نحوه بستن مرغ شکم پر
بستن مرغ مرحله مهمی برای تهیه مرغ شکم پر و یا مرغ بریانی است. بستن مرغ باید به صورتی باشد که بالها و ران مرغ کاملا به بدن مرغ بچسبد و این امر باعث می شود که مرغ فشرده و متراکم شده و به خوبی و یکدست بپزد.
همچنین این نحوه بستن مرغ، باعث می شود که از سوختن سر بالها و ران مرغ جلوگیری شود. در ضمن مرغ بریان شده و یا مرغ شکم پر هنگام سرو بسیار جذابتر و جالبتر به نظر می رسد.
برای یک مرغ متوسط، حدود 1 متر ریسمان مناسب بردارید. البته این مقدار نخ، کمی زیاد است ولی برای اطمینان بیشتر که هنگام بستن مرغ، نخ تان کم نیاید یک متر نخ تهیه نمایید. بعد از بستن، اگر نخ اضافه آمد، آن را با قیچی ببرید.
برای شروع، مرغ را به پشت بخوابانید، طوری که سینه و پاهای مرغ رو به بالا باشد. نخ مورد نظر را دقیقا زیر دم مرغ قرار دهید به طوری که وسط ریسمان زیر دم باشد و ریسمان باقیمانده از طرف راست و چپ مساوی باشد.
ریسمان را از دو طرف مرغ بلند کرده و آن را به حالت ضریدری قرار دهید.
سپس ریسمان را از هر دو طرف محکم بکشید تا پاها کاملا به هم نزدیک شده و بچسبند.
در این مرحله هر دو طرف نخ را به جهت مخالف خود بکشید، منظور این است که به سمت خودتان نکشید. مانند تصویر زیر، ریسمان را دور مرغ و بالهای آن حلقه کنید. سپس مرغ را برگردانید که هم پشت آن به سمت بالا بیاید و هم گردن آن به سمت شما باشد. همچنان نخ را محکم بکشید.
حالا دو طرف ریسمان را محکم به هم گره بزنید.
نخ های اضافه را قیچی کنید و مرغ را دوباره برگردانید. مرغ شما برای بریان کردن آماده است.
توجه: اگر می خواهید مرغ شکم پر طبخ نمایید، ابتدا داخل شکم مرغ را پر نموده و سپس آن را به طریقه ای که ذکر شد، ببندید.