دلمه كلم برگ
دلمه كلم برگ را با دو طعم متفاوت ميتوانيد درست كنيد بعضى با طعم ملس ( ترش و شيرين ) و بعضى آنرا با طعم ترش ( رب گوجه و آبغوره ) تهيه ميكنند كه هر دو طعم هم بسيار خوشمزه است و توصيه ميكنم كه هر دو را امتحان كنيد.
مواد لازم:
كلم برگ ١ عدد متوسط
برنج ١ پيمانه
لپه ١/٣ پيمانه
سبزى معطر شامل ترخون، نعنا، مرزه، ريحان خرد شده ٣ ق غ
پياز داغ. ٤ ق غ
نمك و فلفل و ادويه به ميزان لازم
سركه ١/٤ پيمانه
شكر نصف پيمانه
گوشت چرخ كرده ٢٠٠ گرم
رب گوجه ١ ق غ
روغن به ميزان لازم
طرز تهيه :
گوشت چرخ كرده را به همراه پياز و نمك و ادويه خوب تفت دهيد رب گوجه را هم اضافه كرده و تفت دهيد . برنج را كه از قبل خيس كرده ايد ، بجوشانيد و آبكش كنيد . لپه را جداگانه بپزيد و در ظرف بزرگى گوشت سرخ شده ، برنج نيم پز ، لپه پخته شده ( بدون آب ) و سبزى معطر خرد شده را به همراه باقيمانده پياز داغ با هم مخلوط كنيد و مقدارى ادويه روى مواد پاشيده و خوب مخلوط كنيد .
در قابلمه بزرگى مقدارى آب ريخته و يك قاشق چايخورى نمك هم به آن اضافه كرده و به جوش آوريد . كلم را داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از يكى دو جوش داخل آبكش بگذاريد تا آب اضافه آن خارج شود . برگهاى كلم را به راحتى و يكى يكى جدا كرده و روى تخته قرار داده و از مايه آماده شده به اندازه دو قاشق روى آن قرار داده و محكم بپيچيد .
دلمه ها را يكى يكى و در كنار هم درون قابلمه اى بچينيد و پس از اتمام كار يكى دو ليوان آب از كنار قابلمه بريزيد و دلمه ها را بپزيد سپس سركه و شكر را با مقدارى آب بجوشانيد و بعد از چند جوش در دو نوبت روى دلمه ها بريزيد و با حرارت كم اجازه دهيد شربت به خورد دلمه ها برود .
ميتوانيد به جاى سركه و شكر از سس گوجه استفاده كنيد در اينصورت دو قاشق غذا خورى رب گوجه را با دو قاشق روغن تفت دهيد و نصف استكان آبغوره به آن اضافه كرده و بعد از يكى دو جوش روى دلمه هاى نيمه پز ريخته و اجازه دهيد با شعله ملايم سس به خورد دلمه برود .