خانه
110K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

                                                                       

    دوستای خوبم 

    در این تاپیک راه و روش و فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن غذاها رو قرار میدم

    همچنین روشهای رفع مشکلاتی که در زمان پخت غذا پیش میاد

    از دوستان هم تقاضا میکنم تجربیات خودشونو بگن  و با هم تبادل نظر داشته باشیم 

                               

  • leftPublish
  • ۱۳:۲۰   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست
  • ۱۳:۲۳   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    10 تکنیک در پخت خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم

    پخت خورش قیمه, خوش طعم شدن قیمه
    برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود.
    وقتی صحبت از قیمه می‌شود، همه به یاد قیمه نذری می‌افتند؛ قیمه‌ای که با سیب‌زمینی سرخ‌شده و برنج دودی طعمی خاص پیدا می‌کند و عقاید و ارادت‌هایمان نیز باعث می‌شود این غذا را جور دیگری دوست داشته باشیم.
    برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود. پس برای مشاهده پاسخ این پرسش‌ها، با ما همراه شوید.

     
    رعایت این 10 نکته نیز به هرچه خوشمزه‌تر شدن این غذای اصیل ایرانی کمک می‌کند:
    1 - گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.
    2 - ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
     3 - هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.
    4 - برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن‌ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه‌ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپه‌ها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.
     5 - رب گوجه‌فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.
    6 - لیمو عمانی‌ها را 20 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.
     7 - هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.
     8 - انداختن 2 عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.
     9 - این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن ته‌دیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنی‌ای به آن خواهد داد.
     10 - نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.
     

  • ۱۳:۲۹   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    و اما تجربه ی من برای خورش قیمه ی خوشمزه5

    داخل خورش البته  به نسبت خورش و موادش 

    یه تکه چوب دارچین و چند عدد هل بریزین

    طعم خورشو عالی میکنه و طعم قیمه ی نذری رو میگیره

    چوب دارچین  Image result for ‫چوب دارچین‬‎هل Image result for ‫هل‬‎

  • ۱۳:۴۲   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    اشتباهی خیلی غذا را تند کردم راه حلش چیست

    ۱- مقدار همه ی مواد غذا را اضافه کنید. اگر حین پخت متوجه شدید غذا خیلی تند شده است، مقداری از سایر مواد غذا اضافه کنید (نسبت به غذا). این باعث کاهش تندی می شود.

    ۲- از لبنیات استفاده کنید. کپسایسین به راحتی در لبنیات حل می شود و چربی موجود در لبنیات کپسایسین را به مولکول کپسیوم تبدیل کرده و باعث دور شدن از گیرنده های درد روی زبان می شود. در بسیاری از غذاهای محلی از این تکنیک استفاده می شود.

    فکر می کنید خامه ی ترش که همراه غذاهای مکزیکی یا ماست رایتا که همراه غذاهای هندی می دهند چه دلیلی دارد؟!

    هم می توانید جداگانه سرو کنید و هم با غذا مخلوط کنید. مثلاً اضافه کردن شیر به سس، تندی سس را کم می کند.

    یادتان باشد ماده ی نجات دهنده شما چربی موجود در لبنیات است، پس اگر از لبنیات کم چرب استفاده کنید تاثیری نخواهند داشت.

    ۳- از جایگزین لبنیات استفاده کنید. اگر فردی به لاکتوز حساسیت دارد یا محصولات دامی مصرف نمی کند، می توانید از شیر نارگیل استفاده کنید، که در غذاهای تایلندی معمول است. شیر سویا، شیر بادام، و شیربرنج همه شان حاوی چربی موثر هستند، هرچند به اندازه شیر طبیعی تاثیر ندارند.

    ۴- اسید اضافه کنید. از آنجا که کپسایسین بازی (قلیایی) است، اضافه کردن اسید باعث خنثی شدن آن می شود. به غذای در حال پخت می توانید آب لیمو یا سرکه بزنید. لاکتیک اسید موجود در شیر هم تأثیری دوچندان خواهد داشت.

    ۵- غذا را همراه نشاسته سرو کنید. برنج ساده و نان ادویه را به خود جذب می کنند و ادویه را در همه جای غذا پخش می کنند که باعث می شود کمتر احساس تندی کنیم. بسیاری از غذاهای تند این گونه سرو می شوند. غذاهای هندی همراه نان، غذاهای مکزیکی همراه تورتیلا و غذاهای تایلندی همراه با برنج سرو می شوند.

  • ۱۳:۵۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

  • leftPublish
  • ۱۴:۲۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    آشنایی با استفاده از آب اضافی حاصل از پخت‌وپز

    زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در آب به جا می‌گذارند، دیگر این آب را دور نمی‌ریزید بلکه از آن‌ برای پرورش گیاهان استفاده می‌کنید.
    بگذارید آب خنک شود سپس از آن برای آبیاری گیاه استفاده کنید. فقط دقت کنید به این آب نمک اضافه نشده باشد تا سلامت گیاه به خطر بیفتد.

