طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
کلمپه کرمان
مواد لازم برای۱۰ نفر
دارچین ۱/۳ قاشق چای خوری
پودر هل ۱/۲ قاشق چای خوری
گردو خرد شده ۵۰ گرم
خرما ۱۵۰ گرم
برای داخل شیرینی: 0
زعفران دم کرده ۱/۳ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ (زرده) ۲ عدد
ماست ۱۸۰ گرم
آرد ۵۰۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم
طرز تهیه
۱- آرد را با روغن در ظرفی خوب مخلوط و ورز دهید تا خمیر شود.
۲- در ظرفی دیگر، ماست، بیکینگپودر، زردههای تخممرغ و زعفران دمکرده را با قاشق مخلوط و به خمیر آماده شده بیفزایید و مخلوط کنید.
۳- خمیر چسبندهای به دست میآید، این خمیر را دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا چسبندگی خمیر از بین برود.
۴- بعد از دو ساعت، خمیر را بین دو لایه نایلون به قطر نیم سانتیمتر باز کنید. خمیر را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنید. (میتوان با دهانه لیوان این کار را انجام داد.)
۵- خرما ها را پوست می کنیم و له می کنیم و با گلاب در روغن روی حرارت می گذاریم تا نرم و لطیف شود.
۶- تمام موادمیانی را با هم به کمک قاشق خوب مخلوط کرده تا جذب یکدیگر شوند.
۷- سپس از مواد میانی کلمپه بردارید و وسط خمیر قرار دهید. بعد لایهای دیگر از خمیر را قالب زده روی آن قرار دهید و آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنید.
۸- دقت داشته باشید که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبی باید آغشته به آرد شود. بعد دور خمیر را بپیچید.
۹- کلمپههای آماده را در سینی فر بچینید و آنها را 15 تا 20 دقیقه در فر با دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید. نباید رنگ این شیرینی هنگام پخت تغییر کند.
سایر نکات
کلمپه شیرینی سنتی کرمان بوده و آسان تهیه می شود و به دلیل خرمای درون آن بسیار خوشمزه و مقوی است.
شیرینی کلمپه را به دلیل خشک بودنش می توانید برای مدت طولانی در ظروف بسته نگهداری کنید.