خانه
115K

بازی با کودکان

  • ۲۱:۴۰   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
     امروز خیلی حس بدی داشتم ...
    النا التماسم میکرد که باهاش بازی کنم ....
    اما من بلد نبودم چطور باهاش بازی کنم که سرگرم شه
    طفلک بچه ام ساعت 9 و ربع گرفت خوابید
    الان اومدم تو نت دنبال یه سری بازی برای بچه ها گشتم که شاید یه کمی بتونم النا رو سرگرم کنم
    این بازی ها رو اینجا میذارم
    لطفا شما هم در مورد بازی هایی که با فرزندان خودتون یا کودکان دوست و فامیل انجام میدید رو بگید

  • leftPublish
  • ۲۱:۴۱   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    بازی های ساده در خانه

    همه ما دوست داریم کودکانی بااستعداد و باهوش داشته باشیم، اما شاید نمی‌دانیم که چگونه می‌توانیم به رشد استعدادهای بالفعل کودکمان، کمک کنیم. مهم‌ترین راه‌حل برای کمک به رشد کودک زیر شش سال، بازی کردن است. اگر محیط را غنی کنیم و کودک را در کسب اطلاعات و تجربه‌ها، در یک فضای امن و مناسب، همراهی کنیم، او با احساس خوب، بازی می‌کند و بازیش، یک بازی سازنده می‌شود. احساس خوبی که کودک، از بازی با والدین پیدا می‌کند، در همه ابعاد زندگی او و والدین، اثر می‌گذارد و بسیاری از ناهنجاری‌های رفتاری کودکان را کم می‌کند یا از بین می‌برد.

    بازی اول: پرتاب توپ
    مواد لازم: تعدادی جوراب و روزنامه باطله، یک سطل
    گروه سنی: دو تا چهار سال

    می‌توانید با قرار دادن جوراب‌ها داخل هم، توپ‌های رنگی کوچک درست کنید. همچنین با مچاله کردن روزنامه باطله هم می‌شود توپ‌هایی با شکل و اندازه‌های مختلف درست کرد. با کودک، سرگرم درست کردن توپ‌ها از جوراب‌ها و روزنامه‌ها شوید. هنگامی که درست کردن توپ‌ها تمام شد، سطل را در فاصله‌ای معقول از کودک قرار دهید و از او بخواهید که توپ‌هایش را به داخل سطل پرتاب کند.
    فاصله معقول، فاصله‌ای است که پرتاب توپ، آن‌قدرها برای کودک آسان نباشد و در عین حال، آن‌قدر هم دور نباشد که با غیرممکن بودن، شوق بازی را در کودک از بین ببرد.
    این بازی هیجانی، هم بین کودک و والدین، هیجان مشترک ایجاد می‌کند، هم با هماهنگی چشم و دست، در رشد کودک، موثر است. همچنین می‌توانید با مکالمات ساده هنگام بازی، تفاوت بین بافت روزنامه و جوراب و مفهوم زبری و نرمی را به او بشناسانید.
  • ۲۱:۴۱   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    بازی دوم: حفظ تعادل
    مواد لازم: تعدادی بالش و کوسن در اندازه‌های مختلف
    گروه سنی: دو تا چهار سال

    بازی با بالش‌ها را به اشکال مختلف می‌توان انجام داد. در واقع، در زمستان که به دلیل سرما و آلودگی هوا، محدودیت بیش‌تری برای بازی بچه‌ها وجود دارد، این بازی، به تخلیه انرژی آن‌ها کمک می‌کند. با قرار دادن دو بالش روی هم، از کودک بخواهید که روی آن‌ها بایستد. اگر توانست تعادلش را حفظ کند، تعداد بالش‌ها را اضافه کنید.
    می‌توانید با قرار دادن یک پشتی روی مجموعه بالش‌ها، الاکلنگ درست کنید و از کودک بخواهید که روی آن‌ها راه برود. می‌توانید کودک را تشویق کنید که از فاصله‌ای، به سمت تپه‌های بالشی بدود. می‌توانید از کودک بخواهید که روی بالش‌ها بایستد و با تکان دادن بالش‌ها، به آرامی، او را تشویق به حفظ تعادل کنید.
    این بازی ساده، به کودک کمک می‌کند که آمادگی استفاده بهتر از توان جسمی خودش را پیدا کند. همچنین یک بازی هیجانی است که باعث تخلیه انرژی کودک می‌شود؛ البته به شرط این‌که همسایه پایینی‌تان، گوشش سنگین باشد یا به مسافرت دور دنیا رفته باشد!
  • ۲۱:۴۱   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    بازی سوم: اگه گفتی این چیه؟
    مواد لازم: یک کیسه پارچه‌ای ضخیم، تعدادی لوازم خانه یا اسباب‌بازی
    گروه سنی: چهار تا شش سال

