۱۴:۳۴ ۱۳۹۴/۷/۲۹
منم به عنوان یه آقا نظرم رو بدم :
به نظر من بحث تقسیم کردن دارایی ها(دارایی هایی که بعد از ازدواج به دست میاد چه به صورت مساوی چه اگه در موارد خاص همسر یک شخص خیلی خیلی موفق و متمول شدی به صورت غیر مساوی) و مهریه به شکلی که امروز رایج هست کاملا به هم مربوطه و میشه از هر کدوم به عنوان جایگزین یکی دیگه استفاده کرد.
اگه به خوایم به از نظر شرع و دلایل اولیه به مهریه نگاه کنیم، مهریه فقط یه صورت یه هدیه بوده و نشان گر محبت که همون موقع به عروس و یا خانواده ش داده میشده. یک نمونه از نظرات مراجع اسلام :
"مهریّه هر چه کمتر باشد به طبیعت ازدواج نزدیکتر است، چون طبیعت ازدواج معامله که نیست، خرید و فروش که نیست، اجاره دادن که نیست، زندگی دو انسـان است. این ارتبــاطی به مسائل مادی ندارد. ولی شارع مقدّس یک مهریّهای را معین کرده که باید یک چیزی باشد. اما نباید سنگین باشد. بایستی عـادی بــاشد جوری بــاشد که همه بتوانند انجــام بدهند."
یعنی باید یک چیزی باشه که هر کسی بتونه پرداختش کنه نه نشان گر طبقه مالی طرف باشه.
اما الان مهریه دیگه اون نیست، در واقع یه جورایی نشانگر پشتوانه داشتن برای دختر هست و قرار نیست اگه مشکلی پیش نیاد پرداخت بشه انگار! دلیلش هم اینه که چون خانم ها معمولا در حال حاضر کمتر از آقایون درآمد دارن و بیشتر وقتشون رو توی خانواده میگذرونن مهریه برای این شده که اگر بعد از چند سال نخواستن با هم ادامه بدن، دختر یه پشتوانه ای داشته باشه.
که این پشتوانه داشتن رو میشه با تقسیم دارایی هم بهش رسید یعنی هر چی بعد از پیوستن به هم داشتن مساوی یا حالا غیر مساوی بین خودشون تقسیم کنن.
خوبی روش دوم اینه که نه دیگه احتیاج به دادگاه و برو بیا هست نه درگیری و بدخلقی و دشمنی به وجود میاره. مثلا اگه مردی 500 سکه بخواد بپردازه در حالی که مثلا 3 سال با یه خانمی بوده و تو این سالها کلا 100 میلیون هم درآمد نداشته چه برسه به دارایی(درآمد منهای خورد و خوراک و هزینه طرفین) اونوقته که دشمنی میاد وسط، دروغ میاد وسط، قایم کردن دارایی ها میاد وسط، دست بردن به بقیه احکام اسلامی مثل تمکین و ... میاد وسط و جدایی که میشد نسبتا آرامشبخش باشه کینه توزانه میشه و اگه فرزندی هم داشته باشن دیگه بیشترین صدمه رو میبینه.