کبـاب پـلو
مواد لازم برای ۴ نفر: برنج ………………………………………… ۴ پیمانه گوشت چرخ کرده ………………………… ۴۰۰ گرم پیاز ………………………………………… یک عدد (درشت) فلفل دلمه ای …………………………… یک عدد (متوسط) سماق …………………………………… سه – چهار قاشق غذا خوری ریحان و جعفری ریز خرد شده ……… نصف استکان نمک و فلفل و ادویه دلخواه …………… به مقدار لازم خلاصه دستور: برنج را کمی زنده تر از حد معمول آبکش کنید و کنار بگذارید. پیاز و فلفل دلمه ای رنده شده را همراه با نمک، فلفل، ادویه، سبزیجات و نیمی از سماق به گوشت چرخ کرده اضافه کنید، کاملا ورز دهید تا یکدست شود. کف قابلمه تهدیگ دلخواه بیندازید و یک لایه برنج بریزید، روی برنج کمی سماق بپاشید. مقداری از مایه گوشتی را به شکل کباب تابه ای فرم دهید و یک ردیف کباب فرم گرفته روی برنج بچینید و مجددا روی کباب ها کمی سماق بپاشید و به همین ترتیب تمام مواد را آماده کنید و لایهی آخر را با برنج و سماق بپوشانید و کمی روغن روی مواد بریزید و برنج را دم بگذارید. برای این مقدار مواد یک ساعت زمان کافیست تا برنج کاملا دم بکشد و کبابها مغزپخت شوند. شرح کامل: برنج را با آب سرد بشوئید و همراه با نمک خیس کنید و بگذارید سه تا چهار ساعت بماند. پیاز و فلفل دلمه ای را ریز رنده کنید، آب آنها را بگیرید و همراه با نمک، فلفل، ادویه، سبزیجات و نیمی از سماق به گوشت چرخکرده اضافه کنید و آنقدر گوشت را ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شود. در قابلمه مناسبی مقداری آب و نمک جوش بیاورید، بعد از جوشیدن آب و نمک، مقدار کمی روغن به آن بیافزاید، آب قبلی برنج را خالی کنید و برنج خیسخورده با به آب در حال جوش اضافه کنید. برای این غذا، برنج را زنده تر از حد معمول آبکش کنید تا در اثر مخلوط شدن با آب کباب هنگام دم کشیدن خمیر نشود. کف قابلمه کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه را بچینید، بعد یک لایه برنج بریزید، روی آن کمی سماق بپاشید. (حرارت زیر قابلمه کم باشد) مقداری از مایه گوشتی بردارید و با دست به شکل کتلت فرم دهید. (دقت کنید کباب ها کمی نازکتر از حد معمول باشند تا کاملا مغزپخت شوند) یک ردیف کباب روی لایهی اول برنج بچینید، روی کباب ها مقداری سماق بپاشید. دوباره یک لایه برنج، مقداری سماق، یک ردیف کباب و آنقدر ادامه دهید تا لایهی آخر که با برنج ساده و کمی سماق تمام شود. روی برنج مقداری روغن بریزید و دور برنج نصف استکان آبجوش بریزید. حرارت زیر قابلمه را بالا ببرید تا برنج بخار کند، بعد شعله را کم کنید و برنج را دم بگذارید. برای پخت کامل این غذا یک ساعت زمان لازم است. نکته: منظور از قابلمه مناسب در دستور انواع پلوی مخلوط، قابلمه ای است که به اندازه دوبرابر مواد قبل از دم گذاشتن گنجایش داشته باشد. برنج برای “خوب” دم کشیدن، نیاز به هوا و فضای کافی دارد و اگر جای آن تنگ باشد خوب قد نمیکشد و احتمال خمیر شدن آن نیز بسیار است! دقت کنید که حتما برنج را زنده تر (یعنی زودتر) از حد معمول همیشگی آبکش کنید. در غیر اینصورت آب کبابها باعث خمیر شده برنج میشود. اضافه کردن مقدار کمی روغن هنگام جوشاندن برنج از سر رفتن برنج و پاشیده شدن آب آن به اطراف جلوگیری میکند! استفاده از فلفل دلمه ای و سبزیجات معطر در این غذا فقط برای عطر و طعم تکمیلیست و اگر در دسترس نداشتید میتوانید از ترکیب حذفشان کنید. ضخامت کباب ها را نازک تر از معمول در نظر بگیرد تا کاملا مغز پخت شوند. بهتر است از سماق قرمز برای این خوراک استفاده کنید. این غذای خوشمزه، بسیار ساده و مناسب زمانهاییست که حال و زمان کافی برای آشپزی ندارید! میتوانید به دلخواه از گوجه و فلفل کباب شده نیز هنگام سرو غذا استفاده کنید.