خانه
47.5K

روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید

  • ۰۰:۴۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    روانشناسی کودک

    روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید
  • leftPublish
  • ۰۱:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    خلاقیت _ یک راهکار عملی

    اگر می خواهید تفکر خلاق در کودکتان پرورش یابد، از ۲ تا ۵ سالگی پاسخ سوالات کودک را به تمامی ارائه نکنید و اجازه بدهید خودش درباره پاسخ ها فکر کند. این کار باعث می شود کودک فکر کند و به یک پاسخ واحد قانع نشود. نکته این جاست که در بیشتر موارد کودکان راه حل ها و پاسخ های بسیار خوب و مناسبی ارائه می دهند. بنابراین سعی نکنید جواب سوالات کودک را بلافاصله و با شرح جزئیات ارائه دهید.



    لازم است پس از ابراز خلاقیت کودک، وی را ارزیابی کنید زیرا هوش هیجانی و هوش عملی نقش موثری در بروز خلاقیت کارآمد دارد. گاهی ممکن است کودک خلاق باشد اما دست به کارهای خطرناک بزند. بنابراین کودک باید پس از بروز خلاقیت، افکار خود را پیاده کند و ارزیابی شود تا والدین مطمئن شوند که کودک دست به کارهای خطرناک نمی زند.

  • ۰۱:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    #تربیت_نسل_مهدوی

    ✅آموزش علم کلام

    از آنجا که یکی از اصول دین، اصل امامت است، لازم است جهت تربیت نسل مهدوی و امام زمانی، فرزندان را با مجموعه عقاید دینی از جمله امامت آشنا ساخته و آنان را آموزش دهیم.
    قرآن کریم لقمان حکیم را به عنوان یک پدر الهی که به آموزش اندیشه ی صحیح دینی فرزند خود همت می گمارد، معرفی کرده و می فرماید:
    (و اذ قال لقمانُ لابنه و هُوَ یَعِظُهُ یا بُنَیَّ لاتُشرِک بالله ِ إنَّ الشِّرکَ لَظلمٌ عظیم.) « و زمانی که لقمان، فرزندش را موعظه می کرد و می فرمود:
    ای فرزندم به خداوند شرک نورز، زیرا شرک، ظلمی بزرگ است.»
    همچنین امیرالمؤمنین علی (ع) در نامه ی 31 نهج البلاغه در مقام آموزش و تربیت فرزند خویش، بخش هایی از نامه را ویژه ی پرداختن به تربیت دینی و آموزش اندیشه ی دینی قرار داده و به طرح مباحث اعتقادی از توحید تا معاد می پردازد.

    ✅آموزش چگونگی توسل به اهل بیت (ع) بویژه امام زمان (ع)

    آموزش زیارات و ادعیه های اهل بیت (ع) مانند زیارت جامعه کبیره، زیارت عاشورا و یا دعای عهد، دعای ندبه و دعای توسل و... از جمله راههای علمی جهت آموزش فرزندان بر محبت اهل بیت (ع) است.
    آموزش مناجات هایی که از ناحیه ی مقدس ائمه (ع) برای ارتباط با خدا وجود دارد، مانند: مناجات خمسه عشر، دعای صحیفه ی سجادیه، دعای کمیل و... آموختن رعایت ادب در هنگام برده شدن نام معصومین (ع) بویژه نام مبارک امام زمان (ع) (قائم)، آموختن طریقه نوشتن نامه (عریضه) به پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و بویژه امام مهدی (ع) و طریقه ی راز و نیاز با ایشان و کسب معنویت و عنایت از ناحیه ی آنها، آموزش اعمال مستحبی به نیابت از اهل بیت (ع) و صدقه دادن برای امام زمان (ع)، همه و همه از راهکارهای آموزشی ارتباط با اهل بیت (ع) محسوب می شوند
  • ۰۱:۰۷   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    روانشناسی کودک

    روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید
  • ۰۱:۰۷   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    درنگی برای والدین

    ❗️دلایلی که لجبازی کودکان را تشدید می کند:

    🔷کودک دلش می خواهد که والدین با او بازی کنند ولی پدر و مادر یا وقت ندارند یا حوصله

    🔶 خشم درونی کودک ناشی از اضطراب و تنش ها

    🔷 دلخوری کودک از والدین ، چون کودک منطق ندارد.

    🔶تناقضات رفتاری والدین مثلا یك روز حالمان خوب است و با او بازی میکنیم و وقتی حالمون بد است حوصله بازی نداریم.

    🔷مشکلات فیزیکی مثل گرسنگی،خستگی،خواب

    🔶عدم توجه کافی به کودک

    🔷 توجه بیش از اندازه به کودک و دخالت در بازیها و کارهایش

    🔶 ناکامی اگر به کودک بگويیم تو نمیتونی تو بلد نیستی کودک ناکام می شود.

    🔷نتظار زیاد از فرزند داشتن مثلا اینکه توی مهمونی باید ساکت بشینی

    🔶عدم هماهنگی تربیتی پدر و مادر مامان میگه این کار بده بابا میگه خوبه

    🔷الگوهای نامناسب مثلا پدر و مادری که زیاد با هم لجبازی میکنند لجبازی را در کودک خود تشدید می کنند.

    📚چگونه با كودكم رفتار كنم، دكتر گاربر، ترجمه محمد ولي سهامی
  • ۰۱:۰۹   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    روانشناسی کودک

    روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید
  • leftPublish
  • ۰۱:۰۹   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    خلاقیت
    پرورش خلاقیت

    خلاقیت برخلاف نبوغ یك ویژگی اكتسابی است و باز هم برخلاف نوابغ كه گاه زندگی متلاطم و ناخوشایندی داشته‌اند افراد خلاق اغلب موفقند، به دلیل قدرت ابتكارشان در برابر مشكلات تسلیم نمی‌شوند و زندگی سالم‌تری دارند، از نظر مادی پیشرفت می‌كنند و در مجموع از زندگی دلخواه و رشك‌برانگیز برخوردارند. پس از اكتسابی بودن نكته مهم درباره خلاقیت شرایط و سن شكل‌گیری زمینه‌های آن در آدمی است. معروف است كه كودكان و دانشمندان در یك ویژگی مشتركند: كنجكاوی و سوال كردن ناشی از آن.

    یافتن والدینی كه دلشان نخواهد فرزندی خلاق یا حتی نابغه داشته باشند دشوار است، اما والدینی كه برای پرورش خلاقیت در ذهن و رفتار فرزندشان كاری بكنند و برنامه داشته باشند هم كمیابند. بنا به علم روان‌شناسی خلاقیت در كودكی شكل می‌گیرد و ابداعات و اختراعات در بزرگسالی. در حقیقت نتیجه بازگشت و انعكاس آمیخته با عقل و تدبر از روحیه كنجكاوی كودكانه است.نقش والدین در پرورش خلاقیت كودكان و زمینه‌سازی برای موفقیت‌های آینده فرزندان انكارناپذیر است و همواره بر آن تاكید می‌شود. در ادامه توصیه‌های روان‌شناسان برای ایجاد و تقویت خلاقیت در كودكان برای والدین را آورده‌ایم كه بالطبع باید در حد امكان و مناسب با شرایط سنی فرزند به كار گرفته شود.



    ✴️✅درباره توانایی كودك قضاوت نكنید

    3 تا 12 سالگی زمان شكل‌گیری و رشد خلاقیت در كودك معرفی می‌شود، اما اگر فرزندی بزرگ‌تر دارید از خود سلب مسوولیت نكنید. درباره هیچ كودكی هم قضاوت نكنید. ممكن است والدین پیش خود فكر كنند از كودكشان نابغه و مخترع درنمی‌آید! و به حداقل‌ها دلخوش باشند. چنین طرز فكری با اكتسابی بودن خلاقیت در تضاد است. خلاقیت‌ها نیازمند تمرین در شیوه‌های آزادانه تفكر، آزمایش روش‌‌های مختلف حل مساله، ارائه ایده‌های نو، پیگیری آنها و... هستند و نكته اصلی، بیدار شدن روحیه خلاقیت در كودك است. هر فردی این استعداد را دارد كه در حد خود خلاقیتش را پرورش دهد و در زندگی به كار گیرد. فراموش نكنیم مخترع بزرگی همچون ادیسون به دلیل پیگیری خستگی‌ناپذیر ایده‌هایش معروف شد و البته در كودكی هم با اخراج از مدرسه نزد مادرش تحصیل كرد و پایه ذهنی و روحی اختراعات خلاقانه و تاثیرگذار در وی شكل گرفت.


  • ۰۱:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    #تربیت_نسل_مهدوی

    💠راهکارهای علمی (اموزشی)

    ✅ آموزش وظایف منتظران در دوران غیبت حضرت مهدی (ع) به فرزندان

    از بررسی روایات، نکات دقیق و ظریفی به عنوان وظیفه ی شیعه در عصر غیبت به دست می آید که به جاست فرزندان را با این نکات آشنا نمائیم؛ برخی از این نکات عبارتند از:
    🔸تسلیم زور نشدن در عصر حاکمیت ستمگران
    🔹پرهیز از آلوده شدن به گناهان و انحراف، در زمان آلوده بودن جامعه
    🔸مأیوس نشدن از اصلاحگری در برهه ای که فساد فراگیر است.
    🔹مقاومت در برابر مشکلات و صبر در راه دینداری و دفاع از حق
    🔸 زنده نگه داشتن حماسه ی انتظار و نام و یاد امام زمان (ع)
    🔹ایجاد آمادگی در خویش برای ظهور امام زمان (ع)
    🔸 بر پا ایستادن، در هنگام شنیدن لقب «قائم» به نشانه ی احترام و اعلام آمادگی قیام
    🔸تمرین تقوا و پارسائی
    🔹فراموش نکردن دو رکن مهم تبری از دشمنان و تولای دوستان
    🔸 ترک نکردن امر به معروف و نهی از منکر
    🔹 ایجاد آمادگی نظامی در خویش برای یاری امام زمان (ع)
    🔸مرزبانی از دین در مقابل شبهات و بدعت ها
    🔹 تقویت ارتباطات عاطفی، ایثار و همدردی در میان پیروان اهل بیت (ع)
    🔸 ایجاد زمینه ی فکری، روحی و اجتماعی ظهور در جامعه
    🔹 مراقبت از فرزندان در مقابل مکاتب انحرافی



    یکی از هشدارهای جدی تربیتی، مراقبت نسل جوان و فرزندان پاک از دسترسی و آلوده شدن به ویروس های فکری و مکاتب انحرافی است.
    در موضوع مهدویت و امام زمان (ع)، دشمن با پنج شیوه: انکار، تخریب، تحریف، تضعیف و جانشین سازی در طول تاریخ سود برده و گروهی از طرفداران اهل بیت (ع) را به این سو و آن سو کشانده است که در این خصوص مکاتب گوناگون و تفکرات متعددی در طول تاریخ به وجود آمده است.
    به عنوان نمونه ناصبی ها و مکتب وهّابی گری اساساً فضائل اهل بیت (ع) و مقامات آنها را انکار و در برخی موارد تحریف و یا تخریب و تضعیف می کند و یا مکاتبی به جانشین سازی و بدل سازی روی آوردند و برای اهل بیت (ع) بدل معرفی کردند، مانند: فرقه ی کیسانیّه که محمد بن حنفیه را امام کردند، فرقه ی اسماعیلیه که اسماعیل فرزند امام صادق (ع) را به عنوان امام به جای امام موسی کاظم (ع) معرفی نمودند و یا فرقه ی انحرافی بهایی گری که محمد علی باب را به عنوان باب الله و امام زمان (ع) معرفی می نماید.
    نیز فرقه های انحرافی غالیان و افراطیون فرقه هایی خطرناکند که در روایات اهل بیت (ع) از آنان پرهیز داده شده است. حضرت علی (ع) می فرمایند:
    (هَلَکَ فِیَّ رَجُلانِ: مُحبُّ غالٍ و مُبغِضٌ قالٍ.) « در باب من دو گروه به هلاکت افتادند: دوست افراطی و دشمن کینه توز.»
    و یا امام صادق (ع) می فرمایند:
    (اِحذَرُوا علی شَبابِکُمُ الغُلاهَ لا یُفسِدونَهُم؛ فَإنَّ الغُلاهَ.....)
    «به هوش باشید که غلات جوانان شما را فاسد نکنند؛ زیرا غُلات بدترین خلق خدا هستند. عظمت خدا را پایین می آورند و برای بندگان خدا ادعای ربوبیت می کنند. به خدا قسم که غلات از یهود و نصاری و مجوس و مشرکان بدترند.»
    و یا درباره ی فرقه منحرف مرجئه امیرالمؤمنین (ع) می فرمایند:
    (عَلِّموا صِبیانَکُم ما یَنفعُهُم به لا یَغلِبُ عَلَیهِمُ المُرجئَهُ بِرَأیها.)
    «کودکان و فرزندانتان را مطالبی بیاموزید که برایشان سودمند باشد پیش از آن که مرجئه، افکار خود را به آنان القا کنند.»

  • ۰۱:۱۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    درنگی برای والدین


    ❗️با فرزندان خود همگام شوید!

    واقعیت این است که در دنیای #رایانه, فرزندان همیشه چند گام جلوتر از والدین هستن. در این شرایط اگر والدین در آگاهی دادن و همراهی کردن در فضای مجازی تلاش نکنند و از رسانه های نوین چیزی ندانند ,علاوه بر اینکه ممکن است اقتدار و نظارت بر تربیت فرزندانشان را از دست بدهند, پس از مدتی در برقراری ارتباط با فرزندان و درک نیازهای انان عقب می مانند و مشکلات و تعارضاتشان بیشتر می شود.
    فرزندان باید تحت نظارت و هدایت والدین, کاربری رایانه را بیاموزند تا ضمن استفاده مفید, از اسیب های آن در امان بمانند.

    📌مهارتهای رایانه ای را یاد بگیرید. با این کار علاوه بر این که معلومات خود و خانواده را بالا میبرید, میتوانید با حضور فعال در کنار فرزندان جلوی اسیب های احتمالی را گرفته و با انها همدل و همزبان شوید

    📌لزومی ندارد حتما شما هم همان کاری که فرزندتان با رایانه انجام میدهند تکرار کنید, اما با فضای ذهنی و علاقه های وی در دنیای سایبری اشنا باشید و درباره ی ان با فرزندانتان صحبت کنید.

    📚150هشتگ, نهضت سواد رسانه ای, دکتر سید بشیر حسینی و حسین حق پناه
  • ۰۱:۱۱   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    روانشناسی کودک

    روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید روانشناسی فوق العاده کودک/مطالب کوتاه و مفید... از دست ندید
  • ۰۱:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    قبل_بارداری (قسمت2)
    استادتراشیون

    🔷اولین گام در انتخاب همسر است (نقش مهم مادر درتربیت)

    و در روایت هم داریم که مردی سوال کرده از محضر معصومین علیهم السلام که می خواهد ازدواج کند٬ حضرت فرمودند؛ بدان که کسی که می خواهی انتخاب کنی مادر فرزندت هم می شود.

    🔹لذا پدر و مادر نقش کلیدی دارند. و نقش مادر مهم تر از پدر است.

    🔹مادران قدر خود را خیلی بدانند یعنی این جایگاهی که خداوند متعال به شما مادران داده است در نظام خلقت به ما مردان نداده است٬ اگرآن جایگاه را بفهمیم که چه جایگاه عظیمی است. بر عکس کسانی که فکر می کنند در اسلام به زن ظلم شده است‌.ما می گوییم نه. اتفاقا در نظام ساختاری اسلام٬ زن در جایگاه متعالی قرار گرفته است.

    🔹در روایت است که٬ اگر زنی فرزند اولش دختر باشد٬ خوش یُمن است. والبته این معنی را نمی دهد که اگر پسر باشد پس بد یمن است.نه. جایگاه ویژهٔ دختر را اسلام می خواهد بگوید. یک موقع ما می گوییم هر کس در این مسابقه برنده شود ما به برنده اش جایزه می دهیم. نه اینکه ما بازنده را تنبیه می کنیم. کسی که باخته٬ اینطور است که فقط هیچ چیزی برنده نشده نه اینکه تنبیه هم شود.‌ دقیقا مثل همین روایت است.

    🔹شخصی به نام یحیی بن زکریا برای امام هادی علیه السلام نامه نوشت که؛ من همسرم باردار است دعا کنید که فرزندش پسر شود. حضرت خیلی کوتاه نوشتند که دختر بهتر از پسر است. والسلام.

    مادران در تربیت نقش محوری دارند و عمدهٔ تأثیرات به دست مادران است‌٬ لذا اسلام می گوید او فقط همسر نیست بلکه مادر برای کودکانت هم هست.

    من یک اعتراف مردانه می کنم و آن اینکه٬ اگر مردی را در کرهٔ خاکی می بینی که انسان شایسته و خوبی شده٬ به برکت وجود مادرانشان بوده است.

    برای همین امام خمینی ره فرمودند؛ مرد از دامن زن به معراج می رسد.



  • leftPublish
  • ۰۱:۱۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    خلاقیت
    راهکارهای_پرورش_خلاقیت


    ✴️✅اجازه بدهید كودك در جمع بازی كند

    تمایل به انزوا در كودك هیچ‌وقت علامت خوبی نیست. با این حال برخی والدین كودكشان را به اشكال و دلایل مختلف از گروه همسالان دور نگه می‌دارند. برای مثال به خیال این كه فرزندشان فحش یاد نگیرد نمی‌گذارند وی در كوچه یا پاركینگ منزل با سایر بچه‌ها بازی كند، در حالی كه كودك باید بیاموزد كه دشنام دادن عملی زشت است و این كار را نكند و تلاشی برای این كه گوشش با دشنام‌ها آشنا نشود طرحی از پیش شكست خورده است. بازی در جمع، مهارت‌های ارتباطی كودك را تقویت می‌كند و او را با تضاد آرا، نقش مشاوره در انجام كارها و... آشنا می‌سازد. گاهی انجام بازی‌های فیزیكی ساده در میان گروه همسالان بیش از پرداختن به بازی‌های فكری انفرادی تفكر، ابتكار و خلاقیت كودك را بر می‌انگیزد. بنا به آموزه‌های مدیریت ژاپنی خلاقیت محصول كار گروهی است.

    ✴️✅علاقه كودك به بازی‌های مجازی را كنترل كنید

    منع كودكان از پرداختن به بازی‌های مجازی در كنسول‌های بازی و رایانه‌ها توصیه‌ای معقول است، اما عملی نیست. بر این اساس تنها چاره كار كنترل نحوه و میزان بازی مجازی توسط كودك است. ممكن است عده‌‌ای خلاقیت و تخیلی را كه در ساخت و اجرای بازی‌های مجازی به كار رفته عاملی برای افزایش خلاقیت كودك بدانند در حالی كه كاملا برعكس است و این نوع بازی‌ها در حقیقت خلاقیت كودك را كور می‌كنند. پرخاشگری، انزواطلبی، كاهش ارتباطات عاطفی و دوستی، تیك‌های عصبی، گرفتگی عضلانی، در خودماندگی ذهنی، سوءتغذیه، كم‌تحركی و... تنها گوشه‌ای از مضرات پرداختن مداوم و طولانی‌مدت كودكان به بازی‌های مجازی هستند.

    ✴️✅خلاقیت كودك را تحریك كنید

    نشان دادن آثار هنری، تصاویر خلاقانه، سرگرمی‌های بصری و... به همراه تشویق و یاری كودك در انجام بازی‌های فكری و جالب، خلاقیت وی را تحریك می‌كند. هر كسی برای خلاق بودن لازم است كه درك درستی از آن داشته باشد.

    همان‌طور كه نمی‌توان دانشمندی را یافت كه درك درستی از علم حداقل در رشته تخصصی خودش نداشته باشد. عدم شناخت خلاقیت، مرز میان یك تصمیم نادرست و شاید ابلهانه با یك تصمیم خلاقانه را از بین می‌برد. قدم اول در شناخت خلاقیت نیز مشاهده و درك آن است.
    📚امین رحیمی _ سایت انتشارات روان سنجی

  • ۰۱:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    #کودک آرزوها (قسمت اول )

    🌸استاد سلطانی 🌸

    هرچيز كه در خودمان نداريم در بچه هايمان جستجو مي كنيم و مي خواهيم.

    بزرگترين اشتباه والدين همينه كه فكر مي كنند بايد از بيرون اين خصوصيات را به كودك بدهند . هيچكدام آنها اكتسابي نيستند درون كودك هستند . پايه و اساس همراه كودك به دنيا مياد ؛ توانايي را لازم نيست بدهيم ما از بيرون فقط بايد مهارت بدهيم .

    حسرت نگاه كمبود و ندرت به جهان هستي است . افراد دچار حسادت اصلا‍‍َ نگاه نمي كنند كه چي دارند؟ اتفاقا نگاه حسرت در ثروتمندان و قدرتمندان بيشتر است همينطور در سلاطين وپادشاهان ، در قهرمانها و هنرپيشه ها حسرت خيلي بالاست (منظور هنرمندان نيست) قهرمانها دراثر حسرت زياد عمر طبيعي ندارند . هنرپيشه ها درحسرت روزهاي اوج و قشنگي مي ميرند .


    چه كودكي مي خواهيم ؟

    جواب مادران را آقاي سلطاني بصورت ذيل روي تخته نوشتند:

    سالم,شاد,خلاق,تحصيلات,مسئوليت پذيري,ايمان,پولدار,سلامت جنسي,فعال,اميدوار,كنجكاو,دقت,مدير,با حيا,پولساز,شناخت,زيبا,مهربان,خانواده دوست,منطقي,اجتماعي,قدرشناس,عقل معاش,مطلع,مؤدب ,نه گفتن,بااخلاق,عزت نفس,نظم,مستقل,و .....

    ❗️نكته: سلامت جنسي را هيچ مادري اشاره نكرد ،ايشان خودشان اضافه كردند.بچه هاي ما بايد از جنسيتشان راضي باشند و قدرت لذت بردن از غريزه جنسيشان را داشته باشند. مديريت غريزه داشته باشند ، نه ولع شهواني و نه نفرت از آن . سلامت جنسي و مديريت جنسي داشته باشند .

    با توجه به اين ليست ميبينيم كه هرچيز كه در خودمان نداريم در بچه هايمان جستجو مي كنيم و مي خواهيم. اين ليست حداقل چيزي است كه كودك بايد داشته باشد . با نگاه به ليست اين سؤال پيش مي آيد: آيا اين كودك دست يافتني است ؟آيا مي توانيم به او برسيم؟

    سه نگاه نسبت به اين ليست ميتواند باشد :

    1⃣وجود همچين كودكي محال است. اين حرفها مال كتابها و رؤياها ست
    2⃣احتمالش هست ولي كو شانس !
    3⃣حتماَ ميشود

    اين خصوصيات كمترين و حداقل خصوصيات يك كودك معمولي و متعادل است. كودكي كه اين خصوصيات را داشته باشد ، نرمال است نه يك كودك نابغه يا استثنايي . در واقع كودك اين گونه به دنيا مي آيد .

    گروهي از ما اين خصوصيات را در دسترس نمي بينيم و حسرتش را مي خوريم . نگاه حسرت در جامعه ما خيلي زياد و سنگين است ، يعني مي گوييم اين كه خوب خيلي بچه خوبيه ولي بچه من كه نميشه ! محاله ! كاشكي ميشد !



  • ۰۱:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    #تربیت_نسل_مهدوی

    💠وظیفه مادران

    ✅ دوران شیردهی

    مادرانی که توفیق دارند از شیری که محصول لقمه حلال است به فرزند خود بنوشانند، هم‌چنین مادرانی که با وضو به فرزند خود شیر می‌دهند و با ذکر و یاد خدا سینه بر دهان فرزند قرار می‌دهند، قطعاً در تربیت نسل مهدی باور و مهدی یاور توفیق بیشتری خواهند داشت. تأثیر شیر مادر در پرورش شخصیت معنوی فرزندان، امری مسلم و غیرقابل انکار است. حکایات زیبایی که از زندگی برخی علمای بزرگ و مفاخر دینی ما ذکر شده، به خوبی بیان‌گر نقش شیر مادر در شکل گیری شخصیت معنوی فرزندان است.

    🔶مادر شیخ انصاری که فرزندش، از مفاخر بزرگ عالم تشیع است وی می‌گوید: «من درباره پسرم، توقع بیشتری داشتم؛ زیرا در دو سالی که او را شیر دادم، هیچ وقت بدون وضو نبودم. حتی در نیمه شب بلند زمستان، یخ حوض را می‌شکستم و وضو می‌گرفتم، سپس بچه‌ام را شیر می‌دادم. هیچ گاه بدون بسم الله سینه بر دهان فرزندم نگذاشتم».

    🔷 هم‌چنین مادر مرحوم آیت‌الله مقدس اردبیلی می‌گوید: «هرگز لقمه‌ای شبهه ناک نخوردم. قبل از شیر دادن، وضو می‌گرفتم. هرگز چشم به نامحرم نینداختم و در تربیت او کوشیدم».

    🔶والدین حضرت امام خمینی رحمه الله علیه نیز بسیار کوشیدند برای شیردهی فرزند بزرگوار خود دایه‌ای بیابند که از روزی کاملاً حلال استفاده کند. آنان پس از یأس از یافتن چنین دایه ای با خانمی قرار گذاشتند در طول شیردهی این فرزند، حتی یک لقمه از غذای خود استفاده نکند و تمام ارتزاق وی از غذایی باشد که برای او می‌آورند.

    همه این حکایات زیبا، بر اهمیت دوره شیردهی و تأثیر آن بر شخصیت فرزندان دلالت دارد. مادری که شیر او آمیخته با ذکر و یاد حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف است و در طول شیردهی، ذکر و یاد امام زمان خود را بر دل و زبان دارد، قطعاً عشق و علاقه اش به فرزند، منتقل می‌شود، چرا که تحقیقات روان‌شناسان حاکی از این مسئله است که کلیه عواطف، علقه‌ها و دل‌بستگی‌های مادر؛ هنگام شیر دادن به فرزند هم منتقل می‌گردد.
  • ۰۱:۱۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    قبل_بارداری (قسمت3)
    استادتراشیون

    🔹 نکتهٔ دوم : رعایت کردن آداب فرزند دار شدن است.

    ✅الف؛ ادعیه و سوره های قرآنی که دراین مورد وارد شده است. مراجعه شود به کتاب ریحانهٔ بهشتی یا در این زمینه رجوع کنید به سایت nooredideh.com قسمت نکات قبل از بارداری).

    ✅ب؛ مدیریت نگاه.
    انسان حتی محیطی که می خواهد بچه تشکیل شود باید در و دیوارش را هم مدیریت کنیم.

    🔹حضرت موسی ع که داماد حضرت شعیب ع بودند٬ از حضرت شعیب تقاضای مزد کردند. حضرت شعیب گفتند که از این به بعد هر گوسفند ابلق (سیاه و سفید) که در گله به دنیا آمد برای تو باشد. چون اصولا این نوع گوسفندان کم است در میان گله. لذا حضرت موسی ع عصای خود را وسط تپه ای نصب کردند و دور این عصا پشم های سیاه و سفید پوشاندند و در هنگام جفت گیری با نگاهی که این گوسفندان به این عصای سیاه و سفید می انداختند٬ بسیاری از گوسفندان ابلق (سیاه و سفید) شدند. 😂😂لذا نگاه خیلی مهم است. باید توجه کرد.

    🔹خیلی از در و دیوار ها٬ عکس حیوان و یا مجسمه است و این خیلی تأثیر دارد و حتی بچه ها بر اساس آنچه که هست تربیت می شوند. مثلا مادر در اتاق کودک عکس ببر زده است!! بعد می گوید؛ نمی دانم چرا درنده خو است..دیدن اثر می گذارد. بر اثر دیدن انسان تربیت می شود.

    ج؛ مدیریت کلام.

    پرهیز از تکلم در حین انعقاد نطفه. چرا که در روایت است که تکلم حین انعقاد نطفه ممکن است منجر به لال شدن کودک شود. ممکن است تکلم جهش ژنی ایجاد کند و باعث این امر شود.

    ✅د؛ مدیریت تفکر.

    🔹مردی نزد امیر المومنین علیه السلام آمد و گفت یا اباالحسن شما قضاوت کنید٬ من و همسرم این طور سیاه چهره نیستیم ولی فرزندمان سیاه چهره شده است. حضرت فرمودند؛ ای مرد آیا هنگامی که نزد همسرت بودی به زن سیاه چهره ای فکر کردی؟ مرد گفت بله. حضرت فرمود؛ همین فکر تو باعث شد که این بچه اینگونه شود.

    🔹حتی ممکن است که نوع تفکر هم جهش ژنی ایجاد کند. نوع تفکر پدر و مادر در حین انعقاد نطفه خیلی مهم است. لذا همیشه تفکرتان در آن لحظه این باشد که خداوند به شما فرزند صالح و شایسته و سالمی عطا کند. این تفکر بهترین نوع تفکر است یعنی خیر دنیا و آخرت با همین است و پدر و مادر فکرشان را جای دیگر نبرند.

    🔹گاهی متأسفانه به خاطر گسترش رسانه و ماهواره می بینیم به دلیل دیدن تصاویر غیر اخلاقی و نامناسب زن و مرد ممکن است تفکرشان برود سراغ آن صحنه هایی که دیده اند و این خیلی می تواند آسیب بزند.

    ✅ه‍ ؛ انتخاب زمان مناسب برای فرزند دار شدن. ( در این زمینه رجوع کنید به سایت nooredideh.com قسمت نکات قبل از بارداری مراجعه شود )هیچ شکی نیست که زمان مناسب اثر می گذارد.

    🔹مثلا پدر اسکندر مقدونی یک فرد ستاره شناس بوده بعد به این نتیجه می رسد که در مطالعات علمی٬ فلان سیاره در فلان موقعیت اگر قرار بگیرد٬ (واین در آموزه های دینی خودمان هم هست) اگر آن شب فرزندی تشکیل شود فرزندش دانشمند می شود.او برای همسرش این این مطلب را بیان می کند که اتفاقا خواهر همسرش هم می شنیده این موضوع را. ( و ظاهرا ۷۰ سال یک بار این سیاره در این موقعیت با زمین قرار می گیرد)

    اتفاقا خواهرش دقت می کند و آن شب نطفهٔ بچه ای تشکیل می شود که همین جناب خضر نبی علیه السلام است و فرزند این ها می شود اسکندر مقدونی. لذا گاهی توجه به برخی از این نکات تأثیر دارد و این که می گوییم باید برنامه ریزی کرد٬ این طور نیست که اگر این طور نباشد کودک لزوما بد می شود. خوب است که انسان این دقت ها را داشته باشد.

    🔹نبی اکرم صلی الله علیه و آله قبل از اینکه وجود مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها تشکیل شود٬ روزه می گیرند و شب از میوهٔ بهشتی برای حضرت آورده می شود٬ تناول می کنند. معلوم می شود این دقت ها بوده است.

  • ۰۱:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    کودک_آرزوها (قسمت دوم )

    🌸استاد سلطانی 🌸

    حسرت يك نگاه خيلي مخرب و بيرون از خود است (من كه نه ، ما كه امكانش رو نداريم ، بچه هاي ديگران دارند! ) در كل مقايسه از حسرت مياد ، حسادت از حسرت مياد .حسرت نگاه مخربي است . نگاه حسرت نگاه منفي است .

    اگر قرار باشه همهُ آدمهاي دنيا اين خصوصيات حداقلي شان باشه آن دنيا بهشت ميشه ! يعني اين حداقل دنياست ، حداقل آدمها ، حداقل زندگي و از اينجا تازه شروع ميشه . اما نگاه حسرت اين مسأله را نمي بيند . حسرت نگاه ندرت است . نگاه كمبود است . ميگه امكان نداره در دنيا آدمها اينطوري باشن و همون نگاهي است كه ميگه من نميتونم همه چيز رو داشته باشم .

    حسرت نگاه كمبود و ندرت به جهان هستي است . افراد دچار حسادت اصلا‍‍َ نگاه نمي كنند كه چي دارند؟ اتفاقا نگاه حسرت در ثروتمندان و قدرتمندان بيشتر است همينطور در سلاطين وپادشاهان ، در قهرمانها و هنرپيشه ها حسرت خيلي بالاست (منظور هنرمندان نيست) قهرمانها دراثر حسرت زياد عمر طبيعي ندارند . هنرپيشه ها درحسرت روزهاي اوج و قشنگي مي ميرند .
    ☝️مواظب نگاه حسرتتان باشيد . نگاهي است كه اجازه نميده درست فكر كنيم و درست ببينيم . حسرت خلاف قانون آفرينش است . قانون آفرينش دريغ ندارد . حسرت دريغ دارد ،فكر مي كنه كه ازش دريغ شده وهرچقدر هم كه بهش بدن بازهم راضي نيست . حسرت به دل نباشيد . درحال حاضر حسرت يك هنجار اجتماعي است : حسرت تحصيل ،‌ثروت ، مقام ، حتي زيبايي . يكي از آفتهايي است كه جامعه مارا تهديد مي كند .

    ❗️اگر با نگاه حسرت بچه هايمان را بزرگ كنيم ، آنها هم حسرت به دل بار مي آيند. حسرت نداشته باشيد اين بچه ها در دسترسند . نمونه اش را هم داريد در منزلتان است ، كودك شما همان است كه حسرتش را داريد .


  • ۰۱:۱۴   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    💥درنگی برای والدین


    🔹🔸تمرین هایی برای تقویت تمرکز و دقت و هوش🔸🔹

    تمرین های زیر را برای اینکه باعث خستگی کودک نشود به حالت بازی در بیاورید

    💟 در حین تمرین ها با شما کودک احساس شوق و وابستگی بیشتری نسبت به شما پیدا خواهد کرد.
    📝دفترچه ای برای ثبت نتایج تمرینات تهیه نمایید تا مقدار ارتقا و یا عدم ارتقای کودک را اندازه گیری کنید.استفاده از ابزار تشویق فراموش نشود(آفرین،خیلی خوبی،تو بچه ی زرنگ منی و.....)و گاه گداری هم جایزه که میتواند یک بستنی ،رفتن به پارک یا شهر بازی،سینما و از این قبیل باشد .

    ❗️هرگز قول دروغ ندهید ندهید ندهید......

    🔶 کاغذ A4 تهیه کرده و در قسمت میانه ی پایین کاغذ یک دایره ی مشکی
    به قطر 2 یا 2/5 سانتی (تو پر) رسم کنید و درست روبروی چشمان کودک به دیوار بچسبانید . کودک باید در نیم یا یک متری نشسته و بدون پلک زدن به آن نقطه نگاه کند (اگر خسته شد یک بار پلک بزند) شما باید هر روز مدت زمان این تمرین را ثبت کنید توجه داشته باشید که تمرین با اجبار وسختگیری انجام نگیرد)

    🔷تعدادی مهره های رنگی تهیه کرده (در اوایل کار 4تا6 نوع رنگ) ابتدا مهره ها را روی میز ریخته تا کودک با دقت نگاه کند سپس از او بخواهید چشمانش را ببند و شما چند مهر اضافه یا کسر کنید ،کودک باید مهره های زیادی یا کم شده را بگوید.

    🔶 ۲یا ۳ عدد لیوان پلاستیکی هم رنگ تهیه کنید آنها را برعکس گذاشته و مهره ای را داخل یکی از لیوان ها کنید ،لیوان ها جابجا کرده واز او بخواهید تا مهره را حدس بزند که در کدام لیوان است.

    🔷 تصویر هایی از خانه ،انسان و حیوان که قسمتی از آنها ناقص باشد تهیه کرده و از او بخواهید قسمت های ناقص تصویر را بگوید.

    🔷بازی پیدا کردن قسمت های متفاوت دو تصویر مشابه.

    🔶در نقشه ایران محل شهر ها و استان ها را نشان دهد.

    🔶 چیدن مهره ها رنگی به نخ با در خواست نوع رنگ از شما.

    🔷 تمرین کامل کردن جمله های ناقص .

    🔶بریدن کاغذ با قیچی به صورت برش مستقیم ،زیگ زاگ و گرد و مارپیچ.

    🔷اشکال هندسی تهیه کرده و از کودک بخواهید با چشمان بسته نام اشکال را بگوید.

    🔶تمرکز به صداهای محیط اطراف و گفتن نام صدا(در پارک،خیابان،مدرسه وخانه و...... )

    🔷تمرین روزانه ی تنفس به این صورت که با شمارش اعداد (میتوانید ابتدا تا 5 بشمارید ولی رفته رفته تا 10 افزایش دهید). دم عمیق و باز دم آرام تا پایان شمارش ادامه یابد.

    🔶 در دستان کودک (با چشمان بسته و همزمان) در یکی جسم سرد در دیگری جسم گرم گذاشته و از او بخواهید تا دمای اجسام را تشخیص دهد.
    🔷از کودک بخواهید روی یک صندلی بدون حرکت بنشیند و هر روز مدت زمان نشستن او را ثبت کنید

    ❗️یادآوری:نتیجه ی تمرینات ثبت شود-تشویق فراموش نشود-با سخت گیری اعمال نگیرد. کمی به خاطر خودتان و آینده ی کودک تان صبر و حوصله لازم است.

    📚ترجمه از: وحید فیضی پور

  • ۰۱:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    قبل_بارداری (قسمت 4)
    استادتراشیون

    ✅نکته بعدی رعایت کردن مطالبی مثل اینکه آیا شنبه و یا یک شنبه باشد؟ اول هفته و یا آخر هفته باشد؟ یا چه تاریخی باشد بهتر است؟ که در کتاب ریحانه بهشتی به آن اشاره شده است. انسان باید بهترین انتخاب را در این مسأله داشته باشد. یعنی آنچه که در مسیر شایسته٬ سالم و صالح بودن فرزند است. (به سایت nooredideh.com قسمت قبل از بارداری مراجعه کنید)

    🔹درست است که یکی از گزینه ها زیبایی و باهوشی بود ولی لزوماً این برای والدین حُسن نیست. برخی پدر و مادر ها آنقدر به این دقت می کنند که به صالح بودنش دقت نمی کنند. باید دعا کنیم یا خداوند بچهٔ باهوش به شما ندهد و یا اینکه اگر می دهد توانش را هم بدهد. فکر نکنید که بچهٔ باهوش داشتن راحت الان داریم مادرانی که اینقدر توان تربیتی اش پایین است ولی فرزندش باهوش است.مثلا می گوییم؛ حواس بچه ات را پرت کن. می گوید؛ نمی شود حواسش را پرت کرد.

    حال بچه باهوش باشد ولی مادر توان تربیتی نداشته باشد ببینید چه می شود!؟

    🔹شما می دانید که ضریب هوشی جنایت کارها خیلی بالاست. بزرگ ترین سارقان و خلاف کاران٬ این ها آدم های باهوش اند. باید ضریب هوشی اش بالا باشد که بتواند جنایت کار شود. ولی اگر پایین باشد که فقط یک دزد می شود.

    ولی بچه ای که صالح و شایسته باشد٬ حال باهوش و زیبا نباشد..همین کافی است.

    🔷نکته سوم در نگاه قبل از بارداری٬ آرامش روحی و روانی والدین است.

    به عنوان مثال والدینی که باهم دعوا و پرخاشگری کرده اند٬ زمان مناسبی برای بچه دار شدن نیست‌٬ باید سعی کنند که به آن تعادل روحی و رفتاری برسند.

    درست است که این ها مقدمه است ولی اولین محیط تربیتی رحم مادر است. حال مادری که قبل از بارداری تنش روحی و روانی دارد٬ بدون استثناء همهٔ پزشکان می گویند روی فرزندش تأثیر دارد. پدری که اضطرابش بالاست روی بچه اش تأثیر می گذارد.مادری که آرامش روحی ندارد و افسردگی دارد روی بچه اش تأثیر می گذارد.

    🔷. نکته چهارمدر نگاه قبل از بارداری٬ سلامتی جسمی مادر است.

    مادر قرار است که ۹ ماه امانت و ودیعهٔ الهی را همراهش حمل کند این مادر اگر سلامت جسمی نداشته باشد به کودک آسیب می رساند. مثلا مادری که دچار دندان درد و یا کلیه درد شود٬ خود درد یک طور آسیب میزند و دارویی که مصرف می کند هم طور دیگر آسیب می زند.

    🔹لذا مادران خصوصا در بارداری دوم و سوم باید مراقب این نکته باشند. و امروزه در برخی از مناطق پیشرو در کشورمان مادران را می فرستند یک چکاپ کنند که قند خون بالا نباشد٬ کلیه ها را بررسی می کنند. که با خیال راحت٬ دوران بارداریشان را سپری کنند.

    این گام اول در مسیر تربیت فرزند بود.



    🔹گاهی پدر ومادر٬ در خوب بودن بچه هایشان عجله دارند. اگر یک قله ای را در نظر بگیریم بچه ها یک مسیری راباید طی کنند تا به آن قله برسند. کودک هرحایی از سنش باید یک ویژگی داشته باشد. ما نباید این انتظار را داشته باشیم که یک بچهٔ ۴ ساله خیلی از چیز ها را در مورد خدا بداند. نه او اصلا سنش چنین اقتضایی را نمی کند.یا بچهٔ دو ساله از لحاظ رفتاری باید چطور باشد. لذا باید یک قله ای مد نظرمان باشد و از خدا بخواهیم چنین فرزندی را به ما بدهد.یعنی از همان ابتدا نباید این انتظار را داشته باشیم که فرزندمان در آن مرحله ای از رشد و تکامل مثل امام معصوم ع باشد. مثلا امام زمان عجل الله وقتی به دنیا آمدند سجده کردند. ولی باید در آن مرحله ای که باید تربیت

    دینی داشته باشد٬ باید در آن نمودار رشدش قرار بگیرد.

  • ۰۱:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست


    #تربیت_نسل_مهدوی

    💠وظیفه مادران

    ✅القای محبت به ولی خدا در دوران کودکی

    در نظام تربیتی اسلام، این نکته مورد تأکید قرار گرفته است که دوران کودکی، دوران شکل‌گیری شخصیت دینی، عاطفی، عقلی و… کودک است.

    ☀️روایات در این زمینه دلالت دارند که در دوران کودکی (هفت سال اول) عنایت خاصی بر مؤانست کودک با مقوله‌های مذهبی و اخلاقی است. نظر به محدودیت قدرت درک و فهم کودک از ارزش‌های اخلاقی و به لحاظ رشد نایافتگی او از لحاظ اجتماعی، بیشترین تلاش مربیان در این مرحله، باید در جهت ایجاد رغبت، علاقه و انس در کودک به ارزش‌ها و مفاهیم اخلاقی ـ از جمله ارتباط با ولی خدا ـ باشد؛ از این رو کلیه رفتار پدر و مادر ـ به ویژه مادر که در این دوره، بیشترین ارتباط را با فرزند دارد ـ در شکل‌گیری شاکله شخصیتی فرزند مؤثر است.

    ☀️به تعبیر متخصصان تعلیم و تربیت، کودک، بسان یک دوربین فیلم‌برداری بسیار دقیق، مشغول فیلمبرداری هوش‌مندانه از رفتار مادر است و مادر، بدون این که درصدد آموزش مفاهیم به فرزند خود باشد، با رفتار و کردار خود، در حال آموزش غیررسمی به فرزند خود است. در نظام تربیتی اسلام، بر تلفیق جنبه‌های نظری (گفتاری) و عملی (کرداری) در عرصه تربیت تأکید شده است. تأکید بر یگانگی گفتار و کردار، در همین راستا می‌باشد.

    ☀️مادر، باید فرصت طلایی شکل گیری شخصیت فرزند را غنیمت شمرده و پایه‌ها و بنیان‌های اعتقادی فرزندش را با ارائه رفتارهای برگرفته از مبانی دینی و اخلاقی، تقویت نماید. او، اگر بنا دارد فرزندی مهدی باور تربیت کند، باید بداند هر چه محبت و دل‌باختگی و ارتباط قلبی خود او با آن حضرت بیشتر باشد و این علقه، در رفتار وی که فرزند، شاهد آن است، نمود عینی داشته باشد، به همان میزان می‌تواند این محبت را بدون آموزش رسمی به فرزند خود انتقال دهد .

  • ۰۱:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست
    کودک_آرزوها (قسمت سوم)

    🌸استاد سلطانی 🌸

    از نگاه حسرت بالاتر نگاه آرزو است . آرزو داشتن مخرب نيست ولي بازدارنده است . نگاه آرزو مندي يك نگاه ايستا است . درحسرت نيرو روي تخريب متمركز مي شود وبدنبالش حسادت و رقابت و... ميآيد؛ در آرزو نيرو پراكنده است.

    آدمي كه آرزو دارد خيلي چيزهارو مي خواهد وآرزوهاي متعددي دارد؛ مثل آب است ؛ آب وقتي از سرچشمه سرازير ميشه خيلي قويه اگر هدايت شد ازقدرتش استفاده ميشه ؛ اگر پخش بشه ديگه قدرت نداره . آرزو داشتن مثل پخش نيرو است . آرزوي همه چيز داريم ودايم در حال چرخش است . آدمي كه خيلي آرزو داره ثبات نداره ،متزلزل است ونميداند كه چي مي خواهد . بسته به شرايط تنوع آرزوها زياد ميشود . هر چيزي كه داره رنگ مي بازه ،يك چيز ديگه مي خواد ، دايم دور خودش مي چرخد ؛ به همين دليل پيشرفت نمي كند . بخشي از جامعه ما همينطوري هستند دور شهر مي گردند براي آموزشگاههاي مختلف ، كلاسهاي مختلف براي فرزندانشان .

    ✅ كودك متعادل كودك هدف است .

    🔷 مقايسه هدف و آرزو :

    معمولا هدف يكي است ، شفاف و محدود است . در هدف آرزو ثابت است . در آرزو هدفها متعدند به همين دليل شفاف نيستند. در آرزو هدف متغير است و جا عوض مي كند. وقتي كه هدفمند هستيم انرژي متمركز است وقتي كه فقط دنبال آرزوهايمان هستيم انرژيمان پخش است . هدف حركت دارد ، آرزو ايستايي است .

    جالبه هم هدف تلاش دارد وهم آرزو . هم آدمهاي هدفمند پرتلاشند ، هم آدمهايي كه خيلي آرزو دارند منتهي دور خودشان مي چرخند، هزارتا كار مي كنند و هيچكدامشان را به سرانجام نمي رسانند .

    كساني كه هدف دارند مصمم هستند ،تصميم مي گيرند ؛ كساني كه فقط با آرزو زندگي مي كنند ترديد دارند و نمي –توانند با قاطعيت تصميم بگيرند . آدمهاي هدفمند با واقعيت كار مي كنند ، آدمهاي آرزومند با ذهن شان كار مي كنند . هنگامي كه ما ذهنيتي داريم و آن را روي كاغذ ميآوريم تبديل به واقعيت ميشود . آيا تابحال تجربه كرده ايد كه در ذهنتان مسأله اي خيلي بزرگ بوده اما وقتي آن را روي كاغذ آورديد متوجه شديد كه اينقدرها هم بزرگ نبوده ؛ اين يعني واقعيت . آدمهايي كه هدف مشخص دارند خوب مي توانند واقعيت ها را تجزيه وتحليل كنند . به همين دليل هدف دست يافتني است . آرزو دور از دسترس است.

  • ۰۱:۱۵   ۱۳۹۴/۱۱/۱۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19931 |39378 پست

    💥درنگی برای والدین

    ❗️با کودکانتان در کارها مشارکت کنید :
    یکی از وظایفی که به عنوان معلم کودکتان برعهده شماست, ان است که واقعا باید کارهایی انجام دهید. درواقع مجبورید خیلی بیش از انچه تمایل دارید کار انجام دهید. کودک شماتا پس از هشت سالگی از طریق نمونه و تقلید یاد میگیرد, و یکی از بهترین راه ها برای نشان دادن یک نمونه خوب به وی اینست که برخیزد و در مقابل او و یا همراه او با او کاری انجام دهید. این بدان معناست که نباید فقط به دستور دادن یا راهنمایی کودکتان اکتفا کنید.
    👈مثلا به جای اینکه رفتار فرزند خود را با گفتن" با انگشتانت غذا نخور" را اصلاح کنید , قاشق خود را بردارید و تعمدا حرکات را انجام دهید و در همان حال بگویید" ما با قاشقمان غذا می خوریم"

    👈یا به جای اینکه به او بگویید" برو اسباب بازی هایت رو جمع کن" ,باید دست فرزند خود را بگیرید و زانو بزنید, و این کار رو به صورت بازی با هم انجام دهید و بگویید" وقتش هست که اسباب بازی هایت رو جمع کنی"

    ❗️حرکت توام با اندکی خیال پردازی و شوخ طبعی یا بازی, برای وادار کردن کودک به انچه می خواهید مثل: جمع کردن اسباب بازی ها بسیار مفید است.

    🚺🚹میتوانید به جای قطع بازی بچه ها به آنها ملحق شوید.

    👈مثلا اگر در حال قطار بازی هستند, پیشنهاد کنید قطار به جای حرکت روی ریل ها, وارد ایستگاه شود و در همان حال مشغول مرتب کردن اتاق و برداشتن صندلی ها از وسط راه شوید.


    📚همه کودکان تیز هوشند اگر. ..._دکتر میر یام استابرد
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان