برگر بادمجان
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص
۲ قاشق غذاخوری سس خردل
۱ عدد ترب به اندازه کوچک خرد شده (بهتر است از ترب کوهی استفاده شود)
۱/۴ سس مایونز وگان (اختیاری)
مقدار ناچیز ترخون خشک شده
نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم برای برگر
۲ عدد بادنجان متوسط پوست کنده و قطعه قطعه شده
۲ قاشق غداخوری روغن زیتون یا کنجد
۱ عدد موسیر خرد شده
۱ پیمانه پنیر پیتزا خرد شده (اختیاری)
۱ حبه سیر رنده شده
۱/۲ قاشق چای خوری نمک
۱/۴ قاشق چای خوری فلفل سیاه
۱ قاشق غذا خوری جعفری تازه و خرد شده
۱ پیمانه خرده نان (در صورت حساسیت به گلوتن از خرده نان های بدون گلوتن استفاده شود)
دیگر مواد مورد نیازطرز تهیه برگر بادمجان
۴ عدد نان مخصوص برگر (می توان نان بدون گلوتن هم استفاده کرد)
۴ برش گوجه
۴ برگ کاهو
۴ برش پیاز
سس دلخواه (کچاپ یا مایونز وگان)
چیپس ساده سیب زمینی به مقدار دلخواه
طرز تهیه سس مخصوص
مرحله اول
سس خردل، ترب و مایونز را در کاسه ای کوچک به خوبی هم زده و نمک و فلفل را به آن بزنید
مرحله دوم
ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خود را بگیرد. سس مخصوص را می توان از یک روز قبل هم آماده کرد.
طرز تهیه برگر بادمجان
مرحله اول
در یک ماهیتابه بزرگ، روغن زیتون به مقدار یک قاشق غذا خوری ریخته و در شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس قطعه های بادمجان را به آن اضافه کنیدو به مدت ده دقیقه و یا تا زمانیکه قهوه رنگ و نرم نشده سرخ کنید. حتما باید نرم شوند تا بتوان راحت آنها را کوبید. همچنین شما می توانید به جای سرخ کردن آنها را کبابی کنید.
مرحله دوم
بادمجان ها را در کاسه ی بزرگی ریخته و به خوبی بکوبید تا چیز درشتی نماند. سپس به آن موسیر، نمک، سیر، فلفل سیاه و جعفری های خرد شده را با بادمجان های له شده مخلوط کنید و بعد از آن خرده نان ها را هم اضافه کنید. دقت داشته باشید که خرده نان ها را در آخر اضافه کنید شاید مقدار مورد نیاز ۱/۲ پیمانه باشد.
مرحله سوم
بهترین روش برای مخلوط کردن، استفاده از دستتان است (دست دیگر را تمیز نگه دارید). بعد از اینکه خرده ۱/۲ از خرده نان ها را اضاف کردید به آرامی با دست خود مخلوط کنید. احتمالا شما به خرده نان بیشتری نیاز دارید پس ۱/۲ از خرده نان های باقی مانده را هم اضافه کنید و به مخطول کردن ادامه دهید. استفاده از دست به شما این اجازه را می دهد تا میزان ثبات برگر را به خوبی احساس کنید. اگر هنوز خود را نگرفته بود، بقیه ی خرده نان ها را داخل ظرف بریزید.
مرحله چهارم
مخلوط بادمجان خود را در فریزر بگذارید. پس از ۳۰ دقیقه آن را در آورید و با انگشت به چهار قسمت تقسیم کنید. شکل برگر (دایره ای شکل) را در آورید و به مقدار ناچیزی روغن روی آن بپاشید یا با نک انگشت به ارامی روغن را روی برگر بادمجان بمالید و برای چند دقیقه در همان حالت قرار دهید. در همین حین مرحله چهارم را برای دیگر قسمت ها انجام دهید.
مرحلمه پنجم
در ماهیتابه ی تمیزی، باقیمانده ی روغ زیتون که همان یک قاشق غذا خوریست را روی شعله متوسط داغ کنید و برگر ها در آن قرار دهید. کمی که رنگ برگر قهوه ای شد با دو کفگیر، یکی در زیر و دیگری روی برگر، آن را زیر و رو کنید. حواستان باشد که برگر حالت خود را از دست ندهد. وقتی که این طرف برگر قهوه ای مایل به طلایی شد دوباره آن را برعکس کنید تا سمت دیگر هم طلایی شود. و برگر شما حاضر است.
برگر ترد و برشته
مرحله اول (اختیاری)
اگر از پنیر پیتزای گیاهی استفاده می کنید آن را روی برگر بادمجان داغ خود قرار دهید تا ذوب شود.
مرحله دوم
اگر می خواهید که نان برگر هم برشته شود، به مدت سی ثانیه هم می توان از ماهیتابه برای کمی سرخ کردن استفاده کرد و یا آن ها را در ماکروفر قرار داد. مواطب باشید نان هایتان نسوزد!
مرحله آخر
برگر بادمجان را روی نان مخصوص برشته شده قرار داده و در صورت تمایل گوجه، کاهو و پیاز روی آن بچینید سپس سس مخصوص خود را به برگر بزنید و چیپس ها را روی آن بگذارید. نصف دیگر نان را هم بروی همه ی این ها قرار دهید و سریعا میل کنید. کسی طاقت یک لحظه تحمل این برگر خوشمزه را ندارد.