و اما آجیل پلو...
مواد لازم:
برنج: 2 پیمانه
سینه مرغ: یک عدد
پیاز: یک عدد متوسط
کره و روغن
خلال بادام ،خلال پسته ، گردو، زرشک، کشمش ، قیصی
نمک و فلفل، هل ، زعفران ، زردچوبه، ادویه کاری ، دارچین، گلاب
روش تهیه:
خلال بادام و پسته رو در مقداری آب گرم و گلاب و جداگانه میذاریم تا نرم بشه، پیاز رو سرخ کردم و با کمی زرد چوبه روی حرارت کم مخلوط کردم، مرغ رو که جداگانه پخته بودم (خدا بیامرزه کاشف زودپز را!!) ، ریش ریش کردم و با پیاز تفت دادم ، نمک و فلفل و سایر ادویه جات رو هم اضافه و باز تفت دادم
محتویات رو تویه ظرف دیگه ریختم، کشمش رو کمی با مقداری کره تفت میدیم (کشمشها نباید پف کنند!) و باز تو ظرف جداگانه میریزیم
زرشک ها رو هم با مقداری کره تفت میدیم و اگه دوس داشتین یه کم شکر هم بریزین، و زرشک ها هم میرن تویه ظرف جدا
گردو ها رو هم جداگانه با کره تفت میدیم و جدا میذاریم
قیصی ها رو باز با کره تفت میدیم و جدا میذارم
قسمت بیشتر خلال بادام و پسته، گردو، زرشک ، کشمش رو میذارم واسه تزیین آخر
برنج رو بصورت آبکشی درست میکنیم، و بعد از آبکش کردن ، کف قابلمه یه لایه برنج ، یه لایه مرغ و پیاز، یه لایه مخلوط گردو و خلال بادام و پسته و زرشک و کشمش ، و لایه آخر بقیه برنج رو میریزیم
بعد که برنج پخت و قبل از مخلوط کردن محتویات قابلمه، یه مقدار از برنج سفید و پخته قابلمه رو برداشته و جداگانه با زعفران دم کرده مخلوط میکنیم برای تزیین
حالا محتویات قابلمه رو با کمی روغن یا کره آب شده، مخلوط میکنیم
چون این غذا رو واسه شام بود و اونم شب یلدا (که تنوع خوراکی ها بیشتره!) مقدار برنج رو کمتر برداشتم و دیگه نذاشتم ته دیگ درست بشه (علیرغم میل باطنیم! )، شما اگه دوس داشتین میتونید برنج ته دیگ رو در نظر بگیرید.
و در آخر در ظرف مورد نظرتون سرو کنید و با خلال بادام و پسته، گردو، قیصی، زرشک و کشمش، و برنج زعفرانی تزیین کنید.
نوش جان