خانه
55.7K

خانه داری و هزاران نکته ...

  • ۱۰:۳۷   ۱۳۹۴/۱۱/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28195 |24368 پست

    خانه داری و هزاران نکته.....

    نکات ریز خانه داری

  • leftPublish
  • ۱۷:۰۷   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست


    یخچال

    یخچال قلب آشپزخانه است پس باید در استفاده از آن خیلی دقت کنیم.

    سعی کنید طبقات بالایی یخچال را خیلی شلوغ نکنید تا هوا بتواند به راحتی در این طبقات به گردش دربیاید.

    اجازه ندهید یخچال شما با برفک زیاد کار کند چراکه برفک باعث میشود موتور یخچال شما ضعیف تر شود. پس اگر دیدید یخچال شما خیلی سریع برفک میزند دو عامل را بررسی کنید: 1- شیوه قرار گرفتن یخچال 2- تراز شدن آن.

    ساده ترین روش این است که اگر در یخچال را باز کردید به طور عادی بسته شود.

    درجه یخچال را با توجه به فصل تنظیم کنید.



    طرز نگهداری گل

    با استفاده از حالت دهنده های مو یا همان تافت ها میتوانید گلهای طبیعی را که برایتان هدیه می آورند، طوری خشک کنید که رنگ، شکل و حالت آن تغییر نکند.



    پاک کردن لکه واکس

    اگر واکس کفش روی فرش بریزد، واکس را بردارید و بدون اینکه لکه را با دستمال بکشید، مقداری الکل سفید روی آن بریزید و آن را مرطوب کنید و بعد از شامپوی مخصوص فرش استفاده کنید به این ترتیب لکه به راحتی پاک خواهد شد.









    طریقه مراقبت از انواع کفش

    کسانی که کفش کتانی میپوشند دقت کنید اگر میخواهید کفش کتانی خود را گشادتر کنید از روزنامه استفاده کنید بدین ترتیب که روزنامه را خیس کنید و داخل کفش بگذارید به طوری که به دیواره های کتانی فشار بیاورد.

    برای پاک کردن کفشهای کتانی میتوان از شامپوی فرش استفاده کرد.

    برای پاک کردن کفشهایی که از جنس جیر هستند از یک مداد پاک کن استفاده کنید و خطوط و لکه های روی کفش را پاک کنید. سپس از یک برس نرم مخصوص کفش استفاده کنید به این ترتیب کفش شما همیشه تمیز خواهد بود.

    اگر کفش شما از جنس چرم است و آن را شستشو دادید آن را کنار بخاری یا شومینه خشک نکنید بلکه از روزنامه استفاده کنید. چند تکه روزنامه را داخل کفش قرار بدهید تا رطوبت کفش گرفته شود.



    چند ماسک برای حفظ نرمی و طراوات پوست :

    1- آب خیار را به همراه خامه مخلوط کنید و اجازه بدهید به مدت نیم ساعت روی پوستتان باقی بماند سپس آن را به وسیله آب ولرم یا گلاب بشویید.

    2-کرفس و خیار و کاهو را خوب مخلوط کنید و چند قطره روغن زیتون به آن اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه بگذارید روی پوست بماند سپس با آب ولرم بشویید و از لطافت و نرمی پوست خود لذت ببرید. نیازی نیست حتما از سبزیهای تازه استفاده کنید بلکه هر سبزی که در یخچال دارید میتوانید از آن استفاده کنید.

    3- بهترین ماسک برای پوستهای چرب ماسک گلابی است. یک عدد گلابی تازه را خرد کنید و به صورت حلقه درآورید و آن را روی پوست خود قرار بدهید.

  • ۱۷:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    تهیه رنگ خوراکی در منزل


    مواد لازم برای رنگ صورتی:
    1/4 پیمانه (62 گرم) چغندر پخته بدون آب(لبو)
    1 قاشق چای خوری آب چغندر غلیظ



    روش تهیه رنگ صورتی :
    مواد را در مخلوط کن یا غذاساز با سرعت بالا میکس کنید تا یکدست شود و بعد از صافی ریز رد کنید این رنگ را می توانید در ظرف در بسته تمیز تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.



    ******


    مواد لازم برای رنگ زرد :
    1/4 پیمانه آب
    1/2 قاشق چای خوری زردچوبه



    روش تهیه رنگ زرد :
    در یک شیرجوش کوچک، آب و زردچوبه به مدت 3 تا 5 دقیقه بجوشانید و اجازه بدهید کاملا سرد شود و بعد آن راصاف کنید .در ظرف در بسته تا 2 هفته در یخچال قابل نگهداری است ،
    فقط در ظرفی نگهدارید که اگه رنگی شد براتون مهم نباشد چون رنگ زردچوبه پاک نمی شود.



    ******


    مواد لازم برای رنگ بنفش ارغوانی :
    1/4 پیمانه (35 گرم) زغال اخته، تازه یا یخ زده
    2 قاشق چای خوری آب



    روش تهیه رنگ ارغوانی :
    مواد را در مخلوط کن یا غذاساز با سرعت بالا میکس کنید تا یکدست شود و بعد از صافی ریز رد کنید ، این رنگ را می توانید در ظرف در بسته تمیز تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.



    ******


    مواد لازم برای رنگ سبز:
    1 پیمانه (30 گرم) اسفناج، تازه یا یخ زده
    3 قاشق غذاخوری آب



    روش تهیه رنگ سبز :
    اگر از اسفناج تازه استفاده می کنید ، بعد از شستن در یک ماهی تابه کوچک، اسفناج را در آب به مدت 5 دقیقه با در بسته بپزید و بعد آب اضافیش را بریزید و در مخلوط کن پوره کنید (اگر دیدید مواد سفت است یک قاشق غذاخوری آب اضافه کنید) و صاف کنید و در یخچال قرار بدهید.اگر اسفناجتان فریزری است اول اجازه بدهید کاملا یخ آن باز شود و بعد مراحل بالا را انجام بدهید.


    برای هر بار مصرف اول 1 قاشق چای خوری از رنگ مورد نظرتان را به مواد اضافه و درصورتیکه رنگ مورد نظرتان بدست نیامد رنگ بیشتری اضافه کنید.

  • ۱۷:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    نکات ریز خانه داری




    یخچال را باز می کند و پارچ آب را بر می دارد. لیوان را پر از آب می کند، اما به محض نوشیدن اولین جرعه، از نوشیدن ادامه آب منصرف می شود و می گوید: « این دیگر چه طعم بدی است!». اگر شما هم تا به حال در چنین وضعیتی قرار گرفته اید، توجه داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین در وهله اول باید از ایجاد بوی نامطلوب در یخچال جلوگیری کنید و قدم اول برای رسیدن به این امر، رسیدگی و تمیز کردن مرتب قفسه ها و مواد داخل یخچال است.

    سعی کنید هر روز یک بار به تمام قفسه های یخچال سر بزنید و تاریخ مصرف مواد درون یخچال را کنترل کنید. موادی را که تاریخ انقضایشان نزدیک است یا در آستانه خراب شدن است خارج و زودتر مصرف کنید.

    اگر ذره ای از مواد غذایی به دیواره های یخچال چسبیده باشد، سریع آن را تمیز کنید. با این حال و با رعایت نکته های ذکر شده، باز هم ممکن است یخچال بعد از مدتی بوی نامطبوع بگیرد. برای برطرف شدن این بو و تمیزی یخچال تان چند گام به شما پیشنهاد می کنیم.

    گام اول :
    یخچال را خاموش کنید و از برق بکشید.

    گام دوم :
    همه مواد را از یخچال خارج کنید و اگر موادی دارید که سریع خراب می شود، در فریزر بگذارید. قفسه ها و کشوها را بیرون بیاورید و همه آن ها را با محلول آب گرم و جوش شیرین بشویید و بگذارید خشک شود. دیواره ها و همه قسمت های داخلی یخچال را نیز با همین محلول یا با ترکیب آب و سرکه سفید، شست و شو دهید و با حوله ای نرم خشک کنید.

    گام سوم :
    شیارها و لاستیک های در یخچال را از قلم نیندازید! اگر ماده غذایی به دیواره های یخچال چسبیده و جدا نمی شود، مرطوبش کنید تا به راحتی جدا شود.

    گام چهارم :
    راحت ترین راه برای حذف بوی نامطبوع در یخچال، این است که مقداری جوش شیرین یا قهوه آسیاب شده را درون ظرفی بدون در بریزید و درون یخچال تان بگذارید تا بوی مواد غذایی را از یخچال تان رفع کند یا مقداری قهوه و تکه ای زغال را در یک کیسه توری بریزید و گوشه یخچال آویزان کنید. یک راه دیگر هم استفاده از وانیل است. مقداری وانیل را درون پارچه مرطوبی بریزید و درون یخچال بگذارید تا بوی خوش وانیل، در یخچال تان بپیچد.


  • ۱۷:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    تکنیک استفاده از روغن کم برای سرخ کردن.
    نکات ریز خانه داری



    هنگامی که یک غذای سرخ شده سالم و عالی را مزه می‌کنیم، اولین چیزی که به زبان می‌آوریم این است: «اصلا چرب نیست!»


    درست است که غذای سرخ شده چربی زیادی دارد، اما اگر به شیوه مناسب تهیه شود، این غذا هم می‌تواند به فهرست غذاهای سالم راه پیدا کند. هر چند که این نوع غذا باید گه گاهی خورده شود.

    روغن را تمیز نگه دارید
    در صورت وجود ته مانده‌های غذا در روغن، سریع می‌سوزد.
    این امر باعث بدرنگ و بدطعم شدن غذای سرخ شده در آن می‌شود، بنابراین قبل از سرخ کردن ته مانده غذا را از روغن در بیاورید.

    پودر یا مایه کنتاکی بهتری تهیه کنید
    غلتاندن غذا در پودر یا مایه کنتاکی لایه تردی ایجاد می‌کند. اما اگر از پودر یا مایه به درستی استفاده نشود باعث جذب روغن بیشتری می‌شود. آرد در صورتی که به میزان کافی از آن استفاده شود، روغن را جذب نخواهد کرد اما افزودن آرد زیاد باعث جذب روغن خواهد شد. موادی مانند آرد ذرت و برنج جذب روغن را کاهش می‌دهد. اگرچه خوردن نوشیدنی گازدار توصیه نمی‌شود اما افزودن کمی نوشیدنی‌های گازدار به جای آب برای تهیه مایه کنتاکی، مانع از جذب روغن می‌شود.

    دمای مناسب روغن در طول زمان حفظ شود
    در صورت حفظ دما حین پخت، غذا روغن را به خود جذب نخواهد کرد. پس از سرخ کردن، غذا را در صافی قرار دهید.

  • ۱۷:۱۱   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    نکات ریز خانه داری






    آب پز کردن تخم مرغ

    برای آب پز کردن تخم مرغ مقدار کمی نمک و سرکه به آب اضافه کنید.

    این کار باعث میشود اگر پوست تخم مرغ شکسته شد سفیده بیرون نزند.

    تخم مرغها را با حرارت کم بپزید.

    در صورتی که ته تخم مرغ را با سنجاق سوراخ کنیم موقع آب پز کردن، پوسته آن ترک نمیخورد.

    برای اینکه پوست تخم مرغ پخته را به آسانی جدا کنیم میتوانیم تخم مرغ را در آب سرد قرار بدهیم.



    یک پیشنهاد برای کسانی که علاقمند به کنترل وزن بدنشان هستند:

  • leftPublish
  • ۱۷:۱۱   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    چگونه تلخی زیتون را از بین ببریم؟






    تلخی زیتون را با روش های زیر از بین ببرید


    پرشین پرشیا:اصولا زیتون به سه صورت کنسروی، شکسته وبی هسته عرضه می شود .



    زیتون شکسته زیتونی است که مراحل روغن گیری آن انجام شده و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است (روغن کشی نشده است) و برای تهیه زیتون پرورده یا تزیین کردن آن با فلفل قرمز و بسته بندی از این نوع زیتون استفاده می شود.



    در هرحال همه زیتون ها یک تلخی دارد و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمک و شست وشوی چند باره آنهاست تا طعم تلخی آن از بین برود .( می توان در روز حدود سه تا چهار بار زیتون ها را شست و مجددا در آب نمک ریخت ) در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجدد زیتون ها را در آب نمک بریزید.


    دقت کنید شوری آن به اندازه ای باشد که مزه آن برای شما مطبوع باشد، یعنی نه بی نمک باشد و نه شور. مثلا اگر در سطل های پلاستیکی به اندازه ماست های سه کیلویی می ریزید روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید.


    معمولا باید زیتون را در جای خنک گذاشت اما بهتر است این جای خنک یخچال نباشد. معمولا زیتون ‌های سبز یا زیتون‌هایی را که اندکی مانده است تا رسیده شود برای مدتی در محلول‌های قلیایی می‌خوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب می‌خوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کم‌نمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه می‌دارند یا این که از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آب‌نمک انجام می‌دهند. زیتون را به این روش حتی در خانه نیز می‌توان عمل آورد، اما به دلیل وقت‌گیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرف‌کنندگان، زیتون آماده را ترجیح می‌دهند.


    بعضی از زیتون‌ها پس از عمل آوردن سیاه می‌شود. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از محلول قلیایی مدتی در معرض هوا قرار ‌گیرد، رنگش به سیاهی می‌زند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط می‌شود. از جمله محلول های قلیایی خوراکی ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک است که برای مربای بالنگ استفاده می شود.


