ترشی انبه (منگو چاتنی)
ترشی انبه به طریقه های مختلفی درست میشه و واقعا وقتی که درست جا بیفته خیلی خیلی
خوشمزه و خوش عطر و بو می شه. در کشورهای عربستان و هند و پاکستان و سایر کشورهای
گرم ترشی انبه را با میوه کال انبه درست می کنند و وقتی که فصل میوه کال آن می آید چون برای
درست کردن این ترشی زیاد هواخواه وجود دارد به فراوان میوه کال آن وجود دارد.بسیار ساده تهیه می شود
اگر ترشی شما خشک شد کافیست کمی روغن مایع یا روغن زیتون روی آن بریزید .
مواد لازم.
- انبه کال ۲ کیلو
- سرکه ۱ لیوان
- تمر هندی ۲ قاشق سوپخوری
- نمک به مقدار لازم
- پودر هل و میخک و گرم ماسالا و زیره و فلفل /سیاه دانه/زردچوبه/تخم شنبلیله از هر کدام یک قاشق مرباخوری پر
- هویج ۱ عدد به صورت خلال سیب زمینی خرد شده
- لیمو ترش قاچ شده و هسته جدا ۳ تا ۴ عدد
- روغن مایع یا زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه.
انبه را شسته و به اندازه دلخواه برش زده و تخمه وسط آن را درمی آوریم . دیگر لازم نیست آن قسمت
سفت انبه را جدا کرد وقتی ترشی خودش برسد . جدا می شود. سرکه را همراه تمر هندی کاملا
می جوشانیم و بعد ادویه ها را به آن اضافه کرده و انبه را داخل شیشه ای که هوا نکشد ریخته . لابه
لای آن از هویج خرد شده و لیموی نصف شده و هسته گرفته می ریزیم و پس از اینکه مخلوط تمر
هندی خنک شد با روغن مخلوط کرده و روی آن می ریزیم درب ظرف را محکم بسته و در جای خشک
و خنک نگهداری می کنیم این ترشی پس از گذشت سه تا چهار ماه آماده می شود.
یاد آور می شود انبه تازه طبع سرد و انبه رسیده گرم می باشد به خاطر همین ادویه زیاد به آن
اضافه می کنند.
منبع: honartabakhi.blogfa.com