نحوه پاك كردن ماهی
هر نوع ماهی , درسته , با سرودم یا فیله ویا تكه تكه شده را بایستی قبل از پختن بخوبی شست وتمیز نمود وعملیات زیر را انجام داد
شكم آنها را خالی نموده باله های آنها را ببرید (بریدن باله ها بیشتر برای زیباتر جلوه دادن ماهی طبخ شده است. ماهی بدون سرودم نه تنها اشتها آور است بلكه سرخ کردن آن هم آسانتر است(
در ماهیهائی كه دارای باله خار مانند هستند, بایستی ابتدا این زوائد بریده شوند در غیر اینصورت خارها ممكن است دستها را زخمی نمایند. اسكلت استخوانی اتصال باله ها به بدن ماهی بایستی به دقت وبا احتیاط جدا شود.
بریدن باله ها:
ماهی را از پهنا روی تخته آشپزخانه خوابانده وبا قیچی تیز باله های پشتی , شكمی , مخرجی وسینه ای آنرا ببرید.
اگر ماهی دارای خارهای تیز است , بهتر است با یك چاقوی نوك تیز در امتداد طرفین باله ها شكافی بوجود آورده وباله ها را از اسكلت استخوانی آن جدا نمایید.