  • ۱۷:۱۱   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست


    5 اشتباه در زمان گردگیری






    پرشین پرشیا:در زمان گردگیری خانه ممکن است اشتباهاتی داشته باشید که به وسایل شما آسیب زده یا مانع تمیزی خوب خانه شود. در این مقاله این اشتباهات رایج آورده شده اند.



    گردگیری کار چندان جالبی نیست . گردگیری یکی از آن وظایف بی‌پایان و بی سپاس است. یک روز همه جا را گردگیری می‌کنید و چند روز بعد می‌بینید که همه جا دوباره پوشیده از گردو و غبار شده است. اگر چه نمی‌توانید برای همیشه از گرد و غبار خانه راحت شوید اما مواردی وجود دارد که انجام آن‌ها ممکن است تلاش‌های شما برای گردگیری را به هدر بدهد.



    1- استفاده از گردگیر پَری
    بدون هیچ شک و شبهه‌ای، این ابزار صرفاً گرد و خاک را از یک سطح جارو کرده و به سطح دیگری پخش می‌کند. به جای این کار از یک گردگیر ریزبافت یا برقی استفاده کنید که گرد و خاک را گرفته و در خود نگه می‌دارند، و برای اینکه مطمئن شوید که کارایی خود را حذف می‌کند، پس از گردگیری آن را بشویید یا عوض کنید.


    2- چشم‌پوشی از محفظه‌های بخاری و کولر


    این دریچه‌های روی دیوار و سقف، جذب‌کننده پنهان گرد و خاک هستند. اگر تمیز کردن آن‌ها را فراموش کنید، دمیدن هوا از آن‌ها می‌تواند اتاق شما را به سرعت پر از گرد و خاک کنند. یک دقیقه زمان بگذارید و هنگام جارو کردن اتاق با جاروبرقی، یا هر زمانی که می‌خواهید گردگیری کنید، با سر فرچه ای جاروبرقی این کانال های هوا را تمیز کنید.



    3- گردگیری خشک
    وقتی گرد و خاک خشک است، به سادگی به هوا بلند می‌شود و سخت تر می‌توان آن را پاک کرد. به پارچه یا گردگیر ریزبافت مقداری اسپری گردگیری بزنید تا تمیز کردن گرد و خاک ساده‌تر شده و نتیجه بهتری دریافت کنید.



    4- اسپری کردن مستقیم محلول جلا دهنده به مبلمان

    با این کار احتمال ایجاد لکه تار روی چوب وجود دارد که تمیز کردن آن دشوار بوده و در نهایت غبار بیشتری نیز جذب می‌کند. به جای این کار بر روی پارچه آن را اسپری کنید و به آرامی پارچه را به سطح لوازم بکشید. اگر ترجیح می‌دهید به خود لوازم اسپری بزنید مقدار کمی اسپری کنید و پس از گردگیری دوباره با یک پارچه تمیز آن را جلا دهید تا هر گونه باقیمانده مایع اسپری شده پاک شود.



    5- فراموش کردن تعویض یا تمیز کردن فیلتر جاروبرقی
    فیلترهای جاروبرقی برای گرفتن گرد و خاک و ذرات ریز طراحی‌شده‌اند. فیلتر کثیف که منافذ آن مسدود شده باشد نمی‌تواند گرد و خاک را محبوس کند و آن را به هوا باز میگرداند. باید فیلتر را طبق توصیه کارخانه سازنده جاروبرقی تعویض یا تمیز کنید.

  • ۱۷:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست




    نکات مهمی در مورد آشپزی و خانه داری
    برای حفظ سفیدی برنج ، هنگام پخت چند قطره آب لیمو به آب برنج اضافه کنید.
    بهترین روش باز شدن یخ ماهی، قرار دادن ماهی در درون شیر است. شیر طعم یخی ماهی را از بین می برد و به آن طعم تازگی می دهد.
    برای جلوگیری از پاشیدن کیک همراه با میوه خشک و یا کشمش، آن ها را کمی در آرد آغشته کنید و سپس به مایه کیک اضافه کنید.
    افزودن نمک به گوشت خام قبل از پخت، طعم آن را از بین می برد در حالی که افزودن کمی نمک به ماهی قبل از پخت به طعم آن می افزاید.
    هنگام تفت دادن سبزی یا گوشت، در پایان کار مقدار کمی شکر، عسل یا آب میوه را اضافه کنید تا لعاب داده و طعم آن بهتر شود.
    ادویه جوز هندی را در آخر به غذا اضافه کنید زیرا حرارت، طعم آن را از بین می برد.
    هنگامی که کاهو را برش می زنید، استفاده از چاقو باعث تغییر رنگ گوشه های برش خورده کاهو می شود بنابراین کاهو را با دست تکه کنید.
    قبل از کباب کردن غذا، سیخ کباب و دستگاه کباب پز را چرب کنید.
    استفاده از قاشق شیاردار هنگام ریختن مایه کیک در قالب مانع ایجاد حباب می شود.
    افزودن یک قاشق مرباخوری سرکه به روغن هنگام سرخ کردن دونات مانع جذب روغن می شود.
    برای تازه شدن سبزی آن را در آب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید.
    ۶ دانه سیر له شده و کمی جعفری را به ۱۱۵ گرم کره اضافه کنید و به شکل تنه درخت درآورید . کره را در پلاستیک بپیچید و در فریزر قرار دهید. از این کره می توان در گوشت، سبزی و یا برای روی نان استفاده کرد.
    هنگام استفاده از کره در پخت، کمی روغن به آن اضافه کنید تا کره نسوزد.
    برای آب پز کردن تخم مرغ، آن ها را در آب جوش قرار دهید و سپس حرارت را کم کنید. این روش مانع ترک خوردگی پوسته تخم مرغ خواهد شد.
    اگر قصد دارید ماهی را بیش از یک روز فریز کنید، آن را کاملا با نمک و زردچوبه آغشته و بعد فریز کنید.
    برای جلوگیری از حمله حشرات، به ظرف حبوبات چند دانه میخک اضافه کنید.
    برای افزودن ماندگاری قهوه، آن را در یک ظرف دردار و سپس در یخچال قرار دهید.
    سفیده تخم مرغ یخ زده بهتر کف می کند.


  • ۱۷:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    ریزترین نکات خانه داری در مدیریت خانه



    - برای برطرف کردن چرک یقه پیراهن، قبل از قراردادن آن در ماشین لباس شویی می توانید روی یقه پیراهن صابون مالیده و پانزده دقیقه ای صبر کنید. سپس آن را داخل ماشین لباس شویی بیندازید تا تمیز تمیز شود.



    - برای پاک کردن لکه های شمع می توانید روی آن ها کمی نفت ریخته و بعد از پنج دقیقه پاک کنید.



    - برای جلوگیری از کثیف شدن سطح توسط شمع، می توانید زیر شمع های با قطر زیاد تعدادی پونس بزنید.



    - بهترین راه زدودن بوی بد پیاز و سیر از انگشتان، مالیدن دست ها با سیب زمینی آب پز است.



    - برای اینکه دود سیگار را در مکانی سر بسته از بین ببرید، می توانید بلا فاصله شمعی روشن کنید.



    - اگر هنگام اتو کردن لباس، محلی به رنگ زرد درآمد، می توانید برای پاک کردن لکه زرد از آب اکسیژنه (H2O2) استفاده کنید.



    - اگر کف تنگ آب به نظر کدر می رسد، می توانید کمی نمک و سرکه در کف تنگ نگاه دارید تا بهتر از روز اولش گردد!



    - برای جذب رطوبت داخل یخچال می توانید ظرفی پر از نمک در آن قرار دهید.



    - برای اینکه کریستال های زیبایتان بعد از شستشو درخشش خاصی پیدا کند، می توانید بار آخر آن ها را با مخلوط آب و سرکه آب بکشید.



    - در قابلمه ها و تابه هایی که زرد شده اند، می توانید کمی آب و تمیز کننده قرار داده و بعد بجوشانید. بعد از جوشاندن ابتدا با آب گرم و سپس با آب سرد آن ها را اب بکشید.



    - برای اینکه تنگ آب سفره، تمیزی و شفافیت قبلی خود را باز یابد، می توانید نصف آن را با تکه های روزنامه پر کرده و بعد از ریختن آب روی آن ها، حسابی تکانش دهید.



    - برای تمیز کردن شیرهای آب به جای دستمال از جوراب کهنه تان استفاده کنید تا نتیجه ی عالی آن را ببینید.



    - برای زدودن لکه های لجوج چای اگر پارچه تان پنبه ای یا پشمی بوده و لکه ی چای تازه باشد، می توانید آن را با دستمالی که در آب ولرم خیس کرده اید بمالید. ولی اگر لکه ی چای کهنه باشد، با تکه ای پنبه آغشته به آب لیمو و آب ولرم آن را تمیز کنید.



    - برای زدودن لکه ی تخم مرغ باید لباس یا پارچه را مدتی در آب سرد نگاه داشته و سپس با آب ولرم و صابون آن را بشویید.



    - برای پاک کردن بوی ماهی از بشقاب هایتان می توانید در ظرف شستشوی ظروف کمی تفاله ی قهوه گذاشته و شستشو را آغاز کنید.



    - برای زدودن اثر چای در قوری بهتر است آن را به مدت پانزده دقیقه در سرکه بجوشانید.



    - برای پاک کردن لکه و رنگ پوست گردوی تازه از دست ها می توانید ان ها را با پنبه ای آغشته به به سرکه حسابی مالیده و سپس با آب سرد بشویید.



    - برای پاک کردن زنگ فلز از روی لباس، روی آن چند قطره آب لیمو اضافه نموده سپس اتویش کنید.



    - اگر روی رومیزی آب لیمو ریخت، دست پاچه نشوید! کمی نمک روی آن پاشیده و مطمئن باشید که بعد از اولین شستشو دیگر لکه ای در کار نخواهد بود.



    - برای برطرف کردن بوی بد دهان، دانه ی قهوه بجوید.



    - برای اینکه درب شیشه ای قابلمه یا ماهیتابه بخار نگیرد، با پوست لیمو از داخل، سطح شیشه را بمالید.

  • ۱۷:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    روش هایی برای از بین بردن جرم آهکی سماور و کتری وجود دارد :



    روش اول برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    برای از بین بردن جرم آهکی داخل سماور و کتری مخلوطی از سرکه و آب را به نسبت مساوی در آن بریزید و به مدت نیم ساعت بجوشانید. خواهید دید که جرم‌ها از دیواره کنده خواهد شد.



    روش دوم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    راهی دیگر برای از بین بردن جرم آهکی این است که چند دقیقه سماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید سپس داخل آن را با آب سرد پر نمایید. آب و جرم‌های جدا شده را خالی کرده و داخل آن را بشویید.



    روش سوم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    کتری را داغ کنید و ناگهان مقداری آب یخ درون آن بریزید ( برای این منظور نباید کتری بسیار داغ شود که موجب ریختن لحیم آن می گردد.)



    روش چهارم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    یکی دیگر از راه های جلوگیری از رسوب گرفتن کتری و سماور است به این صورت است که گوش ماهی یا فلس صدف را در کتری انداخته تا آهک موجود در آب را جذب کند.( قلوه سنگ نیز مفید است.)



    روش پنجم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    راه دیگری که برای رسوب زدایی مفید است این است که در ظرف مورد نظر مقداری ( بستگی دارد به نوع ظرف ) ۲ یا ۳ سیب زمینی رنده کنید و مدت نیم ساعت با آب درون آن،بجوشانید و بعد یک تکه زاج سفید کوبیده، به آن اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بجوشانید مشکل رفع خواهد شد.



    روش ششم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    می توانید برای جرم گیری آن مقداری جوش شیرین ( آب همراه جوش شیرین) را درون ظرف بگذارید و روی شعله بگذارید و بعد اگر هنوز به طور کامل پاک نشده همین کار را تکرار کنید ثمربخش خواهد بود.



    روش هفتم برای از بین بردن جرم و رسوب کتری و سماور


    برای این منظور مقداری آب درون کتری بریزید آن را در مدت نصف روز در جایخی یخچال قرار دهید. پس از گذشت مدت مذکور آن را درآورده پس از خارج شدن یخ از آن کتری رسوب زدایی می شود ( به شرطی که مقدار رسوبات زیاد حجیم نباشد).

  • leftPublish
  • ۱۷:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست




    در خيلي از موارد هم اثر جوهر به‌صورت كامل از بين نمي‌رود. اين مشكل براي بچه‌هاي دبستاني كه روپوش‌ها و مقنعه‌هاي رنگ روشن استفاده مي‌كنند بيشتر اتفاق مي‌افتد. ما به شما ياد مي‌دهيم كه چگونه لباس‌هاي سفيد و رنگي را از جوهر خودكار پاك كنيد.



    اگر جوهر كيف يا كاپشن چرم‌تان را كثيف كرده باشد با تافت يا الكل مي‌توانيد آن را از بين ببريد، فقط بايد سريع اقدام كنيد، قبل از آنكه لكه خشك شود.



    اولين توصيه‌ اين است كه زمان را براي شستن و از بين رفتن اين لكه‌ها از دست ندهيد، هر زماني كه متوجه لكه جوهر شديد اقدام به پاك كردنش كنيد تا نتيجه بهتري بگيريد.



    براي آقايان پس دادن جوهر خودكار به جيب لباس يا كت‌شان بسيار اتفاق مي‌افتد. براي از بين بردن اين لكه‌ها مي‌توانيد از شير يا دوغ استفاده كنيد. به اين صورت كه قسمت جوهري لباس را داخل ظرف حاوي شير يا دوغ قرار دهيد و بگذاريد 5دقيقه‌اي بماند و بعد آن را با آب، آبكشي كنيد. اگر هنوز اثري از لكه باقي مانده بود، دوباره اين كار را تكرار كنيد تا جوهر كاملا از بين برود.



    اگر لكه جوهر روي مبل افتاده باشد، محل جوهر را خيس كنيد و روي آن نمك بريزيد و با پارچه تميزي محل را بماليد. مي‌توانيد مخلوط گليسرين و آمونياك را هم روي لكه بماليد و سپس با آب و پودر بشويد.



    اگر فرش‌تان به‌وسيله جوهر كثيف شده است مي‌توانيد روي آن كمي ماست بريزيد و سپس ماست را با قاشق جمع كنيد، اين كار را چندبار تكرار كنيد تا ماست جوهر را كاملا جذب كند. فراموش نكنيد اين دستور براي لكه تازه است.



    براي لكه‌هاي كمي قديمي مي‌توانيد يك قاشق غذاخوري سركه را با يك قاشق غذاخوري مايع ظرفشويي در 2فنجان آب گرم مخلوط كنيد و يك دستمال تميز يا يك اسفنج را درون محلول بزنيد و روي لكه جوهر بكشيد تا محلول جذب فرش شود، دوباره دستمال را روي لكه بكشيد تا لكه از بين برود. يك پارچه تميز ديگر را با آب سرد خيس كنيد و محل لكه را تميز و سپس خشك كنيد.



    يك دستمال كاغذي تميز برداريد و روي لكه ضربه بزنيد، فراموش نكنيد فقط ضربه بزنيد و اصلا دستمال را روي لكه نماليد تا پخش نشود. روي دستمال ديگري كمي تافت يا الكل سفيد بريزيد و روي لكه ضربه بزنيد تا جوهر جذب دستمال شود. بعد از از بين‌رفتن لكه، با دستمال كاغذي مرطوب آن محل را پاك كنيد تا الكل و مواد بيرون بيايند.


  • ۱۷:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست


    برای تمیز کردن کانتر یا پیشخوان آشپزخانه تان کمی سرکه سیب را با مقدار کمی عرق نعنا مخلوط کرده و سپس چند قطره روغن زیتون بدون بو به آن اضافه کنید. یک دستمال نخی را به این مخلوط آغشته کرده و تمام جرم ها و لکه ها را با کمک آن پاک کنید.

    بهتر است هنگام خرید یا ساخت کابینت، جنس مرغوب و مناسبی انتخاب کنید. برخی از قسمت ها مانند کابینت های اطراف سینک ظرفشویی معمولا در معرض رطوبت بیشتری قرار دارد و خیلی زود خیس می شود، به همین دلیل بهتر است برای این قسمت ها جنسی انتخاب شود که در برابر آب مقاوم است. علاوه بر این، همیشه پس از پایان کارتان تمام قسمت های کابینت را خشک کنید تا آب روی آن نماند.

    دقت کنید که پایه های کابینت متناسب و هم اندازه باشد و در صورت نیاز آن ها را تنظیم کنید. توصیه جدی ما این است که از چسباندن اشیای تزیینی حتی با استفاده از آهن ربا به کابینت ها خودداری کنید چون این کار باعث خش دار شدن تدریجی بدنه کابینت می شود. به خصوص اگر کابینت فلزی باشد.

    فراموش نکنید درهای کابینت را پس از استفاده ببندید و هیچ وقت آن ها را برای مدت طولانی باز نگذارید، این کار نه تنها باعث می شود آشپزخانه زیباتر و تمیزتر به نظر برسد بلکه از ورود رطوبت و بخار ناشی از پخت غذا به داخل کابینت ها نیز جلوگیری می کند. از سوی دیگر، باز ماندن درها به تدریج باعث افتادگی، لق شدن و صدا کردن آن ها هنگام باز و بسته شدن می شود. در ضمن هیچ وقت روی کابینت ها ننشینید. تعجب نکنید، خیلی از افراد عادت دارند به جای این که روی صندلی آشپزخانه بنشینند، از کابینت به عنوان صندلی استفاده کنند. این کار هم باعث لق شدن پایه های کابینت و در نتیجه خراب شدن زود هنگام آن ها می شود.

  • ۱۷:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    کاربردهای عالی پوست تخم مرغ

    1 - جلوگیری از گرفتگی لوله‌های فاضلاب
    ریختن مقداری پوست خرد شده تخم‌مرغ روی صافی فلزی سینک،

    باعث تمیزی و جلوگیری از گرفتگی لوله‌ها می‌شود. آن‌ها همچنین

    مانع از عبور مواد جامد و رهایی از چربی‌های داخل لوله‌ها می‌شوند.


    2 - به عنوان پاک‌کننده
    مقداری از پوست تخم‌مرغ را همراه با پودر ظرفشویی روی سطح لک شده بریزید و با اسفنج آن را تمیز کنید.
    در صورتی که بخواهید داخل ظرفی دردار را تمیز کنید، می‌توانید مقداری پوست تخم‌مرغ خرد شده را داخل ظرف ریخته، آن را با آب سرد تقریبا پر کنید و چندین بار تکان دهید. نتیجه فوق‌العاده خواهد بود.

    3 - تمیز کردن لباس‌های سفید
    اگر از خاکستری شدن لباس‌های سفید خود نگرانید، کافیست مقداری پوست تخم‌مرغ داخل صافی ریخته، همراه لباس‌ها داخل ماشین لباسشویی قرار دهید.

    4 - حاصلخیز کردن خاک
    پوست تخم‌مرغ سرشار از کلسیم و سایر مواد معدنی است. برای حاصلخیز کردن خاک آن را به کمپوست اضافه کنید.

    5 - دفع آفات
    حلزون‌ها، کرم‌های برگ‌خوار و آفات را با پاشیدن مقداری پوست تخم‌مرغ در اطراف باغ خود دور کنید.

    6 - تغذیه گیاهان
    قبل از آبیاری گیاهان، مقداری پوست تخم‌مرغ داخل آب ولرم ریخته، داخل ظرفی دردار در جای تاریک و خنک قرار دهید. بگذارید چند روز باقی بماند.

    7 - تامین کلسیم
    با ریختن مقداری پوست تخم‌مرغ به کف گلدان گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان، کلسیم مورد نیاز آن‌ها را تامین کنید.

    8 - گلدان
    از تخم‌مرغ‌های شکسته برای کاشت دانه استفاده کنید. آن‌ها تا زمان سبز شدن دانه به عنوان گلدان قابل استفاده‌اند.

    9 - غذای پرندگان
    ریختن خرده‌های پوست تخم‌مرغ نزدیک ظرف غذای پرندگان ماده در جذب کلسیم مورد نیاز آن‌ها برای تخم‌گذاری موثر است.
    نکته‌: قبل از هر نوع استفاده از پوست تخم‌مرغ در باغ، آن‌ها را خوب بشویید.


  • ۱۷:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    غذای شور

    اگر یک قاشق سرکه و یک قاشق شکر به غذایی که شور شده اضافه کنید فورا شوری آن گرفته می شود .همچنین اضافه کردن سیب زمینی خام نیز در این مورد بی اثر نمی باشد.



    غذای تند

    به غذایی که تند شده اگر یک قاشق آبلیمو اضافه کنید .تندی ان خیلی ملایم می گردد.



    بیکینگ پودر سالم

    بکینگ پودر.یک قاشق کوچک بکینگ پودر را در یک استکان آبجوش بریزید اگر بجوش افتاد بکینگ پودر شما سالم و تازه است.


    اگر هنگام جوشیدن مربا یک تکه کوچک کره داخل آن بیندارید از تشکیل کف در آن جلوگیری می کند.


    برای نگهداری کردن

    مربا به مدت طولانی آن را در شیشه های کوچک با دربهای محکم بریزید وآنها را درون قابلمه ای در حال جوش که تا روی سر شیشه ها را آب بگیرد قرار دهید و بمدت ده دقیقه بجوشانید .پس
    از ده دقیقه کاملا بگذارید خنک شوند تا هوای داخل مرباها هم خارج شوند.پس از این مدت تا هر زمان که بخواهید می توانید آنها را نگهداری کنید حتی می توانید داخل کابینت این کار را انجام دهید.

    🔸برای خوشمزه تر شدن قرمه سبزی یک ساعت مونده به سرو توش رب انار بریزید

    🔸برای خوشمزه تر شدن کتلت تو موادش زیره و پودر آویشن بریزید

    🔸برای اینکه پنیر پیتزاتون خوب کش بیاد قبل از اینکه پیتزا رو داخل فر بزارید روش آب اسپری کنید

    🔸برای اینکه آش رشته لعاب داشته باشه و خوشمزه تر بشه کمی بلغور گندم همراه حبوبات خیس کنید و با هم بپزیدشون

    🔸برای برداشتن ترشی از ظرف ترشی از ملاقه استیل استفاده نکنید چون باعث میشود ترشی زود خراب شود

    🔸اگر میخوهید پیتزا یا بعضی از غذاهایی که داخل فر طبخ میشود لطیف تر شود هنگام پخت داخل فر یک ظرف آب جوش قرار دهید .

    🔸برای تازه ماندن برنج پخته در یخچال،یک تکه نان آن قرار دهید.

    🔸برای ترد شدن گوشت
    روی همه قسمت های آن مخلوطی از سركه و روغن زیتون بمالید و بگذارید بماند ، سپس بپزید

    🔸برای بهتر رنگ دادن زعفران :
    هر مقدار زعفران ساییده شده یا حتی نسابیده را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن یک تکه یخ بگذارید تا در دمای اتاق یا آشپزخانه یخ آب شود..نتیجه را خواهید دید.با این روش ماندگاری رنگ و بو و طعم آن بمراتب بیش از دم کردن آن با
    آب داغ است.
    استفاده های دیگر از شکر...

    این همه از شکر بد گفتیم
    کمی هم خوبیش را بگوئیم

    1- طولاني تر شدن عمر گل ها:
    يک قاشق غذاخوري شکر را به يک ليتر آب گلدان اضافه کنيد. شکر حل شده موجب تغذيه و قوت دادن به ريشه گل مي شود و در اين صورت گل ها براي مدت طولاني تري تازه مي مانند.اگر يک قاشق غذاخوري سرکه هم به آب اضافه کنيدديگر کپک ها و باکتري ها که موجب به وجود آمون بوي بد در گلدان مي شوند نيز رشد نمي کنند.

    2- تميزکننده دست:
    شکر يک ساينده است و اگر دست هاي خيلي کثيف و روغني داشته باشيد مي توانيد با استفاده از ماليدن شکر به دست هايتان آنها را تميز کنيد.

    3- تسکين زبان سوخته:
    اگر تا به حال زبانتان را با نوشيدني يا غذاي داغ سوزانده باشيد مي دانيد که چقدر آزاردهنده است.در اين مواقع مقداري شکر روي ناحيه سوخته شده بپاشيد و مشاهده که به سرعت درد و سوزش فروکش مي کند.

    4- کشتن سوسک ها:
    مقدار مساوي شکر و جوش شیرین را با هم مخلوط کنيد شکر اين موجودات زشت را جذب مي کند و جوش شیرین آنها را مي کشد.

    5- آتش روشن کردن:
    اگر با آتش کردن زغال سنگ يا چوب مشکل داريد مشتي پر از شکر را روي آن بريزيد. شکر موجب مشتعل شدن چوب میشود
    👏👏👏👌👌
    نکات کدبانو گری😍
    👇
    👇
    👇
    👇

    1⃣ کتری یا سماور پر از جرم شده😣

    ✨راه حل

    دوتا قاشق جوش شیرین رو توی کتری پر اب بریز و ۲۰دقیقه بجوشون😀

    2⃣حموم و دستشویی بوی بد میده و هرچی میشویم فایده نداره😣

    ✨راه حل
    دوتا شمع روشن کن فوری برطرف میشه😃


    3⃣اینه ی دستشویی و حمام همیشه بخار میگیره😣

    ✨راه حل
    با کمی کف ریش اینه یا شیشه رو پاک کن تا وقتی تمیزه عمرا بخار بگیره😃

    4⃣روغن ماشین کف پارکینگ و حیاطمون ریخته و باهیچ شوینده ای از بین نمیره😣


    ✨راه حل
    شب نوشابه بریز رو لکه ها و صبح با اب خالی بشور.هیچ اثری به جا نمیمونه😃



    5⃣روی کامپیوتر فرزندم همیشه گرد میشینه
    هر روز باید پاک کنم



    ✨راه حل

    دستمالی را با سرکه سفید نم دار کنید و با ان کامپیوتر و کیس و اسپیکرها را تمیز کنید
    تا مدتی خبر از گرد و غبار نیست😃


    5⃣بوی بد کفش های اسپرت ازار دهنده است😣


    ✨راه حل

    شب توی کفش ها جوش شیرین بپاش صبح اثری ازبو نیست😃


    7⃣دوس ندارم شمع سفره هفت سین انقدر چکه کنه😣



    ✨راه حل

    چند ساعت قبل از استفاده شمع رو بزار تو فریزر بعد روشنش کن نتیجه اش خارق العاده است

  • ۱۷:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست



    لباس

    بهترین ترکیب برای پاکسازی لکه های غذا از روی لباس ها ترکیب آب و مایع ظرف‌شویی می باشد اما توجه داشته باشید که بر روی پارچه های ظریف از مایع ظرفشویی استفاده نکنید . در ماشین لباسشویی نیز هرگز از مایع ظرفشویی استفاده نکنید .

  • ۱۷:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    روی پنجره و آینه‌ها

    همانطور که گفته شد مایع ظرفشویی خشن بوده و اگر برای تمیز کردن سطوح شیشه‌ای استفاده شود می تواند رگه هایی را بر روی شیشه ایجاد کند .


  • ۱۷:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    خودرو

    اگر تصمیم دارد که اتومبیل را در منزل بشویید هرگز از مایع ظرفشویی استفاده نکنید چرا که مایع ظرفشویی برای سطح خودرو خیلی خشن بوده و می بایستی از یک شوینده مناسب استفاده کنید .
  • ۱۷:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست
    ❤️❤️❤️مایع ظرفشویی در این مکانها ممنوع است❤️❤️❤️



    یکی از شوینده هایی که در آشپزخانه مصارف بالایی داردمایع ظرفشویی است اما باید بدانید هر شوینده ای باید در محل های مصرف خود استفاده گردد در غیر این صورت باعث آسیب رساندن به محل مورد نظر می شود . در این مطلب با نباید های استفاده از مایع ظرفشویی آشنا می شوید .
  • ۱۷:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست


    10 اشتباه رایج آشپزی



    1 ) جایگزینی مواد : جابجا کردن یکی از مواد غذایی با دیگری همیشه جواب نمیدهد ، بعنوان مثال استفاده از بیکینگ پودر بجای بیکینگ سودا در بعضی موارد احتمالاً همان مقدار که میخواهید پف مثلا نمیکند!

    راه‌ حل : این مشکل همیشگی نیست مثلا می‌توانید عسل را به جای شکر سفید و خامه را به جای شیر غلیظ و یا آرد ذرت را به جای آرد گندم به کار ببرید اما برای اجتناب از اشتباه اول ، در هنگام جایگزینی از یک آشپز حرفه‌ای یا یک کتاب معتبر آشپزی کمک بگیرید.



    2 ) داغ نکردن ماهیتابه در هنگام آشپزی : اگر شما مواد غذایی سرد را در روغن داغ نشده و در یک ماهیتابه سرد بریزید غذا به سادگی روغن را قبل از اینکه داغ شود جذب می‌کند و مجبورید دوباره روغن اضافه کنید و در پایان یک غذای چرب خواهید داشت.

    راه‌ حل : ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه داغ شد روغن را اضافه کنید و یک قاشق چوبی درون آن قرار دهید و هنگامی که دور قاشق حباب‌های ریزی به وجود آمد مواد غذایی را که به دمای محیط رسیده اس، اضافه کنید ، این کار از چسبیدن غذا نیز جلوگیری میکند.



    3 ) پر کردن بیش از اندازه ماهیتابه : وقتی عجله دارید دلتان میخواهد سریع غذا را سرخ کنید و همه مواد با هم و در یک نوبت اضافه کنید!

    راه حل : برای نتیجه بهتر مواد غذایی را در چند نوبت سرخ کنید تا هم آب نیندازد و هم یکنواخت سرخ شود ، در غیر این صورت یا یک غذای پخته بجای سرخ شده خواهید داشت یا نیمی از غذا بیش از حد سرخ می‌شود و مابقی نیم‌پز خواهد ماند.



    4 ) ترس از حرارت : اگر غذای خود را روی شعله کم سرخ کنید هرگز برشته نمیشود و این به معنی آن است که عطر غذا از آن خارج نمی‌شود.

    راه‌ حل : از حرارت بالا برای سرخ کردن موادی مانند ماهی ، فیله مرغ و غذاهایی استفاده کنید که ضخامت کمی داشته و نیاز به مغز پخت شدن ندارند و حرارت متوسط برای مواد غذایی ضخیم‌تر استفاده کنید.



    5 ) سرو سریع گوشت : برش گوشت بلافاصله پس از پختن آن باعث می‌شود آب آن خارج شود و گوشتی که آب آن خارج شده هم خاصیت کمتری دارد و هم سفت می‌شود.

    راه‌حل : وقتی به گوشت پس از پخت حداقل 10 دقیقه استراحت دهید رشته‌های گوشت آب درون گوشت را به خود جذب میکند و در نتیجه گوشت آبدارتر، طعم‌دارتر و نرم‌تری خواهید داشت.



    6 ) ترس از نمک : اکثر مردم نمک زیادی را در زمان مصرف مواد غذایی آماده یا فرآوری شده مصرف می‌کنند در حالی‌که از آن بی‌خبرند ، استفاده معقول و به اندازه از نمک نه تنها ایرادی ندارد بلکه طعم غذا را کامل می‌کند ، کاری که هیچ چاشنی‌ و طعم‌دهنده‌ دیگری نمی‌تواند انجام دهد.

    راه حل : مقدار نمک مناسب هم غذای شما را خوشمزه می‌کند و هم به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند ، نمک علاوه بر طعم‌دهندگی در غذا کاربردهای دیگری نیز دارد ، به عنوان مثال نمک به همراه مایه خمیر به ور آمدن خمیر کمک می‌کند ، پس تنها در صورتی از نمک اجتناب کنید که به دستور پزشک باشد.



    7 ) نگهداری روغن و ادویه نزدیک اجاق گاز : شاید دوست داشته باشید ادویه‌ها و روغن خود را حول و حوش اجاق گاز نگه دارید تا هم در دسترس باشد هم ظرف‌های زیبای آن در چشم باشد! اما این کار باعث می‌شود تا ادویه و روغن ، عطر و کیفیت خود را به مرور بدلیل گرما از دست بدهند.

    راه حل : روغن و ادویه‌جات خود را ترجیحاً در جای خنک ، تاریک و خشک نگه دارید ، فاصله حداقل 20 سانتیمتر از اجاق گاز مناسب است.



    8 ) پر کردن لیوان آرد : بسیاری از آشپزها با اینکه از لیوان استفاده می‌کنند اما نتیجه کارشان رضایت‌بخش نیست و دلیل آن را نمی‌فهمند ، دلیل این مشکل آن است که لیوان را داخل آرد کرده و آن را با فشار پر می‌کنند و در این صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بیشتر می‌شود.

    راه حل : برای اندازه‌گیری درست لیوان را با یک قاشق پر کرده و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.



    9 ) روغن در آب پاستا : اضافه کردن روغن در آبی که پاستا را در آن می‌پزید از جمله کارهایی است که همه آشپزها در هنگام تهیه پاستا انجام می‌دهند.

    راه حل : اگر پاستای شما با کیفیت است نیازی به اضافه کردن روغن در آب جوش ندارید ، میتوانید با اضافه کردن کمی زردچوبه به آب پاستا از چسبیدن آن جلوگیری کنید ، اگر پاستا را بیش از زمانی که لازم است نجوشانید نیازی به اضافه کردن هیچ کدام از این مواد نیست.



    10 ) مخلوط کردن بیش از حد مواد خمیر : در تمام دستورهای تهیه مافین ، پن کیک و کیک‌ها به این جمله برمی‌خورید که مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید اما اگر شما بیش از اندازه این کار را انجام دهید ، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت شدن کیک یا مافین می‌شود.

    راه حل : مواد خمیر را بیش از اندازه هم نزنید ، همین که احساس کردید مواد به صورت یکنواخت مخلوط شده‌اند کفایت می
  • ۱۷:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39377 پست

    نکاتی بسیار مفید برای خانه داری

    خانم های خانه دار مشکلات زیادی دارند، از تهیه غذا گرفته تا خرید، رسیدگی به بچه ها و البته تمیزکردن خانه. یکی از دل نگرانی ها و دل مشغولی های آنها، حفظ سلامت اعضای خانواده و ممانعت از بیمار شدن آنهاست. اما خانم های خانه دار باید بدانند که یکی از اصلی ترین مناطق بالقوه بیماری زا خانه خود آنها هستند.
    در واقع آنها باید خانه شان را به خانه ای خالی از بیماری بدل کنند، اما چگونه؟ خانه ای که محل زندگی و پایگاه شما و سایر اعضای خانواده تان است، حتما باید محل سلامت باشد، نه محل زندگی میکروب ها و عوامل بیماری زا. برای آنکه خانواده تان را از خطرات مختلف دور نگه دارید، این نکته ها را رعایت کنید.
    ● بهتر است خانه تان را آرام جارو کنید
    زمانی که می خواهید خانه را جاروبرقی بکشید باید بدانید که آهسته تر جارو کشیدن، بهتر است. با سرعت جارو کشیدن باعث می شود که مقدار بیشتری گردوغبار به هوا بلند شود و در هوا معلق بماند. درضمن همیشه حواس تان باشد که کیسه جاروبرقی را به محض پر شدن خالی یا تعویض کنید و البته باید این کار را در خارج از خانه انجام دهید. دکتر چارلز گربا، پروفسور میکروبیولوژی بالینی در دانشگاه آریزونا می گوید: «کیسه جاروبرقی پر از میکروب های خطرناکی مثل ای کولای و سالمونلاست. اگر در محیط خانه کیسه جاروبرقی را خارج کنید ممکن است این میکروب ها در هوا پخش شوند و روی همه چیز بنشینند و شما را مریض کنند.»
    ● با تهویه روشن حمام کنید
    به طور معمول بسیاری از انسان ها در زمان حمام کردن تهویه حمام را خاموش می کنند زیرا از خطر اتصالی کردن آن می ترسند، اما باید بدانید که روشن کردن تهویه در زمان حمام کردن مانع از شکل گیری کپک قارچ می شود. این ماده گاه نامریی ممکن است باعث سرفه، گرفتگی سینه، چشمان قرمز و خارش چشم شود. کپک و توده های معلق قارچی به خصوص برای افراد آسمی و سایر بیماری های آلرژی خطرناک هستند، زیرا می توانند باعث بروز حمله در آنها شوند.
    ● از شوینده های طبیعی استفاده کنید
    برخی از صابون ها و مواد شوینده حاوی مواد مضر و سمی هستند. فتالات ها، یکی از خطرناک ترین این دسته از مواد است که در بعضی از اسپری های خوشبوکننده و معطر وجود دارد و می تواند باعث ناباروری و مشکلات بارداری شود. راه های مطمئن تری برای تمیز و خوشبو کردن هوای خانه وجود دارد؛ مثلا می توانید از گیاهان خوشبو و معطر یا عود استفاده کنید. مواد طبیعی، فاقد مواد شیمیایی مضر هستند و استفاده از آنها خطری ایجاد نمی کند.
    ● شیر آشپزخانه یکی از مناطق خطرناک خانه است
    شیر کوچک فلزی آشپزخانه شما یکی از بهترین محل ها برای رشد انواع میکروب هاست. به هرحال باکتری ها و قارچ ها در محیط های مرطوب راحت تر رشد می کنند. این میکروب ها می توانند به ظرف ها و سایر وسایل آشپزخانه که از آنها استفاده می کنید، منتقل شوند. برای آنکه شیر آشپزخانه شما به منبع میکروب بدل نشود باید حداقل هفته ای یک بار آن را با آب گرم و ماده ضدعفونی کننده بشویید و سپس آن را با یک پارچه تمیز خشک کنید. اگر بتوانید شیر آب را باز کنید و در یک ظرف حاوی مواد ضدعفونی کننده قرار دهید نتیجه بهتری می گیرید.
    ● ورودی خانه تان باید همیشه تمیز باشد
    کفش ها یکی از آلوده ترین وسایل موجود در خانه ها هستند. مطالعات اخیر نشان داده که ۹۵درصد از کفش ها به کولی فرم نوعی از باکتری های خطرناک آغشته هستند برای آنکه دچار مشکل نشوید بهترین کار این است که قبل از ورود به خانه کفش ها را در داخل یک کمد مخصوص قرار دهید و در داخل خانه از روفرشی یا دمپایی مخصوص خانه استفاده کنید. اما اگر کفش ها را داخل خانه می برید و روی روفرشی می گذارید بهتر است همیشه روفرشی تان را تمیز کرده و بشویید و ضدعفونی کنید.
    ● چگونه باید یخچال تان را تمیز کنید؟
    شاید فکر کنید که یخچال شما یکی از تمیزترین جاهای خانه تان است. شاید به طور مرتب آن را تمیز می کنید. اما تا به حال به در آن نگاه کرده اید؟ مطالعات اخیر در دانشگاه ساوتمپتون نشان داده است که حدود ۸۰درصد از یخچال های خانگی در ناحیه در خود و در محل بسته شدن در دچار آلودگی میکروبی شدید هستند. برای آنکه خطر را از موادغذایی و نوشیدنی های مورد استفاده خودتان و اعضای خانواده تان دور کنید، بهترین کار این است که حتما در زمان تمیز کردن یخچال در آن را باز کرده و تمام قسمت های آن را تمیز کنید. یادتان باشد که بهترین کار استفاده از مواد ضدعفونی کننده برای تمیز کردن در یخچال است.

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان