طرز تهیه رب ازگیل | رب کونوس |تنقلات شب یلدا
مواد لازم برای تهیه رب ازگیل یا کونوس
ازگیل ( کونوس ) 5 کیلو
آب 1 لیتر
نمک 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه رب ازگیل مرحله به مرحله
طرز طبخ این رب بسیار شبیه به رب انار است، ابتدا ازگیل هایی که کاملا رسیده اند را شسته و به همراه آب روی حرارت قرار دهید و در آن را محکم ببندید تا کاملا بپزد.
سپس پوست و هسته آن را جدا کرده و از صافی رد می کنیم و باز مجدد حرارت می دهیم تا غلیظ و یکدست شود.
در این حین نمک را به آن اضافه می کنیم وقتی به غلظت مورد نظر رسید از روی حرارت برداشته و پس از سرد شدن داخل ظرف شیشه ای ریخته و در آن را محکم میبندیم.
البته در روش محلی روش طبخ کمی متفاوت تر است، در این روش ازگیل ها را زودتر از موعد چیده و در بالکن یا انبار به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری می کنند تا برسد.
پس از آن آنها را آبپز کرده و از توری رد کرده و می چلانند تا گوشت میوه از آن جدا شود و سپس عصاره به دست آمده را می جوشانند تا غلیظ شود.
در تهیه این رب باید توجه داشته باشید که ازگیل ها نباید خیلی کهنه باشند زیرا بر روی طعم رب تاثیر منفی خواهند گذاشت .
همچنین برای چلاندن و صاف کردن ازگیل ها از پارچه ایی با منافذ نرم استفاده کنید تا فقط گوشت کونوس از آن عبور کند زیرا عبور باقی اجز از آن باعث تلخ شدن رب می شود و در انتها توجه داشته باشید که در هنگام حرارت دادن رب ته نگیرد.