كلم پلو
مواد لازم:
1 كیلو
|
برنج |
1 تا 5/1 كیلو
|
كلم |
5/0 كیلو
|
گوشت چرخ كرده |
یك قاشق چایخوری |
زعفران ساییده |
3 قاشق سوپخوری
|
پیاز سرخ شده |
2 قاشق سوپخوری
|
رب گوجه فرنگی |
150 گرم
|
روغن |
کمی |
آبلیمو یا آب نارنج |
كمی |
زیره |
3-2 قاشق سوپخوری
|
سركه |
به مقدار لازم |
نمك و فلفل |
طرز تهیه:
برنج را شسته و آن را از قبل خیس می كنیم. گوشت را با 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده تفت می دهیم . سپس رب گوجه فرنگیو نمك و فلفل و در صورت دلخواه آب لیمو یا آب نارنج را به آن افزوده و گوشت را با 2 لیوان آب می بپزیم تا آب آن كاملاً كشیده شود. كلم را به صورت رشته های باریك خرد می كنیم و در قابلمه تقریباً بزرگی همراه با مقداری آب و سركه می گذاریم چند جوش زده تا بوی كلم از بین برود. سپس آن را آبكش كرده، با 2 قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و گوشت و زعفران حل شده را هم اضافه می كنیم. بعد از آبكش كردن برنج، گوشت و كلم را با زیره در لابلای آن می ریزیم و مقداری روغن روی برنج ریخته، صبر می كنیم تا با شعله ملایم دم بكشد.
نكات تغذیه ای :
انواع كلم غنی از ویتامینC ،A و اسید فولیك هستند و نیز دارای املاحی چون فسفر ، سولفور، كلسیم و سدیم هستند. فولات موجود در كلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.
از خواص دیگر كلم می توان به ملین بودن آن اشاره كرد كه در رفع یبوست موثر است.
همچنین به علت دارا بودن ویتامینC ، بتاكاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.
* تذكر : افرادی كه مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن كلم پرهیز كنند زیرا بعضی از مواد موجود در كلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می كنند.