    آشنایی با استفاده از آب اضافی حاصل از پخت‌وپز


    تخم‌مرغ
    تخم‌مرغ هنگام آب‌پز شدن کلسیم از خود به جا می‌گذارد. پس از آن برای آبیاری گیاهان کلسیم‌دوست مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و فلفل استفاده کنید.

    اسفناج
    گیاهان به آهن نیاز دارند. آب اسفناج نه تنها آهن گیاه را تامین می‌کند بلکه در کاهش میزان پتاسیم موثر است.

    ماکارونی
    آب نشاسته از جمله مواد مغذی خاک است و مطمئنا برای گیاهان مفیدتر است.

    سیب‌زمینی
    از آب سیب‌زمینی آب‌پز شده به دلیل داشتن نشاسته برای حاصلخیزی خاک استفاده کنید.

  • ۱۴:۲۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    اگر فلفل غذای شما زیاد شد

    اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است ، (با توجه به طعم اصلی غذا) چند دقیقه قبل از آن که غذا را از روی حرارت بردارید 

    آب یک عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذا از بین خواهد رفت.

  • ۱۴:۲۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    فوت های کوزه گری در آشپزی

    برای خارج شدن حشرات از لای سبزیجات، جدا کردن دانه باقلا از غلاف آن، جلوگیری از پلاسیدگی سریع هویج، گرفتن مزه تلخ کاهو و... چه میکنید؟ با چند فوت‌وفن ساده برای انجام راحت‌تر این کارها آشنا شوید.

    _ ترد شدن کلم قرمز

    اگر کلمهایی که می خواهید برای سالاد استفاده کنید سفت به نظر می رسند، برای ترد شدن آنها از این دو روش استفاده کنید :

    روش اول :

    مقداری آب داخل ظرف ریخته و روی اجاق گاز بگذارید. دو قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلمها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از دو جوش، آنها را داخل آبکش بریزید تا آبش خارج شود و در ضمن خنک شود. میبینید که چقدر ترد و خوشمزه میشود.

    روش دوم :

    می توانید کلم خردشده را در ظرف فلزی ریخته و برای چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید، بسیار ترد میشود.

    _ پختن اسفناج

    برای پختن اسفناج کمی آب داخل ظرف اسفناج بریزید و حرارت را کم کنید اما برای آنکه اسفناج در ظرف بالا نیاید، در قابلمه‌ای کوچکتر از قابلمه‌ای که روی گاز گذاشته‌اید انتخاب کنید و روی اسفناجها بگذارید. با این کار اسفناج از ظرف بالا نمیآید.

    _ تازه نگه داشتن سبزیهای خرد نشده

    اگر فرصت خرد کردن سبزیهای پاک کرده را ندارید، آنها را داخل کیسه فریزر گذاشته و داخل فریزر قرار دهید. موقع استفاده آن را از فریزر خارج کرده و قبل از آب شدن یخ آن، سبزی را رنده کنید، هم ریز میشود و هم طعم سبزی تازه را میدهد. البته بهتر است برای رنده کردن از دستکش استفاده کنید تا دست شما سرمای زیادی را حس نکند.

    _ سبز ماندن سبزیجات

    اگر مایلید سبزی آش یا سبزیجات دیگر مانند نخودفرنگی یا لوبیاسبز، سبز بمانند و رنگ کدر به خود نگیرند، از این روش استفاده کنید:

    در مدت پخت، در ظرف را باز بگذارید یا یکچهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به سبزیجات مذکور اضافه کنید.

    _ از بین بردن پلاسیدگی کاهو و کرفس

    کمی آبلیمو در آب سرد ریخته، سپس کاهو و کرفس را در آن خیس کنید و چند ساعت درون یخچال قرار دهید تا تازگی خود را به دست آورد.

    _ جلوگیری از پلاسیده شدن هویج

    قبل از گذاشتن هویج درون یخچال سر و ته هویج را ببرید. سر هویج رطوبت آن را گرفته، هویج را خشک و پلاسیده می کند.

    _ پوست کندن گوجه فرنگی

    ابتدا گوجه‌ها را به مدت ۸ ثانیه داخل آب جوش قرار دهید و بعد آن را داخل آب سرد بیاندازید. پوست گوجه‌ها براحتی جدا میشود.

    _ پوست کندن سیر

    می توانید سیر را برای چند دقیقه داخل آب گرم قرار دهید تا پوست آن براحتی جدا شود. راه دیگر این است که با گوشتکوب ضربه‌ای آرام به سیر بزنید تا پوست آن راحت جدا شود.

    _ پوست کندن باقالا

    راه اول :

    با کارد آشپزخانه از بالا تا پایین باقالای درسته را خراش دهید. با فشاری مختصر مغز باقلا بیرون خواهد پرید.

    راه دوم :

    برای جدا کردن پوست دوم باقالا روی پوست اول آن کمی نمک بپاشید و پس از پنج دقیقه پوست را جدا کنید.

    _ روش پختن نخود فرنگی

    وقتی می خواهید نخود فرنگی را بپزید، آن را با غلافش بپزید. بعد از پخت، نخود فرنگی از غلاف جدا می شود و روی آب می آید. این کار سبب میشود نخود فرنگی طعم بهتری هم پیدا کند.

    _ از بین بردن تلخی کاهو

    اگر کاهوی سالادی تلخ شده است، میتوانید آن را چند دقیقه‌ای (حدود ۱۵ دقیقه) داخل آبنمک سرد قرار دهید. با این کار تلخی کاهو گرفته خواهد شد.

    _ بیرون راندن حشرات از سبزیجات

    برای اینکه حشرات داخل سبزیجاتی مانند کلم، گل کلم و نظایر آن را بیرون بیاورید، ۱۵ دقیقه آن را در آب سردی فرار دهید که با چند قاشق چایخوری نمک یا سرکه مخلوط کرده‌اید

  • ۱۴:۳۰   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خوشمزه شدن انواع خورش

     برای تهیه خورش‌ها به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:

    خورش باید با حرارت ملایم طبخ شود.

    خورش را نباید زیاد به‌هم زد زیرا بهم زدن خورش باعث له شدن مواد و از بین رفتن شکل آن می‌شود.

    انواع سبزی را باید بعد از پخته شدن گوشت داخل خورش ریخت.

    چاشنی خورش‌ها بستگی به ذائقه اشخاص دارد بدین جهت ممکن است برحسب ذائقه چاشنی آن را کم یا زیاد کرد.

    خوشمزه شدن انواع خورش 

    خورش باید کم آب و کلاً جا افتاده باشد.

    برای سرخ کردن پیاز باید دقت کامل کرد که پیاز زیاد سوخته نباشد یا سفید نماند بلکه رنگ آن کاملا طلائی شود.

    نمک و ترشی و چاشنی خورش را باید در اواخر طبخ داخل خورش ریخت.

    گوشت کلیه خورش‌ها باید با حرارت ملایم در ظرف بسته پخته شود و بعد سبزیجات آن اضافه گردد.

    وقتی تمام مواد خورش پخته شد در آن را باز می‌گذاریم تا آب زیادی آن تبخیر شود.

    خوشمزه شدن انواع خورش 

    برای تهیه پیاز داغ :

    برای تهیه دو تا سه قاشق پیاز سرخ کرده که در تمام خورش‌ها مصرف می‌شود باید سه تا چهار عدد پیاز متوسط را خرد کرد و با سه تا چهار قاشق سوپخوری روغن آبکرده در ظرفی ریخت و رویی آتش گذارد و گاهی آهسته به‌هم زد تا پیاز طلائی رنگ شود. و بلافاصله یک استکان آب ریخت که رنگ آن زیاد تیره نشود.

    چند نکته مهم در مورد خورش قیمه:

    اگر چربی خون دارید

    بهتر است به جای گوشت گوساله، از گوشت بوقلمون برای طبخ این خورش استفاده کنید که چربی کمتری دارد.

    مقدار روغن مصرفیتان را نیز به حداقل برسانید و به جای روغن کانولا کمی روغن زیتون در این غذا بریزید. بهتر است نوشیدنیتان دوغ کفیر باشد و غذا را همراه سبزی خوردن (به خصوص شوید) میل کنید تا این وعده غذایی به کاهش چربی خون کمک کند.

    اگر فشارخون دارید

    حداقل نمک را در تهیه این خورش به کار ببرید و برای طعم‌دار کردن آن، از آب‌لیموی تازه یا آب‌غوره استفاده کنید. در ضمن، به همراه این غذا بهتر است سالادی میل کنید که از برگ‌های سبز کاهو، بروکلی و کرفس تشکیل‌شده و با آب‌غوره طعم‌دار شده باشد.

    البته خوردن ماست مزه دار شده با کرفس و سیر ساطوری و جوانه گندم نیز در تنظیم فشارخون موثر است.

    اگر لاغر هستید

    این خورش را همراه برنج میل کنید و وقتی وعده غذایی‌تان را در بشقاب کشیدید، به آن 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون بیفزایید.

    در ضمن، می‌توانید خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده همراه و برای افزایش اشتهایتان آن را با یک لیوان شربت آب‌لیموی تازه یا آب پرتقال میل کنید.

    البته ممکن است به سرعت سیر شوید و تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید که در این صورت به شما توصیه می‌شود که غذا را به چند وعده کوچک تقسیم و میل کنید.

  • ۱۴:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    مروری بر اشتباهات در آشپزی

      

    در زیر لیستی از اشتباهات رایجی که اکثر مردم در آشپزخانه مرتکب می شوند را مشاهده می کنید.

      

    1. قبل از شروع آشپزی، کل دستور پخت غذا را نمی خوانید.
    حتی بهترین دستورها هم ممکن است همه اطلاعات را اول دستور ننوشته باشند. آشپز عاقل اول کل دستور را می خواند و همه مواد لازم را آماده می کند و بعد شعله اجاق را روشن می کند.این یکی از نکات مهم آشپزی میباشد.

