طرز تهیه نان_کروسان
مواد اولیه :
آرد یک و ۲/۳ پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۱/۴ لیوان
خمیر مایه فوری ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم ۱/۴ لیوان
کره ۱۵۰ گرم
زرده ی تخم مرغ ۲عدد
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
شکلات چیپسی یا نوتلا مقداری
طرز تهیه با چاشنیِ لبخند : 😊
خمیر مایه ، آب ولرم و یک قاشق غذاخوری شکر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه کناری قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند باقیمانده ی شکر و نمک و شیر ، ۵۰ گرم کره را در داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شده و کره ذوب شود سپس داخل کاسه ای بریزید و آرد را به آن اضافه کنید کمی هم بزنید سپس خمیر مایه را نیز اضافه کنید و خوب با دست مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاید خمیر را ۵ دقیقه ورز دهید ، بعد به شکل توپ در بیاورید و داخل کاسه ای که چرب کرده اید بگذارید ، روی کاسه را بپوشانید و یک ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود ؛ سپس روی روی کاسه را با فویل یا نایلون بپوشانید و ۲ ساعت خمیر را در یخچال استراحت دهید ....
۱۰۰ گرم کره ی باقی مانده را روی کاغذ روغنی با فویل یا فویل به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید و داخل فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود ....
روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با وردنه پهن کنید کره سرد را در مرکز قرار دهید لبه های خمیر را چند تا بزنید و روی هم بیاورید تا اندازه اش ۱/۴ شود ...
خمیر را پس از تا زدن ۳۰ دقیقه داخل یخچال استراحت دهید ، خمیر را از یخچال خارج کنید و با وردنه روی آن بکشید تا پهن شود (دقت کنید کره از خمیر بیرون نزند ) و مجدد تا بزنید و ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید ، این کار را چند بار انجام دهید تا کره به لایه های خمیر نفوذ کند ...
در مرحله ی آخر میتوانید خمیر را داخل کیسه فریزر بسته بندی کنید و یک شب داخل یخچال قرار دهید ... پس ار استراحت نهایی خمیر را روی سطح کار نازک پهن کنید و بشکل مثلث و کمی نوتلا قسمت بالایی خمیر گذاشته و به سمت باریک آن به آرامی رول میکنیم ...
خمیرهای آماده شده را داخل سینی فر با فاصله قرار دهید و ۲ ساعت داخل فر خاموش به آنها استراحت دهید تا حجم خمیرها دو برابر شود ...
زرده ی تخم مرغ را با کمی شیر یا آب رقیق کنید و روی خمیرها بزنید ( میتوانید روی خمیر ها را کمی شکر بپاشید ) سینی را داخل فری که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا نان ها طلایی شوند ...