برای تهیه مربا مناسب تر از انجیر سیاه میباشد ؛ در زمان پخت حرارت را ملایم کنید تا مربا سرریز نشود.

    اگر در مدت زمان پخت دانه های انجیر وارد شیره شد میتوانید پس از پخت انجیرها را خارج کنید و شیره را صاف کنید سپس انجیرها را درون شیره صاف شده قرار دهید اما اگر برایتان فرقی ندارد به همان صورت سرو کنید.

    انواع مربا

  • ۰۸:۴۳   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    مربا آلوئه ورا

    موادلازم :

    آبلیموی تازه ۱ قاشق غذاخوری

    اسانس آلوئه ورا ۲ قطره

    آب هفتصد گرم

    شکر ۱ کیلوگرم

    آلوئه ورا تازه پوست گرفته و خردشده ۱ کیلوگرم

    طرز تهیه ١-آلوورا را پوست بگیرید و ژل‌های وسط آن را بیرون بیاورید و به صورت حبه‌ای خرد کنید.

    ۲ – آلوورای خرد شده را به مدت ۲ ساعت داخل فریزر بگذارید.

    ۳ – بعد از اینکه آلوورا را از داخل فریزر بیرون آوردید آنها را درون ظرف ریخته و ۲۰۰ گرم از شکر را روی آنها بریزید. سپس اجازه دهید ترکیب شکر و آلوورا به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای محیط قرار بگیرد.

    ۴ – ترکیب شکر و آلوورا را روی حرارت بالا قرار‌دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه به جوش آمد به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه و البته با در بسته اجازه دهید با حرارت سوزنی به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه دیگر بجوشد.

    ۵ – ۸۰۰ گرم باقیمانده از شکر را در این مرحله داخل ظرف ریخته و ۷۰۰ گرم آب را هم اضافه کنید. با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.

    ۶ – سپس ترکیب آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا زمانی که به نقطه جوش برسد.

    ۷ – هنگام جوشیدن کف شکر سطح آب می‌آید که باید آنها را با یک قاشق بردارید.

    ۸ – حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت همین‌طور بجوشد.

    ۹ – وقتی که ترکیب کمی غلیظ شد آلوورا و شکری را که قبلا پخته‌‌اید روی شربت بریزید و بگذارید حدود ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد، آبلیمو را هم اضافه کنید.

    ۱۰ – مربای شما درست است فقط اجازه دهید که کاملا سرد شود و بعد اسانس آلوورا را به آن اضافه نمایید .

    انواع مربا
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان