مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو قالبی:
رب گوجه فرنگی |
دو قاشق غذاخوری |
|
پیاز |
دو عدد |
|
تخم مرغ |
هفت عدد |
|
برنج |
چهار فنجان |
|
روغن |
یک فنجان |
|
ماست |
هفت قاشق غذاخوری |
|
لوبیا خرد کرده |
۴ کاسه ماست خوری |
|
گوشت چرخ کرده |
دو کاسه ماست خوری |
|
زعفران |
یک چهارم قاشق مربا خوری |
|
نمک و فلفل |
به میزان دلخواه |
|
با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط و دو دیس کوچک از ”لوبیا پلو قالبی“ خواهیم داشت.
قالب مستطیل شکل تفلون به طول ۲۶ سانت (دو قابلمه کوچک و متوسط تفلون به قطر ۱۵ و ۲۰ سانت و گاز فر دار)، دو عدد پیاز متوسط (معادل ۲۰۰ گرم)
نمک و فلفل به میزان لازم، یک چهارم قاشق مربا خوری زعفران
یک فنجان روغن (معادل ۱۰۰ گرم)، دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده (معادل ۵۰۰ گرم)
دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (حدوداً معادل ۸۰ گرم)، چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده (جمعاً معادل ۶۰۰ گرم)
چهار فنجان برنج (معادل ۵۵۰ گرم)، هفت عدد تخم مرغ
هفت قاشق غذاخوری ماست (معادل ۱۴۰ گرم)
روش تهیه لوبیا پلو قالبی
چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده را با کمی نمک و آب میپزیم. دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و به پختن ادامه میدهیم تا آب آن تبخیر شود.
چهار فنجان برنج را بعد از شستن، با چهار قاشق غذاخوری نمک، حدود یک الی سه ساعت خیس میکنیم سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش میکنیم.
دو قاشق ماست را هم زده، دو تخم مرغ، نمک و زعفران آب کرده را به آن اضافه میکنیم. سپس یک سوم برنج آبکش شده را با آن مخلوط میکنیم.
در یک ظرف دیگر ۵ قاشق ماست را هم زده، ۵ عدد تخم مرغ، نمک و کمی زعفران آب کرده را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم. سپس بقیه برنج آبکش شده و مایه لوبیا را با هم مخلوط کرده، به مایه تخم مرغی اضافه میکنیم.
دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده را با دو عدد پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز میدهیم و آن را به صورت توپهای قلقلی در میآوریم. سپس آنها را در یک فنجان روغن سرخ میکنیم.
روغن باقیمانده از گوشتهای قلقلی را از صافی رد میکنیم.
ته دو قابلمه تفلون کوچک و متوسط (به قطر ۱۵ و ۲۰ سانت) را با روغن صاف کرده چرب میکنیم. تعدادی از گوشتهای قلقلی را دور آن میچینیم. مقداری از پلو زعفرانی را در قابلمه کوچک و مقداری از لوبیا پلو را در قابلمه متوسط ریخته، روی آن را با قاشق صاف میکنیم.
ته دو قالب مستطیل شکل تفلون (به قطر ۲۶ سانت) را نیز چرب کرده، تعدادی از گوشتهای قلقلی را دور آن میچینیم. بقیه پلو زعفرانی را ته قالب ریخته، روی آن را صاف میکنیم. سپس بقیه لوبیا پلو را اضافه کرده و با قاشق روی آن را صاف میکنیم.
فر را از نیم ساعت قبل روشن کرده، قالبها را در طبقه وسط فر با شعله متوسط (۱۶۰ الی ۱۸۰ درجه سانتیگراد) برای مدت نیم ساعت قرار میدهیم. سپس آن را از فر درآورده، میگذاریم سرد شود.
لوبیا پلو ساده و زعفرانی را از قالب گرد درآورده، روی هم قرار میدهیم.
لوبیا پلو قالبی آماده پذیرایی است.