طرز تهیه مرغ ترش گیلان
نکاتی در مورد تهیه مرغ ترش گیلان:
۱. سبزی مرغ ترش شامل جعفری، گشنیز و سبزی محلی خالواش است. می توانید به جای خالواش از نعناع و حتی پونه استفاده کنید. سبزی ها را پاک کرده و تمیز بشویید. آن ها را ریز خرد کنید.
۲. پیاز را ریز خرد کنید، سیر را هم با کناره چاقو له کرده و ریز خرد کنید.
٣. می توانید از فیله مرغ نیز استفاده کنید، در صورت تمایل آن ها را خرد کنید.
۴. لپه را از شب قبل خیس کنید، ترجیحا در این میان آب آن را چند بار عوض کنید.
۵. می توانید به جای آبلیمو از آب نارنج، آب غوره و یا آب انار استفاده کنید.
مواد لازم:
روغن : به میزان لازم
سبزی های معطر : ۱ کیلوگرم
پیاز : ۱ عدد
سیر : ۴ حبه
مرغ : ۱ عدد
لپه : ۱۰۰ گرم
زردچوبه ، نمک و فلفل : به میزان لازم
آبلیمو : ۱ پیمانه
تخم مرغ : ۲ عدد
۶. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید.
طرز تهیه:
در ماهیتابه ای بزرگ کمی روغن بریزید و سبزی ها را در آن تفت دهید.
در این میان در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید.
مرغ، لپه و زردچوبه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
بر روی آن ها ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید تا مرغ و لپه کاملا پخته و نرم شود.
سبزی تفت داده شده را به مواد اضافه کنید و برای ۶۰ دقیقه بپزید.
آبلیمو، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد.
در پایان تخم مرغ های زده شده را در آن بریزید و بگذارید تا پخته شوند.
خورش را در ظرف مورد نظر بکشید و به همراه برنج میل کنید.