طرزتهیه پیراشکی گوشت وسبزیجات.....
خمیرپیراشکی.
شیر....... ۱لیوان پر
شکر...... ۱ق م
نمک.......۱/۲ق م
روغن.......۱لیوان یا یک ملاقه سوپ خوری
خمیر مایه.......۱ق غ سر صاف(بهتر ترکیه باشه)
تخم مرغ.......۱عددکامل +۱عدد فقط سفیده
ماست.......۱الی ۲ق غ پر چرب
زردچوبه.......۱ق م
آرد.......تقریبا ۴لیوان تا جایی که خمیربدست تمیز نچسبه ولی خمیرکمی حالت چسبندگی داشته باشه.
..
برای رومال کردن پیراشکی هاقبل از پخت
.
۱عدد زرده تخم مرغ
۱الی ۲ق غ زعفران دم شده
۱ق غ روغن کنجد یا کره آب شده
کنجد سیاه وسفید ویا سیاه دونه وخرفه هم کاملا اختیاریه من معمولا از کنجد استفاده میکنم.
æAæ.......
مواد میانی پیراشکی......
..
گوشت چرخ کرده+پیازرنده شده+ادویه ورب+
فلفل دلمه نگینی+ذرت +پنیرپیتزا+نخودفرنگی+
پیازچه ریزشده+جعفری خردشد
*مقدارموادمیانی وسبزیجات خردشده کاملا اختیاریه*
۱- ابتدا شیر رو کمی ولرم کنید طوری که وقتی انگشتتون رو داخلش تکون میدید داغی اون رو حس کنید ولی دست رو نسوزونه
۲-شکر و نمک رو داخل شیر ولرم حل کنید وبعد خمیر مایه رو داخلش بریزید وسر ظرف رو با یه بشقاب یا نلبکی بپوشانید5الی10
دقیقه زمان بدید تا خمیر مایه عمل بیاد تا پف کنه و بالا بیاد.
۳-حالا روغن و تخم مرغ وماست وزردچوبه رو به موادتون اضافه کنیدوباهمزن دستی کمی هم بزنیدتاموادکاملا یکدست بشن.
۴-حالا آرد الک شده رو مرحله به مرحله اضافه کنید تا جایی که وقتی دست تمیزتون رو بهش میزنیدبه دستتون نچسبه نباید آرد رو بیش از اندازه اضافه کنید چون بعد ازپخت نان شما سفت میشه واگر هم کم اضافه کنید دیگه نمیتونید به راحتی بهش شکل بدین وخمیرتون بریده بریده میشه.
۵-بعداز ورز دادن خمیر اونو داخل یک ظرف بزرگتر قرار بدیدو روش روبا نایلکس محافظ غذا بپوشانیدوحدود ۲ساعت توجای نسبتا گرم بهش استراحت بدین تا پف کنه وحجمش 2الی3
برابر قبل بشه.
۶-بعداز عمل اومدن خمیر کمی اونو ورز بدین تا هوای داخل خمیر خالی بشه وپفش بخوابه
۷-حالا از خمیر روبا وردنه بازکنید وبا قالب کوکو گرد یاقالب پیراشکی.....قالب بزنید.
۸-موادمیانی رامثل موادماکارونی درست کنیدوبعدپنیروسبزیجات رو اضافه کنید من کمی کنجدهم بهش اضافه میکنم این طوری دخترم بدون این که بدونه با نوووش جونی میخوره.
۹- حالامواد رومالتون رو باهم مخلوط کنید وبا برس روی خمیرها بکشیدو کنجد ها رو روی اون بپاشید
۱۱-دمای فر رو روی 180درجه سانتیگراد وزمان 30الی35دقیقه تنظیم کنید که این بستگی به دمای فرتون داره .