سیاست زنانه اول : دوری از عذرخواهی
زنان بیشتر از مردان میل به عذرخواهی دارند. حتی زنانی كه اعتماد به نفس دارند، گاهی در حرفهایشان ناآگاهانه از چنین ابزارهایی استفاده میكنند. اگر چیزی برای گفتن دارید به خاطر به زبان آوردنش عذرخواهی نكنید. گاهی در زیر پرچم عذرخواهی ممكن است قصدهای پنهان زیر وجود داشته باشند:
شروع و دنبال كردن صحبتها
معمولا پیش از شروع حرف زدن و در پایان حرف زدن ممكن است ابزار عذرخواهی به كار برده شود.
شروع كردن: به این شكل عباراتی كه پس از عذرخواهی به زبان میآورید ارزش و اثرگذاری زیادی نخواهد داشت. برای مثال درباره این مسئله اطمینان ندارم، اما...»دنبال كردن: اضافه كردن عبارتی اصلاحی در پایان جملهای كه به زبان میآورید: برای مثال: «باید كاری بكنیم، این طور نیست» و عباراتی مثل: «آیا شما این طور فكر نمیكنید؟» یا «آیا درست نمیگویم؟» میتوانند جملاتی باشند كه صحبتهایمان را با آنها تمام میكنیم و اثرگذاری آنچه گفتهایم را كاهش میدهند.
لحن سوالی
لحن سوالی هم از آن مواردی است كه اثرگذاری آنچه به زبان آوردهایم را كاهش میدهد. به این شكل به شنونده اعلام میكنیم كه درباره آنچه گفتهایم اعتماد و اطمینان كافی نداریم. آنچه شنونده از لحن سوالی ما درك میكند این است كه «آیا با من موافق نیستی؟» یا بدتر از آن «خواهش میكنم به سرعت موافقت را اعلام كن تا متوجه شوم آنچه گفتهام ارزش كافی دارد.» اگر به آنچه میگویید اعتماد ندارید چگونه میتوانید از دیگری انتظار داشته باشید به شما اعتماد كند؟ به خودتان گوش بدهید یا از دوستی قابل اعتماد بپرسید كه آیا اینگونهاید، اگر متوجه شدید كه این عادت مخرب در شما وجود دارد، همین حالا برای رهایی از شر آن آماده شوید. البته كنار گذاشتن این عادت به تلاش نیاز دارد، اما باعث میشود جملات و عباراتی كه به زبان میآورید از قدرت اثرگذاری كافی برخوردار باشد. فراموش نكنید كه آگاهی، اولین گام در تغییر رفتارهای نادرست است.
كلمات بیمعنی
كلمات بیمعنی صداهایی هستند كه مكثهای سكوت را پوشش میدهند. از این اصوات هنگامی استفاده میكنید كه در حال فكر كردن برای به زبان آوردن جمله یا كلمه بعدی هستید. كلمات بیمعنی زیادی وجود دارند، اما سه كلمهای كه رایجتر از بقیه است در زیر آوردهام:
واقعاً برای مثال: «واقعا میخواهیم این اتفاق رخ بدهد».
مثلا: برای مثال: «آیا میخواهید این اتفاق، مثلا رخ بدهد؟»
اوم: برای مثال: «اوم... فكر میكنم بهتر است....»
بهتر است از سكوت برای اثرگذاری بیشتر جملات بعدیتان بهره ببرید. از قدرت مكث و سكوت در مذاكره بعدی استفاده كنید لازم نیست هر لحظه از زمانی كه برای حرف زدن به شما داده شده را با كلمه یا صوتی پر كنید.