     


    2. می جوشانید در حالیکه باید نیمجوش کنید.
    این یکی از رایج ترین اشتباهات در آشپزی است. مثلاً وقتی قرار است که گوشت را چند ساعت روی شعله کم نیمجوش کنید، در عرض یک ساعت می گذارید روی شعله بالا بجوشد و بپزد. بدین ترتیب گوشت سفت و خشک می شود.

      


    3. در اندازه گیری و پیمانه ها چشمی عمل می کنید.
    در نتیجه کیک شما خشک و سفت می شود یا غذای شما مزه خوبی ندارد. یادتان باشد که پیمانه ها را درست انتخاب کنید. به خصوص در کیک پزی، اندازه ها اهمیت زیادی دارند.

     
    4. ماهیتابه را پر می کنید.
    غذا وقتی می پزد، رطوبت پخش می کند، پس باید برای خارج شدن بخار جا بگذارید. وقتی ماهیتابه را پر می کنید و عجله دارید، همه جای مواد خوب نمی پزد و نتیجه خوبی نمی گیرید.

     

     
    5. زود به زود غذا را بر می گردانید.
    وقتی این کار را می کنید، غذا خشک می شود، تکه تکه می شود یا پوشش آن کنده می شود. به خصوص برای غذاهای سوخاری نباید این کار را کرد.

      
    6. قبل از اضافه کردن غذا، ماهیتابه را به اندازه کافی داغ نمی کنید.
    یکی از نکات مهم آشپزی اینکه آشپزهای تازه وارد قبل از اضافه کردن روغن و ریختن پیاز برای سرخ کردن، آن را خوب داغ نمی کنند. برای تفت دادن سبزیجات باید ماهیتابه داغ باشد.

     

     
    7. بعد از پختن گوشت باید بگذارید استراحت کند.
    وقتی گوشت را کبابی، گریل یا تفت می دهید، باید بگذارید تا مدتی بعد از برداشتن از روی حرارت، در دمای اتاق بماند. این زمان سرد شدن باعث می شود که آب گوشت به مغز و جاهای دیگر آن بطور یکنواخت پخش شود.

      
    8. از دماسنج گوشت استفاده نمی کنید.
     در نتیجه گوشت را زیادی می پزید یا اصلاً مغز گوشت شما نپخته است. دماسنج گوشت قیمت زیادی ندارد، ولی خیلی بکار می آید.

      
    9. گوشت را در جهت رشته های آن می برید.
    یکی از نکات مهم آشپزی  این که گوشت را باید در جهت عمود بر رشته های آن برش زد. برای گوشت های استیک و غیره همیشه جهت رشته ها را پیدا کنید و مخالف آن برش بزنید.

     


    10. سبزیجات را بعد از رسیدن به پخت دلخواه، شوکه نمی کنید.
    لوبیاسبز، بروکلی یا مارچوبه را 3 تا 7 دقیقه در آب جوش می اندازید و به بافت و پخت دلخواه شما می رسند، ولی بعد از پخت آنها را با قاشق درنمی آورید و در آب یخ نمی اندازید.

     

    انداختن سبزیجات در آب یخ یا آبکشی آنها با آب سرد باعث می شود که روند پخت آنها متوقف شود و بیشتر از آن نرم نشوند.

  • leftPublish
  • ۱۴:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    _ سبز ماندن سبزیجات
    اگر مایلید سبزی آش یا سبزیجات دیگر مانند نخودفرنگی یا لوبیاسبز، سبز بمانند و رنگ کدر به خود نگیرند، از این روش استفاده کنید:
    در مدت پخت، در ظرف را باز بگذارید یا یکچهارم قاشق چایخوری جوش شیرین به سبزیجات مذکور اضافه کنید.
  • ۱۴:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    ترد شدن کلم قرمز
    اگر کلمهایی که می خواهید برای سالاد استفاده کنید سفت به نظر می رسند، برای ترد شدن آنها از این دو روش استفاده کنید :
    روش اول :
    مقداری آب داخل ظرف ریخته و روی اجاق گاز بگذارید. دو قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلمها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از دو جوش، آنها را داخل آبکش بریزید تا آبش خارج شود و در ضمن خنک شود. میبینید که چقدر ترد و خوشمزه میشود.

    روش دوم :
    می توانید کلم خردشده را در ظرف فلزی ریخته و برای چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید، بسیار ترد میشود.
  • ۱۴:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    چه نکته های مهمی گفتینا من اصلا نمیدونستم مرسی
  • ۱۴:۳۵   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست
    تازه نگه داشتن سبزیهای خرد نشده
    اگر فرصت خرد کردن سبزیهای پاک کرده را ندارید، آنها را داخل کیسه فریزر گذاشته و داخل فریزر قرار دهید. موقع استفاده آن را از فریزر خارج کرده و قبل از آب شدن یخ آن، سبزی را رنده کنید، هم ریز میشود و هم طعم سبزی تازه را میدهد. البته بهتر است برای رنده کردن از دستکش استفاده کنید تا دست شما سرمای زیادی را حس نکند.
  • ۱۴:۳۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ده اشتباه شایع در آشپزی

    آشپزی اگرچه برای برخی از مردم یک هنر والا و البته تمام عیار تلقی می شود اما برای عموم آدم ها صرفا عادتی است روزانه که برای رفع گرسنگی جدی گرفته می شود. هر چند اکثر آشپزهای بزرگ دنیا معتقدند باید به آشپزی عشق ورزید و با عشق آشپزی کرد اما در قاموس زندگی روزمره مردم کمتر توجه اینچنینی به مقوله آشپزی می شود.

    شاید دقیقا به همین دلیل است که برای آشپزهای بزرگ دنیا فوت و فنهای طبخ غذا آنقدر مورد توجه قرار می گیرد که دست پخت آنها را از دیگران کاملا متمایز می کند.

    باید باور کنید که بعضی ریزه کاری ها در آشپزی می تواند شما را هم به آشپزی متبحر تبدیل کند. آن وقت است که می بینید دست پختتان خوب شده و در نتیجه به آشپزی عشق می ورزید و دیگر به آن به چشم یک برنامه روتین زندگی نگاه نمی کنید. همه اینها مقدمه ای بود برای گوشزد کردن برخی اشتباهات رایج در آشپزی که معمولا بین قریب به اتفاق مردم مشترک است. بهتر است این مطلب را با دقت مطالعه کنید و از تکرار این اشتباهات بپرهیزید. این عادتها را ترک کنید. ترک عادت همیشه هم موجب مرض نیست!

    1 - داغ کردن بیش از حد روغن!

    بیشتر دستورهای غذایی با داغ کردن روغن داخل تابه شروع می شود. وقتی تابه را روی اجاق می گذارید معمولا زمان کوتاهی طول می کشد تا تابه شما داغ شود. سپس ما روغن را داخل تابه می ریزیم و بعد خودمان را سرگرم کار دیگری می کنیم تا روغن داخل تابه داغ شود. قبل از اینکه متوجه شوید چه خبر است ناگهان به خودتان می آیید و انبوهی از دود را می بینید که اطراف تابه را فرا گرفته است. این اتفاق برای خیلی ها یک معنا می دهد، آن هم اینکه تابه داغ شده و آماده آشپزی است! اگر این شگرد شما برای شروع آشپزی است باید بدانید که سخت در اشتباه هستید. بهتر است بدانید که داغ شدن بیش از حد روغن تا جایی که دود از آن بلند شود نه تنها مزه روغن را بد می کند بلکه بسیار هم مضر خواهد بود و در واقع روغن را خراب می کند طوری که دیگر قابل استفاده برای طبخ غذا نخواهد بود. این اتفاق نه تنها آنتی اکسیدان های موجود در روغن را از بین می برد بلکه از آن ترکیب مضری برای سلامت می سازد. با این اوصاف بهتر است به محض اینکه کوچکترین صدای جلز و ولزی از روغن شنیدید آشپزی را آغاز کنید. قرار نیست روغن شما بیش از حد داغ شود فقط کافی است آن را کمی داغ کنید و بعد کارتان را شروع کنید.

    2 - غذا را بیش از حد هم نزنید!

    این طبیعی است که شما برای جلوگیری از سوختن غذا آن را مرتب هم بزنید اما در عین حال باید بدانید هم زدن بیش از حد غذا اتفاق بدی است که در آشپزی شما می افتد. در واقع هم زدن بیش از حد غذا مانع از رنگ گرفتن آن می شود چون شما پیش تر انواع ادویه های خوش طعم و خوش رنگ را به غذا اضافه کرده اید و باید به این ادویه ها فرصت بدهید تا در زمانی که مواد غذایی داغ هستند به خورد آنها برود و رنگ و لعابی را که انتظار دارید به غذا بدهد اما اگر مرتب غذا را هم بزنید مواد غذایی مختلف را از هم جدا کرده اید و مانع از ترکیب درست و حسابی آنها با یکدیگر شده اید و نتیجه اش هم این است که غذای شما لعاب نمی اندازد و شل می شود بنابراین برای هم زدن غذا اصرار بیش از حد نداشته باشید مگر اینکه در دستور غذایی خاص به شما تاکید شده باشد که هم زدن باید دائم صورت بگیرد.

    3 - وقتی به گوشت اجازه استراحت نمی دهید!

    شما گرسنه هستید و فقط می خواهید به جان استیکی بیفتید که همین چند لحظه پیش آن را گریل یا سرخ کرده اید. صبر کنید! اجازه بدهید گوشت قبل از اینکه تکه تکه شود، استراحت کند. در فاصله ای که گوشت را برای استراحت رها می کنید، سسی را که برای استیک آماده کرده اید روی آن بریزید حتی اگر قبلا این کار را کرده اید مقداری از سس را نگه دارید و در زمان استراحت گوشت دوباره روی آن بریزید تا حسابی به خورد گوشت شما چه در قالب گوشت مرغ، چه ماهی و چه انواع دیگر گوشت ها برود. اگر بلافاصله بعد از طبخ، گوشت را تکه تکه کنید، سسی که برای مزه دار کردن آن پیش تر رویش ریخته بودید به اطراف پخش می شود و در نهایت گوشت شما مزه سس را نخواهد گرفت. اگر اجازه بدهید گوشت شما فقط 5 دقیقه استراحت کند، دیگر مشکلات اینچنینی به وجود نخواهد آمد.

    4 - گوشت را قبل از پختن می شویید؟!

    بهتر است گوشت را همان موقع که می خرید و خرد کرده و تقسیم بندی می کنید، بشویید و صد البته بعد از شست وشو با دستمال های تمیز آنها را پاک کنید. شست وشوی چند باره گوشت در سینک ظرفشویی هر چند گوشت را تمیز می کند اما ممکن است باعث نشستن باکتری های موجود در سینک روی گوشت شود، بنابراین شست و شوی چندباره خیلی فایده ای نخواهد داشت. در عوض می توانید از دستمال هایی که مطمئن هستید تمیز هستند برای پاک کردن آرام و بی دردسر گوشت استفاده کنید. البته فراموش نشود بعد از اینکه گوشت را خریداری کردید و به خانه آوردید حتما باید یک بار آن را شست و شو دهید که بهتر است گوشت ها را داخل آبکش ریخته و بدون اینکه تماسی با سینک ظرفشویی شما داشته باشند، آنها را بشویید.

    5 - مخلوط کردن مایعات داغ!

    شما مجبور هستید 3، 2 مایع داغ را با یکدیگر مخلوط کنید بدون اینکه بدانید ممکن است این اتفاق بر اثر بی احتیاطی باعث یک انفجار در آشپزخانه شما شود! البته ما درباره مواقعی می گوییم که شما قصد دارید با استفاده از مخلوط کن این ترکیب را انجام بدهید. اغلب مخلوط کن ها در قسمت بالایی خود یک درپوش متحرک کوچک دارند. اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که بر اثر ترکیب مواد داغ داخل مخلوط کن یک انفجار هر چند کوچک را تجربه کرده اید باید بدانید که کوتاهی از خودتان بوده چون فراموش کرده اید درپوش را قبل از ترکیب مواد بردارید. در واقع بخار ناشی از ترکیب مایعات داغ فشار عجیبی را ایجاد می کند که اگر این درپوش برداشته نشده باشد این فشار به درپوش وارد می شود و باعث پرتاب شدن آن با ضرب و در نتیجه پاشیده شدن مواد به خارج از مخلوط کن خواهد شد. برای جلوگیری از چنین اتفاقی درپوش را قبل از اینکه مایعات داغ را با یکدیگر مخلوط کنید بردارید و به جای آن یک دستمال بگذارید که بر اثر تا خوردن چند لایه شده باشد. به این ترتیب هم مانع ایجاد فشار شده اید و هم از پاشیده شدن احتمالی مایع به اطراف جلوگیری کرده اید. فراموش نکنید که دستمال را باید خیلی ساده جای درپوش بگذارید نه اینکه آن را به زور آنجا قرار دهید تا دوباره مانع خروج آرام بخار از آن نقطه شوید.

    6 - تابه را بیش از حد پر نکنید!

    گاهی اوقات آشپزی نیاز به صبر دارد. شاید فکر کنید اگر تابه یا قابلمه مورد نظر خود را پر از مواد لازم کنید سرعت کار شما بالاتر برود اما این کار برخلاف تصور شما باعث کندی در پخت مواد غذایی می شود، در نهایت هم غذایی رنگ پریده و البته آبکی را تحویلتان می دهد. اگر می خواهید مواد لازم را تفت بدهید باید بدانید در صورتی که تابه را بیش از حد پر کنید مواد غذایی داخل آن به جای اینکه برشته شوند بیشتر حالت بخارپز پیدا می کنند و به نوعی نیمی پخته و نیمی خام خواهد بود در صورتی که شما به دنبال برشته کردن و چه بسا سرخ کردن آنها بوده اید. این اتفاق درباره طبخ انواع گوشت هم مصداق پیدا می کند. جا دادن بیش از حد مقدار زیادی گوشت در تابه ای که ظرفیت آن کمتر از مقدار گوشت هایی است که شما به زور داخل آن ریخته اید سبب می شود میزان حرارت تابه به سرعت پایین بیاید. این اتفاق باعث می شود تکه های گوشت به هم بچسبند و مشکل جدیدی برای شما به وجود بیاید! بهترین راه برای شما ابتدا دسته دسته کردن گوشت ها و بعد تفت دادن هر دسته جدا از دیگری است. طبیعی است که شما در این صورت زمان بیشتری را صرف خواهید کرد اما در عوض نتیجه آشپزیتان بیشتر از آنچه که فکرش را می کنید بهتر خواهد بود.

    7 - ظروف نچسب روی حرارت زیاد!

    وقتی برای پخت و پز از ظروف نچسب استفاده می کنید بهتر است شعله ای که ظرف مورد نظر را روی آن گذاشته اید کم کنید چون حرارت بیش از حد باعث می شود پوشش خاص این ظروف کربن را به شکل بخار آزاد کند و این دقیقا همان گاز مضر برای کبد است. اگر از ظروف نچسب استفاده می کنید حتما به بروشور کارخانه تولید کننده آن ظروف مراجعه کنید تا مطمئن شوید چه درجه حرارتی برای آن ظرف خاص ذکر شده است.

    8 - قاشق های فلزی و ظروف نچسب!

    استفاده از قاشق های فلزی برای ظروف نچسب اصلا ایده خوبی نیست. اگر برای آشپزی ظروف نچسب را ترجیح می دهید بهتر است بدانید تماس قاشق های فلزی با سطح این ظروف داخل آنها را خش می اندازد که نه تنها ظاهر این ظروف زشت خواهد شد بلکه این اتفاق باعث می شود کربن از پوشش نچسب ظروف آزاد شود و شما بدون اینکه بدانید و البته بخواهید قاشق قاشق کربن را همراه غذا قورت بدهید! با این وصف باید برای ظروف نچسب حتما از قاشق های چوبی استفاده کنید. لطفا این موضوع را جدی بگیرید!

    9 - پیرکس را روی حرارت نگذارید!

    پیرکسها بهترین گزینه برای طبخ یک لازانیای خوشمزه داخل فر هستند اما اگر قرار باشد روی گاز بروند اوضاع کاملا فرق خواهد کرد. در واقع پیرکس نباید حتی برای دقایقی هر چند کوتاه روی حرارت مستقیم قرار بگیرد بلکه پیرکس مختص حرارت های غیر مستقیم از جمله حرارت های داخل فر است آن هم با درجه های مشخص. اگر پیرکس را روی حرارت مستقیم گاز قرار بدهید، اصلا بعید نیست که ترک بخورد و البته بشکند با این وصف از پیرکس هرگز برای حرارت های مستقیم استفاده نکنید.

    10 - زیادی میکس نکنید!

    وقتی می خواهید ماده غذایی را خرد کنید و سپس این خرده ها را با هم ترکیب کنید می خواهید همه چیز به بهترین شکل ممکن با هم مخلوط شود و به همین منظور سراغ میکسر یا همان مخلوط کن می روید. اما فراموش نکنید که میکس کردن بیش از حد هم خیلی خوب نیست. در واقع پروسه مکانیکی میکس شدن باعث شکل گیری گلوتن می شود و این موضوع نتیجه ای جز خشک و سفت شدن و البته چسبندگی ترکیب غذایی شما نخواهد داشت بنابراین اگر برای ترکیب مواد از میکسر استفاده می کنید قبل از اینکه زیادی با هم مخلوط شوند دستگاه را خاموش کنید و بگذارید همه چیز روند آرام خودش را طی کند.

  • ۱۴:۳۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    چگونه بوی بد ماهی لذیذ را از بین ببریم؟

     

    خیلی از بانوان خانه‌دار از طبخ ماهی به خاطر بویی كه در آشپزخانه راه می‌اندازد، طفره می‌روند، ولی باید گفت از بین بردن بوی ماهی كار زیاد سختی نیست.

     

    برای از بین بردن بوی ماهی از ظرف‌ها، كافی است از آب سرد استفاده كنید و كمی پودر خردل داخل ظرف بریزید.

     برای از بین بردن بوی ماهی از دست‌ها، آنها را با سركه مالش دهید و با آب سرد و صابون بشویید. سركه نیز بوی بد ماهی ظروف را از بین می‌برد. اگر كمی سركه داخل ظرفی بجوشانید، بوی آن بوی ماهی را خنثی می‌كند.
     

    برای از بین بردن بوی ماهی در فضا، یك كاسه سركه سفید را چند ساعت در محیط قرار دهید.

    بوی ماهی را به طرق زیر می توانی از بین ببری : 1- می توانی ماهی را یک ساعت قبل از پخت در مخلوط آبلیمو ، پیاز ، در صورت تمایل به همراه زعفران ، نمک و ادویه دلخواه بخوابانی. 2- هنگام پخت در تابه روغن بریز و 1 قاشق سوپ خوری آبلیمو به آن اضافه کن و سپس تابه را روی شعله بگذار و ماهی ها را در روغن قرار بده و با حرارت ملایم سرخ کن . 3- یک عدد زرده تخم مرغ را با مقداری جعفری ( خشک یا تازه ) و در صورت تمایل نمک و ادویه دلخواه مخلوط کن و سپس آن را روی سطح ماهی پخش کن . سپس ماهی را سرخ کن . 4- می توانی ماهی را در پیاز نیمه سرخ شده بگذاری تا به همراه پیاز سرخ شود

  • ۱۴:۳۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    نکات تغذیه‌ای قابل توجه به هنگام سرخ کردن موادغذایی

    روغن‌های متفاوت دارای نقطه دود تفاوتی نیز هستند، نقطه دود به درجه حرارتی می گویند که در آن حرارت ازسطح روغن دود متصاعد می شود که بوی تندی دارد. در این درجه حرارت روغن شروع به تجزیه شدن می کند و گلیسرول اسیدهای چرب موجود در روغن به آکرولئین تبدیل می‌شود که سمی وسرطان زاست

     

    علت سوختن چشم هنگام دود کردن روغن نیز به همین دلیل است. درجه حرارت مطلوب سرخ کردن موادغذایی 170-190 درجه سانتیگراد است و بهتر است نقطه دود روغنی که مصرف می‌کنیم حدود 20 مرتبه بالاتر از درجه مطلوب سرخ کردن باشد.

  • ۱۴:۳۹   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    نکاتی که هنگام سرخ کردن غذا باید بدانید

    1- روغن را تا حد دمای مطلوب سرخ کردن که 190 درجه سانتیگراد است، داغ کنید، نه بیشتر و نه کمتر.

    2- سطح ماده غذایی را قبل از سرخ کردن آن، با یک لایه خمیر بپوشانید. این کار باعث می شود که روغن به داخل غذا نفود نکند و خیلی چرب نشود. در این حالت غذا با حرارت غیرمستقیم خواهد پخت.

    3- اگر روغن به اندازه کافی داغ نشود، سریعا به داخل ماده غذایی نفود می کند و آن را چرب می کند.

    4- اگر روغن خیلی داغ شود، قبل از اینکه ماده غذایی به اندازه کافی بپزد، سطح آن خواهد سوخت.

    5- قبل از سرخ شدن غذا به آن نمک نزنید، زیرا نمک آب موجود در ماده غذایی را بیرون می کشد، در نتیجه وقتی ماده غذایی را در داخل روغن داغ قرار دهید، روغن داغ به اطراف می پاشد.

    همچنین نمک، نقطه دود روغن را کاهش می دهد، در نتیجه روغن سریع تر تجزیه می شود. لذا بعد از سرخ کردن غذا و هنگام خوردن، به آن نمک بزنید.

    6- اگر ماده غذایی را شسته اید یا آب دارد، مثل خلال سیب زمینی یا بادمجان، قبل از سرخ کردن کاملاً آن را خشک کنید ، زیرا در غیر این صورت روغن به اطراف می پاشد.

    7- موقع سرخ کردن ماده غذایی، یک جا مقدار زیادی از آن را در ماهیتابه نریزید، چون این کار دمای روغن را کاهش می دهد و غذا دیرتر سرخ می شود.

    8- به مقدار کافی روغن در ماهیتابه بریزید، نه کم و نه زیاد.

    9- قبل از سرخ کردن غذا، ابتدا روغن را به میزان 7 تا 8 درجه بیشتر از دمای مطلوب سرخ کردن، حرارت دهید، ولی بیشتر از این مقدار نشود، زیرا ساختمان مولکولی روغن را خراب می کند.

  • ۱۴:۴۲   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    ترفند خانه داری و آشپزی

     

    1 -  می توانید نصف قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با یک قاشق غذاخوری آرد گندم جایگزین کنید.

    2 -  یک قاشق غذاخوری گیاهان تازه و خرد شده را با یک قاشق چای خوری گیاه خشک جایگزین کنید.

    3 - یک حبه سیر را با یک هشتم قاشق چای خوری پودر سیر جایگزین کنید.

    4 - برای خرد کردن میوه خشک، ابتدا آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید؛ سپس با چاقویی که آن را در آب داغ فرو کرده اید، خرد کنید.

    5 - قبل از جوشاندن تخم مرغ با سوزن یک سوراخ کوچک در پوست آن ایجاد کنید تا راحت تر پوست شود.

    6 - برای هر یک کیلوگرم برنج خام، پنج گرم پودر نعناع خشک را در کیسه نازک ریخته و به برنج اضافه کنید تا در آن حشره رشد نکند.

    7 - با آب برنج آبکش شده، سوپ یا عدسی درست کنید.

    8 - هنگام جوشیدن شیر، یک قاشق یا ملاقه در آن قرار دهید تا سر نرود.

    9 - لیموی تازه سفت را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم شود.

  • ۱۴:۴۳   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

     

    پخت و پز و نکات طلایی در پختن غذاها

     

     

    در اینجا برای شما کاربران محترم مجله دلگرم چندی از نکات مهم آشپزی را در نظر گرفته ایم :

     


    1 - برای پخت گوشت قرمز از ابتدا آب سرد به آن اضافه کنید و در آخر طبخ به آن نمک بیفزایید.

     

    2 - برای پخت گوشت سفید ابتدا آب گرم به آن اضافه کنید و نمک را همان اول به غذا بیفزایید.

     

     

    3 - برای این که برنج شما خوب قد بکشد و دانه باشد 24 ساعت قبل از پخت، برنج را با آب ولرم بشویید و بعد 2 تا 3 سانتی‌متر روی آن را آب بریزید. برای هر کیلو، نصف لیوان نمک که بهتر است از نوع سنگ نمک باشد به برنج خیس کرده اضافه کنید.

     

    هنگام پخت برنج زمانی که برنج در حال جوشیدن کامل است مقداری آب خنک به برنج اضافه کنید و به اصطلاح به برنج شوک دهید. این کار باعث قد کشیدن برنج می‌شود.

     

     

    4 - در انتها برای این که خورش شما به روغن بیفتد در پایان پخت یک تکه یخ به خورش اضافه کنید. این کار باعث می‌شود روغن خورش روی آن جمع شود.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان