خانه
109K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

                                                                       

    دوستای خوبم 

    در این تاپیک راه و روش و فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن غذاها رو قرار میدم

    همچنین روشهای رفع مشکلاتی که در زمان پخت غذا پیش میاد

    از دوستان هم تقاضا میکنم تجربیات خودشونو بگن  و با هم تبادل نظر داشته باشیم 

                               

  • leftPublish
  • ۱۲:۱۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۱۵   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    روش گرفتن تلخی خلال پرتقال و نارنج

    ابتدا پوست پرتقال یا نارنج را به صورتی بگیرید که از سفیدی آن به پوست نارنجی نماند.

    سپس آن را خلال کنید و برای گرفتن تلخی پوست پرتقال آن را به مدت یک تا دو روز در آب نیم گرم خیس کنید. (در این فاصله آب آن را سه تا چهار مرتبه عوض کنید.) دو بار آن را بجوشانید تا کاملا تلخی آن گرفته شود و در آب سرد بریزید.

    هنگام مصرف در آبکش بریزید و برای شیرین شدن خلال پرتقال در ظرف مناسبی نصف پیمانه شکر را با دو پیمانه آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.

    بعد خلال های پرتقال را به آن اضافه کنید و بجوشانید تا خلال ها طعم شیرین بگیرند. سپس در آبکش بریزید.

    نکته: خلال نارنج یا پرتقال را در ظرفی از جنس روی نریزید، زیرا از شفافیت خلال ها کاسته و خلال ها خوش رنگ نمی شوند. برای این کار، بهتر است از ظرف لعابی استفاده کنید.

  • ۱۲:۱۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    نکاتی در مورد پخت انواع مربا‌، مارمالاد و شربت

    برای اینکه مربا، شربت و مارمالاد را با کیفیت مطلوب تهیه کنید، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

    مربا و شربت

    • کلیه مرباها باید در ظرف لعابی تهیه شوند، مگر مربای بـه (میوه بـه) که باید در ظرف مسی طبخ شود.
    • شربت مربا باید کاملا قوام بیاید. قوام آمدن شربت یعنی موقعی که مربا آماده شد، مقداری از شربت آن را در قاشق بریزید، سرد که شد باید شربت، به حالت کش دار از قاشق ریخته شود.
    • به طور کلی موقع طبخ مربا باید در ظرف باز باشد تا رنگ آن تغییر نکند، مگر مربای بـه که در ظرف باید بسته باشد تا رنگ آن قرمز شود.
    • اسانسی که برای معطر کردن مربا به کار برده می شود باید در اواخر طبخ مربا ریخته شود.
    • مربا را بعد از طبخ بلافاصله در شیشه نریزید. بهتر است که مربا یک شب در ظرفی که طبخ شده است، بماند.

    کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت:
    این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید، آن را مجددا بجوشانید تا قوام بیاید.

    شکرک زدن مربا و شربت:
    این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کرده و شربت را مجددا بجوشانید. همچنین ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد.
    بهتر است برای مرباها و شربتهای شیرین از کمی آبلیوی تازه استفاده شود.

    شفاف شدن شربتها:
    برای شفاف شدن شربتها و جرم گیری آنها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده نمود. به طوری که وقتی شربت در حال جوش می باشد، سفیده را اضافه نموده ولی مخلوط نکنید. سفیده جرم شکر را گرفته و تیره می شود. در نیتجه شربت شفاف می گردد. سپس سفیده را از شربت بیرون آورید. (شربت بوی سفیده تخم مرغ را به خود نخواهد گرفت.)

    مارمالادها

    مارمالادها مرباهایی هستند که روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها یا خرد می شوند و یا به صورت پوره درآورده می شوند.
    در مارمالاد چون زمان پخت کوتاه است، عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت و به طور صحیح تهیه و در شیشه های استرلیزه نگهداری شوند، می توان آنها را به مدت یک سال در یخچال نگهداری نمود.

    نکات لازم
    1. شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب کنید که اندازه آن کوچک و دیواره آن صاف و یکدست باشد.

    2. اگر مارمالاد در جای گرم نگهداری شود، یا تاریخ نگهداری آن گذشته باشد و یا دوباره جوشانده شود، باعث تغییر رنگ مارمالاد شده و شفافیت خود را از دست می دهد.

    3. شناور ماندن میوه و جدا شدن آن از شیره مارمالاد می تواند به دلایل زیر باشد:
    • ممکن است از میوه نارس برای تهیه مارمالاد استفاده شده باشد.
    • ممکن است زمان پخت مارمالاد از مدت تعیین شده کمتر بوده باشد.
    • ممکن است مارمالاد به صورت داغ در ظرف ریخته شده باشد. در صورتی که ابتدا باید به اندازه کافی زمان سپری شود تا مارمالاد سرد شده و سپس به درون ظرف موردنظر ریخته شود.

    4. زمانی که مارمالاد را از روی حرارت برمی دارید، باید آن را حداقل به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا میوه و شیره به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند. اگر کف روی آن جمع شد، کف آنرا با یک قاشق فلزی جدا کنید.

    5. مارمالادها را بیشتر از یک سال نگهداری نکنید.

    6. مارمالادهای آماده را قبل از استفاده به مدت پانزده روز الی یک ماه در یخچال نگهداری نمایید تا عطر و طعم مطبوع تری برایتان داشته باشد.

    7. اگر شکر مارمالاد زیاد باشد و یا بیشتر از مدت معین پخته شود، احتمال شکرک زدن مارمالاد وجود دارد.
    اگر مارمالاد به دلایلی شکرک زد، آنرا درون یک ظرف لعابی یا استیل ریخته، چند قطره آب لیموی ترش تازه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه نموده و به مدت چند دقیقه بجوشانید و پس از خنک شدن آن را درون شیشه استرلیزه نگهداری نمایید.

    8. مارمالاد را در شیشه های در بسته نگهداری نمایید.

    9. مارمالادها باید در ظرف لعابی یا استیل پخته شوند. ظرف باید متناسب با اندازه شکر و میوه باشد. به طوری که وقتی شکر و میوه درون ظرف ریخته می شوند، بیشتر از یک سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت، مخلوط از ظرف بیرون نریزد.

    مقدار مارمالاد را طبق دستور بپزید. زیرا اگر آن را چند برابر کنید، مارمالاد مطلوبی به دست نخواهید آورد. مارمالاد را روی حرارت تند بپزید و زمانی مارمالاد را از روی حرارت بردارید که به اندازه کافی پخته شده و بخار آب آن تمام شده باشد.

  • ۱۲:۱۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    چطور یک فنجان قهوه کامل درست کنیم؟

    آیا یک فنجان قهوه کامل واقعا وجود دارد؟ تنها شامه شما می تواند این موضوع را تشخیص دهد. در میان کارشناسان، قهوه کامل اغلب به صورت قهوه ای تعریف می شود که هم طعم خوب و هم رایحه خوبی داشته باشد.

    کارشناسان گروه Intelligentsia Coffee & Tea می گویند این نکات کوچک می تواند به شما کمک کند تا یک فنجان قهوه واقعا عالی به دست بیاورید:

    1. از بهترین دانه های قهوه استفاده کنید:
    قهوه در یک مقیاس صد درجه ای رتبه بندی می شود. بر اساس نظر کارشناسان صنعت، تنها قهوه ای که نمره 80 یا بالاتر بگیرد، مستحق عنوان “قهوه مخصوص” است و تنها قهوه ای که نمره 90 یا بیشتر بگیرد را می توان به عنوان “قهوه عالی” طبقه بندی کرد. برای اینکه به فهرستی از قهوه های با نمرات بالا دست پیدا کنید می توانید به سایت Coffee Review مراجعه کنید.

    2. خودتان قهوه را آسیاب کنید:
    رایحه قهوه ناشی از روغن های طبیعی است که هنگام فرآیند برشته کردن درون دانه قهوه به دام می افتند. هنگامی که قهوه آسیاب می شود، این روغن ها شروع به متصاعد شدن می کنند. بنابراین اگر شما قهوه تان را در شب قبل آسیاب کنید تا در وقت صرفه جویی کنید، رایحه قهوه تان کمتر خواهد شد. اغلب حرفه ای ها از یک آسیابهای سایشی (burr grinder) استفاده می کنند که امکان آسیاب کردن یکدست تری را فراهم می کند.

    3. صافی را از پیش مرطوب کنید:
    اگر از روش صافی برای درست کردن قهوه تان استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که قبل از اضافه کردن گرد خشک قهوه آن را با آب داغ مرطوب کرده اید. همه صافی های کاغذی تولیدی لایه نازکی از گرد و غبار دارند. از پیش مرطوب کردن، این غبار را می شوید و نمی گذارد این غبار به قهوه شما راه یابد. (تنها باید پیش از شروع فرآیند واقعی درست کردن قهوه این آب را خالی کنید).

    4. همه چیز به زمان بندی مربوط می شود:
    هر روش درست کردن قهوه یک زمان دقیق دم کردن دارد؛ اگر بگذارید قهوه برای مدتی طولانی در آب داغ دم بکشد، روغن بیش از حدی از دانه های آسیاب شده استخراج می شود و قهوه تلخ تری درست می شود. دم کردن به مدت خیلی کوتاه هم قهوه ای رقیق و بی بو و طعم حاصل می آورد.

    5. بگذارید قهوه سرد شود و به حال خود بماند:
    قهوه یک نوشیدنی داغ است، اما اگر بگذارید اندکی سرد شود، طعم واقعی آن آشکار خواهد شد.
    و در مورد شیر و شکر چه؟ بهتر است آنها را برای دسر نگهدارید. قهوه واقعا عالی نیازی به چیزی برای تقویت رایحه متمایز آن ندارد.

    6. حفظ تعادل ضروری است:
    کافئین موجود در قهوه یکی از دلایل اصلی نوشیدن آن است، اما کافئین در واقع یک سم طبیعی است -وسیله دفاعی درخت قهوه در مقابل شکارچیان است-. هنگامی که فردی بیش از حد قهوه می نوشد، مزه آن تلخ تر احساس می شود. بدن شما به این ترتیب به شما می گوید لطفا مسموم کردن خودتان را متوقف کنید.

  • ۱۲:۱۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    چگونه از هویج های اضافی یخچال استفاده کنیم


    هویج ماده غذایی بسیار سالمی است که می توانیم آن را در رژیم غذایی خود داشته باشیم. خریدن هویج با کیفیت خوب به ما کمک می کند تا مطمئن شویم که از بهترین (و خوشمزه ترین !) مواد مغذی موجود در هویج بهره مند خواهیم شد. در این مقاله نحوه استفاده از هویج های اضافی داخل یخچال ایده هایی داریم.

    استفاده از هویج های اضافی,کارایی هویج های اضافی

    آب هویج سرشار از مواد مغذی و خوشمزه است که می توانید با آب میوه های دیگر ترکیب کنید


    آب هویج بگیرید. آب هویج سرشار از مواد مغذی و خوشمزه است. می توانید آن را با آب میوه های دیگر ترکیب کنید تا تمام ویتامین های روزانه خود را از این طریق دریافت کنید.

     

    نکاتی برای کارایی هویج, کاربردهای متفاوت هویج

    هویج ها را پوره کنید، همچنین پوره هویج یک غذای مغذی برای کودک شماست


    هویج ها را پوره کنید. پوره هویج را می توان در بسیاری از غذاها از جمله حلوا، کیک و خوراک های گوشتی استفاده کرد. همچنین پوره هویج یک غذای مغذی برای کودک شماست.

     

    طرز تهیه کیک هویج,طرز تهیه حلوای هویج

    هویج ها را خلالی خرد کنید و به خوراک مرغ و خورش آلو اضافه کنید


    هویج ها را خلالی خرد کنید و به غذا اضافه کنید تا در غذاهایتان چیزی خوشمزه وجود داشته باشد که زیر دندان صدای خرد شدن بدهد! می توانید آن را به همه چیز، از خوراک مرغ و خورش آلو هویج گرفته تا سالاد و دسر اضافه کنید.

    نحوه استفاده از هویج های اضافی, کارایی هویج های زیاد

    حلوای هویج یک پودینگ شیرین است که می توان آن را به عنوان یک دسر یا میان وعده سرو کرد


    حلوای هویج درست کنید. در زبان عربی حلوا به معنی “غذای شیرین” یا “یک چیز لذت بخش شیرین” است. حلوای هویج یک پودینگ شیرین است که می توان آن را به عنوان یک دسر یا میان وعده خوشمزه سرو کرد.

    کارایی هویج های اضافی,طرز استفاده از هویج های اضافی

    با هویج هایتان یک کیک هویج خوشمزه درست کنید


    با هویج هایتان یک کیک هویج خوشمزه درست کنید. کیک هویج برای سرو در مهمانی ها مناسب است. این کیک خامه دار و شیرین است و حتی می تواند قدرت بینایی تان را افزایش دهد!

     

    نحوه استفاده از هویج های اضافی, کارایی هویج های زیاد

    هویج فلفلی و نمکی یک میان وعده خوشمزه و سالم است و جایگزین خوبی برای چیپس است


    هویج نمکی و فلفلی درست کنید. هویج فلفلی و نمکی یک میان وعده خوشمزه و سالم است و جایگزین بسیار خوبی برای چیپس است.


    نکات و هشدارها
    قند موجود در هویج می تواند یک جایگزین ایده آل برای شکر در کیک ها و مافین ها باشد. پس با اضافه کردن کمی هویج می توانید میزان شکر مورد استفاده خود را کاهش دهید.
    هویج های کهنه را پوست بکنید. چون بیشتر از فیبر تشکیل شده اند و در نتیجه زیاد برای خوردن مطلوب نیستند.


    هویج خلالی را همچنین می توان به جای مربا در ساندویچ کره بادام زمینی استفاده کرد. فقط قبل از مالیدن کره بادام زمینی روی نان، آن را با کمی هویج خلالی مخلوط کنید. اگر خواستید می توانید کمی عسل هم روی آن بریزید.


    معمولاً توصیه می شود که هویج در دمای 0 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 90% تا 100% نگهداری شود.
    هویج پخته را می توان تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد.
    هویج ها را کنار سیب، موز و خربزه نگهداری نکنید. گاز اتیلن موجود در این میوه ها باعث افزایش ترکیبات تلخ موجود در هویج می شود.

  • leftPublish
  • ۱۲:۱۹   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    زرشک‌پلو با مرغ و 12 راز خوشمزه‌تر شدن آن

    برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک‌پلو خواهد داد.

    زرشک‌پلو

    همکاری دارم که هر وقت کسی را به خانه‌اش دعوت می‌کند، برایش زرشک‌پلو با مرغ می‌پزد. وقتی از او می‌پرسم مگر غذای دیگری بلد نیستی؟ در جواب می‌گوید: «وقت کمی دارم و درست کردن این غذا برایم راحت‌تر است. در ضمن، همه طعم آن را می‌پسندند و از خوردنش لذت می‌برند. علاوه بر این‌ها، هم ظاهر زیبایی دارد و هم مغذی است.» در محرم و صفر نیز برخی خانواده‌های ایرانی، برای نذری دادن این غذا را انتخاب می‌کنند. در این مطلب دستور پخت و نکته‌های ظریفی برای هر چه خوشمزه‌تر کردن این غذا که باید در نظر گرفت، برایتان بازگو می‌کنیم.


    مقدار کالری

    مواد غذایی یاد شده در مجموع 1520 کیلوکالری انرژی دارند و در صورت تقسیم این غذا میان 4 نفر، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر 380 کیلوکالری خواهد بود. البته خوردن این غذا با یک پیش‌دستی سالاد یا یک لیوان ماست، مقدار کالری دریافتی را 50 تا 100 کیلوکالری دیگر اضافه خواهد کرد.


    همراه غذا

    در صورت تمایل می‌توانید با این غذا سالاد کاهویی که به آن جوانه ماش و گندم و کلم بروکلی اضافه کرده‌اید، میل کنید. سبزی خوردن تازه نیز علاوه بر فیبر، تأمین کننده بتاکاروتن و مواد معدنی‌ای مانند منیزیم خواهد بود.

    برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک‌پلو خواهد داد

    نوشیدنی نیز می‌تواند یک لیوان دوغ کم نمک و بدون گاز باشد، البته آب‌میوه‌هایی مانند آب پرتقال هم برای این غذا مناسب هستند.


    طـرز تـهـیـه

    * تکه‌های مرغ را بدون افزودن ادویه‌ای در 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید و بعد از طلایی شدن، پیازها را بیفزایید و پس از افزودن نمک و زردچوبه، مقداری آب بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم پخته شوند.

    * در قابلمه‌ای که آب در حال جوشیدن است، برنج را بریزید و بعد از گذشت چند دقیقه آن را آبکش کنید.

    * در تابه‌ای کوچک کره، شکر، زعفران و زرشک بریزید و پس از آب شدن کره، کمی آب به آن‌ها اضافه کنید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید تا هم زرشک‌ها قرمز بمانند و هم زعفران رنگ خود را به سایر محتویات بدهد.

    * برنج را بعد از دم کشیدن در ظرف بکشید و روی آن را با برنج مخلوط شده با زرشک و زعفران بپوشانید. در ظرفی دیگر هم مرغ را بریزید و در کاسه‌ای کوچک آب مرغ را سرو کنید.


    مـواد لازم برای 4 نفر

    مرغ بدون پوست 300 گرم 550 کیلوکالری

    برنج 4 لیوان 640 کیلوکالری

    پیاز کوچک 3 عدد 20 کیلوکالری

    زرشک 1 لیوان 10 کیلوکالری

    شکر 2 قاشق مرباخوری 20 کیلوکالری

    روغن مخصوص سرخ کردن 2 قاشق غذاخوری 180 کیلوکالری

    کره 1 قاشق غذاخوری 90 کیلوکالری

    زعفران، نمک و زردچوبه به میزان دلخواه 0 کیلوکالری


    12 راز زرشک‌پلو

    زرشک از میوه‌هایی است که در دو نقطه ایران بیش از هر جای دیگری پرورش می‌یابد؛ زرشک قرمز در جنوب خراسان فراوان است و زرشک سیاه در کرمانشاه. به همین دلیل این غذا (زرشک‌پلو) در مناطقی مانند خراسان طبخ و به سایر نقاط کشور معرفی شده است. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که روش طبخ این غذا بسیار ساده است در حالی که رعایت نکته‌های ظریفی در آن لازم و نشانه حرفه‌ای بودن آشپز است:

    1. برای اینکه غذای‌تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تکه‌های مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آن‌ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید.

    2. پیازی که به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین دلیل پیازهای کوچک را انتخاب کنید و 2 تا 3 عدد از آن‌ها را در ظرف حاوی مرغ بیندازید.

    3. ادویه‌های مورد نیاز برای طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک است. مرغی که برای این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین دلیل افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنم.

    برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک،

    زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به

    آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد

    4. مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو کرد.

    5. روغنی که برای سرخ کردن زرشک استفاده می‌کنید باید تازه باشد و البته کره برای این کار بهتر است.

    6. شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود زیرا هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند.

    7. زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد زیرا حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد.

    8. برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه در دستگاه آسیاب برقی زیرا با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد.

    9. برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک، زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و وقتی کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند زیرا این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد.

    10. برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملاً اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

    11. بهترین نوشیدنی همراه این غذا یک لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است که به شما پیشنهاد می‌کنم.

    12. برای زیباتر شدن این غذا، پس از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر زیبایی به زرشک‌پلو خواهد داد.


    اگر اضافه وزن دارید

    مصرف روغن را محدود و فقط به اندازه 6 قاشق مرباخوری برنج میل کنید. غذایتان را با سالاد سبزی‌های تازه بخورید تا دریافت فیبر باعث احساس سیری در شما شود.


    اگر یبوست دارید

    بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید. حتی می‌توانید به غذایی که در بشقابتان کشیده‌اید، سبوس گندم پودر شده بیفزایید. خوردن این غذا با سبزی خوردن تازه میزان فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و به کنترل این بیماری کمک می‌کند.


    اگر کم خونی دارید

    به جای مرغ از گوشت بوقلمون استفاده و قسمت ران آن را که آهن بیشتری دارد، انتخاب کنید. همراه این غذا نیز یک لیوان آب پرتقال بنوشید زیرا وجود ویتامین C در آن باعث می‌شود آهن بیشتری جذب شود.

  • ۱۲:۲۱   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۲۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۲۵   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۲۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    لیموها رو چهار قاچ کرده. مخلوط فلفل قرمز تند و نمک بریزین وسط لیموها. تو شیشه ب صورت فشرده قرار بدین و بزارین تو گرما در

    هوای ازاد. نه اب میخاد نه سرکه. خودش اب میندازه. برای چاشنی در کنار غذا عالیه : به مدت ۲هفته

  • leftPublish
  • ۱۲:۲۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    طریقه خشک کردن نعنادرآپارتمانها

  • ۱۲:۲۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۲۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۲۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۲۹   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    قیمه از خورش‌های ایرانی است که فقط یک دستور پخت دارد و با اینکه در شهرهای مختلف آن را به شکل قیمه نثار، قیمه نخود، پیچاق قیمه، قیمه آذری و... تهیه می‌کنند، اما قیمه اصلی همان خورشی است که از لپه، گوشت، لیموعمانی و البته خلال‌های سیب‌زمینی تشکیل‌شده است، بنابراین نباید در دستور تهیه آن تغییری داد.

    رعایت این 10 نکته نیز به هرچه خوشمزه‌تر شدن این غذای اصیل ایرانی کمک می‌کند:
    1. گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.

    2. ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.

    3. هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.
    ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند
    4. برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن‌ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه‌ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپه‌ها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.

    5. رب گوجه‌فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.

    6. لیمو عمانی‌ها را 20 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.

    7. هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.

    8. انداختن 2 عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.

    9. این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن ته‌دیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنی‌ای به آن خواهد داد.

    10. نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.
    هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید
    اگر چربی خون دارید
    بهتر است به جای گوشت گوساله، از گوشت بوقلمون برای طبخ این خورش استفاده کنید که چربی کمتری دارد. مقدار روغن مصرفیتان را نیز به حداقل برسانید و به جای روغن کانولا کمی روغن زیتون در این غذا بریزید. بهتر است نوشیدنیتان دوغ کفیر باشد و غذا را همراه سبزی خوردن (به خصوص شوید) میل کنید تا این وعده غذایی به کاهش چربی خون کمک کند.

    اگر فشارخون دارید
    حداقل نمک را در تهیه این خورش به کار ببرید و برای طعم‌دار کردن آن، از آب‌لیموی تازه یا آب‌غوره استفاده کنید. در ضمن، به همراه این غذا بهتر است سالادی میل کنید که از برگ‌های سبز کاهو، بروکلی و کرفس تشکیل‌شده و با آب‌غوره طعم‌دار شده باشد. البته خوردن ماست مزه دار شده با کرفس و سیر ساطوری و جوانه گندم نیز در تنظیم فشارخون موثر است.

    اگر لاغر هستید
    این خورش را همراه برنج میل کنید و وقتی وعده غذایی‌تان را در بشقاب کشیدید، به آن 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون بیفزایید. در ضمن، می‌توانید خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده همراه و برای افزایش اشتهایتان آن را با یک لیوان شربت آب‌لیموی تازه یا آب پرتقال میل کنید. البته ممکن است به سرعت سیر شوید و تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید که در این صورت به شما توصیه می‌شود که غذا را به چند وعده کوچک تقسیم و میل کنید.
  • ۱۲:۲۹   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۳۱   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۳۱   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۳۲   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • ۱۲:۳۳   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان