خانه
56.9K

خانه داری و هزاران نکته ...

  • ۱۰:۳۷   ۱۳۹۴/۱۱/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    خانه داری و هزاران نکته.....

    نکات ریز خانه داری

  • leftPublish
  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    روش جرم گیری سماور یا کتری

    *سماور یا کتری خود را با مقدار مساوی آب و سرکه پر کنید، آن را به جوش آورده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید بعد آن را خاموش کرده و بگذارید از شب تا صبح بماند. سپس آن را بشویید، آب بکشید و خشک کنید.

    *مقداری جوش شیرین داخل آب سماور یا کتری ریخته و آن را بجوشانید تا جرم ها برطرف شوند.

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    راه و روش آسان برای نظافت منزل

    نظافت یك كار روزمره و تعطیل نشدنی در تمام خانه هاست. بنابراین مكان خاص و مشخصی را برای تمام انواع مواد شوینده، تمیزكننده و ضدعفونی كننده موردنیاز در نظر بگیرید تا در تمام نقاط خانه پراكنده نباشند. در نظر داشته باشید كه بسیاری از این مواد دارای بوی نامطبوع بوده و همه آنها برای كودكان مخاطره آمیز می باشند.

    می توانید از قلابهای نصب شده به دیوار برای آویزان كردن جاروها، دستمالهای گردگیری و نیز تی استفاده كنید. این كار باعث می شود كه آنها زودتر خشك شده و بوی بد آنها در خانه پخش نشود. 

    اشیایی كه در حال حاضر مورد استفاده خاصی ندارند معمولاً به انباری فرستاده می شوند. اگر این كار را می كنید هرگز اشیا اضافی را به داخل انباری پرتاب نكنید بلكه برای آنها بر اساس كاربرد اصلی شان مكانی در قفسه های انباری در نظر بگیرید. همچنین حتماً یك فهرست از اشیایی كه به انباری فرستاده می شوند در نزد خود نگهداری كنید تا به هنگام نیاز بدانید در انباری چه چیز دارید.

    قبل از شروع به نظافت خانه یك نقشه از تمام محوطه آن و نیز فهرستی از كارهایی كه باید انجام شود در ذهن خود تهیه كنید. این كار شما را از سردرگمی و آشفته كاری و حتی در بسیاری از موارد دوباره كاری و بیهوده كاری در امان نگه می دارد. اول اتاقها را تمیز كنید و پس از تمیز شدن آنها به سراغ هال و پذیرایی بروید. آشپزخانه به طور معمول آخرین محلی است كه باید نظافت شود زیرا این محلی است كه بیشترین مراجعات از سوی اعضای منزل به آن صورت می گیرد. كار نظافت داخل خانه و حیاط را با هم مخلوط نكنید زیرا معجونی ساخته خواهد شد كه به سرانجام رساندن آن بسیار مشكل به نظر خواهد رسید.

  • ۱۰:۴۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    نظافت منزل 

    به جای آنكه یك روز كامل در طول یك هفته را به نظافت تمام قسمتهای خانه اختصاص دهید سعی كنید هر روز بدون تعطیلی یك ساعت در قسمتهای مختلف خانه كار پاكسازی را انجام دهید. خواهید دید كه به این ترتیب خانه كمتر كثیف خواهد شد و تمیز كردن آن نیز آسانتر شده و در زمان كمتری انجام خواهد شد.

    انجام برخی از طرحها در خانه به پول خرج كردن می ارزد. نصب توری روی پنجره ها و نیز باران گیرها روی چهارچوب ها یكی از همین موارد است. می توانید حتی كارگری بیاورید تا فرشها و موكت كف منزل را با مایع تمیزكننده شست وشو دهد. 

    شستن و خشك كردن لباسها بخصوص در خانواده هایی كه بچه های كوچك و در نتیجه انبوهی از لباسهای چرك دارند یكی از موارد مهم و دشوار خانه داری است. سعی كنید یك روز خاص در هفته را به شستن لباسها اختصاص دهید تا بتوانید در بقیه روزها خاطری آسوده داشته باشید كه تمام لباسهای مورد نیاز تمامی افراد خانواده شسته و اتو شده در كمد اتاقهایشان در دسترس قرار دارد. فقط به خاطر داشته باشید روز تعطیل را به عنوان روز شستن لباسها قرار ندهید چون هم وقت شما را می گیرد و هم اعصاب اعضای خانواده را به خاطر صرف وقت و فضای زیاد تحت فشار قرار می دهد.

    داشتن یك سبد مخصوص لباسهای كثیف در حمام خانه نكته ای نیست كه نیاز به یادآوری داشته باشد.

    در زندگی های دونفره شستن لباس هفته ای یكبار كافی است اما وقتی افراد بیشتری در خانه زندگی می كنند یقیناً تعداد دفعات لباسشویی باید افزایش یابد. در هر حال تلنبار شدن لباسهای چرك بر روی هم یكی از اصلی ترین عوامل آشفتگی خانه و كش آمدن فرآیند نظافت است.

    مهمترین نكته را هرگز از خاطر دور نكنید كه بزرگترین عامل داشتن خانه ای منظم و مرتب كه به سادگی قابل نظافت كردن باشد داشتن مدیریت بهینه در انجام امور خانه و خانواده است. سعی كنید رعایت نظم و نظافت را در ذهن افراد خانواده نهادینه كنید و آنها را مسؤولیت پذیر و نظیف بار بیاورید. اگر هر كس هر آنچه را برمی دارد دوباره سرجای خودش بگذارد هیچ خانه ای هرگز درهم ریخته و آشفته نخواهد شد.

  • ۱۱:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    پاک کردن لکه‌های مبل و موکت

    شاید صحنه کشیدن شدن ماژیک به روی موکت وقتی که کودک شما در حال نقاشی است ، صحنه ای آشنا باشد. اما برای پاک کردن این لکه ها چه باید بکنیم؟ با ما همراه باشید تا قدم به قدم با هم مراحل از بین بردن لکه ماژیک را دنبال کنیم.

    با استفاده از ابزار های ساده موجود در منزل لکه هایی نظیر اثر ماژیک بر روی موکت را از بین ببرید. برای این کار شما نیاز به موارد زیر خواهید داشت :

    دستمال نخی

    الکل سفید

    اسپری مو

    مسواک نرم

    اول باید دستمال نخی را به الکل آغشته کنید و به روی لکه ضربه بزنید، باید توجه داشته باشید که نباید به حالت رفت و برگشت دستمال را به روی لکه بکشید چون باعث پخش شدن بیشتر لکه خواهد شد. دستمال را به روی لکه گذاشته فشار دهید و سپس آن را بر دارید آنقدر این کار را ادامه دهید تا دیگر جوهری جذب دستمال نشود.

    در این مرحله باید با یک دستمال نخی خشک به روی لکه ضربه بزنید تا خیسی آن کمی گرفته شود. سپس اسپری مو را روی لکه بزنید باید توجه داشته باشید که اسپری مو فاقد روغن باشد چون ترکیب الکل و روغن موجود در اسپری مو ممکن است به موکت شما آسیب بزند.

    زمانی که اسپری را روی لکه پاشیدید بلافاصله با مسواک روی لکه حرکت دورانی ایجاد کنید. با انجام این مراحل شما می توانید به راحتی لکه را از موکت پاک کنید اما برای لکه های قدیمی تر شما باید این مراحل را چندین بار انجام دهید.

    پاک کردن لکه بستنی از روی مبل:

    لذت خوردن بستنی با ریختن آن روی مبل پارچه‌ای از بین می‌رود، مگر هر چه سریع تر قبل از پخش شدن و آسیب رسیدن به پارچه به روش زیر آن را تمیز کنید.

    بستنی را تا جای ممکن با قاشق از روی پارچه مبلی بردارید.

    با یک پارچه سفید و تمیز محل لک شده را آن قدر تمیز کنید که دیگر بستنی به دستمال منتقل نشود.

    داخل یک کاسه ۲ پیمانه آب سرد بریزید. یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی اضافه کنید و خوب هم بزنید.

    پارچه سفید تمیز را به آن آغشته کنید. آب اضافی آن را بگیرید و با آن روی لکه ضربه بزنید.

    با یک دستمال سفید تمیز آن را پاک کنید. بار دیگر دستمال را به مایع آغشته و سعی کنید لکه را برطرف کنید. سپس با یک پارچه خشک تا زمان برطرف شدن لکه این کار را ادامه بدهید.

    محل مورد نظر را با پارچه تمیز و آب سرد کاملا تمیز و با یک پارچه خشک آب اضافی آن را بگیرید.

    در صورت باقی ماندن لکه، از لکه بر استفاده نمایید. کمی از آن را با یک پارچه تمیز روی لکه بمالید و با دستمال خشک رطوبت را بگیرید. با پارچه تمیز و آب سرد روی پارچه کشیده، سپس خشک کنید.

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۲۸/۱۱/۱۳۹۴   ۱۱:۱۷
  • ۱۶:۰۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    نکات خانه داری

    استفاده از لیمو برای تمیز کردن مایکروفر

    شما به یک لیمو‌ترش بزرگ و زرد، و کاسه مخصوص مایکروفر پر شده با یک و یک چهارم فنجان آب نیاز دارید. لیمو را از وسط نصف کرده و آب هر دو تکه را در آب درون کاسه بریزید، سپس کاسه آب و آب لیمو را در مایکروفر گذاشته به مدت 5 تا 10 دقیقه مایکروویو را روشن کنید و اجازه دهید بخار آب و آب لیمو کارشان را انجام دهند. حال کاسه را از مایکروفر خارج کرده و با پارچه یا حوله نرم و تمیزی دیواره‌های مایکروفر را به‌راحتی جرم زدایی کنید.

  • leftPublish
  • ۱۶:۰۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    بیرون راندن حشرات از سبزیجات

    برای آنکه حشرات را از سبزیجاتی مانند گل کلم و کلم و .. . بیرون برانید، مدت ۱۵ دقیقه آن را در آب سردی که با چند قاشق چایخوری نمک یا سرکه مخلوط کرده اید، قرار دهید.

    خیار سالاد

    خیار سالاد را با پوست خورد کنید پوست خیار طعم جالبی به سالاد می دهد.

    بوی مطبوع سیر!

    برای آنکه سالاد خوشمزه ای داشته باشید یک حبه سیر را له کرده قبل از آنکه اجزاء سالاد را در ظرف سالاد خوری بریزید سیر را به آن بمالید سالاد شما طعم مطبوعی از سیر به خودخواهد گرفت .

    در مورد سس ها

    برای هم زدن سس به جای قاشق از چنگال استفاده کنید زیرا به این ترتیب سس صاف ترشده و گلوله نخواهد شد.

    برای آنکه سس خود را پررنگ تر کنید مقدار کمی آرد را در ماهی تابه سرخ کنید و به تدریج به سس اضافه کنید.

    برای غلیظ تر کردن سس ها می توانید از آرد استفاده کنید. برای این منظور مقداری آرد را در آب حل کنید بصورت خمیر رقیقی در آورده و به تدریج به سس اضافه کنید .

    خانه داری و هزاران نکته ...

  • ۱۶:۲۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    نکاتی برای داشتن یخچال‌های خوشبو در خانه

    **ترکیبی از آب و سرکه تهیه کرده و سطوح داخلی یخچال و فریزر را با آن پاک کنید.

     

    **سطح داخلی یخچال و فریزر را با ترکیبی از آب و جوش‌شیرین نیز می‌توانید شست‌وشو دهید.

     

    **چندین برگه روزنامه را به صورت گلوله درآورید و آن را برای مدت چند روز داخل یخچال و فریزر قرار دهید. پس از برداشتن **روزنامه‌ها با ترکیب آب و سرکه داخل یخچال را بشویید.

     

    **همچنین می‌توانید برای رفع بوی بد یخچال مقداری جوش‌شیرین یا قهوه آسیاب‌شده را داخل یک ظرف در باز ریخته و درون یخچال بگذارید.

     

    **علاوه بر اینها می‌توانید مقداری پنبه را داخل وانیل خیس کرده و آن را برای چند روز داخل یخچال و فریزر بگذارید.

  • ۱۶:۲۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    نحوه پاك كردن ماهی

    هر نوع ماهی , درسته , با سرودم یا فیله ویا تكه تكه شده را بایستی قبل از پختن بخوبی شست وتمیز نمود وعملیات زیر را انجام داد

     

    شكم آنها را خالی نموده باله های آنها را ببرید (بریدن باله ها بیشتر برای زیباتر جلوه دادن ماهی طبخ شده است. ماهی بدون سرودم نه تنها اشتها آور است بلكه سرخ کردن آن هم آسانتر است(

    در ماهیهائی كه دارای باله خار مانند هستند, بایستی ابتدا این زوائد بریده شوند در غیر اینصورت خارها ممكن است دستها را زخمی نمایند. اسكلت استخوانی اتصال باله ها به بدن ماهی بایستی به دقت وبا احتیاط جدا شود.

    بریدن باله ها:

    ماهی را از پهنا روی تخته آشپزخانه خوابانده وبا قیچی تیز باله های پشتی , شكمی , مخرجی وسینه ای آنرا ببرید.

    اگر ماهی دارای خارهای تیز است , بهتر است با یك چاقوی نوك تیز در امتداد طرفین باله ها شكافی بوجود آورده وباله ها را از اسكلت استخوانی آن جدا نمایید.

     

    خانه داری و هزاران نکته ... خانه داری و هزاران نکته ...

  • ۱۶:۲۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    تراشیدن فلسها :

    دم ماهی را با دست چپ نگه داشته وبا چاقوی معمولی ویا لبه اره ای كه در دست راست دارید فلسها را با حركت چاقو از دم به طرف سرماهی پاك كنید(برای جلوگیری از پاشیدن وپراكنده شدن فلسها به اطراف می توان ماهی را در ظرف بزرگ پرآب قرارداد وفلسها را داخل آب پاك كرد.)پس از تراشیدن فلسها ماهی را خوب شستشو دهید.

    جدا كردن استخوانهای ماهی:

    برای بیرون آوردن استخوانهای ریز ماهی بایستی ابتدا با چاقو غشایی را كه آنها را احاطه نموده است , جدا نمود. اینكار را می توان در مورد ماهیهایی كه دارای تیغهای بزرگ هستند مانند ماهی كپور , سفید , آزاد وغیره انجام داد.در مورد ماهیهائی كه تیغهای ریزتری دارند آنها را بایستی با دست جدا كرد.

     

     

    جدا كردن تیغهای جانبی:

    برای این منظور ماهی شكم باز شده كامل را آنقدر باز می نمائیم تااستخوانها وتیغهای پشتی وجانبی كه داخل عضلات قراردارند وبوسیله غشاء پوشیده اند معلوم شوند.غشاء را با چاقو جدا كرده وتیغها را یك یك با دست از ستون مهره جدا می نمائیم.

    برای جدا كردن ستون مهره ها با قیچی آشپزخانه ستون مهره ها را از نزدیكترین نقطه به سرماهی ببرید. سپس قسمت بریده شده را با دست راست گرفته وبا احتیاط آنرا به طرف دم كشیده وجدا نمائید (از این زوائد می توانید برای تهیه سوپ استفاده كنید)

     

  • ۱۶:۲۹   ۱۳۹۴/۱۱/۲۹
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀

    برای اینکه پیاز داغ خوب داشته باشید به نکات این مقاله توجه کنید

     یک

    پیاز رو خلالی باریک کنید. ریشه پیاز رو کامل بگیرید.

    آب رو در یک قابلمه جوش بیارید. پیاز رو تو آب جوش بریزید.کمی نمک اضافه کنید و اجازه بدید تا پیازها برای ۵ دقیقه بجوشن!

    بعد از ۵ دقیقه پیازها رو آبکش کنید, اجازه بدید تا آب اونا کشیده بشه!

    یک ظرف کوچیک و گود مثل شیرجوش انتخاب کنید, روی حرارت بذارید و روغن بریزید.

    وقتی روغن داغ شد, مقدار کمی از پیازها رو توی روغن بریزید و حرارت رو زیاد کنید, کمی که گذشت, حرارت رو کم کنید و اجازه بدید تا پیازها طلایی بشن! تو این فاصله گاهی پیاز ها رو هم بزنید و وقتی دیدید که دارن طلایی میشن, مدام هم بزنید تا یکدست طلایی بشن!

    با این روش یک پیاز داغ کاملا ترد و خشک و چیپسی دارید و از همه مهمتر اینکه چرب نیستن و واسه تزیین هم عالین

    خانه داری و هزاران نکته ...

  • leftPublish
  • ۱۶:۵۴   ۱۳۹۴/۱۲/۱
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    دانستنی_هایی_درباره_تخم_مرغ 

    🍥مجموعه: مهارتهای زندگی

    🍀توجه داشته باشید که از گرفتن تخم‌مرغ‌هایی با ظاهر آلوده یا شکسته خودداری کنید. به‌دلیل اینکه احتمال آلودگی تخم‌مرغ‌های شکسته بیشتر است. همانطور که می دانید نگهداری تخم‌مرغ در یخچال تا حدود زیادی از فساد آن جلوگیری می‌کند. بنابراین در فصول گرم سال از مغازه‌هایی خرید کنید که تخم‌مرغ را در یخچال نگهداری می‌کنند.

    🌿چند اصل مهم در نگهداری

    آنها را در یخچال با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد و درون بسته‌بندی در‌پوش‌دار یا ظروف دربسته بگذارید.

    پوسته تخم‌مرغ خام نباید شكسته شود زیرا راه ورود میکروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می‌شود و آلودگی به داخل آن راه می‌یابد اما خیلی اوقات اتفاق می‌افتد که پوسته آن به خون یا مدفوع مرغ آغشته است، بهتر است آن را بشویید و سریع مصرف کنید.

    توجه داشته باشید كه هیچ‌گاه تخم‌مرغ را در مجاورت غذاهایی با بو و طعم تند مانند سیر، پیاز، پنیر و گوشت قرار ندهید چون به راحتی بوی مواد مختلف موجود در یخچال را از راه منافذ پوست خود جذب می‌کند.

    بعد از ورود به منزل اگر تخم‌مرغی شکست یا ترک برداشت، نگران نباشید محتویات آن را در یک ظرف تمیز دردار ریخته و در یخچال قرار دهید و در اسرع وقت استفاده کنید.

    🌿چند نکته ساده در مصرف تخم‌مرغ

    زمانی که چند تخم‌مرغ برای درست کردن یک غذا نیاز دارید، آنها را در یک کاسه جدا بشکنید و وقتی مطمئن شدید همه آنها سالم هستند آنها را به بقیه مواد اضافه کنید.

    خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که پوست تخم‌مرغ آبپز شده موقع كندن خوب جدا نمی‌شود و به سفیده می‌چسبد. یک راه حل ساده این است که پیش از پوست کندن، تخم‌مرغ را در آب سرد قرار بدهید.

    برای پختن تخم‌مرغی كه پوسته آن ترک دارد، کافی است محل ترک را با لیمو ترش مالش بدهید. بعد آن را در آب گرمی که جوش نیامده قرار دهید پس از 3 دقیقه جوشیدن، می‌بینید كه تخم‌مرغ به اندازه کافی پخته شده است. یک راه دیگر این است که آن را درون فویل آلومینیونی قرار داده بعد آبپز کنید. همچنین می‌توانید درآب کمی سرکه بریزید. سرکه باعث می‌شود که سفیده از لای ترک بیرون نزند.

    🌺اگر می‌خواهید تخم‌مرغ پخته شما تغییر رنگ ندهد، بهتر است که بعد از پخت آنها را درون ظرف آب سرد قرار دهید.

    🌿چند كاربرد جالب تخم‌مرغ

    زمانی که تخم‌مرغ را استفاده کردید پوسته آن را دور نریزید. یک کار جالب این است که در پوسته آن کمی پارافین بریزید و آن را تبدیل به جا شمعی کنید.

    یک روش جالب برای کاشتن دانه در خاک، استفاده از پوسته تخم‌مرغ است. می‌توانید درون پوسته را با کمی خاک پر کنید و دانه گیاه را در آن بکارید وقتی که دانه جوانه زد آن‌را به گلدان‌های کوچک انتقال دهید.

    زمانی که احتیاج فوری به چسب دارید می‌توانید سفیده تخم‌مرغ را خوب به هم بزنید و از آن به عنوان چسب استفاده کنید.

    سفیده تخم‌مرغ به همراه کمی آب لیمو ترش را در ظرفی مخلوط کنید و به عنوان ماسک برای محافظت از پوست خود استفاده كنید.

    خانه داری و هزاران نکته ...

  • ۰۱:۵۸   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    #نکات_خانه_داری

    یک اشتباه رایج:

    #شستن_سبزی_ها_با_مایع_ظرفشویی

    یک متخصص بیماری‌های داخلی، شست و شوی سبزیجات با مایع ظرفشویی را بدترین کار ممکن ذکر و خاطرنشان کرد: این کار غلطی است که در جامعه رایج شده، چرا که استفاده از این مواد شیمیایی برای شست و شوی سبزیجات  نه تنها بی فایده است، بسیار هم مضر است.

    توصیه ی سازمان غذا و داروی امریکا:  بهترین روش برای شستن سبزیجات شستن با #محلول_سرکه است.

    شست شوی سبزیجات با نمک طبیعی هم بسیار مناسب است.

    نکات خانه داری :

    ▪️ اگر بر روی #پیازهایی که قصد سرخ کردنشان را دارید، کمی آرد بپاشید مطمئن باشید که رنگی عالی خواهند داشت. 

    * قبل از پوست گرفتن پیاز انگشتان‌تان را به #سرکه آغشته کنید تا بدین ‌وسیله بوی پیاز به خود نگیرد .

    ▪️ برای راحتی جداشدن پوست تخم مرغ باید بعد از خارج ساختن‌شان از ظرف آب جوش ، بلافاصله در ظرف محتوی آب سرد قرار داده و کمی صبر کنید . 

    ▪️ اگر به گوشت در حال پخت آب لیمو علاوه کنید، هم طعم آن را مطبوع خواهید ساخت و هم سرعت پخت را افزایش می‌دهید . 

    ▪️ به هنگام #پخت_قارچ در قابلمه را کمی باز بگذارید تا هم قارچ‌ها سیاه رنگ نشوند و هم آب قارچ ‌ها به راحتی بخار شود . 

    ▪️ برای جلوگیری از #کپک_زدن_نان ، قرار دادن کمی نمک در ظرف نان را فراموش نکنید . 

    ▪️ اگر بر روی رو میزی آب میوه ریخت ، دستپاچه نشوید ؛ کمی نمک بر روی آن پاشیده و مطمئن باشید که در اولین شستشو لکه‌ای در بین نخواهد بود . 

    ▪️ برای بر طرف کردن بوی بد دهان دانه #قهوه بجوید .

    ▪️ برای اینکه در شیشه‌ای قابلمه و یا ماهی‌تابه تان بخار نگیرد با پوست لیمو از داخل سطح شیشه را بمالید .

  • ۰۸:۲۳   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    ماهی همان آبزی نام آشنایی است که شب عید غذای اصلی ما ایرانی ها می‌شود و بیشتر خانواده‌ها هم همیشه هنگام خرید آن سردرگم می‌مانند که کدام ماهی را انتخاب کنند، شیر، سفید، هوکی، حلوا، سنگسر، شوریده یا قزل‌آلا ؟

    یا اینکه بهترین روش پخت ماهی چگونه باید باشد که از ارزش غذایی آن کم نشود و در عین حال لذیذ هم باشد کبابی، سوخاری، آبپز، بخارپز یا سرخ شده؟ کدام ماهی را می‌توان به صورت شکم پر تهیه کرد و برای طعم دار‌ کردن بهتر است از چه سبزی و ادویه‌جاتی کمک گرفت؟
     

    ابتدا لازم است بگوییم این‌که برخی خانواده‌ها بر این باورند که اگر به سوی ماهی منجمد بروند و آن را در سبد خانوار وارد کنند، نشان‌دهنده فقر مالی یا کسر شأن است یا این‌که ماهی منجمد بد مزه و ارزش تغذیه‌ای پایینی دارد، سخت در اشتباهند. بیشتر ماهی‌های جنوب برای انتقال به شهرهای دورتر باید حتما فریز شوند و این موضوع درباره ماهی‌های شمال که قرار است به شهرهای جنوبی ارسال شود هم صدق می‌کند و عرضه‌کنندگانی که ماهی‌های مناطق دور را به صورت تازه می‌فروشند بیشتر، یخ ماهی را آب کرده و با پاشیدن مقداری آب روی ماهی، آن را تازه جلوه می‌دهند که چنین کاری غیربهداشتی و تهدید کننده سلامت مصرف‌کننده است.
     

    اما درباره ماهی‌های منجمد باید بدانید اگر روش انجماد بدرستی انجام شود، نه‌‏تنها از مواد مغذی ماهی کاسته نمی‌شود، بلکه کیفیت، تازگی و لطافت بافت ماهی نیز حفظ خواهد شد و حتی گاهی از ماهی‌های تازه‌ای که در بیشتر ماهی‌فروشی‌ها به روش غیربهداشتی و به صورت نمادین تنها با تکه‌های یخ پوشیده می‌شوند و معلوم نیست چند روز از صید آن گذشته سالم‌ترند. برای حفظ کیفیت و ارزش ماهی منجمد باید یخ زدایی از 24 ساعت قبل از مصرف، در یخچال یا با قرار دادن آن داخل مایکروفر انجام شود در غیر این صورت خونابه زیادی از ماهی خارج و در نتیجه مواد مغذی و طعم آن تغییر پیدا خواهد کرد.
     

    ماهی چی بخریم و بخوریم؟
    اگر به دنبال ماهی بدون تیغ هستید، شیر اقیانوسیه و خلیج برای کسانی که سختشان است ماهی تیغ‌دار بخورند، مناسب است. این ماهی ید و ویتامین D بالایی دارد و بهترین روش پخت آن کبابی و سوخاری است. ماهی شیر چون در آب‌های شور جنوب پرورش می‌یابد گوشتش خوش نمک بوده و به نمک زیادی احتیاج ندارد.
     

    ماهی شوریده گوشتی نرم دارد و می‌توان آن را سرخ یا شکمش را پر کرد. ماهی حلوا برای سبزی پلوی شب عید مناسب است چون مزه خوبی دارد و اگر به آن نمک و زردچوبه بزنید خوشمزه‌تر هم می‌شود.
     

    ماهی کفال هر چه درشت‌تر باشد خوش طعم‌تر است و بهتر آن‌که آن را با توری کبابی کنید و برای ایجاد طعم دلچسب، آن را به آب نارنج آغشته کنید.
     

    ماهی سرخو از لذیذترین ماهی‌های پر چرب دریای جنوب است. گوشت آن سفید صورتی و بسیار لطیف بوده و بوی زهم نمی‌دهد و بیشتر به صورت کباب شده، سرخ شده یا در قلیه ماهی نیز استفاده می‌شود، اما اسید اوریک آن قدری بالاست، ولی مصرف آن موجب التیام علائم افسردگی می‌شود. سرخو انواع مختلفی دارد و بهتر است عینکی آن را هیچ‌گاه نخرید چون استخوان و تیغ‌هایی سفت و خشن همچون اژدها دارد.
     

    سنگسر برای تهیه خورش و قلیه ماهی بهترین گزینه است و پس از پختن در غذا خرد نمی‌شود. ماهی سالمون گوشتی به رنگ نارنجی دارد و همین رنگدانه خاصیت آنتی‌اکسیدانی داشته و ضدسرطان است. این ماهی نسبت به تن و هرینگ، سلنیوم بالایی دارد و برای باروری نطفه مردان موثر است. ماهی آزاد اسیدهای چرب مفید دارد و تهیه آن به روش شکم پر یا سرخ شده مناسب است.
     

    ماهی قزل‌آلای خال قرمز مرغوبترین و قزل رنگین کمانی پرفروش‌ترین انواع این ماهی است و بیشترین میزان امگا ـ 3 را داراست، اما خال مخالی، قباد و ماهی آزاد امگا ـ 3 بیشتری دارد. این ماهی را می‌توان سرخ کرد، در فر گذاشت و حتی به روش گریل آماده کرد.
     

    ماهی هوکی همچون ماهی شیر تیغ ندارد و گوشتی است و می‌توان آن را به صورت فیله شده با خمیر سوخاری کنید.
     

    ماهی تیلاپیا وارداتی است و در مقایسه با دیگر ماهی‌ها امگا ـ 3 کمتری دارد و دو نوع خط صورتی و سیاه دارد و انواع خط صورتی مزه بهتری دارد و با هر روش پختی می‌توان آن را آماده کرد.
     

    کیلکا و ساردین نیز ماهی‌هایی ریز با استخوان و تیغ‌های نازک هستند که در فرآیند پخت کمی نرم و لطیف شده و اگر گوشت این ماهی را به همراه استخوانش بخورید، مقدار زیادی کلسیم و فسفر به بدن می‌‌رسد. آبپز این ماهی برای سالمندان دچار پوکی استخوان و کسانی که از لبنیات کمتر استفاده می‌کنند، گزینه مناسبی است.
     

    ماهی نباید خیلی ریز یا خیلی درشت باشد. ماهی‌های دریایی تا حدودی املاح بیشتری نسبت به انواع پرورشی دارد؛ اما میزان جیوه و آلاینده‌های شیمیایی گوشت ماهی‌های پرورشی کمتر و مناسب زنان باردار است. تیغ انواع ماهی جنوب از تیغ ماهی‌های شمال، بسیار کمتر و درشت‌تر است. اگر به دنبال ماهی‌های بدون بو یا کم‌ بو هستید سالمون، قزل‌آلای دریایی، سفید، هوکی، حلوا و هامور از آن جمله‌اند.

