طرز تهیه پیراشکی مرغ و کلم پیچ
مواد اولیه برای تهیه خمیر:
2 قاشق غذاخوری سس مایونز
1 قاشق چایخوری روغن
1 قاشق چایخوری نمک
1/3 لیوان شیر گرم
1/3 فنجان آب گرم
1 و 2/1 قاشق چایخوری مخمر خشک فعال
1 و 2/1 قاشق چایخوری شکر دانه دار
2 فنجان آرد همه منظوره ( الک شده )
مواد اولیه برای تهیه مواد میانی پیراشکی :
0.5 کیلوگرم ران مرغ یا سینه مرغ ، خرد شده به شکل مکعبهای ریز
1 قاشق چایخوری روغن
½ پیاز بزرگ ریز خرد شده
3 قاشق غذاخوری کره
3 فنجان کلم ریز خرد شده
2 هویج کوچک رنده شده
2 حبه سیر چرخ کرده
1/4 فنجان آب
1 و 2/1 قاشق چایخوری سس گوجه فرنگی
1 و 2/1 قاشق چایخوری خامه ترش
3قاشق غذاخوری جعفری و شوید
1عدد تخم مرغ مخلوط شده با 1 قاشق چایخوری آب
½قاشق چایخوری کنجد
طرز تهیه :
برای تهیه خمیر در یک کاسه ، مایونز ، روغن ، نمک ، آب و شیر را هم بزنید.
مخمر و شکر را به آنها اضافه کرده و هم بزنید .
کاسه را با یک حوله آشپزخانه بپوشانید ، بگذارید 5 دقیقه بماند تا مخمر فعال شود و کف کند.
به تدریج آرد را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد به خوبی با مواد ترکیب شود.
روی خمیر را با مشما بپوشانید و خمیر را کنار بگذارید تا در دمای اتاق ، 1.5 تا 2 ساعت استراحت کرده و حجم آن 2.5 الی 3 برابر شود .
در همین حین در یک ماهیتابه بزرگ ، روی حرارت متوسط مرغ را روی 1 قاشق غذاخوری روغن به مدت چند دقیقه سرخ کنید تا طلایی شود .
مرغ را از تابه خارج کنید.
به همان تابه 1 قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و پیاز را درون کره تفت دهید تا نرم شود سپس 2 قاشق غذاخوری کره ، کلم ، هویج ، سیر و آب را اضافه کنید.
نمک و فلفل. را اضافه کرده و پخت را تا زمانی که کلم ها کاملا نرم شوند ادامه دهید .
سس گوجه فرنگی ، خامه ترش ، جعفری ، شوید و مرغی را که کنار گذاشته بود اضافه کنید.
همه ی مواد را با هم مخلوط کرده و یک دقیقه دیگر بپزید سپس تابه را از روی حرارت برداشته تا خنک شود.
روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید ، خمیر را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید (روی خمیر دوم را بپوشانید).
خمیر را با وردنه به شکل دایره ای نازک پهن کنید .
نیمی از کلم را در قسمت وسط خمیر ریخته و لبه های خمیر را به ارامی روی مواد میانی بکشید تا مواد کاملا با خمیر پوشیده شده و خمیر در وسط دایره بسته شود .
داخل خمیر بعدی را به همین طریق پُر کرده و ببندید . تخم مرغ را با 1 قاشق چایخوری مخلوط کرده و خوب هم بزنید
خمیر را با کمک کف گیر برگردانده و با قلمو روی خمیر را تخم مرغ بمالید .
روی تخم مرغ را کنجد بپاشید .
فرا را از قبل با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کرده و پیراشکی ها را به مدت 18 الی 22 دقیقه تا زمانیکه روی پیراشکی ها کاملا طلایی شود داخل فر قرار دهید .