استانبولى پلو
استانبولى پلو همونطور كه از اسمش مشخصه يك نوع پلوى مخلوط و بسيار خوشمزه از شهر استانبول است كه وارد رژيم غذايى ما ايرانيان شده و به دليل طرز تهيه راحت و سريع و طعم خوشمزه طرفداران بسيارى داره كه بهترين نحوه طبخ آن همان روش تركيه اى آن است .
مواد لازم:
برنج ٢ پيمانه
گوشت چرخ كرده ٢٥٠ گرم
نخود فرنگى ١٠٠ گرم
گوجه فرنگى پوره شده ١ پيمانه
سيب زمينى ٢ عدد
پياز ١ عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
كره يا مارگارين و يا روغن مايع به ميزان لازم
طرز تهيه:
برنج را براى حداقل دو ساعت خيس كنيد .
پياز را در تابه اى خرد كرده و تفت دهيد تا طلايى شود گوشت چرخ كرده را اضافه كنيد و تفت دهيد نمك و فلفل و زردچوبه را هم اضافه كنيد و تفت دهيد و كنار بگذاريد .
نخود فرنگى را هم جداگانه بپزيد وبه گوشت اضافه كنيد .
مقدارى كره يا مارگارين در قابلمه نچسب بريزيد برنج را در آبكش ريخته و بشوييد تا نمك و آب اضافى آن گرفته شود. برنج را داخل كره بريزيد و يكى دو دقيقه با كره تفت دهيد. سپس گوجه فرنگى پوره شده را به برنج اضافه كرده و هم بزنيد يكى دو پيمانه آب به برنج اضافه كنيد ( مقدار آب بسته به جنس برنج متفاوت است ) گوشت سرخ شده و سيب زمينى نگينى را هم اضافه كنيد و اجازه دهيد خوب بجوشد و آب برنج به خورد آن برود. روى قابلمه دم كنى گذاشته و پلو را دم كنيد .
استانبولى پلو با سالاد شيرازى و سبزى خوردن و انواع ترشى بسيار دلچسب مى باشد.
نوش جان