شیرینی پنجره ای
نان پنجرهاي يكي از شيرينيهاي قديمي ايراني است و با توجه به اينكه پخت آن مانند ديگر شيرينيها نياز چنداني به مهارت ندارد، اغلب خانمهاي ايراني لااقل يك بار پختن اين نوع شيريني را امتحان كردهاند.
مواد لازم :
نشاسته نصف لیوان
مخلوط گلاب و آب نصف لیوان
مخلوط آرد برنج و آرد سفید نصف لیوان
تخم مرغ ۲ عدد
زعفران آب کرده ۱ قاشق غذاخوری
پودر قند ، روغن به مقدار لازم
طرز تهیه :
در کاسه ای گود نشاسته ، آب و گلاب بریزید و با همزن یا چنگال به هم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شوند سپس تخم مرغ ها را تک تک اضافه کنید و خوب به هم بزنید و پس از اینکه خوب مواد مخلوط شدند زعفران را نیز اضافه کنید.
پس از مخلوط کردن مواد اردهای برنج و گندم را به مواد اضافه نمائید و بار دیگر خوب مخلوط کنید سپس به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید ، در این فاصله در تابه ای نچسب روغن فراوانی بریزید و اجازه دهید تا روغن خوب داغ شود ، قالب مخصوص شیرینی پنجره ای را داخل روغن قرار دهید و حرارت زیر تابه را ملایم کنید و بگذارید قالب نیز کمی داغ شود.
کاسه محتوی مواد شیرینی را نزدیک تابه تان بگذارید و قالب داغ شده را داخل مایع بزنید و چند ثانیه مکث کنید سپس قالب را به سرعت داخل روغن ببرید و با تکان سریع دست تان مایع را از قالب جدا کنید ، هرکدام از شیرینی ها را به مدت ۲ دقیقه در روغن سرخ کنید ، مجدد قالب را داغ کنید و داخل مواد بزنید و به همین صورت تک تک شیرینی ها را سرخ کنید.
پس از سرخ شدن شیرینی ها ، آنها را روی حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیمی قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود سپس در ظرف مورد نظر چیده و روی آنها پودر قند یا پودر شکر الک شده بپاشید.
نكته:
بعضيها به جاي آنكه خاك قند را به تنهايي روي شيريني بپاشند، آن را با مقداري مغز پسته آسياب شده و هل كوبيده مخلوط كرده و روي نان پنجرهاي ميريزند.