     

    سنگسر برای تهیه خورش و قلیه ماهی بهترین گزینه است و پس از پختن در غذا خرد نمی‌شود.
     

    کبابی و بخارپز، بهترین روش پخت ماهی
    سوخاری‌کردن: 
    تقریبا ماهی سوخاری را همه دوست دارند، اما چون پودر سوخاری سطح ماهی در تماس با حرارت طبخ در مدت زمان کوتاهی می‌سوزد و به میزان زیادی روغن جذب می‌کند، بهتر است چند دقیقه پیش از پایان پخت در‌ماهی تابه را بگذارید تا بخار حاصله باعث کنده شدن پودر سوخاری از ماهی شود. بهتر است برای افزایش ارزش غذایی و خوش‌طعم‌شدن، گوشت ماهی سوخاری را از نیم ساعت قبل به آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر آغشته کنید.

     

    تنوری و کبابی‌کردن: این دو روش از روش‌های خوب طبخ ماهی است که علاوه بر مزه دلچسب، ارزش غذایی ماهی را هم حفظ می‌کند. ماهی کبابی به دلیل آن که در شیره خود پخته می‌شود، در مقایسه با ماهی آب‌پز و سوخاری ارزش غذایی بالاتری دارد، اما چون زغال یا گاز شهری دارای یک سری ترکیبات شیمیایی است، در صورتی که پوست ماهی سوخت از خوردن آن بپرهیزید و به صورت تفننی، از این روش پخت کمک بگیرید. در پخت به روش تنوری هم می‌توان ماهی را در خانه به وسیله فر با میزان کم روغن طبخ کرد.
     

    آبپز و بخارپز‌کردن: این دو روش طبخ زیاد مورد استقبال خانواده‌ها نیست، چون بوی زهم ماهی باقی می‌ماند؛ اما از جمله بهترین روش پخت ماهی محسوب می‌شود بخصوص روش بخارپز که با آب در تماس نیست و مواد مغذی ماهی به طور کامل حفظ می‌شود. بهتر است برای تقلیل بوی زهم گوشت ماهی در این روش از سیر، فلفل سیاه، هویج و قارچ آبپز و برخی سبزی‌های معطر که خوشایند طبع تان است مانند نعنا، گشنیز یا جعفری کمک بگیرید و برای بهبود طعم، آن را با آبلیمو یا آب نارنج تازه میل کنید. البته می‌توانید پس از آبپز کردن، ماهی را در اندکی روغن مایع تفت دهید تا طعم و بوی زهم تقلیل یابد.
     

    سرخ کردن: با وجود آنکه طی سرخ شدن طعم ماهی بسیار لذیذ می‌شود، اما روغن افزوده شده کالری ماهی را بالا برده و حرارت طبخ بشدت از مواد مغذی بخصوص امگا- 3 که بسیار به حرارت طبخ حساس است، می‌کاهد.
     

    و اما ماهی شکم پر
    بیشتر جنوبی‌های خونگرم و شمالی‌های خوش مشرب، ماهی را به صورت شکم پر با ترکیبات بسیار متنوع تهیه و با برنج سفید یا سبزی پلو میل می‌کنند. جنوبی‌ها بیشتر ماهی حلوا و سنگسر و شمالی‌ها ماهی سفید را شکم پر می‌کنند. معمولا در ماهی شکم پر به همراه دانه ساییده انار، زرشک، گردو و رب انار از سبزی‌های معطر هم استفاده می‌شود. جنوبی‌ها از شنبلیله، ادویه کاری و تمبر هندی و شمالی‌ها از گشنیز، سیر، جعفری، زردچوبه و زعفران هم کمک می‌گیرند. این ماهی را می‌توان در فر یا ماهیتابه تهیه کرد. اگر قصد سرخ کردن ماهی را دارید باید ماهی نیم‌پز و محتویات داخل شکمش تفت داده شده باشد، زیرا طی سرخ شدن احتمال دارد حرارت به مرکز ماهی منتقل نشود و مغز آن ناپز بماند.

  • ۱۶:۲۹   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    نکات مهمی در مورد آشپزی و خانه داری 

    ▪️ برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.

    ▪️ بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.

    ▪️ برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید.

    ▪️ افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.

    ▪️ هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.

    ▪️ ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.

    ▪️ هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.

    ▪️ قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.

    ▪️ استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.

    ▪️ افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.

    ▪️ برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.

    ▪️ ۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.

    ▪️ هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.

    ▪️ برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.

    ▪️ اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.

    ▪️ برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.

    ▪️ برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.

    ▪️ سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.

  • ۰۹:۳۶   ۱۳۹۴/۱۲/۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48381 |46689 پست

    خانه تکانی اساسی با فایو. اس (S5)

    فضاهای محدود، زمان کم و یک دنیا کار انباشته شده، همه از آن تصویرهای آشنایی هستند که معمولا در روزهای پایان سال بیشتر از همیشه به ما هجوم می‌آورند. هجومی که تحمل آثارش معمولا در تعطیلات نوروز و حتی طی سال جدید هم همراه ما می‌ماند و از قضا این یک اتفاق تکراری است که هر سال در آخرین روزهای اسفند دامان ما را می‌گیرد. حالا ما می‌خواهیم به شما بگوییم با استفاده از یک سیستم مدیریتی به نام فایو. اس(s5)   یک بار برای همیشه به این ماجرای تکراری فیصله دهید. حق باشماست فایو.اس یک سیستم مديریت کارآمد است که در برنامه‌ریزی‌های مدیریتی پیشرفته به کار می‌رود اما مهندس «حامد ادواری» با سابقه‌ای 14ساله در زمینه‌ مشاوره‌ در حوزه‌‌ سیستم‌های مدیریت جديد؛ به شما می‌گوید چطور این سیستم را در خانه و در خانه‌تکانی انجام دهيد. با پیاده کردن این روش نه‌تنها  خانه‌تکانی امسال‌تان یک خانه‌تکانی اساسی می‌شود بلکه کلی جای اضافه می‌آورید و شما با اين سيستم مي‌توانيد خرده‌ریزهایتان را از زیر تخت یا بالای کمد بیرون بکشید!

      بهترین‌ها را با کمترین امکانات ممکن داشته باشید

    بعد از جنگ جهانی دوم در ژاپن، تمام منابع با خاک یکسان شد، بنابراین ژاپنی‌ها که از نظر دسترسی به منابع طبیعی کشور فقیری به شمار می‌روند، به دنبال این بودند تا با مدیریت درست همین منابع محدود بتوانند به بهره‌وری بالا و شرایط مناسب‌تر دست پیداکنند. حاصل تحقیقات ژاپنی‌ها برای دستیابی به شرایط ایده‌آل با وجود منابع محدود، رسیدن به سیستم «فایو. اس» بود. سیستمی که همان‌طور از نام آن پیداست، در 5 مرحله امکان بهره‌وری بهتر از شرایط محدود موجود را برای مصرف‌کننده فراهم می‌کند. حالا ما خیال داریم همین  مراحل را در خانه‌تکانی پیاده کنیم و به شما بگوییم چطور با پیاده کردن همین سیستم، خانه‌تان را اساسی بتکانید!

     پاکسازی (seiso)

    اولین مرحله در «فایو.اس» پاکسازی است. در این مرحله و برای پیاده‌کردن آن در خانه‌تکانی باید بدانید در محیط محدودی مثل خانه یا حتی کوچک‌تر مثل اتاق‌تان، به چه ابزاری نیاز دارید و از کدام‌ وسایل بی‌نیاز هستید. معمولا اطراف ما پر از  وسایل ریز و درشتی  است که به طور کلی یا دست‌کم در یک بازه‌ زمانی مشخص از آنها بی‌نیازیم، بنابراین تنها نقش آنها اشغال فضای موجود و اغلب محدود ماست! بر همین اساس پاکسازی در خانه‌تکانی یعنی شناسایی وسایل مورد نیاز از وسایل بی‌استفاده!

       تفکيک (seiri)

    بعداز پاکسازی مسئله‌ جداسازی مطرح می‌شود. وسایلی را که در مرحله پاکسازی در مورد آنها به این نتیجه رسیدید که از آنها بی‌نیازید، باید از  محیط‌ زندگی‌تان جدا کرده و تصمیم بگیرید که با آنها چه کنید. یعنی با در نظر گرفتن میزان نیاز به آنها، این موارد را درکل از چرخه‌ زندگی‌تان خارج کنید یا آنها را در جایی جاسازی کنید که در صورت نیاز، در زمان‌های مشخص و بر اساس دفعات مراجعه به سادگی بتوانید سراغ‌شان بروید.  بدون شک شما هم کلی وسیله در خانه‌دارید که ممکن است سال تا سال از آنها استفاده نکنید. در این مرحله از خانه‌تکانی به روش «فایو‌. اس»، باید سراغ همان‌ها بروید و فقط وسایلی را نگاه دارید که وجود آنها برای شما ضروری است.

    ترتيب و تنظيم (seiton)

    مرحله‌ بعدی ترتیب و تنظیم است. بعد از پاکسازی و جداسازی فضای مورد نظر این فرصت را دارید تا همه چیز را بر اساس نظم و ترتیب جاسازی کنید. در این سیستم در مرحله‌ ترتیب و تنظیم با 2رویکرد روبه‌رو هستيد؛ یکی اینکه طبق روال معمول همه چیز را مرتب کنید و رویکرد دیگر اینکه با پیاده کردن 5 اصل فایو.اس بعد از این نباید اجازه بدهید مجموعه (در اینجا همان خانه یا اتاق شما) طوری نامرتب شود که به مرور زمان دوباره به پیاده کردن مرحله تنظیم و ترتیب نیاز پیدا کند! به زبان ساده‌تر در این مرحله وقتی که از شر وسایل غیرضروی خلاص شدید باید بین باقی‌مانده‌ها ترتیب ایجاد کنید، یعنی آنها را برحسب نیاز جاسازی کنید. به این ترتیب که لوازمی را که بیشتر نیاز دارید دم دست قرار بدهید و باقی را که در فاصله زمانی‌طولانی‌تر به آنها نیاز پیدا می‌کنید در جاهای دور از دسترس قرار دهید. این روش بیشتر در مرتب کردن کابینت‌ها، کمد لباس و حتی کشو‌ها به کارتان می‌آید!

     تداوم (seiketsu)

    مرحله‌ بعدی تداوم و نگهداری است. بعد از انجام این 3مرحله، لازم است تدبیری بیندیشید تا شرایطی که طی این مراحل ایجاد کردید، ثابت شوند و پا برجا بمانند آن وقت است که می‌توانید یک بار برای همیشه خانه‌تکانی کنید! در این مرحله باید استاندارد و روش مشخصی برای حفظ نتیجه‌ تلاش‌هایتان ایجاد کنید. مثلا یک برنامه‌ روزانه یا هفتگی برای خودتان تهیه ‌کنید و بر اساس آن خودتان را ملزم ‌کرده که از این به بعد  طبق این روش عمل کنید.  در حقیقت تداوم در تمیز کردن اساسی خانه همان اتفاقی است که به خاطر خالی بدون جای آن در برنامه‌ریزی‌های روزانه و هفتگی، شما را ناگزیر به خانه‌تکانی‌های سنگین آخر سال می‌کند. تداوم در اینجا یعنی در طول سال دستی به سر و گوش، گوشه‌های دور از دسترس و دور از چشم کابینت، کمد، کتابخانه، پشت تختخواب، میز تلویزیون و... بکشید.

     آموزش(shitsukuke)

    مرحله‌ آخر، مرحله‌ آموزش و تمرین است. یادتان باشد اینگونه بحث‌ها را  تا در ذهنتان ملکه نشود و جا نیفتد، نمی‌توانید انجام‌شان بدهید. در عوض وقتی  به مرحله باور آنها رسيدید این قواعد در ذهنتان می‌نشینند. همه چیز خود به خود پیش می‌رود! برای آنکه این روش ملکه ذهنتان شود بعد از اجرای آن در خانه‌تکانی امسال باید روش خانه‌داری  سیستماتیک فایو.اس را علاوه بر خودتان به دیگر اعضای خانه هم آموزش دهید. 

    یعنی همه با هم یاد بگیرید که قرار نیست همه کارها را بگذارید برای وقت ضرورت یا همان دقیقه 90 خودمان!  باید جرات تفکیک و دور ریختن وسایلی را که بدون استفاده می‌ماند به خودتان بدهید و... . از آن مهم‌تر اینکه با ساده کردن مفاهیم و در قالب یک کار تیمی در خلال تمیز کردن خانه مفاهیم اساسی‌ای مثل مدیریت زمان را به اعضای خانواده آموزش بدهید.

    روش‌هایی ساده؛ اما کارآمد


    سیستم فایو.اس در هر کدام از مراحل خود روش‌هایی را معرفی می‌کند که با به کار بردن آنها در هر مرحله، به نتیجه نزدیک‌تر می‌شوید. این روش‌ها عبارتند از: 
    برچسب قرمز
    روش برچسب قرمز در مرحله‌ پاکسازی به کار می‌آید. این روش به‌سادگی به شما جرات می‌دهد در میان داشته‌هایتان، مهم‌ترین‌ها و پرکاربردترین آنها را انتخاب کنید و باقی را به فراموشی بسپارید.‌ به کمک این روش خواهید دید بسیاری از وسایلی که اطرافتان را اشغال کرده‌اند، بدون اینکه کاربردی برایتان داشته باشند، تنها ذهنتان را آشفته‌ و فضا را محدودتر می‌کنند.
    از برچسب قرمز استفاده کنید
    در این روش باید روی تمام ابزاری که به نوعی از آنها استفاده می‌کنید، برچسب بزنید. بعد از این مرحله، برچسب هر ابزاری را که به کار می‌گیرید، بکنید. البته باید این نکته را در نظر بگیرید که هنگام اجرای این روش، یک بازه‌ زمانی برای خودتان مشخص کنید. مثلا بنا بر نیاز خودتان از یک روز تا یک هفته. بعد از این دوره زمانی، به این نتیجه می‌رسید که تمام وسایلی که برچسب آنها کنده شده، جزو کالاهایی ضروری شماست و آنها که هنوز برچسب دارند، غیرضروری. این روش در حقیقت جرات اجرای تصمیم را در شما بیشتر می‌کند. حتما برای بسیاری از شما هم بارها پیش آمده که تصمیم گرفته‌اید کالایی را دور بیندازید یا دست‌کم از دم‌دست بردارید؛ اما همیشه به دليل پیش‌بینی احتمال استفاده از آن در زمان‌های دور، وجود غیر ضروری آنها را تحمل می‌کنید.

    فقط یک

    روش دیگری که در پاکسازی به کار می‌آید، اصل فقط یک است. طبق این اصل از هر وسیله‌ای تنها باید یک عدد داشته باشید. با اجرای این روش متوجه می‌شوید خیلی از وسایل را بیهوده در گوشه‌های مختلف خانه انبار کرده‌اید، درحالی که همه‌ آنها فقط یک کاربرد دارند!

    قانون 30 ثانیه


    یک قانون مهم دیگر قانون30ثانیه است. طبق این قانون شما باید ظرف30ثانیه به همه چیز دسترسی داشته باشید. یعنی هر چیزی را درست در جای خودش تعریف کرده باشید؛ آنچنان که ظرف 30ثانیه بتوانید به آن دسترسی پیدا کنید. در غیر این‌صورت این قانون نشان می‌دهد شما نتوانسته‌اید جای هر چیزی را درست و خوب تعریف کنید.

    از کجا شروع کنم

    این روش به شما می‌گوید سیستم فایو.اس را باید از کجای خانه شروع کنید. در این روش از نمودار ماکارونی استفاده می‌کنید(محور افقی این نمودار نقاط مختلف خانه شما را نشان می دهد و محور عمودی آنها تعداد رشته های ماکارونی ای که به ازای هربار سرزدن به این مکان ها به آن اضافه می کنید. این نمودار به شما نشان می‌دهد، رفت‌وآمدهایتان در کدام قسمت خانه بیشتر است یا در حقیقت در کدام فضاها بیشتر چگالی حضور دارید و کجاها برایتان مهم‌تر است، بنابراین این مناطق برای شما مهم‌تر می‌شوند پس  باید پیاده کردن فایو.اس را از همان مکان شروع کنید. این مکان می‌تواند انباری، آشپزخانه، اتاق خواب یا حتی کمد شما باشد. این روش درست زمانی به کار شما می‌آید که فکر می‌کنید این اتاق یا این کمد چقدر کوچک است و دیگر جایی برای جادادن وسایل‌تان ندارید!

  • ۰۹:۱۳   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

     اگر می‌خواهید آب لیموی بیشتری از لیمو به‌دست آورید،

    ابتدا آنها را در داخل آب داغ بریزید، چند ثانیه صبر کنید و قبل از آبلیموگیری، آنها را روی میز بغلتانید.

  • ۰۹:۱۴   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

     اگر برنج ته گرفت،

    روی آن یک تکه نان بگذارید و چند دقیقه در قابلمه را محکم ببندید. 

  • ۰۹:۱۵   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    هنگام تهیه نان خانگی، اگر دوست دارید روی آن برشته و براق شود

    ، چند دقیقه قبل از برداشتن، روی آن با قلم مو سرکه سفید بمالید. 

  • ۰۹:۱۶   ۱۳۹۴/۱۲/۶
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    نکات آشپزی

     قارچ را قبل از شستن ده دقیقه در آب نمک شناور بذارید تا شن های که داخلشه بریزن بیرون   

    قارچ را هم چنین به مدت ده دقیقه در آبلیمو قرار دهید سپس خرد کنید تا موقع پخت سیاه نشود

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان