طرز تهیه كلم پلو شيرازى
مواد اولیه:
گوشت چرخ کرده : ۲۰۰ گرم
پیاز : 2 عدد
کلم قمری : ۱ کیلو
شوید : ۵۰۰ گرم
برنج : ۳ پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه : به مقدار لازم
روغن : به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز ها را پوست گرفته، یکی از آن ها را رنده کرده و پیاز دیگر را ریز خرد کنید.
برای تهیه کوفته قلقلی ها، گوشت چرخ کرده، ۱ عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم ترکیب کنید و خوب ورز دهید و آن ها را به شکل توپ های کوچک گرد کنید و در روغن تفت دهید.
آن ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
کلم قمری را تمیز بشویید و آن را پوست بگیرید. سپس آن را خرد کرده و آب پز کنید.
می توانید از کلم برگ هم استفاده کنید. آن را خرد کنید ولی نیازی نیست که آن را بپزید.
در صورت لزوم، کمی روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز دیگر را در آن تفت دهید تا نرم شود.
کلم را هم اضافه کرده و تا زمانی که نرم شود، تفت دهید.
به آن ها کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بزنید.
برنج را از قبل در آب نمک خیس کنید. آن را در قابلمه ریخته و در حدی که بیرون برنج نرم ولی مغز آن خام باشد، نیم پز کنید. سپس آن را آبکش کنید.
شوید را هم تمیز بشویید و خرد کنید. اگر شوید تازه نداشتید می توانید از شوید خشک استفاده کنید .
در قابلمه کمی روغن بریزید و در صورت تمایل ته دیگ دلخواه را در آن قرار دهید.
برنج آبکش شده، ترکیب کلم و گوشت قلقلی ها را به همراه شوید خرد شده در چند نوبت و لایه لایه در قابلمه بریزید (مقداری گوشت قلقلی برای تزیین کنار بگذارید ) و آن را دم بگذارید.
برای سرو، کلم پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با گوشت قلقلی تزیین کنید.
نوش جان.