شیرینی نوروزی قرابیه تبریز
نوعی شیرینی و کلوچه سنتی است که در شهرستان تبریز پخته میشود. این شیرینی از سوغاتیهای مخصوص تبریز به شمار میرود.
دستور شماره 1
بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۳عدد
مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به میزان لازم
طرز تهیه:
بادام را به صورت پودر درآوردید و همراه با شکر و سفیدهٔ تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
اگر خمیر سفت بود، کمی سفیدهٔ تخم مرغ به آن اضافه کنید.
خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.
سپس داخل قیف پارچهای با سر ماسورهٔ ساده بریزید.
داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.
سپس روی آنها پسته و بادام و شکر بریزید.
شیرینیها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود.
بعد از سرد شدن، شیرینیها از کاغذ روغنی جدا کنید.
این شیرینیها در مجاورت هوا زود خشک میشوند، لذا آنها را در ظرف دردار یا کیسهٔ نایلونی دربستهای نگه دارید.
دستور شماره 2
بادام: ۲۰۰ گرم
بادام تلخ: یک قاشق غذاخوری
آرد سیب زمینی: ۴ قاشق سوپ خوری
آرد گندم: ۶ پیمانه
شکر: ۲۰۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
سفیده تخم مرغ: ۱ عدد
وانیل: نیم قاشق چایخوری
کره: ۱۵۰ گرم.
طرز تهیه:
بادامها را به مدت ۱۵ دقیقه در فر تفت دهید. بعد از سرد شدن، پوست آنها را گرفته و پودر کنید و یا این که بگذارید آب بجوشد پس از آنکه جوشید از روی شعله بردارید و بادامها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بریزید و درب آن را بگذارید بعد از ۲۰دقیقه، بادامها به راحتی از پوست جدا میشوند، بعد از جدا کردن پوست بگذارید تا خشک شود و سپس پودر کنید. بعد از آن، پودر بادام را با پودر شکر، آرد سیب زمینی، وانیل، سفیده تخم مرغ، آرد گندم و مارگارین مخلوط کرده و به صورت یک خمیر نرمی در آورید.
سینی فر را چرب کرده و سپس به اندازهٔ یک گردو از خمیر برداشته و بعد از گلوله کردن، با دست روی آن را فشار دهید تا به صورت شیرینی گردی در آید. خمیر را در سینی فر قرار داده و سپس از زردهٔ تخم مرغ روی آن بمالید و مقداری خلال پسته و بادام رویشان بپاشید و ظرف را داخل فر قرار داده و در حرارت ۳۰۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. کمی که سرد شد از ظرف فر جدا کرده و در ظرف مورد نظر بچینید.