    بازی، نوبتی انجام می‌شود. کسی که کیسه را به دست دارد، از اتاق بیرون می‌رود و یک شئی را داخل کیسه قرار می‌دهد. نفر دوم باید با لمس کردن آن شئی، ماهیت آن را تشخیص دهد. کسی که توانست شئی داخل کیسه را به درستی تشخیص بدهد، این بار باید شئی دیگری پیدا کند. با توجه به سن و قابلیت‌های کودک، این بازی را می‌توان تغییر داد. برای شروع، از اشیای ساده مثل شانه یا قاشق استفاده کنید. سعی کنید بازی را همراه با کودک، گام به گام، جلو ببرید و در اشیا، تنوع ایجاد کنید.
    اگر وقت بیشتری داشته باشید، می‌توانید به جای کیسه، یک جعبه درست کنید و در بخشی از جعبه، سوراخی به اندازه یک دست ایجاد کنید و اشیا را داخل جعبه قرار دهید. می‌توانید برای درست کردن و تزیین جعبه، از کودک کمک بگیرید. این بازی، به تقویت حس لامسه کودکان، کمک می‌کند
  • ۲۱:۴۲   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    بازی چهارم: بازی با نی
    مواد لازم: یک بسته نی؛ بهتر است به رنگ‌های مختلف باشد
    گروه سنی: دو تا شش سال

    نی، به دلیل شکل، رنگ و ماهیتش، برای کودکان، بسیار جالب توجه است. با نی، بازی‌های مختلفی می‌توان انجام داد که در اینجا، فقط یکی از این بازی‌ها را معرفی می‌کنیم. تعدادی نی در دسترس کودک قرار بدهید و از او بخواهید که با استفاده از آن‌ها، یک شکل بسازد. با قرار دادن یک قیچی در دسترس کودک، می‌توانید اندازه نی‌ها را تغییر دهید و به شکل‌هایی که با نی ساخته می‌شود، تنوع ببخشید. در مرحله بعد، با دادن چسب و مقوا به کودک، می‌توانید از او بخواهید که اشکالی را که با نی می‌سازد، روی مقوا بچسباند.
    این بازی، برای تقویت هماهنگی چشم و دست و تقویت ماهیچه‌های کوچک در کودکان، مفید است.
  • ۲۱:۵۶   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    شیوه ی بازی با کودکان 2 تا 3 ساله

    کودک حرف زدن با کودکتان ، بهترین شیوه ی تکامل بخشیدن به مهارت های زبانی اوست . کودکان دو ساله با سرعتی فوق العاده زبان می آموزند . این بازی ، راه عجیبی برای تقویت مهارت های زبانی و قوه ی تخیل کودکتان است : داستانی بسازید که نام کودکتان در آن باشد .هربار که به نام کودک می رسید ، به او اجازه دهید تا این کلمه را او بگوید . مثلا :" روزی روزگاری دختر کوچولویی بود به نام ... این دختر کوچولو که نامش ... بود ، رفت توی آشپزخانه تا ناهار بخورد ... . ماجراهایی به قصه بیافزائید تا فرزندتان را به گفتن کلمه های بیشتری تشویق کند .

    مثلا :" عزیز دل مامان که اسمش ... است ، حالا می خواهد از ماشین لباس شویی ... را درآورد و روی ... پهن کند . بهتر است قصه را یک بار بدون جای خالی برایش تعریف کنید و بار دوم بخواهید او برایتان بگوید ؛ یا حتی کلمه های جای خالی را عوض کند .

    * با خواندن شعر در مورد اشیای مختلف اتاق و انجام حرکت های خیالی ، مهارت های زبانی و قوه ی تخیل او را تکامل بخشید . مثلا درباره ی صندلی کوچک اتاقش شعر بخوانید و بعد خودتان نقش صندلی را بازی کنید :"حالا مثلا من یک صندلی گوشتی هستم ، صندلی این شکلیه " بعد هر دو با هم هواپیما شوید . دست هایتان را باز کنید و دایره وار دور اتاق بچرخید و اوج و فرود داشته باشید .
    زمانی که به گشت و گذار در پارک و جنگل می روید ، از اول تا آخر کودکتان را رها نکنید تا به تنهایی بازی کند . از زیبایی های طبیعت برای پرورش ذهن او استفاده کنید





    * "خانه سازی" با مکعب های چوبی و پلاستیکی فوق العاده است . حتی می توان با مکعب ها خانه ساخت و عروسک ها را داخل آن گذاشت تا صورتشان از پنجره اش پیدا باشد ، یا برای اسب و گاو پلاستیکی ، طویله درست کرد واو را میان دیوار های ساخته شده محصور کرد . می توان هر بار ساختمان های پیچیده و قلعه های عجیب تر ساخت .





    * اگر می خواهید کودکی منطقی داشته باشید ، با منطق و دلیل با او صحبت کنید . قانون "علت و معلول" ، جزء کلیدی منطق است : اینکه اگر لبخند بزنم ، مامان به من لبخند می زند ؛ اینکه کودک بفهمد یک چیز ، علتِ چیز دیگری است ، سیناپس هایی در ذهن کودک ایجاد می کند که مفاهیم پیچیده تر منطق را پشتیبانی می کند . این را با بازی های نمایشی به او نشان دهید .
    کودک

    * زمانی که به گشت و گذار در پارک و جنگل می روید ، از اول تا آخر کودکتان را رها نکنید تا به تنهایی بازی کند . از زیبایی های طبیعت برای پرورش ذهن او استفاده کنید . مثلا انواع و اقسام شاخ و برگ های سوزنی و پهن و مارپیچ را به او نشان دهید . انواع سنگ های صاف و زبر و سفید و تیره و رگه دار را کنار هم قرار دهید و بگذارید آنها را در دستانش بگیرد و تفاوتشان را درک نماید . سنگ های صاف را به گونه ای داخل آب رودخانه بیاندازید که چند بار بالا و پائین بیاید و کودکتان از این عمل به شگفت آید و شما را قهرمان بنامد .

    * همان طور که در مقالات قبل گفتیم ، "بوسه ، بغل و نوازش " معجزه می کند . در این دوره ی سنی نیز از آن غافل نباشید .

    * به کودکتان یاد دهید که باید یکسری کارها را پشت سر هم مثل زنجیر انجام دهد . یاد گرفتن " توالی" ، مهارت مهمی است که اگر کودک آن را به درستی بیاموزد ، در مدرسه با "خواندن " مشکل پیدا نخواهد کرد. مثل مسواک زدن : اول مسواک را برداریم ، حالا رویش خمیر دندان بگذاریم ، حالا این طوری مسواک می زنیم ، بعد با یک لیوان آب دهان را می شوئیم ، بعد کمی قرقره می کنیم ( نترسید ! بچه ها قرقره کردن را می آموزند امتحان کنید !) حالا نوبت شستن مسواک است ، سپس خشک کردن دست و صورت با حوله . فردا شب ، او باید شروع کند و سیر کارها را کم کم به شما بگوید وهر بار بخش جدیدی را اضافه کند .
    بازی های تخیلی را هیچگاه فراموش نکنید ! بازی ها خیالی ، فرصت های جدیدی را برای انگیزش زبانی ایجاد می کنند . مثلا شما شیر شوید و کودکتان یوزپلنگ و به شکار خرگوش ها بروید





    * بچه ها عاشق گشتن و یافتن اشیاء هستند . وسیله ای را در اتاقش پنهان کنید و از او بخواهید آن را بیابد . با ضربات خودکار روی میز ، نزدیک شدن و دورشدن او از شی را کنترل کنید . لازم نیست برایش توضیح دهید که چه کار می کنید شاید او علت کار شما را به درستی متوجه نشود . بگذارید او علت ها را بر اساس تجربه و به صورت ناخودآگاه درک نماید .



    * با او به داخل حمام بروید و لگن او را پراز آب نمایید . وسایل مختلف را داخل آب بیندازید و ببینید کدام روی آب می ایستد و کدام به ته آب فرو می رود . با او در مورد این وسایل و وضعیت شان صحبت کنید .

    * بچه ها دوست دارند به شکل های مختلف با اسباب بازی هایشان بازی کنند . این بار بیایید اسباب بازی ها را طبقه بندی کنیم . وسایل قرمز یک طرف ، وسایل آبی یک طرف دیگر ، حالا وسایل کوچکتر روی وسایل بزرگتر . بچه ها از چیدن اسباب بازی ها روی هم لذت می برند . البته نظر بچه ها را هم در مورد نحوه ی جدا کردن اسباب بازی ها بپرسید . شما و او می توانید با نگاه کردن به اسباب بازی ها ، راه های مختلف جدا کردن آنها را پیدا کنید.
    کودک

    * در یکی از ظهر های داغ تابستان ، یک پارچ شیشه ای را پر از آب نمایید و همراه کودک ،آنرا وسط حیاط یا داخل تراس (بالکن) خانه بگذارید . بهتر است پارچ یا تنگ آب ، باریک باشد. هر چند وقت یکبار به او سربزنید و مقدار آب درون آن را با ماژیک (یا رنگ های انگشتی) علامت بزنید . بگذارید کودک عمل "تبخیر" را ببیند و حس کند . حالا دیگر تعجب نمی کند که آب چاله های حیاط که بعد از باران پر از آب شده بود چی شده! بچه ها را دست کم نگیرید ؛ ولی انتظار هم نداشته باشید که کل ماجرا را بفهمند و برای شما درس جواب دهند . همین تجربه های مبهم ، ذهن او را ورزیده بار خواهد آورد.



    * یک آهنربا بردارید و دور خانه بچرخید و امتحان کنید که به کدام وسیله می چسبد و به کدام وسیله نمی چسبد ! همان طور که در مورد قبل گفتیم ، قطعا کودک 3 ساله ی شما خاصیت مغناطیسی را نمی فهمد ، ولی همین فهم ناقص، به او در داشتن آینده ای روشن یاری می رساند .
    کودک شما عاشق کمک کردن به شما در زندگی واقعی است . پس به او اجازه دهید که به شما در جابه جایی موادهای خریداری شده از فروشگاه یاری رساند . سفره را به دستش بدهید تا داخل اتاق ببرد و پهن کند ، آوردن لیوان ها و قاشق چنگال ها را همیشه به عهده ی او بگذارید





    * کودکان 2 تا 3 ساله عاشق برخی کتاب ها و ترانه ها یشان می شوند و دوست دارند مادر یا پدرشان آن را صد مرتبه بخواند . با این درخواست کودکتان از کوره در نروید ، بلکه شرایط را به سود خود و کودکتان تغییر دهید . اگر داستانی برای شما خسته کننده شده است ، از کودک بخواهید از روی تصاویر کتاب ، داستان را برایتان تعریف کند . یا داستان را بخوانید و به کودک اجازه دهید که بعضی از کلمه ها را او بگوید . او احتمالا داستان را حفظ شده است . بدانید که داستان خواندن ، دورنمای دقت و توجه کودکتان را طولانی تر خواهد کرد .



    * بگذارید با چادر ، پشتی ، مبل ، ملحفه یا پتو، خانه ای مخصوص خودش بسازد و اسباب بازی هایش را درون آن بگذارد . بعد از او بخواهید که شما را به خانه اش دعوت کند .
    کودک

    * گاهی که برای آب تنی به حمام می رود ، پتو یا پادری کنار اتاق که کثیف شده است را به اوبدهید تا لگد بزند و بشوید . این کار ، اعتماد به نفس او را بالا خواهد برد.

    * بازی های تخیلی را هیچگاه فراموش نکنید ! بازی ها خیالی ، فرصت های جدیدی را برای انگیزش زبانی ایجاد می کنند . مثلا شما شیر شوید و کودکتان یوزپلنگ و به شکار خرگوش ها بروید .

    * دیگر زمان آن رسیده است که با کودکتان بازی " نون ببر ، کباب بیار " بازی کنید . این بازی به کودک شما سرعت عمل می بخشد .

    * کودک شما عاشق کمک کردن به شما در زندگی واقعی است . پس به او اجازه دهید که به شما در جابه جایی موادهای خریداری شده از فروشگاه یاری رساند . سفره را به دستش بدهید تا داخل اتاق ببرد و پهن کند ، آوردن لیوان ها و قاشق چنگال ها را همیشه به عهده ی او بگذارید .

    * به همراه کودکتان چیزهایی مثل توپ ، شال گردن ، کاغذ مچاله شده را به درون سبد پرتاب کنید . پرتاب کردن هر چیز ، مهارت خاصی به کودک شما می دهد . سبد را در فاصله ی مناسبی از کودک قرار دهید تا پرتابش موفقیت آمیز باشد .

  • leftPublish
  • ۲۲:۱۱   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    نام بازی: تشخیص

    توضیحات: در این بازی به کودک یک شی نشان داده می شود و کودک باید آن را تشخیص دهد. این بازی قدرت تشخیص کودک را بالا می برد.
  • ۲۲:۱۶   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    خیلی عالی الهه جون

    من تجربه بازی با دختر و پسر رو دارم ، که با هم کمی متفاوت هستند

    روناک بیشتر دوست داره با من بازی کنه و وقتی کوچیک تر بود بازی هایی مثل قایم موشک و خاله بازی میکرد ، یا رقص بازی رو خیلی دوست داشت ( یه آهنگ میزاشتم ، میرقصید تا فطع میکردم باید رقصشم قطع میشد ) و ...

    ولی کارن بیشتر با خودش بازی میکنه و میشینه با لگو 1 ساعت بازی میکنه یا ماشین بازی میکنه

    البته هر دوشون شیطنت هم میکنند

  • ۲۲:۲۱   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    آب بازی بهنرین شیوه برای پرورش خلاقیت کودکان

    بازی با آب یکی از بهترین، اساسی ترین و لذت بخش ترین کارهایی است که کودکان انجام می دهند. آب جذبه ای سحرآمیز برای آنها دارد. کودکی که با آب بازی می کند، در حال یادگیری علت و معلول گرما و سرما، جاری شدن و فرو رفتن در زمین است. این کودک پس از آنکه به عنوان موجودی کوچک در دنیایی بزرگ، یک روز سخت را پشت سر گذاشت، با آب بازی آرامش می یابد.

    آب بازی باعث تسکین عصبانیت های کودک شده و کودک از طریق آن از ناراحتی ها، فشارها و تنش ها رهایی یافته و احساس آرامش می کند. چون کودکان آب بازی را بسیار دوست دارند از این طریق می توان مفاهیم و مطالب بسیاری را به آنها آموخت و موجبات رشد مهارت ها و توانایی های مختلف آنها را فراهم ساخت.

    رشد توانایی ها و مهارت های مختلف کودکان به وسیله آب بازی:

    الف) رشد خلاقیت و ابتکار:
    آب بازی کمک می کند تا بچه ها افکار خلاقشان را رشد بدهند. از آنجا که آب بازی جذابیت بسیاری برای کودکان دارد، آنها ساعت ها وقتشان را صرف آن می کنند. والدین و مربیان می توانند به وسیله بازی های متنوع و از طریق پرسش های مختلف، تفکر خلاق را در کودکان پرورش دهند. بعضی از این پرسش های پرورش دهنده:

    1- چطور باران در آسمان شکل می گیرد؟

    2- چه چیزهایی در آب شناورند و چه چیزهایی زیر آب می روند؟

    3- چطور باران و برف در آسمان شکل می گیرد؟

    4- چه چیزهایی با آب می پزند؟

    بعضی از بازی های پرورش دهنده خلاقیت عبارتند از:

    1- اشیا گوناگونی به کودک بدهید که آن را داخل آب قرار داده، ببینید که آیا فرو می رود یا روی آب شناور می ماند و درباره آن صحبت کنید"چه اتفاقی می افتد؟" اوه نگاه کن روی آب ایستاده شنا می کند" "نگاه کن، آن یکی پایین رفت، زیر آب"

    2- دو ظرف هم حجم با شکل ظاهری متفاوت انتخاب کنید یکی از ظرف ها را پر از آب کرده و آب آن را در ظرف دیگری بریزید تا کودکان متوجه حجم یکسان هر دو ظرف شوند.

    ب) رشد شناختی:
    کودکان بر اثر کسب تجربه با آب بازی یاد می گیرند که بعضی اشیا در آب فرو رفته و بعضی روی آن شناور می مانند (سنگ، چوب، پلاستیک، فلز و ...) بعضی اجسام مثل: اسفنج، پارچه و کاغذ آب را به خود جذب می کنند و بعضی مثل پلاستیک آب را اصلابه خود جذب نمی کنند. کودک از طریق آب بازی با منابع اب مانند: چشمه، قنات، رود، دریا و دریاچه آشنا می شود.

    ج) رشد عاطفی و هیجانی:
    کودکان عاشق آب بازی هستند. در آب بازی کودکان آرامش یافته و احساس قدرت می کنند. آب بازی باعث بر انگیختن کنجکاوی کودکان شده و از نظر عاطفی برایشان ارضاء کننده است.

    د)رشد گویایی و افزایش گنجینه واژگان:
    زبان جزیی از وجود هر شخص می باشد و محتوای زبانی نه تنها برای ارتباط بلکه برای کمک به تفکر فرد مهم است. کودکان از طریق آب بازی با واژه های جدیدی آشنا می شوند که کمک به تقویت گنجینه لغات آنها می نماید و مفاهیم زیادی مانند: شناکردن، ریختن، شناور شدن، زیر آب رفتن، موج، برف، رود، یخ، دریا و .... را یاد می گیرند.

    ه) ایجاد هماهنگی بدنی:
    کودک می آموزد که هنگام پر کردن دو ظرف هماهنگی چشم و دست لازم است. تسلط بر حرکات ظریف در یادگیری برای ریختن، فشار دادن، تعادل و ... یکی از ویژگی های آب بازی است.

    و)رشد اجتماعی:
    کودکان به هنگام آب بازی یاد می گیرند که چطور با دیگران رابطه برقرار کنند و به وسیله آب بازی حس تعاون، همکاری، مشارکت، اطاعت از قوانین و مقررات بازی، رعایت نوبت و انعطاف پذیری را یاد می گیرند.

    مکان آب بازی برای کودکان
    آب بازی را می توان در فضای باز و بسته انجام داد. آب بازی در فضای باز راحتر است. در غیر اینصورت در فضای بسته باید کفپوش مناسبی مورد استفاده قرار گیرد. موزاییک، آسفالت یا کاشی مشبک (حجم دار) می تواند مفید باشد، زیرا در صورت خیس شدن می توان به آسانی آن را خشک کرد. محل آب بازی باید جایی انتخاب شود که مقدار آب ریخته شده از ظرف به داخل چاه فاضلاب برود (کف اتاق یا محل آب بازی باید چاه فاضلاب داشته باشد).
    ظروف و لباس آب بازی برای کودکان

    ظرف مخصوص آب بازی باید در کنار لوله های آب باشد تا برداشتن آب آسان تر باشد. اگر آب بازی به صورت شنا یا دست و پا زدن نباشد، پیش بندهای پلاستیکی برای محافظت لباش کودکان بهترین وسیله است، بهتر است پیراهن کودکان آستین کوتاه باشد تا کودک راحتر بازی کند.

    وسایل آب بازی برای کودکان

    1- طشت بزرگ یا وان حمام پر از آب.

    2- نی نوشابه، آبپاش، لوله، قیف (وسایلی که آب در آنها نمی ماند)

    3- انواع بطری های خالی پلاستیکی مانند: بطری شامپو، مایع ظرفشویی، قوری پلاستیکی و ... (وسایلی که وقتی داخل آب قرار می گیرد حباب ایجاد می کند)

    4- همزن های پلاستیکی، سرنگ های بدون سر سوزن، قطره چکان، رنگ های خوراکی به منظور تغییر رنگ آب.

    5- اسفنج، دستمال کاغذی، قرقره، قاشق و انواع وسایل و اسباب بازی هایی که در آب فرو رفته و یا روی آن شناور می مانند.

    6- عروسک، لباس و پارچه برای شست و شو و چگونگی شستن و نظافت اعضای بدن.

    7- صابون یا پودر لباسشویی برای تولید کف و انجام بازی های متفاوت با آن.

    راه های بازی با آب برای کودکان

    راه های متنوعی برای بازی با آب وجود دارد که در ذیل به اختصار به چند نمونه اشاره می کنیم:

    1- یک ظرف بزرگ پر از آب با تعدادی اسباب بازی برای کودکتان در نظر بگیرید تا بتواند تجربیاتی با عروسک پلاستیکی شناور و ماشین کوچک غیر شناور، یک تکه چوب، یک تکه صابون و چند قطعه یخ شناور داشته باشد.

    2- یک تنگ پلاستیکی شفاف را پر از آب کنید و به کودک نشان دهید که از پشت تنگ آب، دستهایش چقدر بزرگ دیده می شوند.

    3- چندین ظرف پلاستیکی کوچک را با آب رنگ پر کرده و در فریزر بگذارید تا یخ ببندند. این یخ ها می توانند به منزله آجرهایی در قلعه برفی باشند یا می توانند به آرامی در وان یا استخر آب شوند.

    4- از ظروف مخصوص اسپری برای آبپاشی کردن می توانید استفاده کنید. کودک می تواند برای مثال قسمتی از دیوار خانه را رنگ بزند یا با آبپاش یا اسپری، چمن ها و گیاهان را آبیاری کند.

    نکات ایمنی برای آب بازی:

    1- کودکان خردسال معمولاً در آبی به عمق کم نیز ممکن است غرق شوند، وقتی آنها در کنار هر نوع آب از وان حمام گرفته تا حوض، از جوی گرفته تا استخر و حتی وقتی کنار آکواریوم هستند، آنها را زیر نظر بگیرید.

    2- از ظروف نشکن برای اب بازی استفاده کنید، هرگز ظرفی با جنس شیشه، سرامیک، سفال یا چینی و سایر مواد شکننده به کار نبرید.

    3- برای نگهداری و مراقبت از بچه های خردسال هرگز به کودکان بزرگتر اعتماد نکنید.

    4- حتی بهترین شناگران بزرگسال نیز ممکن است دچار گرفتگی عضلانی شوند، از این رو احتیاط را رعایت نموده و مراقب باشید تا آنها دچار حادثه نشوند.

    5- هیچ کودک زیر 8 سالی نباید بدون حضور بزرگتر وارد آب شود.

    6- در کنار سواحل دریا مراقب کودکان باشید، حتی اگر شناگران قابلی هستند، به آنها اجازه ندهید بدون همراهی شما وارد آب شوند.

    7- وان یا ظرف اب بازی را بعد از اتمام بازی همراه با کودک خالی کنید. تمیز کردن این ظروف قسمتی از مکاشفه کودک است. همراه با او خالی شدن آب را ببنید و شگفت زده شوید.

    8- شنا کردن را هر چه زودتر به کودک بیاموزید و به یاد داشته باشید حلقه های بادی و کمربندهای نجات الزاماً جلوی غرق شدن کودک را نمی گیرند.
  • ۲۲:۳۴   ۱۳۹۲/۱۰/۴
    avatar
    الهه(مامان النا)
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    20 بازی بدون اسباب بازی برای کودک 4 تا 8 ماهه

    می خواهیم از بازی هایی حرف بزنیم که بدون استفاده از اسباب بازی خاص در شیرخواران ۴ تا ۸ ماهه توصیه می شود:..
    ۱) یک اسباب بازی صدادار را در کنار یا پشت شیرخوار به صدا درآورید یا چند نخود را داخل یک بطری پلاستیکی بریزید و آن را تکان دهید تا کودک به صدای آن توجه کند و به دنبال صدا بگردد.
    ۲) یک قاشق به دست او بدهید و اجازه دهید آن را به سمت دهان ببرد و در دهان بگذارد یا بیندازد.
    ۳) در حالی که کف اتاق نشسته اید، شیرخوار را به حالت نشسته بغل کرده و قفسه سینه و پاهای او را برای جلوگیری از سقوط حمایت کنید. این کار به او در یادگیری نشستن کمک می کند.
    ۴) بدن کودک را با اشیای مختلف مانند حوله، دستمال کاغذی و کیسه پلاستیکی مالش دهید و درباره زبری، نرمی، لیز بودن آنها با او صحبت کنید. استفاده از لوسیون ها و روغن هایی مانند روغن بادام یا زیتون برای ماساژ نیز مفیدند.
    ۵) اجازه دهید خودش را در یک آینه ببیند. در گهواره یک آینه نصب کنید تا بتواند خودش را در آن ببیند. در حالی که تصویر هر دوی شما در آینه است، با او صحبت کنید.
    ۶) قاشق ها و فنجان های مختلف را در کنار هم به یک نخ ببندید و با تکان دادن نخ، کودک را تشویق کنید که او نیز آنها را به صدا در آورد.
    ۷) با صدا درآوردن با او بازی کنید. صداهایی را که درمی آورد تکرار و تقلید کنید. صورتتان را مقابل صورت او بگذارید و اجازه دهید صدا درآوردن شما را ببیند و ذوق کند.
    ۸) یک بطری پلاستیک با در محکم را که داخل آن نخود ریخته اید، به دستش بدهید تا تکان دهد و صدا تولید کند.
    ۹) به هر دست او یک جغجغه با صدای متفاوت بدهید و دقت کنید آیا از صدای خاصی خوشش می آید یا نه؟
    ۱۰) او را به شکم بخوابانید و جلویش اسباب بازی های صدادار بگذارید و کمک کنید به آنها برسد.
    ۱۱) یک جعبه دستمال کاغذی را از رشته هایی از کاغذ سفید پرکنید، او از درآوردن آنها لذت می برد. توجه کنید که استفاده از روزنامه های رنگی به دلیل خطرسمی بودن، توصیه نمی شود.
    ۱۲) یک اسباب بازی را از تختخواب وی آویزان کنید به طوری که دستش به آن برسد و بتواند تکانش دهد. بعد از مدتی اسباب بازی را عوض کنید.
    ۱۳) اطراف شیرخوار را با بالش یا هر چیز دیگری که مانع از افتادن وی می شود، بپوشانید و یک توپ بزرگ یا بادکنک را جلوی او به بالا و پایین و چپ و راست حرکت دهید. کمک کنید با چشم هایش آن را تعقیب کند.
    ۱۴) در حالی که به پشت خوابیده است، یک اسباب بازی را طوری که ببیند، در کنارش تکان دهید و کمک کنید تا به سمت اسباب بازی برگردد و آن را بگیرد.
    ۱۵) با گرفتن دست هایتان جلوی صورت خود، با او دالی بازی کنید. با دست یا دستمال جلوی صورتش را بگیرید و با او بازی کنید تا بخندد.
    ۱۶) او را داخل صندلی یا محافظی که از آن سقوط نمی کند (روروک نباشد) قرار دهید و بگذارید شما را هنگام انجام کارهای روزمره ببیند. در حال کار کردن با او صحبت کنید و توضیح دهید دارید چه کار می کنید.
    ۱۷) شیرخوار را در بغل بگیرید به طوری که صورت او به سمت صورت شما باشد. برایش شعرهایی مانند «لالالالا گل خوبم» بخوانید و تکانش دهید. او را به کف زدن تشویق کنید.
    ۱۸) شیرخوار دوست دارد اشیا را کف اتاق بیندازد. با او «برو بیارش» بازی بکنید و دوباره شیء را به دستش بدهید. می توانید اسباب بازی را داخل یک جعبه کاغذی خالی مانند دستمال کاغذی بیندازید.
    ۱۹) وقتی توانایی غلتیدن روی شکم را پیدا کرد، جلویش بروید و با او «بیا منو بگیر» بازی کنید تا تشویق شود غلت بزند یا به جلو بخزد.
    ۲۰) جلوی صورت کودک لبخند بزنید، لپ هایتان را پر از باد و چشم هایتان را درشت کنید، زبانتان را درآورید. به ادا در آوردن کودک توجه و او را تشویق کنید.
  • ۱۱:۴۱   ۱۳۹۴/۳/۱۱
    avatar
    حدیث
    کاربر فعال|303 |292 پست
    لاااااااااییییییییک
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان