خانه
15.6K

غـــــــــــذاهــــــــــــای خــــــــــــوشــــــــــــمزه

  • ۲۳:۲۵   ۱۳۹۳/۴/۲
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست

    لوبیا چشم بلبلی پلو به روشهای مختلفی مطابق با ذائقه افراد تهیه میشه! روشی که در ادامه مطلب میخونید، لوبیا پلو در آشپزخانه ماست و به هیچ شهر و قومیتی بر نمیگرده، شما هم اگر روشهای دیگری برای پخت این غذای خوشمزه دارید، برامون بفرستید تا با نام خودتون روی پرتال  قرار بدیم و اگر دوست داشتید این روش رو هم امتحان کنید!


     


     


     








    مواد لازم: ( برای 3 - 4 نفر )



    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>لوبیا چشم بلبلی ریز/ نصف پیمانه
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>برنج / 3 پیمانه
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>گوشت / 300 گرم
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>رب / یک قاشق غذاخوری
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>پیاز داغ یا پودر پیاز / مقداری
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>روغن / به میزان لازم
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>نمک و فلفل / به میزان لازم
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>ادویه پلو / به میزان لازم ( زیره - دارچین - پودر گل محمدی )
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>پرتقال / یک عدد *
    • http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif'="" rel="nofollow" target='_blank'>http://mamisite.com/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/bullet.gif") no-repeat scroll 98% 10px transparent'>زعفران / به میزان لازم

     


    طرز تهیه:

    برنج و لوبیا را شسته و  2 تا 3 ساعت در آب ولرم خیس کنید.( آب لوبیا را یک تا دو بار عوض کنید )


    من از لوبیای ریز برای این پلو استفاده میکنم، اگر در دسترس نبود، میتونید از لوبیا چشم بلبلی معمولی استفاده کنید.


    "تصویر لوبیا چشم بلبلی معمولی و چشم بلبلی ریز"





    گوشت را به صورت خیلی ریز خرد کنید.


    پیاز را ریز خرد یا رنده کرده و کمی تفت دهید تا شفاف شود، نیازی به تغییر رنگ پیاز نیست!


    گوشت را اضافه کنید و آن را نیز کمی تفت دهید، در حدی که فقط تغییر رنگ دهد و نیازی به سرخ شدن نیست!


    یک قاشق رب به گوشت اضافه کرده و سپس لوبیای خیس خورده را بیافزایید و بلافاصله دو لیوان آب درون قابلمه بریزید و درب ظرف را بگذارید تا گوشت و لوبیا خوب بپزد، مراقب باشید لوبیاها له نشود! ( لوبیا چشم بلبلی زودتر از بقیه لوبیاها میپزد )


    در انتها نمک، فلفل سیاه، زعفران دم شده و کمی رنده پوست پرتقال داخل گوشت بریزید. ( توجه کنید پوست پرتقال زیاد، طعم غذا را عوض کرده و ممکن است خوشایند نباشد!  رنده را روی قابلمه بگیرد و فقط یک تا دو بار پرتقال را روی رنده بکشید! "خیلی کم!!! " )






    برنج را مطابق همیشه آبکش کرده و دم بگذارید.



    در هنگام سرو، پلو و مایه گوشتی را به صورت لایه لایه داخل دیس بکشید، هر بار بعد از لایه برنج روی آن ادویه پلو بپاشید و در آخر هم به سلیقه خود تزئین کنید.


    نوش جان






    من برای ادویه این پلو از دارچین، زیره سیاه و پودر گل محمدی به نسبتی که در تصویر زیر می بینید، استفاده میکنم. اضافه کردن ادویه سلیقه ای است، ولی با این ادویه ها طعم بهتری خواهید داشت!







    نکته: در صورت تمایل میتونید از گوشت قلقلی هم استفاده کنید، برای اینکار همان 300 گرم گوشت چرخ شده را با یک عدد پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و ادویه خوب مخلوط کرده و به صورت قلقلی های خیلی ریز( کوچکتر از کله گنجشکی ) داخل دست شکل داده و کمی با روغن تفت دهید )






  • leftPublish
  • ۱۵:۳۵   ۱۳۹۳/۴/۵
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
  • ۲۰:۵۱   ۱۳۹۳/۴/۶
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    ..آش دوغ خودم درستیدم مزشم عالی شده بود با دوق محلی ناب ناب و مقداری ماست چکیده محلی درستیدم
    ویرایش شده توسط آزِِِِیـــــــــــنـاااا در تاریخ ۶/۴/۱۳۹۳   ۲۰:۵۷
  • ۲۰:۵۵   ۱۳۹۳/۴/۶
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست

    مـــــواد لازم آش دوغ : 

    سبزی شامل :                               گشنیز۲۰۰ گرم ، برگ سیر۱۰۰ گرم ،  شوید ۵۰  گرم ، اسفناج ۱۵۰   (۵۰۰  گرم  پاک شده )

    نخود پخته شده :                            ۱ پیمانه


    برنج خیس  خرده   :                      ۱پیمانه


    دوغ گاز دار  :                             ۳ لیتر


    و یا  ماست ترش  :                        ۱ کیلو +  ۲ و نیم لیتر آب


    تخم مرغ   :                                  ۱ عدد


    آرد ( ترجیچا آرد برنج )  :               ۲  قاشق غذاخوری


    نمک و فلفل قرمز و فلفل سیاه  :           به اندازه


    پیاز داغ طلایی : برای تزیین 


    نعنا داغ :                                      ۲ قاشق غذاخوری


     


     


    نخودها خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید و موقع پخت آب آن را خالی کنید و خوب بشویید.


    نخودها را روی حرارت بگذارید تا بپزند


    از شب قبل برنج را با مقداری نمک خیس کنید.


     



     تخم مرغ + آرد + برنج + نمک و فلفل رو تو دیگ میریزیم و با قاشق حسابی هم بزنید



     تا شیره برنج بیرون بیاد ومواد کمی با هم ترکیب شوند



    آش دوغ


     


     دوغ رو هم اضافه کرده و حرارت رو متوسط کنید و تا جوش امدن دوغ به طور مداوم هم بزنید تا نبرد


     


     بعد از جوش امدن که تقریبا ۱۵ دقیقه طول میکشد سبزی آش رو اضافه کرده و حرارت را کم کرده و صبر میکنیم تا برنج و سبزی بپزند (باید هر چند دقیقه


    هم بزنیم تا ته نگیرد)



     بعد از جا افتادن آش نخودهای پخته شده را اضافه میکنیم



     و روغن را گرم و نعنا خشک را یه تفت کوچک داده و به آَش اضافه میکنیم


    در نهایت با نعنا داغ و پیاز داغ طلایی شده تزیین کنید و نوش جان بفرمایید.


    نکته :


    در صورت دسترسی نداشتن به سیر سبز از ۲ قاشق غذاخوری  سیر له شده استفاده کنید


    آش دوغ به خاطر داشتن دوغ و سیر باعث افت فشار خون می شود. بنابراین


    در خوردن آن زیاده روی نکنید.


    زمان پخت آش بین ۱ تا ۱و نیم ساعت میباشد


    این مقدار  آش  مناسب برای ۶ تا ۹ نفر میباشد


    برای مجلسی تر کردن ویا کامل شدن آش از نظر غذایی از کوفته ریزه هایی


    که تفت داده ایم و در اواسط کار به آش اضافه کرده ایم  میشه بهره برد.


    غلظت آش نه شل نه سفت میباشد.


    تخم مرغ هم برای طعم و هم برای غلظت گرفتن و نبریدن دوغ آش استفاده


    میشود.


    میتونید از عطاری پودر مخصوص نخود برای پخت سریع و آسان نخود تهیه کنید


    و به اندازه ۱ قاشق غذاخوری  تو آب نخود بریزید و بذارید ۱۲ ساعت با هم خیس بخورن و


    بعد نخود رو تو آبکش ریخته و خوب بشورید و بعد بذارید تا بپزه/ از نتیجه کار


    موقع پخت شگفت زده میشوید.


    در صورت کمبود زمان یا تنبلی میتونید از کنسرو نخود استفاده کنید.




  • ۱۹:۲۶   ۱۳۹۳/۴/۱۰
    avatar
    marjan r
    کاربر جديد|63 |111 پست
    زیباکده
    آزینا جان ممکنه بگی ادویه رو چطور درست میکنی؟ادویه شامل چیا می شه؟



     







    زیباکده

  • ۱۵:۲۷   ۱۳۹۳/۵/۸
    avatar
    گل رز
    کاربر جديد|36 |32 پست
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان