سمبوسه
يكى از محبوبترين غذاهاى منطقه جنوب كشورمان سمبوسه است كه در بين اهالى ديگر مناطق كشور نيز بسيار پر طرفدار ميباشد .
غذايى خوش خوراك و راحت كه ميتوان از آن به عنوان ميان وعده و يا غذاى اصلى استفاده كرد .
سمبوسه معمولا با سس مخصوصى كه بسيار تند و ترش است سرو ميشود .
مواد لازم:
سيب زمينى پخته و له شده. ٣ الى ٤ عدد
تره و جعفرى و كمى پيازچه ( خرد شده ) نصف پيمانه
نان لواش مخصوص سمبوسه. ١ بسته
گوشت چرخ كرده. ٢٥٠ گرم
پياز. ١ عدد
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه :
گوشت چرخ كرده. را با پياز رنده شده و مقدارى روغن خوب تفت دهيد نمك و فلفل را اضافه كنيد و بعد از سرد شدن با سيب زمينى پخته شده و له شده مخلوط كنيد سبزى را نيز اضافه كنيد .
نان را از طول به پهناى ده سانت برش بزنيد طورى كه مستطيلهايى به عرض ده سانت و طول حدود ٤٠ سانت داشته باشيد روى هر برش به اندازه دو قاشق از مواد را در قسمت پايين نان قرار دهيد و به صورت سه گوش تا بزنيد و اين تا كردن سه گوش را تا بالاى نان ادامه دهيد باقيمانده بالاى نان را روى مثلث برگردانده و به داخل مثلث هدايت كنيد تا درب مثلث كاملا بسته شده و مواد از آن خارج نشود .
تمام مواد را به همين صورت آماده كنيد ، سپس داخل قابلمه كوچكى روغن ريخته و روى حرارت قرار دهيد تا كاملا داغ شود سمبوسه ها را داخل روغن فراوان سرخ كنيد و به همراه سس مخصوص سرو كنيد.
براى تهيه سس مخصوص سمبوسه نصف بسته تمر هندى را در آب خيس كنيد و بعد از چند ساعت از صافى رد كنيد سه الى چهار قاشق سركه و فلفل قرمز هم به آن اضافه كنيد و روى حرارت كمى بجوشانيد تا غليظ شود .
نوش جان