خانه
46.5K

غذای های گیلان

  • ۰۸:۰۲   ۱۳۹۳/۶/۱۱
    avatar
    کاربر فعال|871 |344 پست
    سلام به همه ی کدبانوهای خوب سراسر ایران زمین . عزیزان می خوام توی این تاپیک شما رو با غذاهای گیلان ( رشت ) بیشتر آشنا کنم و هر چی می دونمو در اختیارتون بزارم . البته این رسپی ها عکس نداره و هر وقت درست کردم عکسشونو براتون می زارم .امیدوارم شما هم درست کنید و مثل من از این غذا ها لذت ببرید . پس با من همراه بشید .

    شش انداز

    مواد لازم : گردو 250 گرم - بادمجان متوسط 5 تا 6 عدد - پیاز متوسط 2 تا 3 عدد - رب انار یک قاشق غذا خوری پر ، روغن برای سرخ کردن بادمجان و پیاز به اندازه کافی - نعناع و خلواش خشک ( سبزی معطر ) یک تا 2 قاشق غذا خوری

    طرز تهیه :

    این غذا روش پختش کاملا مثل فسنجونه ، با این تفاوت که مرغ و گوشت قلقلی نداره . وقتی گردو رو بار گذاشتیم ، می ریم سراغ بادمجونا ، پوست گرفته ، نگینی خرد می کنیم ( زیاد ریز نباشه ) ، روش نمک می پاشیم و به مدت یک ساعت می زاریم ، وقتی آبشو پس داد و به اصطلاح عرق کرد ، توی آبکش می ریزیم و می شوریم و بعد کنار می زاریم تا کمی خشک شه . ( با این کار تلخیش گرفته میشه ) . تو این فاصله پیازامونو که خلال کردیم سرخ می کنیم وکنار می زاریم . بعد بادمجونای نگینی رو سرخ می کنیم و سپس پیازداغمونو بهش اضافه می کنیم . می زاریم یه تفتی بخوره و با هم مخلوط شن . در انتها ی کار وقتی که می خوایم شعله رو خاموش کنیم ، سبزی معطر رو بهش اضافه می کنیم و یه همی می زنیم و خلاص . (توجه داشته باشین اگه سبزی رو زود اضافه کنید و زیاد تفت بخوره ، می سوزه و غذاتون تلخ میشه ، که دیگه قابل خوردن نیست ) . این مواد رو بزارین کنار و وقتی گردوی فسنجونتون کاااااااملا جا افتاد در آخر مواد بادمجونتونو به دیگ گردوتون اضافه کنید ، حدود 20 دقیقه تا نیم ساعت با شعله ی خیلی کم بزارین بجوشه .

    نکته : احتمال می دم توی شهر های دیگه سبزی خلواش نباشه ، در این صورت می تونید از نعناع خشک به تنهایی استفاده کنید .

    امیدوارم که خوشتون اومده باشه . اگه سوالی داشتین من در خدمتتون هستم .


  • leftPublish
  • ۱۳:۰۶   ۱۳۹۳/۶/۱۱
    avatar
    صورتــــــــــــــــی
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|18882
    آفرین مامان طاها
    صبح عروسیت تاپیک زدی
    چه پشتکاری داری عزیزم
  • ۱۳:۲۸   ۱۳۹۳/۶/۱۱
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    زیباکده
    مامان طاها : 

    کباب ترش



    گوشت فیله یا راسته نیم کیلو ، مغز گردو ، رب انار ترش یک قاشق غذاخوری ، پیاز یک عدد ، جعفری و گشنیز( گشنیز کمتر ) کمتر از یک لیوان



    طرز تهیه :



    گوشتا رو به اندازه ی دلخواه برش می زنیم ، بعد گردوی چرخ شده حدود 100 گرم و پیاز رنده شده ، رب انار و سبزی رو با هم مخلوط می کنیم ، گوشتا رو یک شب توی این مواد می خوابونیم . بعد موقعی که می خوایم به سیخ بکشیم بهش نمک و فلفل اضافه می کنیم . من با فلفل زیاد دوست دارم . می تونید وقتی کبابارو به سیخ کشیدین کمی با پشت کارد روشونو بکوبید .



    ایشالا درست کنید و لذتشو همراه با خانواده ببرید . نوش جان

    زیباکده
    عزیمز تو کباب پز میشه گذاشتش ؟ میشه به جای سیخ کباب از سیخ های کباب چوبی استفاده کنیم ؟
  • ۱۳:۲۹   ۱۳۹۳/۶/۱۱
    avatar
    pari san
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|7775 |5225 پست
    عزیزم هرچی غذای شمالی بلدی رو کن
  • ۱۷:۲۵   ۱۳۹۳/۶/۱۱
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    صورتی جونی نگو و نپرس که حالم اصلا خوب نیست . یه ساعتی میشه از دکتر میام .

    زیباکده
    صورتــــــــــــــــی  : 

    آفرین مامان طاها

    صبح عروسیت تاپیک زدی

    چه پشتکاری داری عزیزم
    زیباکده

  • ۱۷:۳۹   ۱۳۹۳/۶/۱۱
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    پری سان جون ، با کباب پز میشه . با سیخای چوبی هم میشه .
    چشم ، حالم خوب شد براتون هرچی بلدمو می زارم . فعلا بای
    بچه ها برام دعا کنید
  • leftPublish
  • ۲۱:۲۲   ۱۳۹۳/۶/۱۲
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    میرزا قاسمی



    مواد لازم :

    بادمجون  7 تا درشت یا 10 تا متوسط ، گوجه فرنگی 10 تا درشت ( چون آبدارتره ) ، تخم مرغ 2 تا 3 عدد ، نمک نصف قاشق چایخوری ، سیر 10 حبه  تقریبا متوسط( 6 تاش برای بادمجونا 4 تاش برای تخم مرغ ) ، زردچوبه کمی



    طرز تهیه :

    ابتذا بادمجونا رو کبابی میکنیم . می تونیم به دو روش اینکار انجام بدیم . یکی اینکه بادمجونا رو با شعله پخش کن و روی اجاق گاز با شعله ی کم می زاریم ( روی بادمجونا رو با نوک چاقو چندتا شکاف می ندازیم ) ، روش دوم اینه که بادمجونا رو توی فر کبابی می کنیم . گریل بالا رو روشن کنید با شعله ی کم و هرازگاهی بادمجونا رو بچرخونید تا تمام اطرافش یکنواخت کبابی بشه . من خودم از روش اول استفاده می کنم . عاشق بوشم که می پیچه تو خونه . بعد از اینکه بادمجونا رو کبابی کردین بزارین تا خنک بشه تا به راحتی پوستشو بگیرید البته سعی کنید پوستشو کامل بگیرید چون در غیراینصورت خودشو تو غذا نشون می ده .

    نکته : برای کباب کردن بادمجون حتما از حرارت کم استفاده کنید ، اینطوری بادمجونا داخل پوستش خوب خوب نرم میشه .

    بعد بادمجونا رو با گوشتکوب کاملابکوبید تا حسابی له بشه ( حتما با گوشتکوب دستی باید انجامش بدین وگرنه گوشتکوب برقی بافت بادمجونا رو از بین می بره )

    گوجه فرنگی هارو ازوسط دو نیم کنید و سپس با دنده ی ریز رنده کرده ( اینطوری پوست گوجه داخل غذا نمیشه ) و کنار می زاریم .

    سیرها رو روش کمی نمک می پاشیم و با گوشتکوب له می کنیم . سپس سیر رو همراه با کمی نمک و زردچوبه و روغن داخل تابه می ریزیم تا عطر سیر بلند بشه بعد سریع بادمجونا رو اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا سیر بخورد بادمجونا بره . بعد گوجه فرنگی رنده شده رو اضافه می کنیم ، کمی هم بزنید و اجازه بدین آب گوجه فرنگی جمع بشه ( با حرارت کم ) . تو این فاصله 4 حبه سیری رو که کنار گداشته بودیم با کمی نمک می کوبیم ( نمک به بهتر کوبیده شدن سیر کمک میکنه ) و سپس سیررو به همراه روغن و کمی زردچوبه داخل تابه جداگانه ای می ریزیم و یه تفت کوچیک می دیم بازم با حرارت کم ( چونکه سیر خیلی زود می سوزه و غذا رو تلخ میکنه ) و سپس تخم مرغ هارو بهش اضافه می کنیم و کاملا هم می زنیم تا به شکل خرده تخم مرغ بشه و وقتیکه آب گوجه فرنگی تبخیر شد و میرزا قاسمی غلیظ شد ، تخم مرغ ها رو همرا با کمی نمک بهش اضافه می کنیم و خیلی خوب هم می زنیم تا تخم مرغ ها حسابی بخورد مواد بره یه 5 تا 10 دقیقه بزارین با شعله ی خیلی کم بمونه و گاه به گاه همی بزنید . دیگه غذامون آمادست .

    نکته : اگه طعم سیر رو زیاد تو غذا دوست ندارین ، می تونید توی مرحله ی آخر وقتی که آب گوجه جمع شد ، همن موقع تخم مرغ ها رو دونه دونه بهش اضافه کنید ، وقتی سفیده های تخم مرغ کمی خودش رو بست شروع کنید به هم زدن تا تخم مرغ ها به خورد موادمون برن .

    امیدوارم شما هم درستش کنید و در کنار خانواده ازش لذت ببرید  . نوش جان
    غذای های گیلان
    عکس از نت
    ویرایش شده توسط مامان طاها در تاریخ ۱۲/۶/۱۳۹۳   ۲۱:۲۳
  • ۲۱:۲۶   ۱۳۹۳/۶/۱۲
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    نمی دونم چرا عکسه اینقدر بی کیفیت افتاد
    ایشالا عکس کارخودمو سر فرصت براتون می زارم
  • ۱۸:۰۱   ۱۳۹۳/۶/۱۵
    avatar
    amme joone bitanaz
    کاربر جديد|153 |83 پست
    من عاشق غذاهای گیلانم البته ماهم اکثرشو درست میکنیم اما میرزا قاسمی رو بایست همون گیلانیا بدرستن که کار بلدن
  • ۱۹:۳۳   ۱۳۹۳/۶/۱۵
    avatar
    MHANjOon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|17092 |8177 پست
    دستت درد نکن مامان طاها بابت اشنایی و طرز پخت اونها.....مرسی
  • ۲۲:۵۵   ۱۳۹۳/۶/۱۵
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    عمه جون بیتاناز عزیز و مهان جون گلم خیلی لطف دارین . ممنون ازتون
  • leftPublish
  • ۱۴:۰۸   ۱۳۹۳/۶/۱۷
    avatar
    Ansherly
    کاربر جديد|69
    وای غداهای گیلان معرکه هستن والا ...گیلان ..گیلان همیشه بهار گیلان ..ممنون خانمی
  • ۰۰:۳۲   ۱۳۹۳/۶/۱۸
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    باقالا قاتق یا ( باقلی خورشت )



    با دو نوع باقلی ، خورشت باقلی درست می کنن . یکی پاچ باقلی رشت و یکی هم باقلی مازندرانیه . ولی روش پختشون یکیه .



    مواد لازم : پاچ باقلی سبز 200 تا 300 گرم . سیر 4 تا 5 حبه ، تخم مرغ یک تا 2 عدد ، شوید یک قاشق غذاخوری ، زردچوبه یک قاشق مرباخوری ، نمک نصف قاشق چایخوری ( زیاد نمک نزنید چون باقالی نمک رو زود به خودش میکشه و غذا شور میشه ) ، کره ، روغن



    طرز تهیه :

    باقلی ، سیرریز رنده شده ، شوید ، زردچوبه ، نمک ، کره و روغن رو یکجا داخل قابلمه می ریزیم و روی شعله ی متوسط گاز قرار می دیم تا یه تفت کوچیک بخوره و رنگش تغییر کنه . بعد آب رو به اندازه ایی که روی باقلی رو بگیره ( یه بند انگشت هم اضافه تر ) می ریزیم . در قابلمه رو نیمه می زاریم ( اگه درب رو کامل بزارین کف میکنه و بالا می آد و گازتونو کثیف میکنه ) تا باقلی بپزه . وقتی باقلی پخته شد بهش تخم مرغ رو اضافه می کنیم . اینجا درب قابلمه رو کامل می بندیم و زیر حرارت رو کم می کنیم تا تخم مرغ ببنده . وقتی تخم مرغ هم ، بسته و سفت شد خورش آمادست .  نوش جان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
  • ۱۴:۰۲   ۱۳۹۳/۶/۲۰
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست
    مامان طاهااااا مرررررسی. معلومه دستپختت عالیه
  • ۱۴:۱۲   ۱۳۹۳/۶/۲۰
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    مررسسسسسسسسسسسییییییییییییییییییییییییییییی بلوندی جون ، لطف داری به من .
  • ۱۴:۱۶   ۱۳۹۳/۶/۲۰
    avatar
    Arusha
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    عالی بود سمیرا جونم
    ببخشید سلام
  • ۱۸:۵۴   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    سلاااام به همه ی شما خوبان .

    همونطوری که قولشو داده بودم ؛ این هم مراحل طبخ میرزا قاسمی به روایت تصویر .

     امیدوارم خوشتون بیاد
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
  • ۱۹:۱۹   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    ورقه با املت بادمجون



    مواد لازم : بادمجان 4 تا 5 عدد / تخم مرغ 2 تا 3 عدد / نمک و زردچوبه به میزان لازم

    طرز تهیه :

    ابتدا بادمجونا رو پوست می گیریم و بصورت حلقه ای می بریم . روش نمک می پاشیم و به مدت نیم تا یک ساعت کنار می زاریم . تا ( به اصطلاح عرق کنه و تلخیش بره - توضیح کاملترش تو دستور میرزا قاسمی هست ) .

    بعد این مدت بادمجونامونو سرخ می کنیم وکمی بهش زرچوبه می زنیم تا موقع سرخ شدن خوش رنگتر بشن . در انتها تخم مرغ هارو که توی یه کاسه جداگانه شکوندیم رو همراه با نمک و زردچوبه با چنگال می زنیم و روی بادمجونا می دیم . یه طرفش که بست ، برمی گردونیم تا طرف دیگش هم بشه .

    می تونم به جرأت بگم که طعمش فوق العاده است . همراه با نون یا برنج سرو میشه و بسیار لذیذه . امیدوارم که شما هم درستش کنید و ازش لذت ببرید . نوش جان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
    غذای های گیلان
  • ۱۹:۲۷   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    آهوبرترین های سال 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|51238 |36302 پست
    وای آموزشات عالیه عزیزم ممنون
  • ۲۳:۲۶   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    Arusha
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    سمیرا جوووووووووووووووووووووووووووووووووووووون عاشقتم
    چه املتی شدددددددددددددددددددددددددده
  • ۲۳:۳۶   ۱۳۹۳/۶/۲۵
    avatar
    ریتا ا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|5673 |5315 پست
    چه بامزه ! تخم مرغ میرزا قاسمی و جدا میزنی ؟
    چرا ؟
    علت خاصی داره ؟
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان