۰۱:۱۵ ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
#تربیت_نسل_مهدوی
💠وظیفه مادران
✅القای محبت به ولی خدا در دوران کودکی
در نظام تربیتی اسلام، این نکته مورد تأکید قرار گرفته است که دوران کودکی، دوران شکلگیری شخصیت دینی، عاطفی، عقلی و… کودک است.
☀️روایات در این زمینه دلالت دارند که در دوران کودکی (هفت سال اول) عنایت خاصی بر مؤانست کودک با مقولههای مذهبی و اخلاقی است. نظر به محدودیت قدرت درک و فهم کودک از ارزشهای اخلاقی و به لحاظ رشد نایافتگی او از لحاظ اجتماعی، بیشترین تلاش مربیان در این مرحله، باید در جهت ایجاد رغبت، علاقه و انس در کودک به ارزشها و مفاهیم اخلاقی ـ از جمله ارتباط با ولی خدا ـ باشد؛ از این رو کلیه رفتار پدر و مادر ـ به ویژه مادر که در این دوره، بیشترین ارتباط را با فرزند دارد ـ در شکلگیری شاکله شخصیتی فرزند مؤثر است.
☀️به تعبیر متخصصان تعلیم و تربیت، کودک، بسان یک دوربین فیلمبرداری بسیار دقیق، مشغول فیلمبرداری هوشمندانه از رفتار مادر است و مادر، بدون این که درصدد آموزش مفاهیم به فرزند خود باشد، با رفتار و کردار خود، در حال آموزش غیررسمی به فرزند خود است. در نظام تربیتی اسلام، بر تلفیق جنبههای نظری (گفتاری) و عملی (کرداری) در عرصه تربیت تأکید شده است. تأکید بر یگانگی گفتار و کردار، در همین راستا میباشد.
☀️مادر، باید فرصت طلایی شکل گیری شخصیت فرزند را غنیمت شمرده و پایهها و بنیانهای اعتقادی فرزندش را با ارائه رفتارهای برگرفته از مبانی دینی و اخلاقی، تقویت نماید. او، اگر بنا دارد فرزندی مهدی باور تربیت کند، باید بداند هر چه محبت و دلباختگی و ارتباط قلبی خود او با آن حضرت بیشتر باشد و این علقه، در رفتار وی که فرزند، شاهد آن است، نمود عینی داشته باشد، به همان میزان میتواند این محبت را بدون آموزش رسمی به فرزند خود انتقال دهد .